ISO i VHD u Osmici

poruka: 22
|
čitano: 1.403
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "ISO i VHD u Osmici".
4 godine
ISO i VHD u Osmici

Smart muf.

14 mjeseci
neaktivan
ISO i VHD u Osmici

po mom misljenu jos jedna od opcija koju cu se podrudit iskjucit, jer ce i najjednostavnij alati  za takvo sto sigurno bolje odradit poso

lol
4 godine
ISO i VHD u Osmici

Lepo, s ovim dodacima mi verovatno više neće trebati 3rd party aplikacije za rad sa optičkim medijima i njihovim imageima.

EDIT: @neznam_ime Što? Meni prženje CD-ova i DVD-ova radi bez greške u Win 7, a isto se baš ne bi moglo reći za CDBurnerXP i Ashampoo (možda su novije verzije bolje, odavno se nisam njima zamajavao), dok je Nero Free previše ograničen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 16:07 (Ivan(4)).
2 godine
Re: ISO i VHD u Osmici
neznam_ime kaže...

po mom misljenu jos jedna od opcija koju cu se podrudit iskjucit, jer ce i najjednostavnij alati  za takvo sto sigurno bolje odradit poso

Meni će ovo sigurno koristit.

ISO programe koristim isključivo samo za mountanje te eventualno spržit koji CD. Ništa naprednije mi ne treba, pored ovoga ne vidim logičan razlog zašto bi netko jednostavniji poput mene koristia na primjer daemon tools.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
2 godine
neznam_ime kaže...

tako je, zato jer je microsoft zla kompanija koja namjerno zeli da ti patis koristeci windowse i ostale njihove usluge i zele ti sto vise zagorcati zivot.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 16:40 (EZY-E).
2 godine
ISO i VHD u Osmici

Konačno nema više BSOD-ova i usporavanje boota zbog tih alata...=)

neznam_ime kaže...

Kako se to može bolje i lošije mountat ISO? I ti znaš nešto što mi ne znamo o funkcionalnostima Microsoftovog alata?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
3 godine
ISO i VHD u Osmici

Nemam ništa protiv, ali mislim da bi EU mogla imati. Iako opet s druge strane guranje svega i svačega u OS je dvosjekli mač. Mislim da bi danas u doba brzog interneta najbolje rješenje bilo da imaš standardne distribucije dolaze gole, samo Windowsi, pa onda sa M$ repozitorija povućeš module koji ti trebaju. Na taj način bi konkurencija i dalje imala šanse, a korisnik bi imao ono što mu treba i samo ono što mu treba.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
3 godine
neznam_ime kaže...

Defragmentacija u Windows 7 je bolja nego kod bilo kojih alata koji se placaju, i to daleko bolja...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
2 godine
MrBlc kaže...

Nemam ništa protiv, ali mislim da bi EU mogla imati. Iako opet s druge strane guranje svega i svačega u OS je dvosjekli mač. Mislim da bi danas u doba brzog interneta najbolje rješenje bilo da imaš standardne distribucije dolaze gole, samo Windowsi, pa onda sa M$ repozitorija povućeš module koji ti trebaju. Na taj način bi konkurencija i dalje imala šanse, a korisnik bi imao ono što mu treba i samo ono što mu treba.

Kakve su sad to gluposti? I browser je totalna idiotarija, a ne još i ovo.

Možda ne bi trebao dolaziti ni s Explorerom....lol

3 godine
ISO i VHD u Osmici

Mislim  da ovo svaki OS treba imati kao osnovni alat i čudi me di su bili prije. Isto tako i defragmentacija i nije toliko napeta stvar kod NTFS diskova....

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 17:49 (BlackMoon).
2 godine
protjeran
DamageHigh kaže...
MrBlc kaže...

Kakve su sad to gluposti? I browser je totalna idiotarija, a ne još i ovo.

Možda ne bi trebao dolaziti ni s Explorerom....lol

Ja rijetko koristim desktop, ne vidim razloga zasto bi ga morao placati!!!

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
2 godine
Mentalist kaže...

Ja rijetko koristim desktop, ne vidim razloga zasto bi ga morao placati!!!

Pretplata davatelju internet usluga za skidanje 4 GB podataka se ne računa.

2 godine
neznam_ime kaže...

dizanje ISO ili VHD datoteke se svodi na dupli klik na tu datoteku, mislim da od toga nema ni jednostavnije ni bolje

enivej, ako nekog zanima na dnu članka je video:

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/08/30/accessing-data-in-iso-and-vhd-files.aspx

kod mene normalno radi.....
2 godine
ISO i VHD u Osmici

Potrebno i korisno. U 98% slučajeva je ionako sve što treba - najobičniji mount.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
3 godine
protjeran
Mitch kaže...
neznam_ime kaže...

Defragmentacija u Windows 7 je bolja nego kod bilo kojih alata koji se placaju, i to daleko bolja...

defragmentacija u linuxu je najbolja, jer nema fragmentacije :P

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
4 godine
ISO i VHD u Osmici

?

Na koju foru?

4 godine
Ivan(4) kaže...

?

Na koju foru?

Ako misliš na fragmentaciju na Linuxu (koje gotovo pa niti nema, mjeri se u 1-2%), odgovor je u nečemu što se zove datotečni sustav. Možda ti ovaj link pomogne.

NTFS je već tolko zastario, čekam taj novi fs još otkad se Vista nazivala kodnim imenom Longhorn, još su onda obećavali novi fs, naziva WinFS ako se ne varam... Ajde Microsoft, možeš ti to!

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 20:03 (1domagoj1).
3 godine
grimyHR kaže...
Mitch kaže...
neznam_ime kaže...

defragmentacija u linuxu je najbolja, jer nema fragmentacije :P

Ja sam pricao samo za Windows, PerfectDisk 11 koji je najskuplji i po recenzijama najbolji alat za defragmentaciju obavlja dosta losiji i uzasno sporiji posao nego Defrag tool koji dode sa Win7..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
4 godine
Mitch kaže...

Ja sam pricao samo za Windows, PerfectDisk 11 koji je najskuplji i po recenzijama najbolji alat za defragmentaciju obavlja dosta losiji i uzasno sporiji posao nego Defrag tool koji dode sa Win7..

Dobar je taj defrag tool u sedmici, puno bolji nego prijašnje verzije.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 mjeseci
ISO i VHD u Osmici

Okey stvarčica. Ali to mogu napraviti u gnome sa 3 linije skripte i da bude u context meniu ilivam dropdownu ili čemu gof poželim {#}

Ali pozdravljam ovaj dodatak svakako.

Oblik uvečanog iPhonea iz budućnosti.
4 godine
1domagoj1 kaže...

Ako misliš na fragmentaciju na Linuxu (koje gotovo pa niti nema, mjeri se u 1-2%), odgovor je u nečemu što se zove datotečni sustav. Možda ti ovaj link pomogne.

NTFS je već tolko zastario, čekam taj novi fs još otkad se Vista nazivala kodnim imenom Longhorn, još su onda obećavali novi fs, naziva WinFS ako se ne varam... Ajde Microsoft, možeš ti to!

Hvala na informativnom linku. Samo, opisani sistem super funkcioniše na praznom disku, kad krene da se puni, zbog onakvog raspoređivanja, veličina najvećeg praznog segmenta brzo opada i nove velike fajlove postaje neophodno fragmentisati, osim ako je "padding" koji se ostavlja posle svakog fajla relativno mali. I uostalom, napuni disk sa takvim (ili bilo kojim drugim) FS-om, pa nasumično obriši deo fajlova, pa upiši nove različitih veličina, i tako nekoliko puta, i disk će biti solidno fragmentisan ako se ne primeni nikakvo dodatno "održavanje".

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 1:33 (Ivan(4)).
4 godine
Ivan(4) kaže...

Hvala na informativnom linku. Samo, opisani sistem super funkcioniše na praznom disku, kad krene da se puni, zbog onakvog raspoređivanja veličina najvećeg praznog segmenta brzo opada i nove velike fajlove postaje neophodno fragmentisati, osim ako je "padding" koji se ostavlja posle svakog fajla relativno mali. I uostalom, napuni disk sa takvim (ili bilo kojim drugim) FS-om, pa nasumično obriši deo fajlova, pa upiši nove različitih veličina, i tako nekoliko puta, i disk će biti solidno fragmentisan ako se ne primeni nikakvo dodatno "održavanje".

Ali neće! Ovo je samo ugrubo objašnjenje, postoje tu još daleko kompliciraniji i sofisticiraniji algoritmi koji se brinu za to. Istina, ako se disk napuni do nekih 80-85% da će ta fragmentacija početi brzo napredovati, ali niti onda u toj mjeri kao što bit to bilo na NTFS-u ili nedaj Bože FAT-u (nadam se da se to nigdje više ne koristi, osim kod USB-a ajd).

Uzimajući u obzir današnju veličinu diskova (čak do 1 TB) i veličinu fajlova (rijetki su fajlovi veličine ~20 GB, mislim, najčešće su to filmovi, a i tada čak i HD filmovi imaju ~15 GB) teško da će ikad doći do fragmentacije osim kod jako zapunjenog diska (osim ako imaš mali disk, a ogromne fajlove, to je već druga stvar i drugi ekstrem). To je i glavni razlog zašto na Linuxu ne postoje alati za defragmentaciju (tj. postoji za ext2, ali njega je ext3 zamjenio još davne 2001.), a i ako bi se išao upotrijebiti ovaj za ext2 (danas je aktualni ext4), više vi sje*bao fs nego učinio koristi. Dakle, nije da ne postoji fragmentacija - daleko od toga, fragmentacija postoji čak i kad se disk defragmentira, vjerovao ili ne - ali je toliko mala da se zanemaruje.

Problem fragmentacije bi trebao riješiti i novi MS-ov fs, kodnog imena WinFS. Zbilja bi htio vidjeti to čudo kad se pojavi i što su točno napravili. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 1:45 (1domagoj1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice