Googleov tablet spreman za proizvodnju?

poruka: 25
|
čitano: 1.586
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Googleov tablet spreman za proizvodnju?".
3 godine

149-199 dolara? Ovo bi se moglo uvodit u skole.

Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!- Albert Einstein
3 godine
Re: Googleov tablet spreman za proizvodnju?

Zašto nenaprave 10'' - 12'' verziju pa stave 100$ skuplje ?
iako mi se i ovo sviđa 

4 godine
Ovo bi mogao uvest kod sebe :)
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
5 godina
dturko kaže...

Moglo bi da samo ne u Hrvatskoj normalno,{#}mnoge škole kod nas nemaju nit pošteno grijanje pa prozori se raspadaju i sve ostalo u tom pravcu uglavnom banana kaj drugo.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
2 godine
rambox kaže...
dturko kaže...

Moglo bi da samo ne u Hrvatskoj normalno,{#}mnoge škole kod nas nemaju nit pošteno grijanje pa prozori se raspadaju i sve ostalo u tom pravcu uglavnom banana kaj drugo.{#}{#}

A reci koliko godisnje kostaju sve nove knjige? Tablet kupis jednom i moze posluziti za sve godine. Sto je najbolje, jeftiniji je nego knjige za samo jednu godinu.

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva! ;)
3 godine

odakle ti knjige?

i zar nemisliš da ionako gledamo previše u LCD ekran?

4 godine
dario111cro kaže...
rambox kaže...
dturko kaže...

A reci koliko godisnje kostaju sve nove knjige? Tablet kupis jednom i moze posluziti za sve godine. Sto je najbolje, jeftiniji je nego knjige za samo jednu godinu.

i ne samo to...

kad bi uveli digitalnu distribuciju knjiga... mogli bi uvesti i elektrosnski system po uzoru na wikipediju u kojem bi "svi" profesori koji to zele sudijelovali u stvaranju novih revizija knjiga... neki zaduzeni za sadrzaj, neki za lekturu.... a ministarstvo bi samo odobavalo odredjenu reviziju udbenika za odredjenu godinu. svi bi imali iste udzbenike a ne kao danas svaka skola sovje dobavljace... udzbenik bi bio "gratis" odnosno novac koji danas ide privatnim besposlicarima, isao bi profesorima koji su sudjelovali u stvaranju toga :)

ali lakse je raditi malverzacije dok nema transparentnosti...

5 godina
dario111cro kaže...
rambox kaže...
dturko kaže...

Ti si to sve fino zamislil no kad bi naši tak razmišljali,{#} onda mi odavno ne bi bili u ovakvoj situaciji kod nas se ništ smisleno ne planira več kak mutna voda tj trenutna politika donese.{#}{#}

Tableti u našim školama možda u privatnim, to da a ostali kad na vrbi rodi grožđe jedna sitnica FINA u Rudešu uopče nema normalan priključak na Internet.U praksi oni su spojeni na internet za podatke jel, kaj drugo no niko od zaposlenika pa niti glavni u poslovnici ne može na internet.Tu se ne radi o kvaru normalno, jer druge poslovnice imaju normalan internet zašto je to tak ne pitaj sve je ionak jasno odavno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 21:35 (rambox).
5 godina
suspendiran

Kod nas to nece uvest u skole bar jos 15 god. ,tek su uveli jedan tablet koji mijenja skolski imenik, vidi se vec na skolstvu kolko smo zaostali opcenito u cijelokupnom razvoju.

http://isvijet.com.hr
4 godine
Kud bas 7"....zasto ne 11" ili 13"
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
4 godine
neaktivan
dario111cro kaže...
rambox kaže...
dturko kaže...

To bi morao biti vrlo vrlo kvalitetno izrađen tablet da može izdržati više od nekoliko godina. Takva kvaliteta vjerojatno košta nešto više, ali slažem se da je na dohvat ruke, ako ne ovaj onda neki drugi, danas to tehnologija omogućava.

4 godine
neaktivan
srky.du kaže...

odakle ti knjige?

Pogotovo je loša ideja već malu djecu siliti na više-satno gledanje u ekran svaki dan, pogotovo ako se radi o nekom lošijem i manjem ekranu.

Tek oni najsuvremeniji ekrani koji kada u njih gledaš "ne izgledaju kao elektronički ekran nego kao kvalitetni tisak" zbog izrazito visoke rezolucije prikaza mogu zamijeniti e-readere ili papir što se tiče "umaranja očiju".

Nisam siguran da će ovako jeftini tablet moći istovremeno biti trajan (nekoliko godina) i nuditi tako visoke rezolucije ekran (i od bar 10" jer je to minimum minimuma za ovakve stvari) - ali ako bude onda super!

Za sada je tek Apple u svoj novi tablet ugradio ekran takvih kvaliteta, ali možemo očekivati da će i Google poći tim stopama, ali vjerojatno na nekom drugom modelu, jer ipak sam taj ekran košta ko pola ove cijene, a ne dolaze baš besplatno procesor, RAM, flash memorija i ostalo, vjerojatno je ovo ipak neostvariva cijena za uređaj takvih karakteristika koji bi mogao služiti ovoj namjeni.

3 godine
Risko kaže...
Tek oni najsuvremeniji ekrani koji kada u njih gledaš "ne izgledaju kao elektronički ekran nego kao kvalitetni tisak" zbog izrazito visoke rezolucije prikaza mogu zamijeniti e-readere ili papir što se tiče "umaranja očiju".

Kod ekrana nije problem rezolucija. Rezolucija je gotovo posve neutralna po pitanju umaranja ociju (bitne su fizicke dimenzije znakova/slova). Problem ekrana lezi u reflektivnosti stakla, te pozadinskom osvjetljenju. Ljudske oci nisu stvorene za gledanje u aktivne izvore osvjetljenja. e-ink se bori upravo sa ta dva nedostatka, imitirajuci klasican papir.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
4 godine
neaktivan
rustweaver kaže...
Risko kaže...

Kod ekrana nije problem rezolucija. Rezolucija je gotovo posve neutralna po pitanju umaranja ociju (bitne su fizicke dimenzije znakova/slova). Problem ekrana lezi u reflektivnosti stakla, te pozadinskom osvjetljenju. Ljudske oci nisu stvorene za gledanje u aktivne izvore osvjetljenja. e-ink se bori upravo sa ta dva nedostatka, imitirajuci klasican papir.

Pa naravno - slova moraju biti u "prirodnoj veličini" (kao u nekom prosječnom tisku). Rezolucija (uz jednako visoke standarde ostalih parametara prikaza: kontrast, svjetlina itd.) ipak znatno nadoknađuje utjecaj osvjetljenja i refleksivnosti. Nadalje postoje nerefleksni ekrani (možda se počnu ugrađivati takvi...), a kada su pikseli "dovoljno blizu" jedan drugome, dovoljno sitni, tada osvjetljenje prestaje biti ništa drugo nego kao da gledaš u "svjetleći papir" (papir iza kojega je lampa) što nije puno drugačije od običnog papira bez lampe iza.

Poanat je u tome da gledanje u ekran počne sličiti na papir - ostalo su detalji koji će s vremenom napredovati jer to je tehnologija koja ima pred sobom još puno mjesta za napredak. Od nekamo se mora početi - mislim da su današnji "počeci" dobar korak naprijed!

4 godine
Risko kaže...
srky.du kaže...

odakle ti knjige?

Pogotovo je loša ideja već malu djecu siliti na više-satno gledanje u ekran svaki dan, pogotovo ako se radi o nekom lošijem i manjem ekranu.

Nisam siguran da će ovako jeftini tablet moći istovremeno biti trajan (nekoliko godina) i nuditi tako visoke rezolucije ekran (i od bar 10" jer je to minimum minimuma za ovakve stvari) - ali ako bude onda super!

Za sada je tek Apple u svoj novi tablet ugradio ekran takvih kvaliteta, ali možemo očekivati da će i Google poći tim stopama, ali vjerojatno na nekom drugom modelu, jer ipak sam taj ekran košta ko pola ove cijene, a ne dolaze baš besplatno procesor, RAM, flash memorija i ostalo, vjerojatno je ovo ipak neostvariva cijena za uređaj takvih karakteristika koji bi mogao služiti ovoj namjeni.

ali bas moras? u svakoj temi se apple mora spomenut? i kaj mislis u kojem bude smjeru sad krenula rasprava?

sam si nedavno rekao da je ipad najjeftiniji tablet, sad vec nije

hobi:moj-android.net
5 godina

"Ovo izvješće se nastavlja na ranije glasine prema kojima Google u suradnji s Asusom razvija 7-inčni tablet koji bi na tržište mogao stići već u svibnju."

"...no prema nekim nagađanjima mogao bi koristiti i sljedeću generaciju Androida, kodnog imena Jelly Bean."

Ako je to tako, onda to znaci da bi JB trebao bitno skratiti ritam izdavanja nove verzije Androida, zar ne?

Takodjer, cini mi se da ce onda ICS ispasti kao svojevrsno "nedonosce" obzirom na to koliku muku s njegovom implementacijom muce proizvodjaci telefona i tableta.

Ovo je samo glasno razmisljanje o JB-u, a sto se ICS-a tice, to je moj osobni dojam jer mi se cini da su sluzbene distribucije novih verzija Androida uglavnom stizale bitno ranije na telefone razlicitih proizvodjaca nego je to slucaj s ICS-om. Ponavljam - "sluzbene" da me ne bi sad netko poceo uvjeravati u razlicita rootanja, nesluzbene i nedovrsene implementacije.

5 godina
Jeftilen tablet sa ICS za 199 eura u EU bude super entry level igračka.
Kupil ga budem samo zato jer je jeftin ;)
4 godine
neaktivan
nsoul kaže...

sam si nedavno rekao da je ipad najjeftiniji tablet, sad vec nije

Nije? Misliš?! Ja još nisam vidio takav koji bi se mogao smatrati jeftinijim od njega ("obzirom na vrijednost" koju kupuješ) ali to ne znači da u budućnosti neće biti onih koji to jesu - možda baš Googleov!! ;) Istina da kad se pojave trebat će nam neko vrijeme da to testiramo, jer ona metodologija o kojoj sam pričao zahtjeva poznavanje tržišnih cijena na sekundarnom tržištu da bi se nactalo onaj lijepi graf itd., ali jednom ćemo to možda doživjeti i "egzaktno" izmjeriti! :D

Mislim da i nije red da iPad vječno ostane najjeftiniji, ipak mora nuditi neku malu simboličnu premiju na brend koji se želi smatrati najjačim brendom, onim u kojega kupci mogu imati najviše povjerenja itd. (a to, povjerenje, se ipak plaća, barem simbolično ali neka "simbolika" je tu nužna, tako se dugoročno čuva brend, Apple sigurno ne planira uništiti ga jer brend kao nematerijalna vrijednost koja je osnova za stvaranje nove materijalne vrijednosti kroz cijeli niz budućih godina je prevrijedna stvar da bi je se radi bilo kakvih kratkročnih poslovnih ciljeva smjelo žrtvovati), a to će biti onda kada Apple bude zadovoljan veličinom te industrije i svojim tržišnim udjelom u njoj - kada će to točno biti, za koliko godina... pojma nemam. Možda i nikada ako mu netko, recimo Google - pomrsi planove.

3 godine

E, kada se kod nas politika bavi samo krpanjem proračuna od danas do sutra.

Kao i uvijek, mi ćemo to uvesti u škole kada to napravi EU. Na taj način, mi uvijek kaskamo za drugima.

Umjesto da hrabro preuzmemo vodstvo i preskočimo neke stepenice...

4 godine
HomoScepticus kaže...

E, kada se kod nas politika bavi samo krpanjem proračuna od danas do sutra.

Kao i uvijek, mi ćemo to uvesti u škole kada to napravi EU. Na taj način, mi uvijek kaskamo za drugima.

Umjesto da hrabro preuzmemo vodstvo i preskočimo neke stepenice...

U škole su mogli uvest http://www.raspberrypi.org/

Jeftino i brdo mogućnosti za klince, nek se uče radit i programirat u C/C++ na otvorenoj platformi a ne da se od jaslica zakopaju u neki proprietary sustav (zna se na što mislim) ili da uče programiranje na basicu i turbopascalu

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
5 godina
NEW_MAN kaže...
Jeftilen tablet sa ICS za 199 eura u EU bude super entry level igračka.
Kupil ga budem samo zato jer je jeftin ;)

Pih, skupo....

Ovaj tablet sa ICS mozes dobit za samo $89

http://www.netacce.com/_d272977082.htm

{#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
4 godine
Asus nije isto što i Paladin
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
3 godine
protjeran

Ima samo jedan bad, a to je da je izvor ovog članka Digitimes, koji ga svako malo napušu sa vlastitim izmišljenim "ekskluzivama"... skoro ko NovaTV.

Te rumours ovo, rumours ono...

Google CEO neki :) je najavio da će činiti novi tablet, da pokaže "kak se šika", i to će vjerojatno biti Nexus imena, i da, vjerojatno je Asus u igri zbog rotacije proizvođača hardvera u koaliciji. To je ono provjereno.

Međutim...

Google je poznat po tome da ima nepredvidive poteze, odn. da nove blitzkrieg poteze čuva ko guja noge. Skoro ko Apple. Top secret.

E, onda dođe Štefica Chang i objavi "ekskluzivnu glasinu"... a papagaji prenose.

3 godine
protjeran

Risko kaže...

Mala djeca, male glave, male oči... mali ekran! {#}

4 godine
I još nekaj malo :)

Off: navodno je neko istraživanje pokazalo da muškarci imaju sve duže udove, i sve kraće pimp***
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice