iPada do 5 milijuna u prvoj godini?

poruka: 56
|
čitano: 4.825
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "iPada do 5 milijuna u prvoj godini?".
4 godine
neaktivan
RE: iPada do 5 milijuna u prvoj godini?
D4RKL1NG kaže...
plavooki kaže...

Podrzava gledanje videa na Youtube-u. (mozes gledati video stream bez flasha)

Ako misliš na HTML5, to je daleko od pametne realizacije. Niti W3C nije podržao neki format, a ovi već pile s H.264 (proprietary) ili Mozilla s Theorom/Vorbisom (open source).

Meni se ljepo vrti i youtube i vimeo ... flash će u budućnosti biti sve više korišten za ono za što mu i je bila namjena ... razne aplikacije, igre i prezentacije, a ne web stranice i media streaming!

A.
4 godine

Pa ok, super što ti browser to vrti bez problema. Ali bi na mjestu nekog opće prihvaćenog standarda kao što je HTML iduće generacije (5) ipak vidio neki otvoreni video format. Dakle bez ikakvih licenci i slično.

A za flash se apsolutno slažem... Nije mu mjesto u streaming videu. Bar ne više.

Faith is only fiction.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 23:29 (D4RKL1NG).
3 godine
pinkskin kaže...

Meni iskreno nema baš neku veliku primjenu, dobro je kad si na kenjari pa da imaš šta čitat, i biti online

strašno

http://www.biohost.info/whmcs/aff.php?aff=070
3 godine
MatkoBB kaže...
Samo mi nije jasno zašto su toliko počeli forsirati te e-book čitače knjiga... Taj iPad cilja na mlađu generaciju i baš se pitam kada ga uzmeš u ruku da li ćeš gledati youtube, igrati NFS ili čitati knjigu... i još lcd knjigu, da ti oči ispadnu...

Ako hoćeš čitati idi u biblioteku ili nabavi kindle koji je daleko ugodniji za oči...

A što ti nije jasno, postoje ljudi koji čitaju knjige, tiskane knjige su skupe, a čitanje s ekrana računala nije udobno, ne možeš se zavaliti u krevet ili fotelju, konačno, možeš nositi cijelu biblioteku. 

4 godine
neaktivan
A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
4 godine
artfull kaže...
the_rover kaže...
andy0101 kaže...

Ja tri puta brže tipkam nego što pišem rukom, tako da mi to nema smisla.

i ja, nije u tome bit.

bit je da dok ležim u krevetu, sjedim na stanici, čekam nekoga, čekam kod doktora, i u hrpi takvih situacija, tad trebam ili želim pisati neke stvari. (zamisli da tu vadim laptop na koljena i čekam da se loadaju windowsi Smijeh ode vlak...)

jebiga, ideje se stvore kad ih čovjek ne planira.

tu bi uređaj poput ipada divno uletio, kada bi mi omogućio - klik i piši. vidim da ima tipkovnicu, ali to mi onda malo ubija smisao tog uređaja.

možda verzija 2 bude imala nešt slično...

ma imaš brdo stylusa za iPhone koji će raditi na iPadu .. proguglaj.

Ja sam mislio da je stylus samo za TS uredaje po kojima moras nabadati ko konj jer inace ne prima input sa prstom?

Licemjeri....

Sad ima stylusa i to je dobro a?

Fakat ste ovce.

- Psiho246
4 godine
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...
the_rover kaže...
andy0101 kaže...

Ja tri puta brže tipkam nego što pišem rukom, tako da mi to nema smisla.

i ja, nije u tome bit.

bit je da dok ležim u krevetu, sjedim na stanici, čekam nekoga, čekam kod doktora, i u hrpi takvih situacija, tad trebam ili želim pisati neke stvari. (zamisli da tu vadim laptop na koljena i čekam da se loadaju windowsi Smijeh ode vlak...)

jebiga, ideje se stvore kad ih čovjek ne planira.

tu bi uređaj poput ipada divno uletio, kada bi mi omogućio - klik i piši. vidim da ima tipkovnicu, ali to mi onda malo ubija smisao tog uređaja.

možda verzija 2 bude imala nešt slično...

Ja sam mislio da je stylus samo za TS uredaje po kojima moras nabadati ko konj jer inace ne prima input sa prstom?

Licemjeri....

Fakat ste ovce.

curka je pitala za olovku ... ima, možda ej nekom lakše pisati bilješkesa olovkom. teško ti je to shvatiti?

A.
4 godine
artfull kaže...
vjeko kaže...
the_rover kaže...

@artfull

malo mi se čini nezgodno pisat prstom.

cool

Isuse bože, koji glupi program!

3 godine
shkval kaže...
artfull kaže...
vjeko kaže...
the_rover kaže...

@artfull

malo mi se čini nezgodno pisat prstom.

cool

Isuse bože, koji glupi program!

Jedino glupo ovdje su tvoji komentari!

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 12:29 (vjeko).
3 godine
artfull kaže...

curka je pitala za olovku ... ima, možda ej nekom lakše pisati bilješkesa olovkom. teško ti je to shvatiti?

A i ti ne znaš odustati! Tip sprda; stavi ga na ignore i problem riješen!

4 godine
neaktivan
vjeko kaže...
artfull kaže...

A i ti ne znaš odustati! Tip sprda; stavi ga na ignore i problem riješen!

ma mene on i takvi zabavljaju ... trudim se i inače forume ne uzimati za ozbiljno ... a naročito ne ovakve gdje se raspravlja o gadgetima i hardwareu za slobodno vrijeme i zabavu. ;) 

A.
3 godine

Ali kad ga kvotaš onda i ja vidim njegove gluparije koje radije ne bi ;)

3 godine

Uglavnom, ja predviđam iPad Pro!

4 godine
neaktivan
vjeko kaže...

Uglavnom, ja predviđam iPad Pro!

ja predviđam razne subvencije od telekom firmi, spuštanje početne ciejne za 3 -4 mjeseca na 399 dolara i brdo zabave sa stvarčicom .... propad će pričekati da se prilagodi OSX za prste ali doći će :)

A.
3 godine

Možda čak i subvencije novinskih agencija. Bila je zanimljiva rasprava na twitteru o tome i zvuči mi jako zanimljivo ta ideja...

4 godine
neaktivan
vjeko kaže...

Možda čak i subvencije novinskih agencija. Bila je zanimljiva rasprava na twitteru o tome i zvuči mi jako zanimljivo ta ideja...

Ja sam se nadao da će to već biti najavljeno na eventu ... tu sam zapravo najviše razočaran jer niti iBook nije još donio točne cijene ni ugovore, a očekivao sam i neki SDK samo za novinske kuće. Sve ostalo je više ili manje kao što je očekivano.

A.
3 godine

To si svi očekivali, a samo su sa NYT-om napravili nešto slično tome. Ja sam to zamišljao nešto tipa - odeš u izdavačku kuću i vratiš se doma sa iPadom i pretplatom na par časopisa i dnevnih novina za određenu sumu mjesečno, a iPad u pola cijene... Prodavalo bi se na tone!

4 godine
neaktivan
4 godine
neaktivan
the_rover kaže...

evo, čitam, tražim a nigdje ne piše...

ima li ta spravica ovu mogućnost: pisanje (npr stilusom), prepoznavanje hrvatskog jezika, i sejvanje u npr doc ili txt format?

koliko vidjeh dosad, nema.

ne bih baš dušu, al recimo kosu bih prodala da si nabavim uređaj koji ima gorespomenutu karakteristiku, pa kako mi se čini da teme o apple tabletu imaju najbolju posjećenost, može li mi tko preporučiti nešto slično?

e-bilježnica, jel Cool

http://kara.allthingsd.com/20100128/boomtowns-apple-ipad-day-starring-walt-mossberg-plus-a-steve-jobs-cameo/

evo kaže stevo da se može kao što smo i mislili, tj moglo se iz stare verzije iWorka pisat i exportat kao word doc ... pages su 10 dolara btw.

A.
4 godine
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...
the_rover kaže...

Licemjeri....

Fakat ste ovce.

Ne licemjeru.

Ti si taj koji to nemoze razumjeti.

Opce poznat je stav AppleOVACA da su svi mobiteli koji dolaze sa stylusom nesposobni za input s prstom.

Zato se nemoras tu pretvarat i drzat meni lekcije.

- Psiho246
4 godine
neaktivan
gle, glup si.
A.
4 godine
neaktivan
i da smatram da je stylus posve nepotreban kao sto sam i rekao, ako je nekom draze iz navike pisat olovkom ok, može se, naravno.
A.
3 godine

Hehehe,cijeli svijet im se smije,preglup proizvod u svakom pogledu,lolčina godine ! :-D

4 godine
neaktivan
iskreno glup je ko se smije, a smijali su se i smiju i iPodu i iPhoneu. Inače nitko se zapravo ne smije, rekao bih da nekima trne vise lice lol.
A.
4 godine
artfull kaže...
iskreno glup je ko se smije, a smijali su se i smiju i iPodu i iPhoneu. Inače nitko se zapravo ne smije, rekao bih da nekima trne vise lice lol.

Da, vrlo vjerojatno dioničarima koji su očekivali instant zaradu kod predstavljanja iPada.

Faith is only fiction.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 1:22 (D4RKL1NG).
4 godine
protjeran
artfull kaže...
koliko jada, nerazumijevanja i jala po običaju ... užitak vas je citati :D btw, YouTube, vimeo etc možeš gledati odavno i bez fleša. A prodavati će se sasvim sigurno preko svih očekivanja, pa i appleovih.

Koliko te Stevo i Apple plaćaju (uključujući điđibaoa i ostale Apple ambasadore)? Jer ako volonterski reklamiraš Apple-ove p?zdarije, ne vidim neke koristi u tome.Smijeh

Jer tako kvalitetni geđeti i kompjuteri ne trebaju reklamu, prodaju se sami od sebe.

Najbolje od svega mi je kako se neki nedostaci poput kamere, flasha, multitaskinga... opravdavaju raznim teorijama.

Dobri su ovo analitičari. Razbacuju se ciframa kao na placu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 21:50 (the_tux).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice