Jobs o konkurenciji ne misli lijepo

poruka: 51
|
čitano: 4.108
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jobs o konkurenciji ne misli lijepo".
4 godine

Nadam se da će flash krepat brzinom svjetlosti, a gif, onaj tko to koristi... ono, oh noez, postoji png koji je 10000 puta bolji u odnosu na gif.

3 godine
RE: Jobs o konkurenciji ne misli lijepo
Šef kaže...
a Google sam oduvijek volio i još uvijek mi je drag

Hehe. Čim se uhvatiš da voliš neku kompaniju koja nije tvoja, znači da si žrtva marketinga i da treba bit na oprezu. Namigiva

4 godine
Independent kaže...

Ovo nije bas tipicna reakcija za Jobs-a. Ali ako pogledamo malo u proslost dosada niti jedan Appleov proizvod nije bio neuspjesan. Bas sam o tome razmisljao prije neki dan, jednostavno sve je naslo svoje trziste i ljudi su to kupovali nebitno dali im to treba ili ne oni su oduvijek bili relativno uspjesni. Jobs je vidio da sa iPadom nije dobio onaj wow trenutak i sada naravno krivi druge, iako netipicna reakcija za njega ja ga u potpunosti razumijem. 

No u drugu ruku previse se buke diglo oko tog iPada, ljudi su iako opravdano razocarani jer su vjerojatno malo previse ocekivali od tog tableta. No biti ce zanimljivo vidjeti dali ce i iPad naci svoje trziste ili ce uzrokovati lagani pad dionica, a u vezi sa Googleom iako sam fan iPhonea moram reci da je konkurencija UVIJEK dobra za nas kupce tako da se moraju malo vise potruditi da bi zadrzali trziste.

Apple Newton je neslavno prošao i to totalno... A niti Lisa nije bila nešto uspješna!

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
3 godine

a u biti svi oni zajedno surađuju i žele da se samo o njima priča. stari trik uzet iz politike.

4 godine
neaktivan

hehehe, neka malo krvi, biće bolje za sve. Ovo je skroz očekivano, google se uguzuje di god stigne, zašto i ne bi ako misli da može, a sve što je steve rekao je spot on. Google i Apple bitka će možda obilježiti sljedeću dekadu u it ju. Što se adobe a tiče, trebali su ih kupiti i uzet što valja a ostalo potjerati Belji se

A.
4 godine
neaktivan
slavkec kaže...

Famozna taktika velikih: ako proizvod nije zadovoljio mase, uvijek okriviti druge :) Naravno da se odlucio za prebacivanje lopte. Ko nebi? Pa nece valjda reci da mu ne valja proizvod? Nebi on to, a nebi ni ja iskreno :D

tko nije zadovoljio? :D misliš da iPad neće biti hit i postati nova kategorija koja će obilježiti narednih par godina ako ne i više? Mislim da griješiš ... još nije ni izašao a već je hit 

A.
4 godine

Slazem se u vezi flasha i bugova. Najvise me zivcira instalacija, treba ga instalirati nekoliko puta da bi proradio. Belji se

Ili ja bar tako kod mene i jos nekih ljudi koje poznajem.

4 godine
dantex kaže...

Google mi je odlična tvrtha, zbog tražolice, svi servisi su joj fulll besplatni (google web, gmail...), radi besplatne kvalitetne programe tipa sktchup i google earth

a aplle se malo previše bahati - ovaj jobesov govor me podsjeća na hitlerove govore, kada je pričao da su svi zlo i loši i da se oni moraju nametnuti kao rasa za dobrobit svijeta

Nije zlato sve što sija. Ne vjeruj Googleu, nije to baš sve tak kak izgleda. Po meni je Google najjača špijunska organizacija u svijetu Namigiva. Svi znamo što je bilo sa EULA-om na Chromeu. Ljudi kroz njega provlače mail, kalendare, ... a oni to sve lijepo koriste za serviranje reklama na nos. Šokantno mi djeluje vijest kao npr. ova http://blogs.reuters.com/mediafile/2010/01/22/google’s-nexus-one-muzzles-the-foul-mouthed/. Mislim da se previše petljaju u privatnost

Što se Jobsa tiče, on jest luđak, ali ove dvije stvari nisu daleko od istine. Flash se rapidno razvija i stvarno je pun bugova i sigurnosnih propusta, no ne vjerujem da će iščeznuti (a i nadam se da neće jer razvijam za tu platformu Neodlučan)

There's no business like showbusiness
4 godine
neaktivan
southy kaže...
dantex kaže...

Google mi je odlična tvrtha, zbog tražolice, svi servisi su joj fulll besplatni (google web, gmail...), radi besplatne kvalitetne programe tipa sktchup i google earth

a aplle se malo previše bahati - ovaj jobesov govor me podsjeća na hitlerove govore, kada je pričao da su svi zlo i loši i da se oni moraju nametnuti kao rasa za dobrobit svijeta

Nije zlato sve što sija. Ne vjeruj Googleu, nije to baš sve tak kak izgleda. Po meni je Google najjača špijunska organizacija u svijetu Namigiva. Svi znamo što je bilo sa EULA-om na Chromeu. Ljudi kroz njega provlače mail, kalendare, ... a oni to sve lijepo koriste za serviranje reklama na nos. Šokantno mi djeluje vijest kao npr. ova http://blogs.reuters.com/mediafile/2010/01/22/google’s-nexus-one-muzzles-the-foul-mouthed/. Mislim da se previše petljaju u privatnost

Što se Jobsa tiče, on jest luđak, ali ove dvije stvari nisu daleko od istine. Flash se rapidno razvija i stvarno je pun bugova i sigurnosnih propusta, no ne vjerujem da će iščeznuti (a i nadam se da neće jer razvijam za tu platformu Neodlučan)

Mah meni je drago da je netko napokon tu licemjernu mantru stavio tamo gdje joj je mjesto. Sve korporacije odgovaraju dioničarima i glavna svrha im je donositi što više novaca. Dont be evil ... wtf?

Inače flash ne ide vjerojatno nigdje i za neke primjene je nezamjenjiv, al nadam se da će ga se sve manje koristiti prikaz raznih informacija na webu, razne introe i headere i bannere jer su njegove implementacije u 99% slučajeva katastrofalno promašene.

Apple u i googlu su se sad malo pokrižale putanje pa frcaju iskre al ništa strašno, samo malo zabave za fanove i medije. Popodne je ekipa opet na ručku zajedno i kuju planove kako nam izbiti zadnju lipu iz džepa.

A.
3 godine

Zapravo, u vezi googlea, definitivno im u doprinos ide sto su jos uvijek u vrhu kao IT kompanija u kojoj je ugodno raditi. Progooglaj malo, kad vidis tobogan izmedju katova bude ti jasno da to nije bas normalna kompanija...

Osobno, mislim da su primjenili jedinu formulu koja moze MS maknuti s trona - napravi nesto bolje i daj to vani u opensource....

Refuse is our inspiration, terrorism our trade, sabotage and piracy, chaos our mental state / In the age of super-boredom, hype and mediocrity, celebrate relentlessness - menace to society
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 14:32 (Deus ex machina).
4 godine
neaktivan
artfull kaže...
slavkec kaže...

Famozna taktika velikih: ako proizvod nije zadovoljio mase, uvijek okriviti druge :) Naravno da se odlucio za prebacivanje lopte. Ko nebi? Pa nece valjda reci da mu ne valja proizvod? Nebi on to, a nebi ni ja iskreno :D

tko nije zadovoljio? :D misliš da iPad neće biti hit i postati nova kategorija koja će obilježiti narednih par godina ako ne i više? Mislim da griješiš ... još nije ni izašao a već je hit 

Nije ti palo na pamet da su mu mozda platili za to? Ili ti mislis da je Apple u kutu Sainfeldovog dnevnog boravka tu zato jer je soooooo coooool?

4 godine
neaktivan
plavooki kaže...
artfull kaže...
slavkec kaže...

Nije ti palo na pamet da su mu mozda platili za to? Ili ti mislis da je Apple u kutu Sainfeldovog dnevnog boravka tu zato jer je soooooo coooool?

naravno da su mu platili, kažem da komentari da je proizvod neuspio pa da je jobs zato ljute nemaju baš osnove ... nema tko ne zna za iPad, a nije niti izašao i počeo se prodavati. Dakle nema govora o tome da je stvar loše prihvaćena jer nije ni krenula ... a teško da se neće dobro prodavati, ja jednostavno ne vidim šanse da neće.

A.
4 godine

Spijuni protiv Jehovinih svjedoka.

- Psiho246
4 godine
neaktivan

Artfull, nakon prve prezentacije iPhona ljudi nisu mogli vjerovati i komentari su bili u superlativima prema uredaju (malo manje prema cijeni kao npr. Steve Ballmer, ali je Apple brzo i to prmjenio, na sveopci bijes prvih kupaca).

Nakon prezentacije iPoda, sasvim drugacije reakcije. I upravo veliku kolicinu negativnih komentara na iPod komentiraju kolege kada govore da nije zadovoljio mase.

Ja vjerujem da bi tebe zadovoljio i da se radi o jabuci iz koje viri usb, ali to je zato jer si ti veeeeliki fan. Vjerujem da bi ju i kupio. Medutim, ponta je u tome da nije polucio woooow efekt iPhona niti izbliza.

Nista vise.

4 godine
neaktivan
plavooki kaže...

Artfull, nakon prve prezentacije iPhona ljudi nisu mogli vjerovati i komentari su bili u superlativima prema uredaju (malo manje prema cijeni kao npr. Steve Ballmer, ali je Apple brzo i to prmjenio, na sveopci bijes prvih kupaca).

Nakon prezentacije iPoda, sasvim drugacije reakcije. I upravo veliku kolicinu negativnih komentara na iPod komentiraju kolege kada govore da nije zadovoljio mase.

Ja vjerujem da bi tebe zadovoljio i da se radi o jabuci iz koje viri usb, ali to je zato jer si ti veeeeliki fan. Vjerujem da bi ju i kupio. Medutim, ponta je u tome da nije polucio woooow efekt iPhona niti izbliza.

Nista vise.

iPod je bio popljucan i popraćen nevjericom ... iPhone je bio onako , wow faktor, ali nitko nije baš previše vjerovao u ovakav uspijeh iz prve. iPad ... mislim da je značaj iPada puno veći nego vidi velika većina ljudi. Rekao bih da je ideja iza iPada ona ista koja je bila iza prvog Maca 1984 ( a uglavnom iza svih appleovih proizvoda ) . Computer for the rest of us. Dakle nova stepenica prema sve manjem zanimanju što je unutra i kako to radi a sve širem korištenju i prihvaćanju tehnologije kao dio svega što konzumiramo. Gledam ovaj novi file sistem i pristup preko wi fi ja ... koji je navodno dio iPad-a  i gdje vodi iPhone OS i touch screen UI ... 

Ne mogu se još odlučiti jel mi to odgovara ili ne ... al pretpostavljam da je to jedini put što se main streama tiče.

A.
4 godine
neaktivan

Artfull, nisam mislio na iPod nego na iPAD. Iphone uspijeh nije iz prve. Ti mislis da su cijenu smanjili jer su se prodavali ko ludi?

Dovoljno je na youtubu pogledati reakcije prepune dvorane (i to vecinom apple funova) na prezentacije iPod-a, iPhona i iPada i ocigledna je razlika.

A sto se tableta kao buducnosti tice, imas poznati intervju Billa i Jobsa na internetu. Vjerujem da si ga gledao. Malo je poduzi ali vrlo zanimljiv. U jednom trenutku voditelj pita obojicu sto je po njima buducnost. Jedan je odgovor bio za tablet Obrati pozornost na izraz lica Jobsa kada Bill to izjavi.

Da li ce se prodavati, sigurno hoce. I Vista se prodavala takodjer bez wooow efekta (nakon veeeelikog hypa).

Ja samo ponavljam da Apple ovoga puta nije uspio na prezentaciji izmamiti niti blizu toliko hvalospijeva, pljeskanja i urlanja. 

Ili po staroj narodnoj tresla se brda rodio se mis. Ne ulazeci u prognoze kako ce taj "mis" evoluirati ili se prodavati u buducnosti.

4 godine
nkdz kaže...

Uspjet ce ponajvise zahvaljujuci izvrsnom medijskom i marketinskom pracenju ovo proizvoda.  Do sada sam o iPadu pročitao na desetke članaka i u svakom od njih se proteže jedna poruka - jednostavno ga moramo kupiti jer nam oni to sugeriraju!

Taj "kolektivan" način pristupa ljudskoj psihi me strahovito podsjeća na Borga iz Star Treka:

"We are APPLE, you will be assimilated..."

naravno da je tako jer na zapadu korporacije i kreiraju potraznje za uredjajima ili sto god vec bilo.
jobs je na predstavljanju te "podloge za rezati kruh i kobasu" osjetljive na dodir pricao kako je iskustvo surfanja internetom nevidjeno, fantasticno (mislio sam da ce dozivjeti orgazam)..eh?? sam internet niti je toliko zanimljiv niti je toliko fantastican, tako da sam uredjaj kojemu je primarna funkcija to (i citanje e-knjiga - preferiram papir) .. ? :o

uostalom.. ako vec zelim tako nesto.. uzmem si lapitopi sa slicnim konceptom i barem mogu kucati po njemu kao covjek i raditi jos 100 drugih stvari osim citanja knjiga i surfanja (e da.. i citanja maila i tako dalje, da ne zaboravim tu tako bitnu stvar dok sam na klonji).

svi oni prodaju muda pod bubrege. jedino sto me veseli je to, sto se npr. dogodilo na trzistu mobitela ("glupi" mobiteli koji sluze za ono za sto bi trebali i biti namijenjeni - telefoniranje!) su pojeftinili dok razni, meni totalno beskorisni, gadgeti iliti uredjaji koji rade sve osim xxxxxxxxx su u centru paznje.
:)

apple ko' apple. ko' i svi drugi "velikani". nista novoga, nista pametnoga, ali bitno da ide.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
4 godine

Istina, a osim što ima veći ekran i brži procesor, nisu puno napredovali od iPhone-a. Prevelik je za svakodnevnu uporabu "on-the-go", a preslab za svakodnevnu uporabu doma (zasigurno je bolje surfati internetom na fullHD monitoru i flashom). Jednio gdje bi se mogao koristiti je u školstvu, medicini i sličnim djelatnostima, ali za ostalo je promašaj (možda jedino nije za one koji bi htjeli "računalo" (jer se može spojiti na tipkovnicu) za internet). I ekran je glupih omjera, jer ako želiš gledati film preko cijelog ekrana, zapravo dobivaš sliku kakvu bi dobio na 4:3 TV-ima, što je glupo...

Mislim da mu niti oni sami još nisu shvatili čemu bi služio točno ("grab the iPad which is in the kitchen")! LoL

3 godine
Alex55 kaže...

I ekran je glupih omjera, jer ako želiš gledati film preko cijelog ekrana, zapravo dobivaš sliku kakvu bi dobio na 4:3 TV-ima, što je glupo...

Vidiš, s onim da je prevelikih dimenzija za nositi po gradu se ne slažem.

Nadao sam se da će biti odličan za filmove, no sad si me podsjetio da je ekran 1024x768 (4:3), što nikako nije dobro za filmove.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
4 godine
neaktivan
Random. kaže...
Alex55 kaže...

I ekran je glupih omjera, jer ako želiš gledati film preko cijelog ekrana, zapravo dobivaš sliku kakvu bi dobio na 4:3 TV-ima, što je glupo...

Nadao sam se da će biti odličan za filmove, no sad si me podsjetio da je ekran 1024x768 (4:3), što nikako nije dobro za filmove.

da, negdje je morao biti trade off ... kontam da je za čitanje, web i knjige bolji omjer 4:3

A.
4 godine
Random. kaže...
Alex55 kaže...

Zašto se ne slažeš da nije za nositi po gradu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice