Jednostavniji najam servera

poruka: 15
|
čitano: 1.368
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jednostavniji najam servera".
4 godine

Jako je zanimljiva mogućnost odabira komponenti, iako ipak nije toliko slobodno koliko sam mislio da će biti. Vjerojatno sam bio nerealan u očekivanju. :)

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
4 godine
neaktivan

Fora ideja. Međutim, dvije stvari:

- Ovaj članak mi smrdi na sponzorirani članak (ako nije, moje isprike ...)

- konačno da neka naša firma prizna i to vrlo (kako bi rekli naši političari) transparentno da je RESELLER serverskog prostora. A ne da stalno govore "naši serveri" i sl. ...A negdje  u zakutcima da skužiš da je server npr u Norveškoj

Moje velecijenjeno mišljenje sam velikodušno dao vama na čast čitanja.
4 godine
neaktivan
RE: Jednostavniji najam servera

Ljudi nemojte se zavaravati.... nema tu nikakvog najma servera - sve je to virtualizirano!

dvije činjenice ukazuju na to:

1. Ćim platiš, server je dignut kroz par minuta (skupa sa OS-om)

2. Složiš konfiguraciju od desetak tisuća kuna i u najmu je 1 mjesec (1500kn platiš) i nakon toga nitko drugi ne renta takav server cijelu godinu i hardware samo stoji i stoji.

Super stvar (postoji u svijetu godinama) ali mislim da bi bilo fer da ne kenjaju da je to rentanje fizičkih servera.

Amazon renta servere za cca 20$ mjesečno (to je cifra da je server upaljen 24sata na dan i da gore nije njihova licenca za MS os)

Dolje Matija Gubc
4 godine
neaktivan

Sponzoriran, nesponzoriran, nebitno. Ionako si svi članci reklame, slučajno ili namjerno.

Slažem se da je okay što ne muljaju gdje su im serveri, ali su se na svom webu mogli potruditi oko programiranja konfiguratora i poboljšati filtriranje prema prethodnom odabiru.

3 godine

Ajde sviđa mi se ova mogučnost odabira komponenti...Super stvar!

3 godine

malo sam potražio po netu i preko www.utrace.de saznao da je www.moji-serveri.com smjestena kod provajdera u NJemačkoj

inetnum:        188.138.40.0 - 188.138.43.255
netname:        SERVERLOFT-1
descr:          BSB-Service GmbH
descr:         http://www.serverloft.de
country:        DE
admin-c:        NPA10-RIPE
tech-c:         NPA10-RIPE
status:         ASSIGNED PA

a ovo je stranica od njemačke firme gdje to isto nude www.serverloft.de

2 godine
franjo tahy kaže...

Ljudi nemojte se zavaravati.... nema tu nikakvog najma servera - sve je to virtualizirano!

2. Složiš konfiguraciju od desetak tisuća kuna i u najmu je 1 mjesec (1500kn platiš) i nakon toga nitko drugi ne renta takav server cijelu godinu i hardware samo stoji i stoji.

Super stvar (postoji u svijetu godinama) ali mislim da bi bilo fer da ne kenjaju da je to rentanje fizičkih servera.

Amazon renta servere za cca 20$ mjesečno (to je cifra da je server upaljen 24sata na dan i da gore nije njihova licenca za MS os)

Ipak se radi o pravim fizičkim serverima. Što se tiče brzine, tehnički nije nemoguće sve složiti u par minuta. Imaju nekoliko različitih vrsta servera koje cijelo vrijeme koriste, a "prazni" stoje u racku i čekaju, imaju pripremljene img-ove svih OS-ova koje nude i dalje je samo automatika. 

Kolko vidim, ne da se složiti custom konfiguracija (u smislu više rama ili diskova), već od dodatnih mogućnosti postoji samo dodatni promet i slične stvari koje nisu vezane uz hardver.

4 godine
neaktivan
Chaos kaže...

Sponzoriran, nesponzoriran, nebitno. Ionako si svi članci reklame, slučajno ili namjerno.

Slažem se da je okay što ne muljaju gdje su im serveri, ali su se na svom webu mogli potruditi oko programiranja konfiguratora i poboljšati filtriranje prema prethodnom odabiru.

Ma je, da, slažem se, svaki članak je reklama, samo je pitanje koliko je članak relevantan za objavu kao novost ili zanimljivost (dakle, čisti novinarski rad), a da li i koliko je to plaćeno ...

