Isprobali smo Samsung Galaxy Tab

poruka: 84
|
čitano: 7.637
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Samsung Galaxy Tab".
2 godine
neaktivan
RE: Isprobali smo Samsung Galaxy Tab
zatojeto kaže...

Sramota je za Samsung koji je glavni konkurent apple-u da pokazuje na sajmu takav poluproizvod. Dok apple povečava proizvodnju ipad-a s 2 miliona na 3 miliona mjesečno, oni su jedva sklepali ovo čudo o kojemu i sama baterija govori sve (prvenstveno o procesoru).

Ova je dobra, da pored ipada je neki drugi tab poluproizvod... a što se tiče baterije 8 ili 10 sati i nije neka razlika, pogotovo uz sve ove bolje karakteristike galaxya 

4 godine
zatojeto kaže...

Sramota je za Samsung koji je glavni konkurent apple-u da pokazuje na sajmu takav poluproizvod. Dok apple povečava proizvodnju ipad-a s 2 miliona na 3 miliona mjesečno, oni su jedva sklepali ovo čudo o kojemu i sama baterija govori sve (prvenstveno o procesoru).

argumentiraj poluproizvod?  ima manji disk i manji ekran. isto tako podržava flash i ima usb.  tvoj komentar je ćisto trolanje.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
3 godine
Welcome to the new decade: Java is a restricted platform, Google is evil, Apple is a monopoly and Microsoft are the underdogs.
20 mjeseci
suspendiran
hrvooje kaže...
zatojeto kaže...

argumentiraj poluproizvod?  ima manji disk i manji ekran. isto tako podržava flash i ima usb.  tvoj komentar je ćisto trolanje.

Ne trkeljaj o trolanju. Govorim o uređaju koji je pola manji od appleovog i s gotovo tri puta jačom baterijom izdrži jedva 7 sati za razliku od 12 sati applea. (to govori o procesoru i njegovoj potrošnji, grijanju, optimizaciji hardwarea i softwarea i.t.d.) To dovuči na sajam i nazvati ipad ubojica je smiješno. Uz usb mu mogu staviti i kotače i božične kuglice ali nakon godinu dana pokušaja kopiranja i bombastičkog najavljivanja izložiti ovo je za samsung neozbiljno.

3 godine
zatojeto kaže...
Ne trkeljaj o trolanju. Govorim o uređaju koji je pola manji od appleovog i s gotovo tri puta jačom baterijom izdrži jedva 7 sati za razliku od 12 sati applea. (to govori o procesoru i njegovoj potrošnji, grijanju, optimizaciji hardwarea i softwarea i.t.d.) To dovuči na sajam i nazvati ipad ubojica je smiješno. Uz usb mu mogu staviti i kotače i božične kuglice ali nakon godinu dana pokušaja kopiranja i bombastičkog najavljivanja izložiti ovo je za samsung neozbiljno.

Baterija 

Kad se pretvori Wh u mAh pri 3.7V dobija se za iPad ~6750mAh, nasuprot Samsungovih 4000.

Ekran

• iPad 9,7"
  • Galaxy Tab 7"

...

Welcome to the new decade: Java is a restricted platform, Google is evil, Apple is a monopoly and Microsoft are the underdogs.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 8:45 (parizer).
4 godine
zatojeto kaže...
hrvooje kaže...
zatojeto kaže...

ne vidim zašto je neozbiljno. ja bih radije podršku za flash i 7 sati baterije nego bez flasha i 12 sati baterije, ali to sam ja i ravnam se prema svojim potrebama . jednostavno u ovom trenutku uređaj bez flasha bi mi bio beskoristan. hoćeš na bwin ne možeš, hoćeš na playtoy ne možeš. a to je ono što meni treba u onih sat-dva dnevno slobodnog vremena. glupo je tvrditi da je nešto poluproizvod, a ima više featurea od uređaja kojeg si spomenio, npr flash i front facing camera za video poziv su neke od njih.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:44 (hrvooje).
3 godine
zatojeto kaže...

Govorim o uređaju koji je pola manji od appleovog i s gotovo tri puta jačom baterijom izdrži jedva 7 sati za razliku od 12 sati applea. (to govori o procesoru i njegovoj potrošnji, grijanju, optimizaciji hardwarea i softwarea i.t.d.)

To ne govori apsolutno o ničemu... (bar ne na način na koji ti hoćeš prikazati).

Usporedba iPada sa ovim Samsungom (doduše nisam ga vidio uživo, ali po komentarima...) je kao da uspoređuješ čovjeka u komi sa čovjekom koji trči maraton i onda tvrditi da je ovaj u komi u svakome elementu superiorniji jer jede daleko manje nego maratonac...

Every hole is a goal!
2 godine

WeTab je "tablet" u punom smislu te riječi.

bolje haker nego šljaker
4 godine
protjeran
tdevic kaže...

a zakaj na primjer trebas Windowse?

1 imas open office

2 imas Zoho office

3 imas Microsoft office Live

4 imas Google Docs

kaj na primjer trebas a da ima samo na MS Office - bas me zanima

koju app trebas a da imaju samo windowsi ... ili bolje receno koju app trebas a da to nije MS iskopirao od nekog drugog ha ha ...

AUTODIJAGNOSTIKA : texa idc ,vag com,lexia,renault clip,i još 20 tak !!!!!! RADE SAMO I JEDINO NA WINDOWSIMA !

daj odrastite ! nisu svi na igrama i net-u !

Z
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:11 (opcom).
4 godine
opcom kaže...
tdevic kaže...

1 imas open office

2 imas Zoho office

4 imas Google Docs

koju app trebas a da imaju samo windowsi ... ili bolje receno koju app trebas a da to nije MS iskopirao od nekog drugog ha ha ...

AUTODIJAGNOSTIKA : texa idc ,vag com,lexia,renault clip,i još 20 tak !!!!!! RADE SAMO I JEDINO NA WINDOWSIMA !

za taj posao imaš laptop. microsoft windows ide isključivo na intelov atom i to starter edition. ne znam da li bi starter edition zadovoljio potrebe za pokretanjem softvera kojeg si naveo. s obzirom da je velika većina tableta temeljena na tegri, ARM-u logično je da se vrte na androidu. očito da je microsoftova strategija čvrsto držati desktop tržište, dok su na ostalim poljima "potučeni do koljena" . zaostaju i u mobilnom i u tablet tržištu. očito ćeš još godinama raditi na laptopu ili netbooku, dok ne dobiješ svoj windows tablet s 10" ekranom (ne ni 11" ni 9" po tvojoj želji) . ovaj archosov je blizu.

inače, meni se ovaj samsungov sviđa, ali bolje sačekati do božića do kada će vjerovatno i google-htc izbaciti svoj, a možda će biti i zanimljivih netbooka s chromeOS-om. ionako ni ovaj samsungov još nije u prodaji, a tko zna i kad će biti kod nas ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 15:13 (hrvooje).
20 mjeseci
suspendiran

Poanta je u tome da je za samsung kao največeg i glavnog konkurenta applea, sramota nakon gotovo godinu dana kopiranja izbaciti ovo i to na sajmu i to nazvati ubojicom ipad-a. Takove kopije s androidom kinezi rade već pola godine i to dosta uspješno! Cijena oko 1000 kn.

Ako ima zainteresiranih mogu vam dati mail gdje možete naručiti, isprobati i kupiti. Poanta je da ga kinezi ne zovu ubojicom ipada!

4 godine
zatojeto kaže...

Poanta je u tome da je za samsung kao največeg i glavnog konkurenta applea, sramota nakon gotovo godinu dana kopiranja izbaciti ovo i to na sajmu i to nazvati ubojicom ipad-a. Takove kopije s androidom kinezi rade već pola godine i to dosta uspješno! Cijena oko 1000 kn.

Ako ima zainteresiranih mogu vam dati mail gdje možete naručiti, isprobati i kupiti. Poanta je da ga kinezi ne zovu ubojicom ipada!

a tko je i gdje spomenio riječ "ubojica ipada". niti se spominje u članku, niti u komentarima. svaki se proizvođač nada da će se njegov proizvod prodavati bolje od konkurencije. da li je dorina ubojica milke, ako napravi čokoladu ili je paška solana ubojica tuzlanske solane, ako proizvede sol ... ne vidim razlog zašto bi jedan uređaj mora "ubiti" drugi. nekome se sviđa što može držat uređaj jednom rukom, neko voli itunes, nekome odgovara flash. svatko može imati svoje mjesto pod suncem. ja sam osobno zainteresiraniji za ovaj samsungov uređaj nego za appleov. netko drugi možda ima drukčije potrebe.

4 godine
vexx5555 kaže...

Dečki, čemu svađa? Valjda ćete u moru uređaja koji dolaze svaki naći nešto za sebe. Zbog toga je i konkurencija zdrava stvar-puno različitih uređaja po (jednog dana) prihvatljivim cijenama. Ovi pioniri koji su se pojavili u početku neće zabilježiti svoj tržišni uspjeh zbog previsokih cijena i loših performansi. A za 2-3 godine tablet će postati nezamjenjiv poput mobitela. Nadam se da će jednog dana tableti zamijeniti bilježnice i knjige u školama.

O kakvim ti pionirima pričaš? Ajd malo pogledaj ovo: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,939500,00.asp

Taj sam stroj dva tjedna nakon objavljivanja ovog teksta (dakle kraj travnja 2003.) već imao u rukama, a dva tjedna mi je bio na testiranju. Cijena je bila 'prava sitnica', samo 17000 kuna...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 21:24 (bocic).
3 godine
protjeran
bocic kaže...
vexx5555 kaže...

Dečki, čemu svađa? Valjda ćete u moru uređaja koji dolaze svaki naći nešto za sebe. Zbog toga je i konkurencija zdrava stvar-puno različitih uređaja po (jednog dana) prihvatljivim cijenama. Ovi pioniri koji su se pojavili u početku neće zabilježiti svoj tržišni uspjeh zbog previsokih cijena i loših performansi. A za 2-3 godine tablet će postati nezamjenjiv poput mobitela. Nadam se da će jednog dana tableti zamijeniti bilježnice i knjige u školama.

O kakvim ti pionirima pričaš? Ajd malo pogledaj ovo: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,939500,00.asp

Taj sam stroj dva tjedna nakon objavljivanja ovog teksta (dakle kraj travnja 2003.) već imao u rukama, a dva tjedna mi je bio na testiranju. Cijena je bila 'prava sitnica', samo 17000 kuna...

A jesi znalac, u PM. To je tablet PC, a ne tablet. Razlika između tablet PC-a i tableta je ta što su tablet PC-i laptopi kojima se zakreće ekran. I danas ih ima,a skupi su ko vrag i spori ko puž.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
4 godine
neaktivan

A tablet je nastao na osnovu cega? Razlika je u cemu? U fizickoj tastaturi.

:)
3 godine
protjeran
logic kaže...

Čak i da je samo u tome razlika (a nije, razlika je u hardveru,OS-u,mogućnostima...) opet je velika i nije zanemariva. Prije bih rekao da su tableti evoluirali iz smartphone-a nego iz tablet pc-a. Čak imaju i veće sličnosti sa netbocima nego sa tablet pc-ima. Uostalom, tablet pc vrte Windowse, a tableti imaju iOS,Android i tko zna kakve sve OS-ove već ne.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
4 godine
vexx5555 kaže...

Čak i da je samo u tome razlika (a nije, razlika je u hardveru,OS-u,mogućnostima...) opet je velika i nije zanemariva. Prije bih rekao da su tableti evoluirali iz smartphone-a nego iz tablet pc-a. Čak imaju i veće sličnosti sa netbocima nego sa tablet pc-ima. Uostalom, tablet pc vrte Windowse, a tableti imaju iOS,Android i tko zna kakve sve OS-ove već ne.

Suzdržat ću se od daljih komentara, sve si sam rekao...

4 godine
logic kaže...

Osnovna razlika je taj što su prvi modeli imali stilus koji je morao napraviti 'klik' da bi uhvatilo onn što si tipkao, a ove danas možeš i prstima...

4 godine
protjeran
hrvooje kaže...
opcom kaže...
tdevic kaže...

