Intel u CERN-u - veća brzina, manja potrošnja

poruka: 9
|
čitano: 1.231
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Intel u CERN-u - veća brzina, manja potrošnja".
4 godine
Intel u CERN-u - je li kraj blizu?

Oleg se gubi? O čemu je riječ u tekstu? CERN ili Intel? Malo jedno, pa malo drugo, pa malo Nehalemu, pa malo BMW, pa malo hangari... KAJ?!!?!

Kaj je pisao tekst u zahodu jer nije imao kaj čitati?

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
3 godine
protjeran

preočita nadobudnost novinara koji zapravo nema pojma o ničem a želi reći cijelom svijetu gdje je to on bio.

"Hedonism Is My LifeStyle"©
4 godine
RE: Intel u CERN-u - je li kraj blizu?

Tema je vrlo zanimljiva, a realizacija ostavlja konfuzan dojam, čak i meni koji čitam Olegove tekstove unatrag valjda 15 godina, a mogu misliti kako to sve skupa izgleda nekome tko ne poznaje njegov stil pisanja. Bez obzira što je ovo besplatni website, tekstovi bi trebali biti zaokružene cjeline, a ne nekoliko nabacanih pasusa, uz napomenu "opširnije u narednom broju Mreže".

3 godine
neaktivan

Čini se da je netko otišao iz Cerna "ozračen".Osmijeh

2 godine

Od Olega je duhovitiji samo Mirko Fodor ...

3 godine

Mora da je nočas popio koju čašicu :D :D 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
4 godine
moderator

Tema je ta.... da nema posebne teme. Intel je sazvao presicu čisto tako da malo pozove novinare na zanimljivo mjesto. Inače, objava se odnosila na financijske rezultate, koji su dani vrlo šturo, a koje smo na BOL-u već objavili pred 20-ak dana. (Dakle što s tim?) Osim toga nekoliko ljudi iz CERN-a govorilo je kako su ti Nehalemi super, u vrlo općenitim terminima. I to također znamo, jer CERN te procesore koristi već dugo. 

Prihvaćam donekle kritike da je "vijest" nejasna, to jest uopće nije vijest (eto čuda, Zli Luđak prima kritiku), ali nakon poziva na takvu lokaciju, i manjka neke senzacionalne objave nečeg novog, novinar i urednik ima opciju da a) ne napiše ništa (krajnje neprofeisonalno); b) da ponovi šturo izvješće o financijskim rezultatima (koje je već objavljeno pred 20 dana); ili c) da od posjete lokaciji složi nekakvu foto priču za 10 minuta čitanja i gledanja slika. Eto ja sam odabrao ovu zadnju opciju....

Heroj a ne zločinac
4 godine

Sta ces, kolege akademici imaju visoke standarde... A sto se mene tice, rađe cu procitat i pogledat fotke CERN-a iznutra (nisam znao da cijevi rade sami) nego slusat o potrosnji Nehalema i Intelovim financijskim rezultatima.

4 godine
moderator
RE: Intel u CERN-u - veća brzina, manja potrošnja
Pixidar kaže...

Sta ces, kolege akademici imaju visoke standarde... A sto se mene tice, rađe cu procitat i pogledat fotke CERN-a iznutra (nisam znao da cijevi rade sami) nego slusat o potrosnji Nehalema i Intelovim financijskim rezultatima.

Upravo tako, radi CERN-a sam i išao na konferenciju, jer financijske rezultate mi mogu poslati mailom kao PDF. Nažalost, niti s CERN-om nisu sve napravili kako valja jer su sazvali konfu a da nisu provjerili da li je dozvoljen pristup tunelima i "pećinama" s akceleratorima i detektorima. Bez tog, ključnog i najimpresivnijeg sadržaja, čak i sam obilazak CERN-a jedva da ima smisla.

Ja sam bio dole u cavernu pred dvije godine s HP-om, i zaista je impresivno. Dovesti ljude da im pokažeš CERN, a ne odvesti ih u tunel.... razočaranje.

U dvije riječi, što je ponuđeno na događaju, i što sam ja novinarski "stvorio", uobličio i slikao, ima da dobijem web-Pulitzera Cool

Heroj a ne zločinac
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 15:22 (Zli Luđak).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice