ne bi htio cjepidlačit al googleov moto je "do no evil"
a kaj se tiče flasha istina je da je bugovit al opet se previše sajtova temelji na njemu da bi ga mogli ignorirat. a google se miješa u svako trziste koje mu se cini zanimljivo pa tako i trziste mobilnih telefona...
ajde ne budimo glupi i pricat gluposti, sami znate da svatko oce biti vodeci i najbolji, da je apple na mjestu googla bila bi ista slika i google bi pricao o jabukovom sloganu, sta se mene tice apple moze propasti ne bi me pola posta hebalo, ali s druge strane dobro da ima konkurencije jer ipak ne bi bilo super za osnovne korisnike da google postane "super" kompanija jer bi nas to moglo itekako kostati, ali u bliskoj buducnosti vjerujem da ce biti
Sada se tek vidi kakav je taj "Stivi"!
Gle tko to govori
Gle tko to govori
Misliš na mene?
Gle tko to govori
Misliš na mene?
Ma ne na tebe, mislim na Stevu
Zivi dokaz one u kojoj kazu da sto su ljudi stariji sve vise nalikuju na malu djecu...
Baš me zanima što je slijedeće od Apple-a!
Google želi uništiti iPhone, e pa onda Google FTW! Pa što Apple radi ostalima onda?
Dobro je da ima konkurencije, to znači bolji proizvodi za korisnike
Istina, Googleov mobilni os Android je jedina prepreka Appleu da u potpunosti pomete tržište mobilnih telefona. Da nema njega smartphonei ostalih kompanija bi se još uvijek zasnivali na Windows Mobile šestici.
Steve Jobs je covjek koji poznaje psihu covjeka bolje od bilo kojeg psihologa ili psihijatra. Cinjenica je da je hardver, sam po sebi, sr***. Koncept tableta postoji vec dugo i napravljeno je vec mnostvo modela. Sam Steve Jobs je svojevremeno rekao da su tableti sranje i da se mogu koristiti samo kada se ide na WC. I eto, sad je izbacio Apple tablet i, nema sumnje, uspjet ce uvjeriti mase kako je rijec o revolucionarnom proizvodu. A nije.
Uspjet ce ponajvise zahvaljujuci izvrsnom medijskom i marketinskom pracenju ovo proizvoda. Do sada sam o iPadu pročitao na desetke članaka i u svakom od njih se proteže jedna poruka - jednostavno ga moramo kupiti jer nam oni to sugeriraju!
Taj "kolektivan" način pristupa ljudskoj psihi me strahovito podsjeća na Borga iz Star Treka:
"We are APPLE, you will be assimilated..."
Lol čuj ovo - Mac se ruši zbog flasha - i onda kažu da je windows nestabilan.
Lako je imat stabilan os kada je sve u njemu appleovo i optimizirano samo za apple hardware.
Navijam za google, nikada mi apple nije bio privlačan...
Mnogo je nabrijan za jednog budista.
Kao što je netko već napisao konkurencija je dobra jer će to i jednu i drugu stranu tjerati na inovacije i poboljšanja što ide upravo na stranu korisnika.
Do sada sam o iPadu pročitao na desetke članaka i u svakom od njih se proteže jedna poruka - jednostavno ga moramo kupiti jer nam oni to sugeriraju!
Molim te, link na nekoliko takvih članaka (...ili se nije dogodilo).
Uglavnom, vidjet ćemo tko će izaći kao pobjednik - Apple ili Flash (Adobe). Bit' će Jobsu žao ako Flash potraje.
da da, znaci gospodin Jobs se malo uplasio, cim tak govori o svojim konkurentima, neka mu. Apple kao apple jedino nevolim zbog njihove politike, a ne zbog proizvoda, nesmeta mi sto su pretjerano skupi za ono sto nude dok me ne pokusavaje ubijedit da to valja...
a vak mi je bas drago sto ovaj iPad biva rastrzan od medija
Kreten. Ali(!),hebaj'ga,tako funkcionira trziste. Jel?
Nekako ga i razumijem, prošle godine u ovo doba Apple je bio bog i batina na tržištu, zahvaljujući iPhoneu i ostalim "i" gadgetima, sada kada su izbacili iPad očito nisu ostvarili očekivani uspijeh, ljudi su shvatili da postoje i druge marke.
Kako Jobs nije navikao da mu itko bude do koljena a kamoli stoji rame uz rame, ovo je razumljiva reakcija.
Famozna taktika velikih: ako proizvod nije zadovoljio mase, uvijek okriviti druge :) Naravno da se odlucio za prebacivanje lopte. Ko nebi? Pa nece valjda reci da mu ne valja proizvod? Nebi on to, a nebi ni ja iskreno :D
Nadam se da ce ga Adobe zgu***i sa Flashom 
Flash, kakav jest da jest, teško da će IKAD nestati sa scene, a kamoli u roku od par godina kao što to sanja Jobs. Tako rasprostranjeni format je teško istisnuti zbog puke inercije goleme mase korisnika koji ga svakodnevno upotrebljavaju, isto kao što je i dan-danas još uvijek sveprisutan animirani GIF. Flash se danas upotrebljava za prikaz grafova i zabavne sadržaje na mnogim stranicama - ne znam kako Jobs zamišlja to sve zamijeniti sa HTML5?
<<Apple nije ušao na pretraživačko tržište, već je Google ušao na tržište telefona, te "želi ubiti iPhone".>>
A Apple je na tržištu telefona toliko dugo, da su još proizvodili one stare 099 mobitele?
Ovo nije bas tipicna reakcija za Jobs-a. Ali ako pogledamo malo u proslost dosada niti jedan Appleov proizvod nije bio neuspjesan. Bas sam o tome razmisljao prije neki dan, jednostavno sve je naslo svoje trziste i ljudi su to kupovali nebitno dali im to treba ili ne oni su oduvijek bili relativno uspjesni. Jobs je vidio da sa iPadom nije dobio onaj wow trenutak i sada naravno krivi druge, iako netipicna reakcija za njega ja ga u potpunosti razumijem.
No u drugu ruku previse se buke diglo oko tog iPada, ljudi su iako opravdano razocarani jer su vjerojatno malo previse ocekivali od tog tableta. No biti ce zanimljivo vidjeti dali ce i iPad naci svoje trziste ili ce uzrokovati lagani pad dionica, a u vezi sa Googleom iako sam fan iPhonea moram reci da je konkurencija UVIJEK dobra za nas kupce tako da se moraju malo vise potruditi da bi zadrzali trziste.
Ali realno gledajući, kada bi se vodili politikom koji sve softver pod kojim uvjetima ruši windowse, ali i druge OS-ove, došli bi do situacije,
kada bi morali prestati koristiti kompove, tak da sa aspekta korisnika to je prodavanje magle, a sa gledišta poslovanja, marketinga,
sve su to normalni poslovni potezi koji ponekad donose dobro a ponekad se pokažu i lošim...Na njima je da procijene dali će netko
kupiti iphone ako ne može napraviti jailbreak, dali će netko kupiti iphone ako ne može vrtiti flash aplikacije itd, itd...
Ovo nije bas tipicna reakcija za Jobs-a. Ali ako pogledamo malo u proslost dosada niti jedan Appleov proizvod nije bio neuspjesan.
Tu se debelo varas. Imao ja Apple jedan proizvod koji je neslavno zavrsio, a ti postani malo 'novinarski crv' i lako ces otkriti o cemu se radi.
Sto se Jobsa tice cinjenica je da se tu radi o poluproizvodu. Pod time ne mislim na kvalitetu, vec na ono za sto bi on trebao sluziti.
Nije da ga bas razumijem. Imam osjecaj da je mislio da mogu naljepiti na bilo sto i(nesto) i da ce to svi objerucke prihvatiti bez ikakvih prigovora. Nakon toga napraviti kult i od toga napraviti novog boga.
Imam osjecaj da je mislio da mogu naljepiti na bilo sto i(nesto) i da ce to svi objerucke prihvatiti bez ikakvih prigovora. Nakon toga napraviti kult i od toga napraviti novog boga.
Otišli su toliko daleko da su pokušali uletjeti i na tržište hrane, što se vidi iz priložene slike... :D
Naprijed Steve.
Google mi je odlična tvrtha, zbog tražolice, svi servisi su joj fulll besplatni (google web, gmail...), radi besplatne kvalitetne programe tipa sktchup i google earth
a aplle se malo previše bahati - ovaj jobesov govor me podsjeća na hitlerove govore, kada je pričao da su svi zlo i loši i da se oni moraju nametnuti kao rasa za dobrobit svijeta