Nisam siguran da li mi se više sviđa da je to "fanbojevski" navijački članak ili pošteno plaćeno .... hmm

Što se tiče pitanja da li je to fizički server ili samo virtualni.... pa zar je bitno ?... ako stvar funkcionira kako spada, ako je sve konfigurirano kako treba i ima odgovarajuću cijenu, meni je svejedno.
Ako imaš toliki bandwidth i toliki obim posla koji ti ide preko servera, pa ti baš ono treba fizički server, ima načina da se sazna sa 100% sigurnošću je li to virtualno ili ne ... Ovo do sada mi se sve čini samo kao nagađanja ...

Moje velecijenjeno mišljenje sam velikodušno dao vama na čast čitanja.
3 godine
neaktivan

Pa i piše; serveri su smješteni u US i Njemačkoj...

Što se tiće puštanja u rad, piše također da je potrebno do 2 radna dana a ne par minuta.

A cijene definitivno jesu konkurentne - obzirom da se radi o licenciranom OS-u i da je uključena konfiguracija servera.

Serveri jesu fizički a ne virtualni. Sve piše na stranicama (iako moraš kopati po stranicma Usluga i Pravila da bi došao do tih informacija)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 11:39 (TheBan).
4 godine

Postavlja se sada pitanje cijene. Cim otvorite Njemacke stranice (http://www.serverloft.de/) vidite ponudu za Fujitsu PRIMERGY RX200 od 159Eur, tj 1170kn sa MWST. Ovi nasi to isto sa manje memorije (6 umjesto 8) i manjim prometom nude za 2100kn + PDV. Mozemo reci skoro duplo skuplje!

Bravo hrvatska firma!

4 godine
TheBan kaže...

Pa i piše; serveri su smješteni u US i Njemačkoj...

Što se tiće puštanja u rad, piše također da je potrebno do 2 radna dana a ne par minuta.

A cijene definitivno jesu konkurentne - obzirom da se radi o licenciranom OS-u i da je uključena konfiguracija servera.

Serveri jesu fizički a ne virtualni. Sve piše na stranicama (iako moraš kopati po stranicma Usluga i Pravila da bi došao do tih informacija)...

U vecini datacentara mozes rentat server + os + sql server + control panel.

Dalje, netko je spominjao resellanje servera... to je daleko isplativija opcija jer server od prije par godina kojeg si platio ajmorec 25 000 kn (ovo je ajmorec jeftin server bez os-a i licenci) i server danas koji dodje isto toliko se ne mogu usporedjivati. Kada rentas kante stare kante ne produljujes dalje vec ugasis staru kantu, rentas novi server i uvijek imas novi hardware. 

I'm going woo woo
4 godine
Drazen kaže...

Postavlja se sada pitanje cijene. Cim otvorite Njemacke stranice (http://www.serverloft.de/) vidite ponudu za Fujitsu PRIMERGY RX200 od 159Eur, tj 1170kn sa MWST. Ovi nasi to isto sa manje memorije (6 umjesto 8) i manjim prometom nude za 2100kn + PDV. Mozemo reci skoro duplo skuplje!

Bravo hrvatska firma!

a cuj, mora se zaradit :)

I'm going woo woo
4 godine
franjo tahy kaže...

Mislim da su ipak fizički serveri. Zašto nebi server bio spreman za par minuta ako se bazični sistem stavlja iz image-a? Ako platiš najam samo jedan mjesec, zašto se taj server nebi pregazio sa bazičnim nakon toga? 

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 12:20 (vrodic).
4 godine
neaktivan

A na drugim stranicama iz iste grupacije (http://www.plusserver.de) mozes naci isti takav server sa istim uptimeom za istu cijenu kao i kod ovih.

Dakle, prije dobrog starog hrvatskog pljuvanja bi trebalo znati malo više. :)

4 godine
vrodic kaže...
franjo tahy kaže...

Mislim da su ipak fizički serveri. Zašto nebi server bio spreman za par minuta ako se bazični sistem stavlja iz image-a? Ako platiš najam samo jedan mjesec, zašto se taj server nebi pregazio sa bazičnim nakon toga? 

Tako je. Postoji par modela servera. Kad otkazes server, oni taj isti jednostavno rekonfiguriraju. Sta se tice instalacije OS-a... nevjerujem da dizu server u roku od par minuta, ali u roku od 1 dana je moguce.

I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice