GPU akceleracija u Photoshopu

poruka: 18
|
čitano: 1.339
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "GPU akceleracija u Photoshopu".
3 godine

Nisam neki stručnjak za Mac-ove, ali što nije kod njih grafička kartica najslabija točka sa relativno malim izborom za nadogradnju? Ako je, onda mi se čini da je ovo dodatno zaoštravanje odnosa na relaciji Adobe - Apple.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
2 godine

nikako, ali nikako se ne mogu naviknuti na onaj novi dizajn iz CS4/CS5. Nejde mi, jednostavno mi nejde ma koliko god se trudio zavoljeti ga i koristiti.

Zato na poslu na PCu još uvijek imam odlični CS3 i stvarno nemam razloga da pređem na nešto drugo (CS2 sam maknuo jer mi je bio nestabilan i rušio se)

Iskreno se nadam da će CS6 donijeti bitno drugačije i unaprijeđeno korisničko sučelje, već kad se ne žele maknuti od tih odvratnih tabova (i da, znam da se mogu isključiti ali to svejedno nije klasična MDI aplikacija).

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
11 mjeseci
suspendiran

Zavisi koji Mac gledas. Jaci iMacovi imaju HD6970M koja je poprilicno jaka kartica a za ocekivati je da ce osvjezenjem linije u taj rang ici HD7970M koja je trenutno (bez oznake M) najaca kartica na svijetu. Mac Pro je u qrcu i takodjer bi uskoro morali dati upadate ili odustati od tog segmenta jer su ovako totalno nekonkurentni, ali Mac Pro ima mogucnost nadogradnje grafike i u njemu se najcesce nalaze Quadro kartice koje su idealne za ovakve poslove. Problem bi mogao nastati ako Adobe ostane iskljucivo pri CUDA GPU akceleraciji jer su korisnici iMaca vecinom ili sminkeri ili korisnici Adobeovih alata.

3 godine
Re: GPU akceleracija u Photoshopu
MrBlc kaže...

Nisam neki stručnjak za Mac-ove, ali što nije kod njih grafička kartica najslabija točka sa relativno malim izborom za nadogradnju? Ako je, onda mi se čini da je ovo dodatno zaoštravanje odnosa na relaciji Adobe - Apple.

Nije ta snaga grafičkih toliko bitna za ove poslove.. primjercie jel sada ne znam GeForce 580 ili 520 (ili adekvatno AMD-ovo rješenje). Bitno je da konačno im dodje iz dupeta u glavu da srede te Adobeove alate da mogu iskorištavati GPU mogućnosti kartica.. Ovo što do sada sam vidio to je samo akceleracija nekih djelova sučelja (primjerice zoomiranje ili povlačenje slike, mada i ovo nisam siguran da li radi kako treba), prava stvar će biti ako GPU-ovi počnu obradjivati samo procesiranje, filtera ili čega već što PS radi.

Veliki pozdrav.

3 godine
Envy kaže...
MrBlc kaže...

Nije ta snaga grafičkih toliko bitna za ove poslove.. primjercie jel sada ne znam GeForce 580 ili 520 (ili adekvatno AMD-ovo rješenje). Bitno je da konačno im dodje iz dupeta u glavu da srede te Adobeove alate da mogu iskorištavati GPU mogućnosti kartica.. Ovo što do sada sam vidio to je samo akceleracija nekih djelova sučelja (primjerice zoomiranje ili povlačenje slike, mada i ovo nisam siguran da li radi kako treba), prava stvar će biti ako GPU-ovi počnu obradjivati samo procesiranje, filtera ili čega već što PS radi.

Veliki pozdrav.

A zar Aperture to već ne radi? Valjda će onda i Adobe sa svojim alatima uskoro krenuti u masovnije iskorištavanje GPU snage na svim poljima (dakle ne samo "GPU mogućnosti", nego GPGPU općenito, jer to sve sa fotkama i sl. "trivijalni paralelizam", svi se ti izračnui mogu ubrzati pomoću grafičke ako se želi, idealno za iskoristiti OpenCL, a ne samo taj "OpenGL" kojega kažeš još uvijek da ne koriste dovoljno?! E pa stvarno svašta, sve im je servirano, malo treba ubrzati taj razvoj softvera, sada ispada da je hardver postao "napredniji" o softvera, nitko ne iskorištava dovoljno niti prednosti 64-bita, često niti tih par CPU jezgri kako spada, a pogotovo još nikome izgleda nije došlo "iz dupeta u glavu" razmišljati o "GPGPU" i tamo gdje je to samorazumljivo za koristiti, a valjda taj OpenCL postaje dovoljno razvijen i podržan da se može početi koristiti, što onda pojednostavljuje valjda i prenosivost koda na različite grafičke kartice i sl., za razliku od CUDA-e koja usko vezana za nVidiju) .