1 imas open office

2 imas Zoho office

4 imas Google Docs

za taj posao imaš laptop. microsoft windows ide isključivo na intelov atom i to starter edition. ne znam da li bi starter edition zadovoljio potrebe za pokretanjem softvera kojeg si naveo. s obzirom da je velika većina tableta temeljena na tegri, ARM-u logično je da se vrte na androidu. očito da je microsoftova strategija čvrsto držati desktop tržište, dok su na ostalim poljima "potučeni do koljena" . zaostaju i u mobilnom i u tablet tržištu. očito ćeš još godinama raditi na laptopu ili netbooku, dok ne dobiješ svoj windows tablet s 10" ekranom (ne ni 11" ni 9" po tvojoj želji) . ovaj archosov je blizu.

inače, meni se ovaj samsungov sviđa, ali bolje sačekati do božića do kada će vjerovatno i google-htc izbaciti svoj, a možda će biti i zanimljivih netbooka s chromeOS-om. ionako ni ovaj samsungov još nije u prodaji, a tko zna i kad će biti kod nas ...

može i 9 i 11 incha. mislio sam da je veličina od 4-5 premalo,a skupi od 13 inch neki ibm od 17000 kn preskup. 

i svi ti programi mi rade na netboku i atom procu sa samo 1 gb rama. 

znači,nitko pametan da izbaci tipkovnicu i dva dijela. 

i meni bi stilus (olovka) najbolje odgovarala. zamislite prljavim rukama po ekranu. bio bi izgreban za mjesec dana. ali svatko ima svoje potrebe-meni smeta što to proizvođači NE SLUŠAJU !

Z
3 godine
protjeran
vexx5555 kaže...
bocic kaže...
vexx5555 kaže...

A jesi znalac, u PM. To je tablet PC, a ne tablet. Razlika između tablet PC-a i tableta je ta što su tablet PC-i laptopi kojima se zakreće ekran. I danas ih ima,a skupi su ko vrag i spori ko puž.

a jesi ti znalac, kada se radi o IT indutriji tableti su laptopi sa touch ekranom(sa ili bez tipkovnice), to sto se sad silni pmp/mid uredaji pokusavaju ugurati u tu kategoriju ne znaci da u nju i spadaju...

a inace, "znalce", tablet je svaka ploca, znaci i recimo bascanska ploca je tablet

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 20:07 (grimyHR).
4 godine
grimyHR kaže...

a inace, "znalce", tablet je svaka ploca, znaci i recimo bascanska ploca je tablet

Hehe...eto dobre ideje za dizajn okvira tableta bude li ga radio Končar... :-D

4 godine
opcom kaže...
može i 9 i 11 incha. mislio sam da je veličina od 4-5 premalo,a skupi od 13 inch neki ibm od 17000 kn preskup. 

i meni bi stilus (olovka) najbolje odgovarala. zamislite prljavim rukama po ekranu. bio bi izgreban za mjesec dana. ali svatko ima svoje potrebe-meni smeta što to proizvođači NE SLUŠAJU !

radiš autodijagnostiku, potrebno ti je tako nešto za posao užasno, kao što i sam kažeš. a kažeš da ti je ovaj od 17 000 preskup. kao da neki grafičar kaže "puno mi je dat za adobe paket , radit ću s paint.NET-om" . pa koliko ti košta ostala oprema? kad izbiješ pdv, vjerujem da ga kroz dogledno brzo vrijeme isplatiš. znači, to što ti tražiš postoji samo je tebi puno. i šta fali ovom archosovom od 9'?

4 godine
protjeran
hrvooje kaže...
opcom kaže...

radiš autodijagnostiku, potrebno ti je tako nešto za posao užasno, kao što i sam kažeš. a kažeš da ti je ovaj od 17 000 preskup. kao da neki grafičar kaže "puno mi je dat za adobe paket , radit ću s paint.NET-om" . pa koliko ti košta ostala oprema? kad izbiješ pdv, vjerujem da ga kroz dogledno brzo vrijeme isplatiš. znači, to što ti tražiš postoji samo je tebi puno. i šta fali ovom archosovom od 9'?

autodijagnostika se NIKADA NE MOŽE isplatiti-ona ti samo pomaže da brže lociraš kvar. a koliko je pametnjakovića koji su sve naučili na internetu pa sve kao popravljaju sami ,nema posla ni za digitron isplatiti a ne tablet od 17000 kn. treba jeftino jer radi u teškim uvjetima,prlja se a opasnost od pada na pločice je 50-50.

Z
2 godine

Evo jedna malo opširnija recenzija

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice