A baš me zanima kako ćemo natirat te robote da rade za nas? Pa ako budu imalo inteligentni zašto bi radili uopće za nas? Ko da mi stari dođe i kaže: napravio sam te i cijeli život ćeš mi služit ko besplatna radna snaga jer ja tako kažem! Ma dajte ljudi, ako budu ti roboti imali bilo što slično inteligenciji i razumu crnog vraga će radit za nas. Više će sličit na Bendera 

To je bar jednostavno napraviti. Napravis robote da su "zaljubljeni" u ljude. Mozes ti biti sto puta pametniji od zgodnog komada, ali te taj komad vrti na malom prstu.
Ako je on toliko pametniji, tada će valjda na tom vražjem internetu na kojega ga spojimo pročitati što smo im učinili, pa će se lijepo reprogramirati i sve nas pobiti ili nas učiniti robovima. Ako neće, nisu inteligentniji od nas.
ja vjerujem da če se paralelno sa razvojem robotike i AI-ja razvijati i (nadam se) kvalitetna zaštita od bilo kakvih manipulacija od drugih pa i robota samih. naravno mora postojati "plan B, pa C, pa sve ako treba i do žnj.
isto tako vjerujem da če usporedo sa robotskom inteligencijom rasti i ljudska što kroz genetski inženjering što kroz razne mogučnosti usađivanja svakojakih usadaka u mozak...

.