damn,
pa kada če više, nemrem nikak dočekat novu seriju
damn,
damn,
zbog radi čega?
taman na božić! HD 7850 i FX-8150!
još barem 3 mjeseca na na integriranoj grafičkoj HD4250 512 MB (880G PRO3), čovjek bi se iznenadio za što je sve sposobna..
Pise mobilni GPU, za high-end desktope ce se trebat strpit. Mobilni GPU-ovi i lower end desktop kartice koriste staru arhitekturu, ali sa smanjenim proizvodnim procesom. A nova arhitektura sa smanjenim proizvodnim procesom ce bit samo high-end desktop. I ona izlazi malo kasnije.
Koliki se pomak u performansama moze ocekivati novim nanometarskim procesom proizvodnje?
Koliki se pomak u performansama moze ocekivati novim nanometarskim procesom proizvodnje?
Za ovu klasu koja koristi staru arhitekturu valjda do 20% za isti broj shadera, zbog dizanja taktova.
Ali puno vise ce se osjetiti smanjena potrosnja.
šta nije ova serija trebala biti na novoj arhitekturi?
Kao sto sam rekao prije, samo high end desktop modeli, znaci npr. HD7800 pa navise. Oni ce koristit arhitekturu sa Compute Unit-ima umjesto VLIW4 (ili koja je vec sad aktualna).
Vecina informacija skupljenih iz raznih najava na jednom mjestu se moze nac na wikipediji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Islands_(GPU_family)
Kao sto sam rekao prije, samo high end desktop modeli, znaci npr. HD7800 pa navise. Oni ce koristit arhitekturu sa Compute Unit-ima umjesto VLIW4 (ili koja je vec sad aktualna).
Vecina informacija skupljenih iz raznih najava na jednom mjestu se moze nac na wikipediji:
eh, onda ok. ipak uzimam 7800 pa naviše :D ili kepler
damn,
zbog radi čega?
da pošaljem 4890 zasluženu mirovinu
ae
HD 7800 neće biti na novoj arhitekturi nego će koristiti VLIW4 arhitekturu koju sada koriste 6900 kartice.
Novu arhitekturu će imati samo High end kartice hd 79xx. Hd 7800 neće biti High end već mainstream.
damn,
zbog radi čega?
ae
prijatelju ali ti vec debelo kasniš s tim 4890 tako da si s ovim samo izreko nebulozu
damn,
zbog radi čega?
ae
prijatelju ali ti vec debelo kasniš s tim 4890 tako da si s ovim samo izreko nebulozu
dok mi tjera bc2 na 1080p max detaljima bez trzanja ne bunim se, ali B3 će biti druga priča
also moje drugo ime je dr. Nebuloza
ae
Zašto kasni? što fali 4890? dok dobro radi zašto bi je mijenjao. A to je jedna poprilično dobra kartica.
Mijenjati karticu samo zato što je izašla nova je nebuloza.