naručio sam,dolazi mi za dva tjedna.jedva čekam utrpati ovo močno čudovište u PC
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ogromna je,a mislio sam da informatička industrija teži minijaturizaciji
još malo i grafičke kartice ce bit veličine pinke kruha ako se ovako nastavi hehe
kakav je to sanduk u njegovoj ruci??? Pa danas postoje kompletna računala koja su manja od ovoga čuda.
Još malo pa ćemo imati dva kućišta; jedno za grafičku, a drugo za ostatak hardveraja... 
Ova grafa je ooogronma, ali zanimljivi je podatak sirove snage od 5 teraflopa
, zanima me koji bi procesor trebao da to možeš iskoristiti 100%. A kome bi uopče trebala ta zverka jer če i več famozni crysis na very high sa AA i ostalim glupostima, ali dobro jeda tehnologija naprduje, nedam se da ču jednoga dana moči da igram igre koje koriste rey traicing(mislim da se tako zove
), kojemu je potrebno ako se nevaram 800 teraflopsa(
).
Ova grafa je ooogronma, ali zanimljivi je podatak sirove snage od 5 teraflopa
, zanima me koji bi procesor trebao da to možeš iskoristiti 100%. A kome bi uopče trebala ta zverka jer če i več famozni crysis na very high sa AA i ostalim glupostima, ali dobro jeda tehnologija naprduje, nedam se da ču jednoga dana moči da igram igre koje koriste rey traicing(mislim da se tako zove
), kojemu je potrebno ako se nevaram 800 teraflopsa(
).
Za ray tracing možeš koristiti i Pentium I. Samo je pitanje brzine
Inače Intel je već demonstrirao Ray-Tracing u igrama: 4i Xeona E7220 (2,93GHz, 4 jezgre) su gonili Enemy Teritory: Quake Wars u HD rezoluciji (720p) i imali između 14-29 fps-a. Naravno kompletna igra je bila renderirana u Ray-tracingu.
16 procesorskih jezgri nisu tako daleko, a pogotovo ako u to uključimo snagu grafičke to bi moglo doći jako brzo
Za tu ti grafu treba oružani list.
ogromna je,a mislio sam da informatička industrija teži minijaturizaciji
Teži, istina je, ATi je htio napraviti Dual GPU karticu za Seriju HD 5XXX, kao i u prijašnjim HD 3XXX i 4XXX serijama, ali im se desilo išto što i par godina unazad kad su pravili X 1950 PRO DUAL, zbog "nerazvijene" tehnologije grafa je ispala ogromna i to nije ništa čudno...
Ja san siguran da ćemo za Godinu/2 imati grafičke kartice sa jednim GPU-om i promjerenih dimenzija(do 27cm) koje su jače od ove...
Sve u svemu ovaj "sanduk" kako je netko rekao nebi trebao biti ništa čudno i rekao bi ništa neočekivano.
meni je ipak malo sramotno da se uopće ne misli na potrošnju i veličinu, ovo će većinom uzet oni kojima komp košta 5znamenkastu cifru
Zanimljivo.. jedva čekam detaljne recenzije i usporedbu s ostalim karticama na tržištu.
Zanimljivo.. jedva čekam detaljne recenzije i usporedbu s ostalim karticama na tržištu.
Evo performance preview ako te zanima (na njemačom jeziku):
http://www.tweakpc.de/hardware/infos/grafik/ati_radeon_hd_5970_benchmarks_preview/s01.php
Fakat treba radit još na tim karticama... Pa pogledajte samo potrošnju struje-300W!!! Kako je to krenulo trebat će za koju godinicu 1 komp 1 nuklearka...
Čemu kukanje zbog veličine i potrošnje struje? Pa i dosad su X2 kartice bile velike i trošile mnogo energije tako da ovo nije nikoga trebalo iznenaditi. I nije uopšte čudno što je ova kartica veća od nekih kompletnih računara - pa ti mali računari i jesu u svakom pogledu inferiorni prema ovoj kartici. Grafičke karte su već odavno zapravo posebni računari sa svojom pločom, procesorom (GPU-om) i memorijom.
Čemu kukanje zbog veličine i potrošnje struje? Pa i dosad su X2 kartice bile velike i trošile mnogo energije tako da ovo nije nikoga trebalo iznenaditi. I nije uopšte čudno što je ova kartica veća od nekih kompletnih računara - pa ti mali računari i jesu u svakom pogledu inferiorni prema ovoj kartici. Grafičke karte su već odavno zapravo posebni računari sa svojom pločom, procesorom (GPU-om) i memorijom.
slažem se, X2 Kartice su isključivo namjenjene entuzijastima i ostalim ljudina "dubljeg džepa", i baš njih briga koliko troši kartica i koliko je duga, samo ih zanimaju performanse...