lol, Bugovci opet otkrivate toplu vodu, za ovo se vec dobrano zna kakvih mjesec-dva
... al ajde, bolje ikad nego nikad

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Nikada niti nije bilo isplativo kupovat konzolu
Dvije godine samo do launcha a onda, kako to uvijek ide, barem jos godina dvije dok se ne pocnu pojavljivat posteni naslovi za taj "nextgen"... tako da ako mislis nabavit konzolu, nemas sta previse cekat i razmisljat.
OK ,znači sljedeće 2 godine mi netreba novi hardweare za komp 
sjajno, ovo ce biti odlicno za PC gamere, vjerujem da ce u iduce dvije godine izlaziti prave igrice za PC, a izlaskom next gen consoleshita, ocekujte masovne Dx11 .
sjajno, ovo ce biti odlicno za PC gamere, vjerujem da ce u iduce dvije godine izlaziti prave igrice za PC, a izlaskom next gen consoleshita, ocekujte masovne Dx11 .
????
Ne može bit sjajno kad ćemo igrati polukonzolaške igre još dvije godine.
Jedino je dobro u tome što neću morati zbog poremećaja zvanog "konzolitis_retardos" ;--- u prijevodu (konzola zaostala u razvoju) morati mijenjati grafičku slijedeće dvije godine.
Žalosno je da ću moći s HD 6870 igrati BF3 na "high detaljima".
Odmah mi je jasno kakvi su "detalji"
A da? Pretpostavljam onda da je isplativije nadograđivati komp svakih godinu-dvije čim ti novija igra malo zašteka.
A da? Pretpostavljam onda da je isplativije nadograđivati komp svakih godinu-dvije čim ti novija igra malo zašteka.
Zasto bi morao nadogradjivat komp?
Ako ti steka spustis detalje
opet prelijevanje iz šupljeg u prazno,stalno se vrtimo u krug. Tko te tjera da igraš na max detaljima? ako imaš grafičku staru 2-3 godine bez problema ćeš igrati sve igre na detaljima kakve sada imaju konzole.,čak i boljim.
Kako me živciraju te priče o mijenjanju hardvera,ili ono kad se počne govoriti o tome kako na konzolama svi igraju na 1000 inchnim TV-ima i slično. Totalno glupo i nepromišljeno razmišljanje.
opet prelijevanje iz šupljeg u prazno,stalno se vrtimo u krug. Tko te tjera da igraš na max detaljima? ako imaš grafičku staru 2-3 godine bez problema ćeš igrati sve igre na detaljima kakve sada imaju konzole.,čak i boljim.
Kako me živciraju te priče o mijenjanju hardvera,ili ono kad se počne govoriti o tome kako na konzolama svi igraju na 1000 inchnim TV-ima i slično. Totalno glupo i nepromišljeno razmišljanje.
Ne ne, tako se ne gleda na stvari.
Kada kupujes komp radi igara, onda sigurno neces kupiti nekakvo smece sa celeronom i 8600 gt grafom npr.
Kupit ces komp od barem 3-4 soma, vjerojatno i vise kada ga kupujes iskljucivo radi igara. I sto se onda dogodi: dođe Metro 2548, hipotetski ovo sve pricam naravno, koji ce ti novu grafu pokidati na komade, i proc i memoriju. I onda ces pi*dit, jer si netom prije godinu dana kupio pilu koja sada nemre bijednu igru furati na maxu (sjetimo se Crysisa, hehe).
U ovakvim slucajevima konzole su DAAALEKO isplativije, nisam ni fanboy ni išta slično, samo objektivno gledam na stvari.
Pa pljunuo bi 2 soma rađe sada za plejku 3, znam da cu se igrati puno duže na njoj bez ikakvih briga nego da kupim komp od 6k.
dal vi uopce znate sto znaci rijec isplativost. vidim da neznate jer pisete gluposti. hardver se isplati jedino ako zarađujete na njemu(radite neki posao za koji vam treba) inace hardver sluzi za zabavu i nikako se ne isplati. konzola se ni u kojem slucaju ne isplati kupit, jedino se moze rec dali je dobra kupnja ili ne a ne dali je isplativa.
Kada kupujes komp radi igara, onda sigurno neces kupiti nekakvo smece sa celeronom i 8600 gt grafom npr.
Kupit ces komp od barem 3-4 soma, vjerojatno i vise kada ga kupujes iskljucivo radi igara. I sto se onda dogodi: dođe Metro 2548, hipotetski ovo sve pricam naravno, koji ce ti novu grafu pokidati na komade, i proc i memoriju. I onda ces pi*dit, jer si netom prije godinu dana kupio pilu koja sada nemre bijednu igru furati na maxu (sjetimo se Crysisa, hehe).
U ovakvim slucajevima konzole su DAAALEKO isplativije, nisam ni fanboy ni išta slično, samo objektivno gledam na stvari.
Pa pljunuo bi 2 soma rađe sada za plejku 3, znam da cu se igrati puno duže na njoj bez ikakvih briga nego da kupim komp od 6k.
totalna besmislica,tako razmišljaju samo oni koji pate od grafike,činjenica je da sad možeš kupiti komp koji košta jeftinije od konzole a vrtit će igre na istim,čak i boljim detaljima. Da ne govorim da su igre za konzole skuplje,i ostale stvari koje konzole ne mogu izvršavati,a PC može.
dal vi uopce znate sto znaci rijec isplativost. vidim da neznate jer pisete gluposti. hardver se isplati jedino ako zarađujete na njemu(radite neki posao za koji vam treba) inace hardver sluzi za zabavu i nikako se ne isplati. konzola se ni u kojem slucaju ne isplati kupit, jedino se moze rec dali je dobra kupnja ili ne a ne dali je isplativa.
Znaci ako kupim Plejku 3 sad i onda traje 10 godina hoces reci da se nije isplatila?! Isplatila bi se da je bankomat ugrađen u nju?
Pokusavas definirati pojam a ne ide ti.
totalna besmislica,tako razmišljaju samo oni koji pate od grafike,činjenica je da sad možeš kupiti komp koji košta jeftinije od konzole a vrtit će igre na istim,čak i boljim detaljima. Da ne govorim da su igre za konzole skuplje,i ostale stvari koje konzole ne mogu izvršavati,a PC može.
A tko meni garantira da se nece pojaviti Crysis 3 za godinu dana koji ce mi baciti PC na noge? TKO?
I ne, ne patim od icega, cista objektivnost.
A tko meni garantira da se nece pojaviti Crysis 3 za godinu dana koji ce mi baciti PC na noge? TKO?
I ne, ne patim od icega, cista objektivnost.
upravo ti konzole garantiraju da se neće pojaviti igra koja će baciti tvoj PC na koljena,jedina iznimka je trenutno Battlefield 3 za kojeg ćeš morati malo smanjiti detalje,ali ponavljam,to je vjerojatno jedina iznimka da se igra radi primarno za PC otkad su izašle ove trenutne konzole.
????
Ne može bit sjajno kad ćemo igrati polukonzolaške igre još dvije godine.
Jedino je dobro u tome što neću morati zbog poremećaja zvanog "konzolitis_retardos" ;--- u prijevodu (konzola zaostala u razvoju) morati mijenjati grafičku slijedeće dvije godine.
Žalosno je da ću moći s HD 6870 igrati BF3 na "high detaljima".
Odmah mi je jasno kakvi su "detalji"
pa zato zbog slabosti konzole mi cemo dobijati prave igrice (posebno pravljene za PC) a to sto si mozda igrao betu na high detaljima s tom grafickom ne znaci da je igrica port s konzole, stra cemo vidjeti pravi BF.
vjerujem da ce igrica biti dobro optimizovana, ako imas dobar procesor koji moze izvuci max iz graficke ;) uzivaj
Znaci ako kupim Plejku 3 sad i onda traje 10 godina hoces reci da se nije isplatila?! Isplatila bi se da je bankomat ugrađen u nju?
Pokusavas definirati pojam a ne ide ti.
ne za to se kaze bila je dobra kupnja ili u tom slucaju bila je odlicna kupnja, a ne da se isplatila jer sama ti rijec kaze isplatila znaci vratila sto si ulozio u nju, dal ti je plejka dala neke pare?
Što se mene tiče ja jedva da imam osnovni hardver - komp mi je iz 2000, spašava me jedino laptop iz '10 (dobiven od firme) koji mi omogućava fluidno korištenje Win 7, surfanje i gledanje filmova u 720p (igranje i slične stvari mogu zaboraviti). O nekakvom ulaganju u mrcina komp samo radi igranja ne razmišljam jer je to prevelika investicija (i nadasve retardirana po mom mišljenju). Više mi se sviđa konzolaški pristup: joystick, igranje iz kauča, casual gaming... Dnevno na igranje potrošim sat vremena (ako i toliko) pa je konzola upravo ono što meni treba, uzmem joystick odigram tekmu-dvije NBA ili malo CODa i to je to, nemam vremena za cijeli dan dr*at po tome. To kaj se vi stalno žalite da zbog konzola pate igre za PC mene iskreno ne zanima i nikada i neće - ja imam svoj xbox na kojem sve radi i boli me briga, žalite se kolko hoćete da usporava razvoj, ovo ono ali iskreno to je jedna od boljih stvari koje sam si kupio. Konkretno za X360 Slim - kupljen prije god dana, plaćen 2300kn keša. Da vidim taj kompjutor od prije god dana koji toliko dođe a koji će danas vrtiti fluidno nove igre (na min detaljima)?? Ili još bolje od prije 2, 3, 4 god - imam jednog Falcona kupljenog vani krajem 2008 za 250€ a sad je JTAGan - 2008 za 250€ jedva da bi dobio grafičku karticu s kojom bi danas pokrenuo BF3 (izgleda da je ekipi na PCu samo to bitno xD) a ne cijeli kompjutor. E zato se konzola isplati. Kad dođe novi xbox (nadam se da će ga nazvati 720 jer baš dobro zvuči) neću ga odmah kupiti (da nebi bilo kao i sa Xenonima) par mjeseci nakon izlaska i opa moj je 
Što se mene tiče ja jedva da imam osnovni hardver - komp mi je iz 2000, spašava me jedino laptop iz '10 (dobiven od firme) koji mi omogućava fluidno korištenje Win 7, surfanje i gledanje filmova u 720p (igranje i slične stvari mogu zaboraviti). O nekakvom ulaganju u mrcina komp samo radi igranja ne razmišljam jer je to prevelika investicija (i nadasve retardirana po mom mišljenju). Više mi se sviđa konzolaški pristup: joystick, igranje iz kauča, casual gaming... Dnevno na igranje potrošim sat vremena (ako i toliko) pa je konzola upravo ono što meni treba, uzmem joystick odigram tekmu-dvije NBA ili malo CODa i to je to, nemam vremena za cijeli dan dr*at po tome. To kaj se vi stalno žalite da zbog konzola pate igre za PC mene iskreno ne zanima i nikada i neće - ja imam svoj xbox na kojem sve radi i boli me briga, žalite se kolko hoćete da usporava razvoj, ovo ono ali iskreno to je jedna od boljih stvari koje sam si kupio. Konkretno za X360 Slim - kupljen prije god dana, plaćen 2300kn keša. Da vidim taj kompjutor od prije god dana koji toliko dođe a koji će danas vrtiti fluidno nove igre (na min detaljima)?? Ili još bolje od prije 2, 3, 4 god - imam jednog Falcona kupljenog vani krajem 2008 za 250€ a sad je JTAGan - 2008 za 250€ jedva da bi dobio grafičku karticu s kojom bi danas pokrenuo BF3 (izgleda da je ekipi na PCu samo to bitno xD) a ne cijeli kompjutor. E zato se konzola isplati. Kad dođe novi xbox (nadam se da će ga nazvati 720 jer baš dobro zvuči) neću ga odmah kupiti (da nebi bilo kao i sa Xenonima) par mjeseci nakon izlaska i opa moj je 
Pa narvno da ce vrtit, da je kupljen za nekih 2500-3000 kn
I onda imas kompjuter, a ne konzolu (koja je za retardirane, po mom misljenju)
@Wade..
Ti stvarno misliš da ćeš tu konzolu platit opet 2-3k??
Probaj duplo..
Dobro, ti možda jesi u situaciji da ti komp ne treba, ali većini ljudi treba..
Nemreš uzet cijenu kompa od xy i rećio da je tolko platio "igranje"..
Igranje je platio onoliko koliko je platio grafičku, eventualno razliku do nekog gamer miša i u teoriji razliku napajanja.
Jesi siguran, 9mjesec 2010. Nije baš tada bilo kao danas (iako nije da je danas nešto divna situacija). Evo ti tema (da vidim kak ceš se s tim igrat danas) ili ova u kojoj sve konfe debelo premašuju 2300kn. Smanji za 600 pa vidi kaj će ti ostati od PCa. Možeš i onom forumaši nemaju pojma. Dobro majstore. BUG taman listopad 2010. konfiguracija do 3000kn:
Athlon X2 245... 460kn
MSI 785GM-E51.... 619kn
Mushkin Essentials DDR 3-1333 2x2GB..... 678kn
WD Caviar Blue 640GB.... 429kn
LG GH22NS.....147kn
AMaze 371 400W.... 256kn
CoolerMaster Slim X Keyboard & Neo-E Mouse..... 180kn
Logitech S-220...... 199kn
=2968kn.
Oduzmi periferiju i optički uređaj (iako je to varanje jer uz xbox dobiješ kontroler al nek ti bude ići ćemo onom gejmer sam pravi pa već imam doma periferiju od hiljadu kuna) i evo te na mojih 2300. S tim bi se ti danas igrao? Moram ti priznat bar nemaš velike zahtjeve (šteta što igre imaju) 
EDIT: za nightshadowa kad dođe nova konzola sumnjam da će prijeći 500€ - sa onoliko igranja kolko ću s njom dobiti (dok ne izađe nova, znači dosta godina) sasvim dobar deal (iako ovo su sve špekulacije pa i to da konzola uopće izlazi '13)
Pa narvno da ce vrtit, da je kupljen za nekih 2500-3000 kn
I onda imas kompjuter, a ne konzolu (koja je za retardirane, po mom misljenju)
daj mi reci Kant koliko ti imas godina?
Slobodno pogledaj konfiguraciju u MOJ KOMP..
Da, sa time se igram dan danas, više od 3.5 godine nakon kupnje zadnje komponente (grafa za 800kn za Age of Conan)
I ništa mi ne fali.. Ne patim za detaljima..
Sada kupujem Athlon 640 za 700kn koji će mi dati još bar 2 godine prije nego će se opet pojaviti BF ili Metro koji neću moći pokrenuti na 4 jezgrenom procu od 3 ghz..
I uskoro će pasti neka grafa za cirka 1000kn..
I ja sretan.
U prijevodu u 4-6 godina ću potrošiti 1700kn da bi mogao vrtiti lagano sve moguće igre..
Da ne govorim kolko uštedim po svakoj igri koju uzmem za PC umjesto za konzolu..
Nemam ništa protiv konzola, ali ne drži vam vodu argument da su konzole jeftinije..
Slobodno pogledaj konfiguraciju u MOJ KOMP..
Da, sa time se igram dan danas, više od 3.5 godine nakon kupnje zadnje komponente (grafa za 800kn za Age of Conan)
I ništa mi ne fali.. Ne patim za detaljima..
Sada kupujem Athlon 640 za 700kn koji će mi dati još bar 2 godine prije nego će se opet pojaviti BF ili Metro koji neću moći pokrenuti na 4 jezgrenom procu od 3 ghz..
I uskoro će pasti neka grafa za cirka 1000kn..
I ja sretan.
U prijevodu u 4-6 godina ću potrošiti 1700kn da bi mogao vrtiti lagano sve moguće igre..
Da ne govorim kolko uštedim po svakoj igri koju uzmem za PC umjesto za konzolu..
Nemam ništa protiv konzola, ali ne drži vam vodu argument da su konzole jeftinije..
daj mi reci koliko si platio tada taj procesor sta ga sada imas?
Budem potražio račun ako ga nisam bacio, ali znam da nisam proc platio više od 1000kn..
Ovako bih rekao oko 800, ali možda griješim..
To je bio valjda najsporiji Athlon koji se mogao kupiti u to vrijeme, a da je bio aktualna generacija.
Budem potražio račun ako ga nisam bacio, ali znam da nisam proc platio više od 1000kn..
Ovako bih rekao oko 800, ali možda griješim..
To je bio valjda najsporiji Athlon koji se mogao kupiti u to vrijeme, a da je bio aktualna generacija.
znaci platio si 1600kn grafu i procesor i sada ces kupiti proc za 700kn?
a ovog starog prodas za 200 kn ako i toliko.
i cifra ispadne 2100kn za tri komponente.koju si staru graficku imao prije 8800
znaci platio si 1600kn grafu i procesor i sada ces kupiti proc za 700kn?
a ovog starog prodas za 200 kn ako i toliko.
i cifra ispadne 2100kn za tri komponente.koju si staru graficku imao prije 8800
da,najlakše je brojiti samo novac koji je potrošio na komponente,a nećeš reći koliko je novca uštedio na igrama koje su dosta jeftinije nego za konzole? i nećeš reći koliko puta mu je PC poslužio u to vrijeme za stvari kakve ove konzole nemogu izvesti?
Tada mi je krepao stari komp, tako da nisam imao puno izbora..
Lagano sam uzeo najsporiji proc aktualne generacije..
Grafu mi je bio posudio frend, Radeon 1600 Pro ili XT na par tjedana koja mu nije trebala dok nisam kupio 8800 GT..
Baš da je prije 3.5god (ili kolko već dao nam je samo ovaj podatak) kupovao igre preko steama sumnjam