Hmmmm... Upravo sam namestio sve postavke i moglo bi se reci da je odziv stranica brzi... U kolikoj meri, ne mogu tacno da odredim za kratak period... Ostavicu par dana pa cemo videti... :)
Thumbs up za ideju :)
Hmmmm... Upravo sam namestio sve postavke i moglo bi se reci da je odziv stranica brzi... U kolikoj meri, ne mogu tacno da odredim za kratak period... Ostavicu par dana pa cemo videti... :)
Thumbs up za ideju :)
i opet dolazimo do povrede privatnosti...
ti se ulogiraš sa svog kompa na bilo koji od Google servisa (Gmail, GDocs, Calendar itd.) google ti zapiše
IP adresu, znajući s koje IP adrese surfaš...
dosad su mogli znat na koje stranice ideš samo ako pretražuješ pomoću Google tražilice, a sad
će znat i kada upišeš direkt u adress bar, znači bez pretraživanja...jer će se ta adresa "prevesti"
u IP adresu preko guglovog DNSa :)
i onda preprodavanje trećim stranama radi oglašavanja :)
pametni su ti likovi, nema šta
Tako je... znaju gdje surfas, znaju cemu pristupas, znaju sve sto radis a ima veze sa domenama...
Dakle imaju pretrazivanje, imaju email, imaju browser, imaju DNS... sta jos?
I to sve za $0!!!
Osvojit ce svijet...
I to sve za $0!!!
Nista nije besplatno! Google je odlican primjer za tu tvrdnju..
I to sve za $0!!!
Nista nije besplatno! Google je odlican primjer za tu tvrdnju..
Neznam, meni se sve usluge koje koristim od gugla cine potpuno besplatnima, nisu sve free, ali besplatne jesu i ne vidim niceg loseg u tome. To sto nekima smeta eventualna mogucnost povrede privatnosti to ja ne vidim kao problem... Pricao sam s prijatlejem dosta o tome i jako kvalitetan zakljucak je on predlozio a ja sam odusevljeno to prihvatio kao rjesenje...
Danas smo dosli do toga da je software free odnosno opensource i zapravo rijetko koji sw danas koristimo a da nije opensource i free odnosno pod GPLom, isto to treba napraviti i sa podacima... Kad bi svi prikupljeni i indexirani podaci od strane googla bili free i kada bi tim podacima mogle raspolagati sve fizicke i pravne osobe, sav kaos koji vas muci bi nestao :) jel nije tako ? kao sto je nestao kaos dolaskom open sourcea(nema vise straha od backdorova)
pozzdrav
Neznam, meni se sve usluge koje koristim od gugla cine potpuno besplatnima, nisu sve free, ali besplatne jesu i ne vidim niceg loseg u tome. To sto nekima smeta eventualna mogucnost povrede privatnosti to ja ne vidim kao problem... Pricao sam s prijatlejem dosta o tome i jako kvalitetan zakljucak je on predlozio a ja sam odusevljeno to prihvatio kao rjesenje...
Tebi jesu besplatne i super, ok, neloše... Jel?
Naravno, ovisi kako gledaš na to. Iz tvoje osobne perspektive je vjerojatno super! I ja tako gledam, besplatno, kvalitetne usluge, ali...
Ali njima (google-u) su neprocjenjive količine podataka, pogotovo kako imaju milijune i mulijune korisnika. Zamisli tu bazu podataka i to potpuno besplatno dobivenu, poklonjenu!
Danas smo dosli do toga da je software free odnosno opensource i zapravo rijetko koji sw danas koristimo a da nije opensource i free odnosno pod GPLom, isto to treba napraviti i sa podacima... Kad bi svi prikupljeni i indexirani podaci od strane googla bili free i kada bi tim podacima mogle raspolagati sve fizicke i pravne osobe, sav kaos koji vas muci bi nestao :) jel nije tako ? kao sto je nestao kaos dolaskom open sourcea(nema vise straha od backdorova)
Open Source i google usluge su po meni miješanje krušaka i jabuka. Open Source je super ideja, sve je transparentno i za sve se zna kako radi. Tu se google ne uklapa sa svojim uslugama.
Tebi jesu besplatne i super, ok, neloše... Jel?
Naravno, ovisi kako gledaš na to. Iz tvoje osobne perspektive je vjerojatno super! I ja tako gledam, besplatno, kvalitetne usluge, ali...
Ali njima (google-u) su neprocjenjive količine podataka, pogotovo kako imaju milijune i mulijune korisnika. Zamisli tu bazu podataka i to potpuno besplatno dobivenu, poklonjenu!
Open Source i google usluge su po meni miješanje krušaka i jabuka. Open Source je super ideja, sve je transparentno i za sve se zna kako radi. Tu se google ne uklapa sa svojim uslugama.
Odgovor na 1:
Zato i pricam o OpenSourceu i GPLu. Podatci ili podaci koje Google prikupi moraju biti JAVNI i SLOBODNI za koristenje! Kompanija odnosno Privatnik NE SMIJE I NE MOZE biti vlasnik informacija koje su protekle uz pomoc mog rada odnosno surfanja... Takvi podaci su osjetljive prirode i monopol nad istima stavlja Google u privilegiranu poziciju naspram konkurenata... Danas nije biti mocan, imati najprodavaniji office i OS, vec vladati informacijom...
Odgovor na 2:
Krivo zboris, ti gledas maps, gmail i to kao usluge, ali ima tu jos dosta toga sto je google ucinio a da nije zatvoreno.
-Google Wave je odlican primjer Slobodnog Softwarea. To je revolucionaran koncept koji ce jako puno utjecati na razvoj interneta i weba opcenito, vratimo se na ovu temu za 2 godine recimo :)
-Android - o ovome sve svi znaju vec :)
-Chrome OS
Odgovor na 1:
Zato i pricam o OpenSourceu i GPLu. Podatci ili podaci koje Google prikupi moraju biti JAVNI i SLOBODNI za koristenje! Kompanija odnosno Privatnik NE SMIJE I NE MOZE biti vlasnik informacija koje su protekle uz pomoc mog rada odnosno surfanja... Takvi podaci su osjetljive prirode i monopol nad istima stavlja Google u privilegiranu poziciju naspram konkurenata... Danas nije biti mocan, imati najprodavaniji office i OS, vec vladati informacijom...
Dobro jesi li ti normalan? Ti iz loše situacije bi napravio još goru. Nisam oduševljen da Google ima podatke o meni, ali još manje bi bio da svaki debil može njima pristupiti. Ako ti želiš javno i slobodno da ti čitam mailove, gledam što si sve koristio/bio na internetu to je tvoja stvar, ali da neka budala zna sve o meni i moje privatne stvari s jednim klikom? Nema j....e šanse
Nemam namjeru vrijeđati tebe osobno - ali ovo što si izjavio je najveća glupost ikada (za mene, možda drugi ne dijele moje mišljenje) i ne mogu shvatiti da bi ijedan čovjek s zrncem razuma to izjavio
Odgovor na 1:
Dobro jesi li ti normalan? Ti iz loše situacije bi napavio još goru. Nisam oduševljen da Google ima podatke o meni, ali još manje bi bio da svaki debil može njima pristupiti. Ako ti želiš javno i slobodno da ti čitam mailove, gledam što si sve koristio/bio na internetu to je tvoja stvar, ali da neka budala zna sve o meni i moje privatne stvari s jednim klikom? Nema j....e šanse
Nemam namjeru vrijeđati tebe osobno - ali ovo što si izjavio je najveća glupost ikada (za mene, možda drugi ne dijele moje mišljenje) i ne mogu shvatiti da bi ijedan čovjek s zrncem razuma to izjavio
Ni ja nemam namjeru vriejdjati nikoga, ali zapamti da su neznanje i strah najveci neprijatleji covijeka. I ljepo je prestrasiti ljude, lako ih se kansije kontrolira...
Odgovor na 1:
Dobro jesi li ti normalan? Ti iz loše situacije bi napavio još goru. Nisam oduševljen da Google ima podatke o meni, ali još manje bi bio da svaki debil može njima pristupiti. Ako ti želiš javno i slobodno da ti čitam mailove, gledam što si sve koristio/bio na internetu to je tvoja stvar, ali da neka budala zna sve o meni i moje privatne stvari s jednim klikom? Nema j....e šanse
Ni ja nemam namjeru vriejdjati nikoga, ali zapamti da su neznanje i strah najveci neprijatleji covijeka. I ljepo je prestrasiti ljude, lako ih se kansije kontrolira...
Jesu, ali smatram da neke stvari su samo "za moje oči". Preko interneta se sada može informirati o mnogim "škakljivim stvarima" i posjećivati stranice koje točno prikazuju pripadanje određenoj skupini ljudi i određene osobine...
Odgovor na 1:
Ti podatci nisu nastali uz pomoč tvog rada već korištenjem usluge koju ti je google pružio po uvjetima koje si ti prihvatio.
Odgovor na 1:
Odgovor na 2:
Krivo zboris, ti gledas maps, gmail i to kao usluge, ali ima tu jos dosta toga sto je google ucinio a da nije zatvoreno.
-Google Wave je odlican primjer Slobodnog Softwarea. To je revolucionaran koncept koji ce jako puno utjecati na razvoj interneta i weba opcenito, vratimo se na ovu temu za 2 godine recimo :)
-Android - o ovome sve svi znaju vec :)
-Chrome OS
1. Prikupljeni podaci nisu dio GPL licence, već softver i pripadajući izvorni kod!
2. A što je Gmail nego usluga? Sve što google ponudi online je vrsta usluge, bilo komercijalna, bilo besplatna. I još uvijek mislim da je miješanje Open Source filozofije i Google usluga bez veze.
- Google Wave jest primjer slobodnog softvera, ali osobni podaci nisu i ne smiju biti, a koji su možebitno dostupni Gooogle-u kao kompaniji.
- Android i Chrome OS su operativni sustavi, a ne online usluga koje google direktno nadzire.
Točno tako! Čak i da Google ima hrpu informacija o meni, što će on sa tim informacijama? Da sam političar, celebrity ili direktor neke korporacije, možda bi informacije o meni nekome i bile korisne. Ali ja to nisam, niti je (pretpostavljam) nitko na ovom forumu, pa ne vidim čemu strah. Naprotiv, to što Google ima privatne informacije o meni (Search History) su meni korisne, jer se pretraživanje prilagođuje mojim željama i preferencijama. Stoga se ne trebam truditi listati stranice rezultata pretraživanja jer Google već zna što tražim na osnovu prijašnjih pretraživanja i klikanja na linkove. Osim toga često mi je dobro došlo to što mogu vidjeti u koliko sati sam što pretraživao/posjećivao. Evo, sad ću cijelom Bug forumu pokazati djelić svoje privatnosti, izabran nasumce:
Točno tako! Čak i da Google ima hrpu informacija o meni, što će on sa tim informacijama? Da sam političar, celebrity ili direktor neke korporacije, možda bi informacije o meni nekome i bile korisne. Ali ja to nisam
Dakle ti to uopće ni ne želiš biti u budućnosti?
Dakle ti to uopće ni ne želiš biti u budućnosti?
Političar? Ne.
Celebrity? Ne.
Direktor neke korporacije? Hm, pa zapravo želio bih raditi u Googleu, onda bih ja posjedovao informacije o svima vama. Muhahahaha! 
Pojedinac nije bitan (osim naravno političara, celebritya i sl.), bitna je statistika...
Što ljudi tvojih godina, tvoje struke, tvog političkog opredjeljenja, bla bla... rade na internetu?
Kako uvaljat oglas?
Kako zaraditi na tome?
Kako navesti da koristiš isključivo njihove usluge? Njihove vijesti? - Što ako počnu kontrolirati informacije koje dobivaš?
Sad sam već pretjerao 
i onda preprodavanje trećim stranama radi oglašavanja :)
pametni su ti likovi, nema šta
da, a sve sto su trebali napraviti da dodju do ove pozicije je 10ak najkvalitetnijih besplatnih web usluga. samo to :)
Još jedan tracking system od google-a. Kao da nam nisu dovoljni njihovi tracking cookie-si i još puno toga što oni prate ili traže (broj mob. u gmail)...
Da si ne bi slučajno na njihove DNS-e prebacio, bez obzira na njihovu bazu.
Hvala google, ali ne hvala.
Da li ovo znači da u slučaju upotrebe google dns-a nas isključivo google špijunira, ili i google i naš provider?
Naši provideri su nesposobni 
Još samo fali da Mozilla u nove verzije Firefoxa to postavi kao default funkciju adress bara (za par milijunčića) i da to izreklamira kao "veliko poboljšanje za krajnjeg korisnika", kao što su postavili i ono geografsko lociranje u svrhu "boljeg pružanja usluga", te da na svojim stranicama objasne kako se to isključuje, ako ljudi to požele.
U početku ljudi i obraćaju pažnju na takve stvari, a poslije zaborave, ili jednostavno neznaju.
Inače, nemam ništa za skrivati u smislu koje stranice posjećujen, ali čini mi se da se Google ili oteo nadzoru, ili je postao produžena ruka "nekoga", jer definitivno za njih vrijede neka druga mjerila.
Ali ima i drugih tražilica, i više od sto..
@Tracer...
Nasi operatori prate sve sto prolazi preko njih. Google preko DNS-a gleda kojim sajtovima pristupas... U biti ne samo sajtovima nego svim servisima koji koriste DNS...
kako DNS nema veze sa tražilicom?? SVE na internetu ima veze sa DNS-om
kako DNS nema veze sa tražilicom?? SVE na internetu ima veze sa DNS-om
On je govorio o Googleu kao o tražilici, a ovdje se priča o Googleu kao o tvrtci i Googleovom proizvodu/usluzi/servisu koji nema veze sa tražilicom. To je kao da kažeš "ima i drugih operativnih sustava", a riječ je o nekom drugom Microsoftovom proizvodu (Xbox-u, recimo). Mi ne pričamo o Google tražilici pa da možeš reći "ima i drugih tražilica".