Intel SSD 510

poruka: 67
|
čitano: 4.263
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Intel SSD 510".
3 godine
neaktivan
Intel SSD 510

Samo neka pojeftine postojeci kad ovaj dode kod nas i ja happy

2 godine
protjeran
Intel SSD 510

Ovaj od 120gb za 285$ (1500kn) nije loš, ali samo kada bi i u europi toliko koštao {#}

4 godine
Intel SSD 510

Nazalost, intel kaska za konkurencijom. Vertex3 uz slicne cijene ima skoro 20% bolje performanse.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
3 godine
Intel SSD 510

Uobičajeno odličan review ovdje.

Malo sam razočaran, iako shvaćam da je za Intelovu tržišnu nišu bitno i još ponešto, osim sirove brzine.

3 godine
Re: Intel SSD 510
tnakir kaže...

Nazalost, intel kaska za konkurencijom. Vertex3 uz slicne cijene ima skoro 20% bolje performanse.

Sirove brojike ništa ne znace. Kod SSD-a je zapravo najbitnija pamet konrolera kako bi mu životni vijek bio što dulji, a Intel ipak ima kvalitetnije kontrolere od konkurencije.

I'll be back
4 godine
microman kaže...
tnakir kaže...

Sirove brojike ništa ne znace. Kod SSD-a je zapravo najbitnija pamet konrolera kako bi mu životni vijek bio što dulji, a Intel ipak ima kvalitetnije kontrolere od konkurencije.

Nisam bas siguran. Prije je situacija stvarno bila takva, ali sa pojavom SandForcea situacija se okrenula i sada SF jede intelove diskove za marendu. Inace, svi ovi SSD-ovi novije generacije bez problema mogu "trajati" nekoliko godina uz normalno koristenje. Prije ces kupit novi SSD jer ti je zastarija pa oces kupit brzeg/veceg, nego zato jer vise nemoze pisati po celiji.

4 godine
Intel SSD 510

Najbitnije su random  read/write performance kod SSD-a, a tu je prvenstveno bitan kvalitetan kontroler kojeg intel ima. Sad, koliko je bolji (ako je) od konkurencije?

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
4 godine
D4RKL1NG kaže...

Najbitnije su random  read/write performance kod SSD-a, a tu je prvenstveno bitan kvalitetan kontroler kojeg intel ima. Sad, koliko je bolji (ako je) od konkurencije?

Kazem ti da ga SF jede za marendu. Gledao sam testove. Jbt pa imate testove SSD-ova u ovom Bugu pa pogledajte.

3 godine
neaktivan
Po citanju je malo sporiji,ali pisanju dosta od konkurencije,mozda je kvalitetniji nesto,ali radije bi se odlucio za drugu stranu,makar i sa par sati manje deklariranog rada
3 godine
Intel SSD 510

Iskreno mislim je sve to traženje dlake u jajetu. Ja imam Kingstone 80Gb M series sa Intelovim kontrolerom i preformanse su izvanredne, a iskreno sumnjam da bi u uobicajenom radu sa racunalom uopšte osijetio da pređem na recimo ovaj Intelov SSD 510.

I'll be back
4 godine
microman kaže...

Iskreno mislim je sve to traženje dlake u jajetu. Ja imam Kingstone 80Gb M series sa Intelovim kontrolerom i preformanse su izvanredne, a iskreno sumnjam da bi u uobicajenom radu sa racunalom uopšte osijetio da pređem na recimo ovaj Intelov SSD 510.

Naravno da bi. dobio bi u najmanju ruku duplo vece performanse.

23 mjeseca
protjeran
microman kaže...

Razlika izmedju 5 i 10 minuta je duplo. Razlika izmedju 1 i 2 sekunde je puno manja ali je opet duplo :))))

Zvuci ko poruka sa Grunfove majice.

4 godine
Intel SSD 510

mislim da je novi kontroler SF-2000 bolji od intelovog,veći MTFB koji bi trebao bit 2milijuna sati i veće brzine

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
4 godine
M4X kaže...

mislim da je novi kontroler SF-2000 bolji od intelovog,veći MTFB koji bi trebao bit 2milijuna sati i veće brzine

Sta se tice ovog boldanog mislim da nebi trebalo biti problema sa danasnjim SSD-ovima bez obzira na kontroler. Mislim da nece trajati nista krace nego obicni mehanicki diskovi.

3 godine
neaktivan
Svake dvije godine pa i manji period pa se mjenja disk,koliko po dostupnosti,toliko i po cijeni,kapacitetu,tako da ta 2milijona sati i nije neki problem,
3 godine
neaktivan
Svake dvije godine pa i manji period pa se mjenja disk,koliko po dostupnosti,toliko i po cijeni,kapacitetu,tako da ta 2milijona sati i nije neki problem,
4 godine
Intel SSD 510

MTFB možeš zaboraviti jer taj broj nikad nema veze sa stvarnošću. Nemoj ga niti gledati.

I da, 120GB ima već primamljiviju cijenu, mada ja ne kupujem SSD dok cijena ne padne na barem 2 KN/GB :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 9:15 (Elles D.).
4 godine
tnakir kaže...

Koliko je sporiji, toliko je i jeftiniji plus 10 GB više FORMATIRANOG kapaciteta. Osim toga, 35nm čipovi su ovdje plus - barem dvostruko dulja očekivana trajnost, kome to nešto znači. Sve u svemu, gledajući dobivenu vrijednost za uloženo, ovo je vjerojatno jedan od najboljih SSD-ova koji se sada mogu kupiti.

2 godine
protjeran
microman kaže...
tnakir kaže...

koliko vidim po netu, kolega tnakir je u pravu, situacije se okrenula - konkurencija ne spava.

Elles D. kaže...

I da, 120GB ima već primamljiviju cijenu, mada ja ne kupujem SSD dok cijena ne padne na barem 2 KN/GB :)

onda ces se nacekat{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
4 godine
Intel SSD 510

Jos jedanput cu napisat da mi nije jasno kako neko moze dat 2000 kn za graficku koja ce mu dati 15% bolje performanse u igrama, a ne zeli dati 1500 kn za SSD koji ce mu dati 100 - 200% bolje performanse pa skoro u svemu!

4 godine
tnakir kaže...

Jos jedanput cu napisat da mi nije jasno kako neko moze dat 2000 kn za graficku koja ce mu dati 15% bolje performanse u igrama, a ne zeli dati 1500 kn za SSD koji ce mu dati 100 - 200% bolje performanse pa skoro u svemu!

Crysis se neće učitavati duplo brže sa SSD-a, a i da se učita to ne znači da će biti igriv :). Sve ovisi što se radi na kompjutoru, brzine diskova a i memorija je nekako najteže opravdati prosječnom korisniku.

3 godine
neaktivan
Vjerovatno zbog ovisnosti o 3dmarku i slicnim programima,ili da u igri bude 101fps umjesto 98,i tako,ali ovo je zbilja napredak kad jedan disk pere 2 mehanicka na 10krpm,,to je vec pravo osvjezenje za win i bilo kakav load,al bi ipak mogli cijene snizit,il pocekat na zalihu iz njuskala :)
23 mjeseca
protjeran
Egregični kaže...
tnakir kaže...

Crysis se neće učitavati duplo brže sa SSD-a, a i da se učita to ne znači da će biti igriv :). Sve ovisi što se radi na kompjutoru, brzine diskova a i memorija je nekako najteže opravdati prosječnom korisniku.

a prosjecan korisnik je onaj ko po cijele dane igra crysis?

4 godine
Intel SSD 510

SandForce jest brži, ali konkurencija je bila brža i prije sa svojim 250/250 u kontrastu prema 250/100 Intela. Poanta Intela i nije samo u sirovoj brzini. Intel najmanje gubi s vremenom (neovisno o TRIM-u) i pouzdaniji je. To je nešto jako bitno, makar razlika bila i 1%.

Egregični kaže...

Crysis se neće učitavati duplo brže sa SSD-a...

Zapravo hoće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 10:06 (naxeem).
15 mjeseci
Intel SSD 510

Ajde sad su se ssd-ovi približili relativno realnoj cijeni i prihvatljivoj  za nas sakupljaće boca i čobane

Sada su na nešto više od 2oo zelenaća a tolko smo prije plaćali nove serije mehaničkih diskova

sjetite se prvih serija od 500gb i 1tb,cijena im je bila oko 1500 krznatih životinjica

You, me, or nobody is gonna hit as hard as life!
4 godine
dado8 kaže...

onda ces se nacekat{#}

Vremena imam. Naučili su me stari diskovi na čekanje :)

tnakir kaže...

Ni meni. Ali to ne znači da ću dati 20000% više para za 100% ubrzanje u učitavanju podataka s diska.

Psihologija ima termine za ono što je nužno i ono što nije - a ja kad otvaram novčanik ipak imam predodžbu granične dobiti i ne idem preko nje :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
2 godine
protjeran
Intel SSD 510

koja zvijer,uz to dobar dizajan i sto je najbitnije nema više krčenja od mehanike pa makar i se vrtila i na 20 000okretaja.e jos samo da je para

4 godine
bugonja kaže...

koja zvijer,uz to dobar dizajan i sto je najbitnije nema više krčenja od mehanike pa makar i se vrtila i na 20 000okretaja.e jos samo da je para

Dizajn? Ko da ces ga gledat!?!?!

@Naxeem hoces reci da Vertexi nisu pouzdani?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 11:47 (tnakir).
4 godine
tnakir kaže...

@Naxeem hoces reci da Vertexi nisu pouzdani?

Nisam to rekao, nego da su Intelovi diskovi navodno pouzdaniji od konkurencije. Navodno zato što ja to nisam testirao.

4 godine
Commodore kaže...
Egregični kaže...

a prosjecan korisnik je onaj ko po cijele dane igra crysis?

Prosječan korisnik surfa internetom, sluša muziku ili piše pomalo u wordu ili nečemu sličnom. SSD mu treba kao i Mari mlohava ćuna :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice