Intel – jeftiniji i brži SSD-ovi

poruka: 13
|
čitano: 2.026
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Intel – jeftiniji i brži SSD-ovi".
3 godine

Ovo bi trebalo biti dobro. Kako se razvijaja tehnologija ubrzo bi trebalo imati SSD-ove većih kapaciteta i pristojne cene.

4 godine

Dobra vijest, taman si ga planiram uzet negdje krajem ljeta, kad se malo para skupi :D

3 godine

Ako uspiju postić da im SSD košta manje od 1000kn bit će super, barem da je 80GB(ionako za sistem više i nije potrebno)

4 godine
RE: Intel – jeftiniji i brži SSD-ovi
Stoja kaže...

Ako uspiju postić da im SSD košta manje od 1000kn bit će super, barem da je 80GB(ionako za sistem više i nije potrebno)

Zamisli bootat windowse sa 2 SSD u RAID0 Cool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
3 godine

Ma i sa jednim će sve letit a kamoli sa RAID-om od par komada njih. Evo ti

video kako komp vrti kad staviš 24 samsung SSD-a u RAID!Cool

4 godine

a vidio sam to vec, koja hrpa geekova ajmeSmijeh

24 SSD-a je malo previse (i preskupo) za obicnog usera, 2 bi bila mnogo realnije :P

Every time two people have sex, an angel gets a boner
3 godine

Ma da, a i dosta su ovi SSD-ovi stari i kozna koliko sporiji od najnovijih i tek budućih intelovih diskova. Ako novi budu imali ćitanje/pisanje preko 200MB/s, bilo bi dosta samo 10 komada da postignu 2TB/s što su ovi postigli sa 24 komada pa sad vidi koliko su bržiOsmijeh

4 godine
protjeran

To narodu,

Bas sam neki dan razmislao uzet jedan SSD ali su mi idalje preskupi, ovi jeftiniji imaju lose specs.

Zlo i Naopako
3 godine

Jeftino i brze a od Intela ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajBelji se

4 godine
Yellow man kaže...

Jeftino i brze a od Intela ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajBelji se

ha ha stvarno apsurdno zvuci :D

ali vidjeti cemo

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:17 (crozoki).
4 godine

Ako ove godine 256GB SSD padne na 2000KN - kupujem, no ne vjerujem da će se to desiti. Jer je trenutno najpovoljni Corsair 4000Kn. Pokušao sam staviti disk na 7200rpm-a no razlike su minorne a potrošnja baterije i vibracije su prevelike. Tako da će ove godine ovisno o kretanju cijena pasti odluka 640GB HDD ili 256GB SSD

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
2 godine
protjeran

Hmm, a to bi kao trebalo značiti da bi ovaj Intelov G2 od 80 gb (koi je kod nas 1900kn i moja tiha patnja)  trebao koštati soma kuna a kao ovi novi koji bi trebali biti jeftiniji cca 1500kn he he he, ajd pozlatile mi se rijeći he he he

ps. još kad dodamo usb 3.0 pa konačno če pc biti pila he he he he

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 10:03 (Lex Luthor).
4 godine

Nazalost s SSD-om  nije sve bas tako super kako se navodi.

Write je puno manji od read-a.

Pogotovo sto se tice skaliranja u RAID-u s "običnim" raid kontrolerima koji se nalaze integrirani na plocama.

na linku imate neke testove 2 SSD-a koji u RAID0 daju losije rezultate nego svaki za sebe. Pod WinXP barem i  Visti i na Nvidijinom (Nforce 5).

Isto vremeno na istom stroju klasicni mehanički diskovi lijepo pokazuju skaliranje gotovo 2x.

Na Intelovom (P45) chipsetu i Win7 puno bolje radi.

http://dl.dropbox.com/u/2730196/SSD_test.rar

Imam jos nekih testova raznih kombinacija na testu RAID 0, 5, 10 Seagate Baracuda ES.2 serverskom serijom diskova od 750GB 6komada na testu

skaliranje lijepo ide sve do 5xRAID0 odnosno negdje do 600MB/s read kad negdje u kontroleru nastaje usko grlo. Na Nforce chipsetu i po XP-om,

al nemam sad kod sebe screenshote, mogu dic kasnije ako nekog zanima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice