HP – tableti s Osmicom?

poruka: 11
|
čitano: 796
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "HP – tableti s Osmicom?".
5 godina
HP – tableti s Osmicom?

Što se ovaj Micrososft u zadnjih godinu dana angažirao po pitanju svega... ko da ih netko probudio iz sna i sada žele nadoknaditi prespavano. Eh što radi konkurancija, na zadovoljstvo svih nas naravno :)

5 godina
Re: HP – tableti s Osmicom?
Microsoft je aktivan ali šute i rade.
Bez brige ako postoji tržište računaj da ga budu napali.
Imaju masu para, knowhow i gdi god se pojave predstavljaju ozbiljnu konkurenciju.
3 godine

Izgleda da je WebOS nije ispunio ocekivanja ( tj. podbacio je ), pa je nekako normalno da HP uzima W8 u obzir.

In the end there will be only ( c )haoss ...
3 godine
HP – tableti s Osmicom?

Microsoft pokušava gurati svoje da bi barem malo dobio "kolača" od zarade na tebletima. To isto pokušava google u društvenim mrežama. Da su bili pametniji i ranije se sjetili napraviti verziju windowsa prilagođenu baš za tablete možda bi nečega bilo. 

Istina koliko se sjećam win xp je imao tablet edition, a vista nije imala već su glavne verzije mogle ići i na računala i na tablete(sa određenim ograničenjima). No to je bilo vrlo traljavo i samo sučelje nije se razlikovalo od sučelja desktop verzije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
3 godine
neaktivan
NEW_MAN kaže...
(...) Imaju masu para, knowhow i gdi god se pojave predstavljaju ozbiljnu konkurenciju.

Pa i ne baš. Vecinom da, ali opet u nekim segmentima potpuno podbace.

Eto prvo što mi pada na pamet su Zune playeri, zatim njihovi vlastiti mobiteli Kin su bili pravi debakl,

a i s WP7 nije baš krenulo glatko, ostaje nada da ce biti bolje uz Nokiu. I to sve unazad godinu ili 2.

On topic: Ovo s Win 8 bi moglo proci ako nebude to samo obican skin.

Ako optimiziraju windowse da nisu toliko gladni za velikim performansama, da znaju surađivat s baterijom tj.štedit ju,

te kad bi se više rješili odvratnih registara onda bi zasigurno prošla a cijela prica.

Ako ne, bit ce teže.

HP kao da se ne usudi kockati i potpuno orjentirati na sad njihov WebOS.

O tom WebOS-u samo se prica, samo se hvali ali gotovo da ga nitko nema, a i proizvodi s njim

i opcenito nekih novosti baš i nema. Nadam se da ce više HP izbacit te tablete i mobitele s njim

i da ce biti svuda dostupni. Nastave li ovako usporenim tempom pregazit ce ih i iOs i Android i WP7.

Nije dovoljno samo kupit od Palma OS nego ga je potrebno i razvijat/usavršavat i ucinit konkurentnim.

Volio bi da HP poštenije zapne za WebOS. Win 8 bolje nek prepuste drugima dok ne vide isplati li se ili ne.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
5 godina
Zune kao uređaj nije podbacil nego je to tržište bilo takvo da je ipod dominiral.
Sam uređaj je bil super ali nije se uspio probiti.
Kin je bil telefon za djecu i totalna glupost da tak neka ozbiljna firma ide radit telefone za djecu lol. Sam uređaj izgleda ok i ima full tipkovnicu za koju bi ja ubil da imam na iphoneu.

Win 8 kad izađe imali budemo procesore na 3 GHz i valjda rama ko sad u stolnim računalima tak da ne bude drama. ;)

3 godine
neaktivan
NEW_MAN kaže...
(...)gdi god se pojave predstavljaju ozbiljnu konkurenciju.
(...)Zune kao uređaj nije podbacil nego je to tržište bilo takvo da je ipod dominiral.
Sam uređaj je bil super ali nije se uspio probiti.
Kin je bil telefon za djecu i totalna glupost da tak neka ozbiljna firma ide radit telefone za djecu lol. Sam uređaj izgleda ok i ima full tipkovnicu za koju bi ja ubil da imam na iphoneu.

Win 8 kad izađe imali budemo procesore na 3 GHz i valjda rama ko sad u stolnim računalima tak da ne bude drama. ;)

Ako si ozbiljna konkurencija onda ništa ne znaci što neko tu od prije dominira.

Ozbiljna konkurencija ugrožava postojecu konkurenciju.

Ugl.nije to sad toliko ni važno, i naravno da je M$ važan igrac, ali baš reci

da gdje god se pojavi da predstavlja ozbiljnu konkurenciju i dalje mi se cini pretjeranim.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
5 godina
neaktivan
HP – tableti s Osmicom?

HP ima jedan od najboljih mobilnih OSova... WebOS. samo kad bi to znali gurati kako treba!

Placati licence i gurati nesto sto ce na kraju najbolje implementirati HTC ili Samsung, samo ce im se odbiti o glavu!

umjesto da stvore jedan setup proizvoda na WebOSu, da naprave cijeli ekosustav syncanja, app kompatibilnosti, da motiviraju developere itd (apple djir), 

oni se guraju u sve! imat ce 50 tableta za 3 godine, na 3 OS! 

znam da je lako biti pametan iz kauca, ali ta njihova politika masovnosti mi stvarno izgleda kontraproduktivno! 

3 godine
neaktivan
kinsif kaže...

HP ima jedan od najboljih mobilnih OSova... WebOS. samo kad bi to znali gurati kako treba!

Placati licence i gurati nesto sto ce na kraju najbolje implementirati HTC ili Samsung, samo ce im se odbiti o glavu!

umjesto da stvore jedan setup proizvoda na WebOSu, da naprave cijeli ekosustav syncanja, app kompatibilnosti, da motiviraju developere itd (apple djir),

oni se guraju u sve! imat ce 50 tableta za 3 godine, na 3 OS!

znam da je lako biti pametan iz kauca, ali ta njihova politika masovnosti mi stvarno izgleda kontraproduktivno!

Potpuno se slažem! S ovim samo zbunjuju korisnike i sami kao da govore - "Nismo sigurni u vlastiti OS pa se necemo kockati"

Tko ne riskira ne profitira. Da su malo pametniji puno više kapitala, vremena i strucnjaka bi koncentrirali na WebOS projekt.

WebOS je predsavljen kao prilicno funkcionalan i spreman OS prije 2 i pol godine! HP ga je preuzeo prije godinu i pol,

a još nigdje nema za kupiti proizvode na WebOS-u. Po meni je to stanje porazavajuce. Šta su radili vec godinu i po?

Pa preuzeli su vec funkcionalan OS, šta nisu bili sposobni odmah par mjeseci nakon preuzimanja ugovorit partnera za proizvodnju

i štancat WebOS mobitele kakve je izdavao Palm, smao s vlasitim logom?

Fino ih ponudit u svoje Store-ove i vec postojecim svojim distributerima racunala/printera i telekomima.

Ako bude srece WebOS ce postat šire dostupan do jeseni ili kraja ove godine. Ako i onda.

U svakom slucaju možda prekasno. Dok iOS, Android, WP7 zausmu svoje pozicije, tržište i udjele

teško mi je vjerovati da bi WebOS mogao ozbiljnije uspjeti ma koliko izvrstan bio.

HP se previše uspavao sa cijelom tom stvari a konkurencija napreduje iz dana u dan i bori se.

3 godine

Kakav webOS, eto vam review na Engadget, nisu bas zablistali. Ceka se novi HP tablet, te jos jedan pokusaj. Sto se tice W8 il WP8, tesko je ocekivat da Microsoft moze napravit neki debakl. Do sada se radilo da su jednostavno bili previse nezainteresirani, te orjentirani na Xbox360, te same PC Windowse. Ipak je to Microsoft. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
5 godina
neaktivan
HP – tableti s Osmicom?

nije odusevio, ali definitivno nije ni razocarao! 

svakako nije ispoliran OS za tablet i trebali bi poraditi jos na njemu, ali onako ozbiljno!

potencijala ima brdo! mozda najbolji multitasking, super notifikacije, dobar UI! uz sustavo ulozen trud, mislim da nema sto zavidjeti iOSu, androidu ili WP7! 

i sto je najbolje kako i kolega prije mene rece, HP ima jedan od najjacih lanaca prodaje! imaju najveci udio u prodaji prijenosnika, znaci nije im problem doci do trzista (kao sto je bilo palmu recimo), ali djaba! svi preduvjeti za uspjeh su tu, a oni spori ko MS u najgorim danima! mozda i sporiji! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice