Blago klokani i7-980X...ništa posebno....
Blago klokani i7-980X...ništa posebno....
Taman sam htio pitati kakve su performanse u odnosu na 980X? 
Ajme meni... 900 € u inozemstvu? kod nas preko 1000 €. Strava!!!
btw. na mnogo izovra se nalazi ova informacija:
The new part will come clocked at 3.46GHz on each of its six cores with a 3.73GHz Turbo clock.
http://www.maximumpc.com/article/news/intel_core_i7_990x_reportedly_shipping_early_2011
Svima onima kojima treba takav procesor izlazak 990X pored 980X ništa ne znači...
Ali svima onima kojima takav procesor ne treba, uuuuuuu, odlična vijest... Overclockaju se puno bolje od dosadašnjeg 980X sa manje napona, barem sudeći po ES primjercima, ako retail primjerci budu jednako dobri biti će polovnih 980X za kupit po dobrim cijenama kao u priči kad ih overclockeri po ekstremnim forumima počnu prodavat :))
I'll be back
Overpriced piece of shit!
Hehe..baš sam htio pitati gdje je microman... :P
Naxeem, ti možda ne, no ja bez problema upogonim i 16 jezgri :)
Nego, ovo je definitivno preskupo. Za cijelo računalo za doma ne bih dao toliko novaca, a kamoli da ga bacim samo na procesor.
Intel je uvijek imao modele procesora u nekoj seriji za koje sam se uvijek pitao "a koji idiot bi ovo kupio"... :) recimo, Quad Extreme :)))
sto ce donijeti novoga sandy bridge e u odnosu na ove sandy bridge procesore koji su izasli sada
sto ce donijeti novoga sandy bridge e u odnosu na ove sandy bridge procesore koji su izasli sada
Četri jezgre vise
I'll be back
Nego, ovo je definitivno preskupo. Za cijelo računalo za doma ne bih dao toliko novaca, a kamoli da ga bacim samo na procesor.
Intel je uvijek imao modele procesora u nekoj seriji za koje sam se uvijek pitao "a koji idiot bi ovo kupio"... :) recimo, Quad Extreme :)))
Za našu kupovnu moć definitivno preskupo, ali ako se malo surfa po stranim forumima, pogotovo onim za gamere i hardware entuzijaste, onda po "Moj PC" specovima vidiš da takvih "idiota" ima dosta. Extreme procesori i SLI/Crossfire setupi su uobičajene konfiguracije.
zasto ne ugrade neki mini... "procesor" na grafu, jako slabe snage, koji ce razmisljeti samo o usklađivanju frejmova između gpu-ova...
Ne znam na što? Ja izvodim simulacije na VM-ovima i sasvim mi je dovoljno 4+4. Van serverske upotrebe (a to doma ne radiš) ne vidim pretjeranu potrebu u vrijeme kada su rijetke aplikacije koje mogu iskorititi takvu paralelizaciju. Ako i radiš nešto izrazito paralelno, radiš to na grafičkoj kartici (za što ja koristim GXT580/CUDA procesiranje), jer ti je tada malo toliko jezgara, a i ne trebaju ti puni x86 procesori.
Možda ti radiš nešto jako zanimljivo? (ako ne trolaš, naravno:))
Za našu kupovnu moć definitivno preskupo, ali ako se malo surfa po stranim forumima, pogotovo onim za gamere i hardware entuzijaste, onda po "Moj PC" specovima vidiš da takvih "idiota" ima dosta. Extreme procesori i SLI/Crossfire setupi su uobičajene konfiguracije.
Pa i nisu zapravo. Ako živiš vani ili te stranac plaća, nije problem. Pogotovo što se u oglasnicima i EE procesori nađu jeftinije i do 80%. Nije racionalno dati dvije domaće plaće za CPU, niti platiti 20% ubrzanja 100% cijene, ali kada (kao što sam govorio i o iPadu) uračunaš životni standard gdje CPU nije 200% plaće, nego blizu 20-30%... e onda je priča posve drugačija.
Primjerice, Amer s plaćom od $6000 mjesečno, i7EE plaća $999, što je 16% mjesečnih primanja jedne osobe. U Hrvatskoj isti CPU košta 1100€, odnosno 150% mjesečnih primanja. Velika je razlika kad nešto plaćaš 16% ili 150%, odnosno kada ti je realna vrijednost identičnog proizvoda drastično veća u HR. (Isti CPU u SAD-u košta 2800kn manje, nego u Hrvatskoj!!!).
Ako nađete (a može se naći par komada godišnje, ja sam našao 3 prošle godine) u domaćem oglasniku EE procesor za 2.5k-4k, to je dobra cijena, tek nešto manja od retaila u SAD-u.
Ili ako vas plaća Amer po svojim standardima :))
Svakako, ako imate sredstva, malo je smiješno biti tako oštar pa reći "idiot". Ako možeš, zašto ne?
Četri jezgre vise
E lega moj sad moraš kupit novi cpu i mbo.
Ako će ga netko prvi imati to ćeš biti ti 102%
Četri jezgre vise
E lega moj sad moraš kupit novi cpu i mbo.
Ako će ga netko prvi imati to ćeš biti ti 102%
lol,zasto cu ga ja kupiti?
ne kuzim
edit:vjerojatno mislis na micromana :)
ja imam na svome Alien-u Overclocked Intel Core i7 980x Extreme Six Core Processor (4.0GHz, 12MB Cache) nevidim prednosti između 980x i 990x...
Ako radis bilo kakav ozbiljniji CFD, nikad dosta jezgri... CUDA je mozda dobro rjesenje, ali to je jos uvijek relativno novo, i ako ne pises svoj soft za to, vrlo vjerojatno ti jos uvijek nije dostupan komercijalni soft koji bi to iskoristio kako spada.
ja imam na svome Alien-u Overclocked Intel Core i7 980x Extreme Six Core Processor (4.0GHz, 12MB Cache) nevidim prednosti između 980x i 990x...
Ma ti si moj idol, bravo, overclockao si extreme procesor? A ja mislio da se mora kupit ovaj novi da radi brže :P
Inače, i meni nije jasno što su toliko čekali za taj lagani OC... kako stvari stoje, i ja ću pričekati stabilan i oproban
Sandy na LGA 2011(ovo trenutno sa sandy bridgeom ne izgleda dobro)...
sramota da toliko vremena nemam što poštenog za upgradeati... pa još mi je
godinama star i7 965x u vrhu, stvarno su usporili Mooreov zakon ?
Aj, nadam se da bi AMD bulldozer mogao biti zanimljiv, ako ne zakasne i zabrljaju.
Na svom dream alienu ili?
Ako radis bilo kakav ozbiljniji CFD, nikad dosta jezgri... CUDA je mozda dobro rjesenje, ali to je jos uvijek relativno novo, i ako ne pises svoj soft za to, vrlo vjerojatno ti jos uvijek nije dostupan komercijalni soft koji bi to iskoristio kako spada.
Ne radim CFD, nego nešto drugo i da, svodi se na vlastiti kod. Nije svaki multi dinamika fluida. GTX je znatno jeftinija opcija od TESLA kartica.
Nažalost preskupo...da je procesor oko 3000 kn još kako tako ovo je previše ... Ja čekam Ivy Bridge a mozda i Sandy 2011 socket ovisi o tome cijena i performanse
Ne vidim stvarno neku zaradu od takvih procesora, mislim da od Xeona puno više zarađuju. Za kućnog korisnika svota od 1000€ samo za proc je stvarno prevelika (nije da proc toliko ne vrijedi), bilo gdje na razvijenom Zapadu, a kamoli tu kod nas.
Ja bih te zamolio da poslikaš tog Alien-a i staviš slike u Slike vašeg hardvera, zanima me kako je to sve posloženo
ok nema problema slikat ću i staviti ću ih....:)
evo ti link pa pogledaj nadam se da će ti se svidjeti: http://img593.imageshack.us/g/alienwarelogo.jpg/
... Ja čekam Ivy Bridge a mozda i Sandy 2011 socket ovisi o tome cijena i performanse
Ovo je i moj plan.
Tamo negdje u Q1/2012 planiram na neki fini Ivy Bridge i neku high-end 28nm graficku karticu.
Do tada ce ovo sto imam i vise nego dobro sluziti.
Inace, sumnjam da cu jos dugo vremena imati potrebu za novim racunalom, jer zaista ne vidim sto jos mogu smisliti? Taktovi ce slabo gore (10nm je teoretska granica za proizvodni proces), memorijski kontroler je vec unutra, grafika nece jos dugo (high-end)... Mogu ici na skracivanje i ubrzanje sabirnica...
Ima li tko uopce ideju sto bi moglo biti iduce u tehnologiji osim logicnog i ocitog internog paraleliziranja CPU-a?
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
ok nema problema slikat ću i staviti ću ih....:)
evo ti link pa pogledaj nadam se da će ti se svidjeti: http://img840.imageshack.us/g/002306770.jpg/
inace kad slikas stavis na neki hw natpis za bug.hr forum od q878(otkines komad papira i stavis npr na kuciste ili unutar kucista jos bolje da se lijepo sve vidi), ovako mozes pokupit slike sa bilo kojeg foruma ili vec cega..tako sam i ja prije radio puno puta, pa eto ak ti nije problem napravi tako.
oke nema problema....