HP ispred IBM-a po prodaji poslužitelja

poruka: 4
|
čitano: 632
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "HP ispred IBM-a po prodaji poslužitelja".
4 godine

Hm... Nije ni cudo, na primjer routeri su im uzasno user friendly i jeftiniji za razliku od Cisco-vih modela...

4 godine
neaktivan
RE: HP ispred IBM-a po prodaji poslužitelja

Istina jesu... Ali iako su jeftiniji (mislim da su i posluzitelji nesto jeftiniji od IBM-a) ali ja jos uvijek vjerujem IBM-u :) sto ces... A i nema straha za IBM... toliko patenta je nakupovao... ono da se nadje :)

A tek cell procesori... samo se nadam da nece biti toliko skupi...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 19:05 (EnlightenedPhoenix).
2 godine
neaktivan

Ne mogu reći da mi nije drago. IBM nikako da smanji cijene barem svojih entry level Power AIX servera, te omogući širem krugu ljudi rad na najboljem serverskom OS-u (ne računam pritom legacy OS-ove poput Z os-a, i os-a) napravljenom do danas. Ovo je posljedica i restriktivne politike koju IBM provodi i u pogledu pretplate na njihov softver (usporedite to s lakoćom dobivanja pretplate za Microsoft-ov MSDN, gdje nije bitno da li ste pojedinac, developerska tvrtka ili krajnji korisnik, da ne spominjem Oracle koji daje mogućnost besplatnog(bez ikakve pretplate) skidanja cjelokupnog njihovog softvera s OTN-a). Situacija je slična kao i sa Sun-ovim (danas u vlasništvu Oracle-a) Solarisom. 

Da se on pojavio ranije u svom open izdanju, nikad Linux ne bi postojao. Šteta što se IBM neće ugledati na Oracle u smislu stavljanja produkcijskog softvera (ne evaluacijskog) na raspolaganje za download.

4 godine
RE: HP ispred IBM-a po prodaji poslužitelja
Fredy kaže...

Ne mogu reći da mi nije drago. IBM nikako da smanji cijene barem svojih entry level Power AIX servera, te omogući širem krugu ljudi rad na najboljem serverskom OS-u (ne računam pritom legacy OS-ove poput Z os-a, i os-a) napravljenom do danas. Ovo je posljedica i restriktivne politike koju IBM provodi i u pogledu pretplate na njihov softver (usporedite to s lakoćom dobivanja pretplate za Microsoft-ov MSDN, gdje nije bitno da li ste pojedinac, developerska tvrtka ili krajnji korisnik, da ne spominjem Oracle koji daje mogućnost besplatnog(bez ikakve pretplate) skidanja cjelokupnog njihovog softvera s OTN-a). Situacija je slična kao i sa Sun-ovim (danas u vlasništvu Oracle-a) Solarisom. 

Da se on pojavio ranije u svom open izdanju, nikad Linux ne bi postojao. Šteta što se IBM neće ugledati na Oracle u smislu stavljanja produkcijskog softvera (ne evaluacijskog) na raspolaganje za download.

Pa IBM i je smanjio cijene pSeries strojeva u zadnjih par godina i to drastično. Osmijeh

A odgovarajući IBM partneri imaju sav SW besplatno. Pitanje je samo što se i kako treba, s tim da je IBM SW portfolio bitno kompleksniji i nije za svakoga.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice