" te „pametniju“ adresnu traku iz koje se mogu obavljati i pretrage."
jedino me ovaj dio texta vuce hmm
inace sam privrzen operi i mozzili .
iskreno mi puca q za IE
da ... a neki od naših poslovnih partnera, između ostaloga rade u banci, ne koriste ništa drugo osim IE6 budući da su "moderniji preglednici manje sigurni". Kao, IE6 je provjerena tehnologija ... kriste bože, budo, alaše i sotono, a onda si mi developeri i dizajneri čupamo kosu na glavu i urlamo u firmi jer im nekakav DIV elemenat nije floatan, ne možemo koristiti PNG sličice, ne možemo koristiti CSS za zaobljene rubove i sjenu, konstantno se u browsanju aplikacije pokazuju nekakvi "glitchevi", tipa tekst kojeg jednom kad selektiraš, više ne bude vidljiv isl. nebuloze.
Naravno, tada naša aplikacija ispada da je bugovita i u beti. Što ćeš, mušterija je uvijek u pravu ...
A iako je IE7 ispravio jako puno toga, rekao bih da je i on krcat sranjima ... ma i iE8 sa svojim suludo sporim browsanjem i flickeringom kod postbacka i refreshanja stranice, .. zašto pobogu se u intranet aplikacijama koristi prokleti Internet Explorer ?! TO što je od MSa ne znači da je i bolji ... koliki je problem u firmi s Active Directoryem na računala instalirati FF, Chrome, Safari ili Operu ? . Klik -> Klik -> Klik ... GOTOVO ! Sretna Bosna ili u ovom slučaju web developeri/designeri
Brže downloadanje Google Chroma !
Brže downloadanje Google Chroma !
torrent fileova
Kreteni koji u bankama odlucuju o tome trebaju saznati da su kreteni i da svoje kretenske ideje ne mogu vise siriti kao zaraznu bolest.
Nazalost, u drzavi gdje jedino banke i drzava garantiraju isplatu, donekle mi je jasna pozicija razvojnih timova. Treba platit kruh.
Ali vrijeme je da se tome stane na kraj. Treba odnekud pocet.
da ... a neki od naših poslovnih partnera, između ostaloga rade u banci, ne koriste ništa drugo osim IE6 budući da su "moderniji preglednici manje sigurni". Kao, IE6 je provjerena tehnologija ... kriste bože, budo, alaše i sotono, a onda si mi developeri i dizajneri čupamo kosu na glavu i urlamo u firmi jer im nekakav DIV elemenat nije floatan, ne možemo koristiti PNG sličice, ne možemo koristiti CSS za zaobljene rubove i sjenu, konstantno se u browsanju aplikacije pokazuju nekakvi "glitchevi", tipa tekst kojeg jednom kad selektiraš, više ne bude vidljiv isl. nebuloze.
Naravno, tada naša aplikacija ispada da je bugovita i u beti. Što ćeš, mušterija je uvijek u pravu ...
A iako je IE7 ispravio jako puno toga, rekao bih da je i on krcat sranjima ... ma i iE8 sa svojim suludo sporim browsanjem i flickeringom kod postbacka i refreshanja stranice, .. zašto pobogu se u intranet aplikacijama koristi prokleti Internet Explorer ?! TO što je od MSa ne znači da je i bolji ... koliki je problem u firmi s Active Directoryem na računala instalirati FF, Chrome, Safari ili Operu ? . Klik -> Klik -> Klik ... GOTOVO ! Sretna Bosna ili u ovom slučaju web developeri/designeri
Mislim, vidjeli su ili čuli za ovo (ti koji kažu da je IE6 provjerena tehnologija)? http://ie6countdown.com/ I sam MS nastoji smanjiti broj IE6 korisnika na minimum.
Ne znam samo koja to banka inzistira na IE6 pregledniku... bilo je davnih dana, da, ali mislim da danas niti jedna ne inzistira na tome.
Jedva čekam, kod nas doma samo supruga koristi IE, a ne voli promjene baš previše... :)
Koji kaos je s tim standardima i raznim verzijama browsera, za ne povjerovat... 
Izaso je FF 4.0 RC
http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-4.0rc1&os=win&lang=en-US
Bože dragi koga briga za FF u ovoj temi ? Ne znam zašto si ovo napisao, ako nisi pročitao naslov teme: IE9 U PONEDJELJAK -.-
On topic:
Inace Microsoft je uradio predobar posao sa novim IE-om.
Hoće li IE9 napokon imati i add-onse kao što imaju firefox,opera i google chrome???
Neznam zašto onda kao windows update ne dođe svima nova verzija internet preglednika.
A mogli su ga i u Win7 SP1 ubacit.
Da je 1995-ta godina rekao bih da jedva čekam da izađe...
Ne znam samo koja to banka inzistira na IE6 pregledniku... ..
(točno, IE i FF su standardno podržani, razne verzije, razni OSevi..)
- Klasična dezinformcija ili neznanje, još gore opravdanje za loš posao...
Neznam zašto onda kao windows update ne dođe svima nova verzija internet preglednika.
-zato jer IE odlukom EU nesmije biti vezan uz OS... jedan od razloga. Drugi, jer je stvar izbora ili kako neki 'bankari' tvrde sigurnosti-kompatibilnosti.. (bla-bla), zapravo nema šta MS automatski raditi na poslovnom računalu dok to ne odobri admin nakon testiranja (svaka značajnija izmjena se mora na nivou firme testirati i odobriti), npr što da nakon toga ne radi zaba?...
Nisu samo banke, moja firma (nekoliko stotina tisuća zaposlenih širom svijeta)
je do nedavno imala IE6. Ali to nije neki nesposobni admin kod nas odlučio, već
je na razini globalne kompanije definirano.
nažalost malo korisnika to razumije i što je veće okruženje to je prelazak teži
A tek poslovične "Štefice",što bi digle buku da se IE6 hoće uzamijeniti.Nemate vi pojma koliko onda trebaju Štefice učiti...
Da ti ga stave u Windows Update ili SP1, rekao bi da ti nameću stvari koje ne želiš i da su monopolisti 
iskreno mi puca q za IE
Ajde ne seri, nije te bilo briga ni za druge prije 10 godina kada si koristi IE 6.01 SP1, ne znam zašto bi te bolio q sada za IE kada koristiš ostale browsere.. Svi mi se vežemo emotivno za nešto, bilo šta, pa makar to bio i web browser, ali monopol i ustaljenost naravno nitko ne voli.. pa zašto onda ne dodje nešto novo bolje od FF/Chrome/Opera pa makar to bio i IE9 iz omraženog nam Microsofta.
nažalost malo korisnika to razumije i što je veće okruženje to je prelazak teži
Ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za IE6 u 2011. godini. Apsolutno nikakvo. Ili se radi o lijenosti i neznanju onih čije se aplikacije koriste ili onih koji ih koriste. Ako Zabina web aplikacija ne radi na novim browserima, onda je to problem Zabe, a ne Firefoxa, Microsofta i sl. Na leđima Zabinih programera je odgovornost kvalitetne izrade aplikacija, a kvalitetna izrada podrazumijeva funkcionalnost na aktualnim i generaciju - dvije starijim preglednicima u najgorem slučaju. IE6 je star 10 godina. Nema opravdanja za IE6, a apsolutno nikakvog da Zaba forsira klijente da se vracaju na nešto staro 10 godina u svijetu u kojem je lifecycle proizvoda 6 mjeseci. Ovo je isti onaj problem kao i s domaćim "programerima" koji aplikacije održavaju na životu u Clipperu, Cobolu, Clarionu, VB6 i sl. sranjima koje je vrijeme progutalo dok je Tito bio živ.
Isplati se pričekati. Mogao bih skinuti i probati. Još ako bude x64 verzija, a bit će. Savršeno!!
Go ahead M$!
Nema opravdanja za IE6, a apsolutno nikakvog da Zaba forsira klijente da se vracaju na nešto staro 10 godina u svijetu u kojem je lifecycle proizvoda 6 mjeseci. Ovo je isti onaj problem kao i s domaćim "programerima" koji aplikacije održavaju na životu u Clipperu, Cobolu, Clarionu, VB6 i sl. sranjima koje je vrijeme progutalo dok je Tito bio živ.
Nije problem u "bankinim" klijentima, tj. front endu, on je kompatibilan sa svim relevantnim preglednicima. Problem je u korporacijskom intranetu, koji se cesto oslanja na lokalne aplikacije koje su 100% provjerene i kompatibilne sa IE6. Kao sto je Picek rekao, zamjena defaultne aplikacije u korporacijskom okruzenju nije tako jednostavna (ne mozes samo tako deployat Firefox npr. preko WDSa tokom noci). Sto se tice lifecyclea od 6 mjeseci, to je takodjer besmislen pojam u gore spomenutom okruzenju (govorimo o domenama sa nekoliko tisuca clienta pa na vise).
Nemoj pretvarati jednostavnu stvar u kompleksnu, kad ona to nije. Uvijek postoji firma X koja je autor aplikacije A. Održavanje vlastitog proizvoda jasna je i logična obaveza. Navodiš kompliciran update? Pa nekako sumnjam da je instalacija IE8 (barem) takav problem s obzirom da već godinama nisam zakrpe i nadogradnje nosio u kutijama s 25x 5,25" i gurao jednog po jednog u kliktavac.
Nemoj pretvarati jednostavnu stvar u kompleksnu, kad ona to nije. Uvijek postoji firma X koja je autor aplikacije A. Održavanje vlastitog proizvoda jasna je i logična obaveza. Navodiš kompliciran update? Pa nekako sumnjam da je instalacija IE8 (barem) takav problem s obzirom da već godinama nisam zakrpe i nadogradnje nosio u kutijama s 25x 5,25" i gurao jednog po jednog u kliktavac.
Kao sto rekoh, pricamo o korporacijskim okruzenjima. Tehnicka strana je najmanji problem - par klikova i IE8 ce se propagirati na cijelu domenu u par dana. Problem je sto je cesto intranet aplikacija A prilagodjena od IT departmenta B, doradjena od firme C, uskladjena od konzultanta D da radi report za SAP modul E i tako dalje. Proces dok se ne utvrdi da doticna aplikacija A radi bez greske sa IE8 zna biti prilicno dugotrajan. Pogotovo ako cijeli proces radi bez greske na IE6, a svaki zastoj uzrokovan instalacijom novog softvera moze korporaciji prouzrociti (potencijalne) gubitke. Uostalom, sigurno si citao Dilberta i borbu njegovog IT departmena sa zlom birokracijom firme :)
IE 9 mi je instaliran na racunaru vec par mjeseci. Veoma dobar, stabilan i brz. Mislim da je to ontopic. Glede poredjenja IE 6 sa drugim browserima je smijesno. Nije niko iz MS-a kriv sto se IE 6 koristi i ne radi update. Takodje ne moze se IE 6 porediti sa FF 3 ili Chrome-om. To je smijesno...pa software je izasao prije brdo godina. Da ljudi rade update sigurno bi puno toga bilo drugacije. Dakle, IE 9 je veoma dobar i preporucujem da uz FF i Chrome budu instalirani na racunaru pa surfajte s cim pozelite.
Nisu mi jasni ovi iz MS-a. Pa prije mjesec dana su izbacili SP1, kako nisu mogli staviti IE9 s njim?
Preferiraju load na serverima?
kao prvo priča se o pravom velikom sustavu a ne hrvatskim kvazi sustavim sa deset windows black i retestrak mašina di IE služi za djevojku dana, internet bankarstvo i strimanje antene zagreb. isto tako dobro znaš da se u pravom it okruženju sigurnosne i ine politike sustava ne mijenjaju preko noći. Instalacija IE8 nije apsolutno nikakav problem, napraviš approve preko wsusa, ako imaš malo pameti onda preko gp-a makneš onaj neki mini setup i onda drugo jutro razmišljaš o tome da su postupci kurta cobaina posve racionlni jer član uprave ne može vidjeti X, baba iz financija ne zna di joj je ZABA, kokoš iz prodaje nemre na fejsić a da ne velim da te pol firme mrzi jer misle da si im "kopal" po računalu
Nisu mi jasni ovi iz MS-a. Pa prije mjesec dana su izbacili SP1, kako nisu mogli staviti IE9 s njim?
Preferiraju load na serverima?
mislim da ga radi EU ne smiju integrirat a isto tako netko možda ne želi mijenjat browser a želi sp
(a serveri služe tome da imaju load na sebi ;) )
mislim da ga radi EU ne smiju integrirat a isto tako netko možda ne želi mijenjat browser a želi sp
(a serveri služe tome da imaju load na sebi ;) )
Korizma je, probaju smanjiti. 
kao prvo priča se o pravom velikom sustavu a ne hrvatskim kvazi sustavim sa deset windows black i retestrak mašina di IE služi za djevojku dana, internet bankarstvo i strimanje antene zagreb. isto tako dobro znaš da se u pravom it okruženju sigurnosne i ine politike sustava ne mijenjaju preko noći. Instalacija IE8 nije apsolutno nikakav problem, napraviš approve preko wsusa, ako imaš malo pameti onda preko gp-a makneš onaj neki mini setup i onda drugo jutro razmišljaš o tome da su postupci kurta cobaina posve racionlni jer član uprave ne može vidjeti X, baba iz financija ne zna di joj je ZABA, kokoš iz prodaje nemre na fejsić a da ne velim da te pol firme mrzi jer misle da si im "kopal" po računalu
Sve ja to znam, ali nema opravdanja za 10 godina star browser. Da sam ručno provjeravam za svako računalo iznova, u 10 godina bih već odavno testirao tisuće računala jedno po jedno i prešao barem na IE7. Tu netko ne radi svoj posao.