3 godine
Samo se čeka rls date..
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
2 godine
Mitch kaže...
Samo se čeka rls date..

na torrentima ili warezima? :)

3 godine
alexspalato kaže...
Mitch kaže...
Samo se čeka rls date..

na torrentima ili warezima? :)

Opcenito..

mozda trial {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
4 godine
Envy kaže...
MrBlc kaže...

Veliki pozdrav.

Pa bit če i to samo polako jel nije to tak jednostavno, treba programe prilagodit novim grafičkim cipovima i mogučnostima ubuduče to se posebno odnosi na AMD Kaveri APU seriju koja dolazi u 2013 godini.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-odustaje-20-jezgrenih-cipova/137892.aspx?page=0&jumpto=2652409&sort=asc&view=flat

Kolko su ovi sad u Photoshop to napravili i pogurnuli naprjed tu GPU akceleraciju budemo videli. No budučnost je sve više usmjeravanje prema snazi, koju nudi GPU+CPU u vrlo tijesnoj kombinaciji normalno a to upravo nudi AMD APU samo treba prvo završit taj prilično veliki posao oko te integracije.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
6 mjeseci

Meni je onaj dizajn iz CS4 super, a ova GPU akceleracija je ko Bogom dana!

4 godine
Meni je vise na pola strojeva gpu akceleracija u banani u smislu da ubije photoshop bez upozorenja i spasa. A sve to da bih samo imao smooth pan i zoom. Stoga mi je to iskljuceno, jer izmedju ostalih programa, od Photoshopa zivim. Da nekazem kako bezobrazno visoko naplacuju upgrade oz jedne verzije u drugu, a I politika je takva da me cs paket kosta samo otprilike duplo vise nego samo photoshop, a koristim Jos illustrator (silom prilika, jer su ubili freehand) i aftere. Stoga mi ide na onu stvar da svake godine izdaju Novu verziju pod izlikom da sada imaju tamnije sucelje ili smooth pan i zoom. No sto se moze, kad se Jednom veze profesionalno za alat, imaju nacina da te drze za muda ;) Kakav vrazji liquify... Koliko cesto je to u upotrebi pored warp i puppet? Jos jedna iritantna fora:ne moze se instalirati cs64 bez cs32. Tako da se kocopere dva photoshopa bezveze.
3 godine
overhaul kaže...
Meni je vise na pola strojeva gpu akceleracija u banani u smislu da ubije photoshop bez upozorenja i spasa. A sve to da bih samo imao smooth pan i zoom. Stoga mi je to iskljuceno, jer izmedju ostalih programa, od Photoshopa zivim. Da nekazem kako bezobrazno visoko naplacuju upgrade oz jedne verzije u drugu, a I politika je takva da me cs paket kosta samo otprilike duplo vise nego samo photoshop, a koristim Jos illustrator (silom prilika, jer su ubili freehand) i aftere. Stoga mi ide na onu stvar da svake godine izdaju Novu verziju pod izlikom da sada imaju tamnije sucelje ili smooth pan i zoom. No sto se moze, kad se Jednom veze profesionalno za alat, imaju nacina da te drze za muda ;) Kakav vrazji liquify... Koliko cesto je to u upotrebi pored warp i puppet? Jos jedna iritantna fora:ne moze se instalirati cs64 bez cs32. Tako da se kocopere dva photoshopa bezveze.

Jesi li siguran da se ne može instalirati 64-bitna verzija PS-a bez 32-bitne. Mislim ja ne znam, pa pitam, a također zaradjujem hljeb preko Adobeovih (manje više) alata. Lično imam instaliranu pored CS2 i CS5.5 verziju Photoshopa. Migrirao sam sa CS1 verzije na CS5 i vidio sam oooogrooman napredak, ali isto tako razlike u sučelju su me natjerale da se zadržim na dvije verzije.

Što se tiče FreeHand-a slažem se sa ljudima iz Adoba da su trebali prekiniti njegov razvoj, jer nema smisla zadržavati obje vrste programa za vektorsku obradu, nekoć ljutih konkurenata. Također, mišljenja sam da je odavno Illustrator prestigao po svim mogućnostima FreeHand MX, a ruku na srce nije čak ni Photoshop toliko etalonsko mjerilo za manipulaciju restorske grafike koliko je to sada Illustrator na polju vektorske grafike.

Ono čega sam se pribojavao kupnjkom Macromedie jeste gašenje Fireworksa, ali to se na sreću nije dogodilo.. tako da ako netko nema vremena za učenje kompleksnog Photoshopa+Illustratora, Fireworks je jako zanimljivo riješenje. ;)))

Umalo da zaboravih. Ne sjećam se da mi se ikada, bilo koja verzija Photoshopa srušila na bilo kojoj konfiguraciji, a sa PS-om sa od verzije 5.0, bilo doma bilo u štamapriji veličine nogometnog igrališta ;))

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 0:56 (Envy).
4 godine
Kakve veze ima velicina stamparije sa rusenjem photoshopa? :-) Ili si se samo htio pofaliti da radis u stampariji?
3 godine
H4X0R kaže...
Kakve veze ima velicina stamparije sa rusenjem photoshopa? :-) Ili si se samo htio pofaliti da radis u stampariji?

Samo sam se htio pohvaliti da radim u štampariji ;))))

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 15:29 (Envy).
4 godine

Photoshop ruši OpenGL od krafičke, nija sam program kriv.

KAd se isključi "Enable OpenGL drawing", nema problema.

Bolje mi radi, apsurdno sa Ati karticama nego Nvidiom s kojom

se Adobe slizao.

Inače,  neznam koliko je u dimenzijama igrališta velika Vjesnikova tiskara, ali

u njoj sam visio dok sam bio u tehničkoj redakciji dnevnih novina 4 godine svako popodne

na kontroli prijeloma, i još 6 godina kasnije na kontroli boje matchprinta kad sam radio

za časopis. Definitivno rekao bih nije nikakav argumenat za rušenje Photoshopa.

Btw. ne misliš li da bi i Freehand bio napredniji da se zadnjih 10 godina razvijao kao

i Illustrator?

3 godine
overhaul kaže...

Photoshop ruši OpenGL od krafičke, nija sam program kriv.

KAd se isključi "Enable OpenGL drawing", nema problema.

Bolje mi radi, apsurdno sa Ati karticama nego Nvidiom s kojom

se Adobe slizao.

Inače,  neznam koliko je u dimenzijama igrališta velika Vjesnikova tiskara, ali

u njoj sam visio dok sam bio u tehničkoj redakciji dnevnih novina 4 godine svako popodne

na kontroli prijeloma, i još 6 godina kasnije na kontroli boje matchprinta kad sam radio

za časopis. Definitivno rekao bih nije nikakav argumenat za rušenje Photoshopa.

Btw. ne misliš li da bi i Freehand bio napredniji da se zadnjih 10 godina razvijao kao

i Illustrator?

'Neznam' se piše odvojeno. Dakle glagol sa negacijom se piše odvojeno osim u par slučajeva tipa 'neću', 'nisam' itd. ;))

To što sam se 'pofalio' da radim (radio) u štampariji, zapravo htio sam reći kakav brutalan privatnik može biti. Stotinu nekakvih računara, sto nekakvih kombinacija kada neki crkne, ali ja se ne sjećam da mi se PS ikada srušio, vjerojatno jeste.. ali eto ne sjećam se.  ;))

I da, u potpunosti se slažem sa tobom da bi FreeHand bio daleko (ili ne baš tako daleko, ne sjede ljudi u Adobeu na lovorikama) ispred Illustratora.. ali što je tu.. valjda je tako bolje za nas 'sitnu buraniju' ;))

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 15:52 (Envy).
4 godine
Envy kaže...

'Neznam' se piše odvojeno. Dakle glagol sa negacijom se piše odvojeno osim u par slučajeva tipa 'neću', 'nisam' itd. ;))

Koliko me sjećanje služi, originalan odgovor mi je bio nestao u eteru interneta, jer je bug odjednom

izbacio na "pošalji" naredbu lijep uskličnik sa "stranica ne postoji". Tako sam u afektu ponovo

natipkao neki približan tekst kojem je spojena negacija najmanji trn u oku prosječnom grammar naziju {#}

Kako bilo, Fotočop6 prilično kasni - ova je inačica aktivna čak 2 godine (CS5.5. kolekcija nije imala upgradean Photoshop)

tako da bolje da imaju za te dvije godine nešto stvarno pametnog, ako uopće izađu oko 5. mjeseca kad im je inače porodiljni:)

3 godine
overhaul kaže...

Kako bilo, Fotočop6 prilično kasni - ova je inačica aktivna čak 2 godine (CS5.5. kolekcija nije imala upgradean Photoshop)

tako da bolje da imaju za te dvije godine nešto stvarno pametnog, ako uopće izađu oko 5. mjeseca kad im je inače porodiljni:)

Šalim se za neznam a i meni Bug iz nekog razloga malo-malo pa izbaci 'nije moguće poslati, bla bla.. neki stilovi bla bla', razumijem, frustrira ponekad.  ;)))

Negoo i ja mislim da kasni.. ako se ne varam tempo je 18 mjeseci.. ali meni iskreno puna kapa silnih oppija i promjena sučelja.. Budu li nešto drastično promjenili u sučelju, ima da mi pukne film i nanovo učim Fotošop sve iz temelja. Bez zezancije.

Veliki pozdrav ;)))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice