Koliko je brz mozak?

poruka: 447
|
čitano: 33.972
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko je brz mozak?".
3 godine
RE: Koliko je brz mozak?
Random. kaže...
virtualAThome kaže...
PrimeSuspect kaže...

A baš me zanima kako ćemo natirat te robote da rade za nas? Pa ako budu imalo inteligentni zašto bi radili uopće za nas? Ko da mi stari dođe i kaže: napravio sam te i cijeli život ćeš mi služit ko besplatna radna snaga jer ja tako kažem! Ma dajte ljudi, ako budu ti roboti imali bilo što slično inteligenciji i razumu crnog vraga će radit za nas. Više će sličit na Bendera CoolCoolCool

To je bar jednostavno napraviti. Napravis robote da su "zaljubljeni" u ljude. Mozes ti biti sto puta pametniji od zgodnog komada, ali te taj komad vrti na malom prstu.

Ako je on toliko pametniji, tada će valjda na tom vražjem internetu na kojega ga spojimo pročitati što smo im učinili, pa će se lijepo reprogramirati i sve nas pobiti ili nas učiniti robovima. Ako neće, nisu inteligentniji od nas.

ja vjerujem da če se paralelno sa razvojem robotike i AI-ja razvijati i (nadam se) kvalitetna zaštita od bilo kakvih manipulacija od drugih pa i robota samih. naravno mora postojati "plan B, pa C, pa sve ako treba i do žnj.

isto tako vjerujem da če usporedo sa robotskom inteligencijom rasti i ljudska što kroz genetski inženjering što kroz razne mogučnosti usađivanja svakojakih usadaka u mozak...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 10:55 (alien).
3 godine
PrimeSuspect kaže...

Upravo to mi je i paradoksalno. Ako su inteligentniji od nas upregnut će oni nas, a ne mi njih da radimo. A što se ljubavi tiče, valjda bi ti crnčil 0-24 za nekog dobrog komada?

Nece nas upregnuti jer ako mu kao osnovu usadis da je dobro raditi, da je to najljepse sta se moze onda on nece zeljeti postati neradnik nego ce se cuditi neradnicima ili ce ih zaliti. I mi ljudi se razlikujemo jedni od drugih, pa ima nesto sto ti volis, a netko drugi ne. To ne znaci da ces ti sad to prestati voljeti zbog toga. Evo ti bungee jumping, ja nikad ne bih skocio, ali ne znaci da ljude koji skacu smatram idiotima, to je njihov izbor i to je to.

A sto se ljubavi tice, naravno da bih, to i radim za svoju zenu Smijeh.

1. Ja skačen bungee bar dvaput mjesečno i zvali su me i gorin imenima (pogotovo mater) OsmijehOsmijehOsmijeh

2. Blago tvojoj ženi, njoj ni ne treba onda umjetna inteligencija kad ima tebe SmijehSmijehSmijehSmijehSmijehSmijeh

4 godine
Koliko je brz mozak?

necu se mijesati u te vase znanstvene fore i forice, svaka vam dala za to, puno znate, i tak to...

nego, kad robot odgovori zasto su se kiseline spajale u molekule, idemo jos unatraga, zasto je doslo do velikog praska, p ajos dalje zasto jhe postojala pracestica, i tako unatrag sve dok dalje ne moze, onda mu skidam kapu...

dotad, dok mi to ne odgovori, on je samo skladiste informacija...Namigiva

zivi bili pa vidjeliNamigiva

aj uzivajte dalje...Belji se

Psssssst Zecovi spavaju
3 godine

Ali onda po tom kriteriju smo i mi samo skladišta informacija jer ni mi ne znamo odgovore na ta pitanja, zar ne?

Uživaj i ti Belji se

P.S.

nemoj se sikiriki, ovo je ipak samo forum CoolCoolCool

4 godine
M_dipl. kaže...

A ti Genie bi također trebao malo proučiti literaturu, jer je znanstvena činjenica da ne postoji niti jedan pronađeni prijelazni oblik, neko se vrijeme mislilo da je to čudnovati kljunaš, pa da je nek prahistorijska ptica, ali svi su ti primjeri poklekli pred znanstvenom analizom. Tvoja sličica samo pokazuje koliko si neinformiran a htio bi malo flameati.

upravo si ispricao toliko bullshita da je to nevjerojatno.

ja sam dao linkove i slike. tvoje rijeci nemaju apsolutno nikakvu tezinu i znacenje bez referenci.

4 godine
PrimeSuspect kaže...

Ali onda po tom kriteriju smo i mi samo skladišta informacija jer ni mi ne znamo odgovore na ta pitanja, zar ne?

Uživaj i ti Belji se

P.S.

nemoj se sikiriki, ovo je ipak samo forum CoolCoolCool

ma nema beda...

Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
3 godine
Genie kaže...
 tvoje rijeci nemaju apsolutno nikakvu tezinu i znacenje bez referenci.

The Oxford Handbook of Philosophy of Biology, pošalji adresu na pm, a ja ću ti o svoj trošak iskopirati tu i još nekoliko knjiga i poslati ti ih poštom..

Ma daj pogledaj ježa ponovno, pa 'ko ga ne bi htio..
4 godine
M_dipl. kaže...
Genie kaže...
 tvoje rijeci nemaju apsolutno nikakvu tezinu i znacenje bez referenci.

The Oxford Handbook of Philosophy of Biology, pošalji adresu na pm, a ja ću ti o svoj trošak iskopirati tu i još nekoliko knjiga i poslati ti ih poštom..

nisi valjda bedast, pa ti ak znas da imas dokaze i znas za sebe da je to tak kak velis, pa neces si jos i trosak stvarati...

ne budi bedast...Iznenađen

ovo je ipak samo forum, iem knjige si mu dao,nek sam pročava ak ga zanima...

ili barem nek plati trosak..Smijeh

Psssssst Zecovi spavaju
3 godine
Koliko je brz mozak?

Ma ne, nije problem. Sve u svrhu obrazovanja, tu ću uvijek rado pomoći...

3 godine
Koliko je brz mozak?

Meni se cini da je u ovoj temi vec sve receno, samo se ponavljaju vec napisani postovi...Namigiva

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
3 godine
Koliko je brz mozak?

Da, i nakon skoro 500 postova opet neznamo niš.E to je znanost xD(dobro malo jesam neš novo naučil al konačnog zaključka nema)Nema do one stare:živi bili pa vidili!Za 50 godina ćemo vidjet ko je bio u pravu a ko ne,i opet će ova tema oživit di će se prepucavat ko je bio u pravu a ko neBelji se

4 godine
neaktivan
Stoja kaže...

Da, i nakon skoro 500 postova opet neznamo niš.E to je znanost xD(dobro malo jesam neš novo naučil al konačnog zaključka nema)Nema do one stare:živi bili pa vidili!Za 50 godina ćemo vidjet ko je bio u pravu a ko ne,i opet će ova tema oživit di će se prepucavat ko je bio u pravu a ko neBelji se

Ne, onda ce se samo linkati na ovaj forum, a iznad mog groba ce dodati - vezano za forum koji je vodjen daleke 2009, virtualAThome je bio u pravu Belji se.

3 godine
virtualAThome kaže...
...

Ne, onda ce se samo linkati na ovaj forum, a iznad mog groba ce dodati - vezano za forum koji je vodjen daleke 2009, virtualAThome je bio u pravu Belji se.

-evo, flam i iz groba! (naravno, šala).. Nevinašce

Ali šteta za temu, tu se bar moglo pisati do besvjesti.... i svatko je mogao biti u pravu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
M_dipl. kaže...

drob kenj

nisam ni mislio da ces dati nekakav kvalitetan doprinos raspravi

4 godine
neaktivan
ihush kaže...

Ali šteta za temu, tu se bar moglo pisati do besvjesti.... i svatko je mogao biti u pravu.

Bas sam si jucer u autu razmisljao o ovoj temi, kako sam ja ateista i kako vjerujem u teroiju evolucije, ali s mojim dokazivanjem da mozemo stvoriti novi zivot sam sebi skacem u usta. Jer ako mi mozemo stvoriti novi zivot (barem ja tako smatram) onda stvarno teorija da je netko zaceo nas zivot ne mora biti netocna.

Na kraju krajeva i nama je zelja teraformirati Mars, a onda ce nam biti zelja posijati nas zivot gdje god cemo moci i stici. Vjerojatno cemo jednog dana kad ce medjuzvjezdana putovanja biti "peace of cake" kod svakog suncevog sistema gdje vidimo zanimljivu planetu baciti sjeme i otici, u nadi da ce se nesto negdje nekad pojaviti.

3 godine
virtualAThome kaže...
...

-i tako dolazimo do rođenja bogova (ovaj put s malim slovom..)

Samo što ja ne dijelim entuzijazam o putavanjima dalje od Pušče Bistre (iz jedne AlanFordove epizode..). Teraforming Marsa?.. Neamo dovoljno vremena, bar po predviđanjima o roku trajanja našeg sunca (još cca 8md-g.), naravno, uz sadašnji ritam razvoja. ;-)

4 godine
neaktivan
ihush kaže...

-i tako dolazimo do rođenja bogova (ovaj put s malim slovom..)

Samo što ja ne dijelim entuzijazam o putavanjima dalje od Pušče Bistre (iz jedne AlanFordove epizode..). Teraforming Marsa?.. Neamo dovoljno vremena, bar po predviđanjima o roku trajanja našeg sunca (još cca 8md-g.), naravno, uz sadašnji ritam razvoja. ;-)

Ja sam i rekao da vrlo vjerojatno postoje Bogovi (Bog?), ali da ih ne zanima sta radimo, a pogotovo ne slusaju nase molitve (mozda niti ne razumiju o cemu mi to pricamo). Zamisli da je netko posijao sjeme zivota ovdje prije 3 milijarde godina, a istovremeno je posijao i na milijardu drugih mjesta, mislis da bi ga zanimalo kaj se ovdje dogadja?

Uz sadasnji ritam razvoja (kao sto je bio zadnjih 100 godina) teraformirat cemo Mars za manje od 500 godina. Kad se rijesi fuzija (za 40-50 godina) energija ce postati skoro besplatna, a energija je ono sto nas najvise koci. Mi imamo znanja za presloziti atome na nacin koji zelimo (npr. od CO2 stvoriti kisik i dijamant), samo nam je energija za to preskupa da bi to radili na masovnoj razini.

3 godine
Koliko je brz mozak?

ma mi ćemo se još toliko razvit da ćemo sami sebe pokopat... izmislili su već neke nanorobote koji atome rastave na dijelove i opet ih sastave u nekaj drugo. (u bilo kaj-hranu, bombu, možda i gauss gun..XD) zamisli da se toga dokopaju neki ludi teroristi... ode sve u zrak XD

3 godine
virtualAThome kaže...
..

Uz sadasnji ritam razvoja (kao sto je bio zadnjih 100 godina) teraformirat cemo Mars za manje od 500 godina. Kad se rijesi fuzija (za 40-50 godina) energija ce postati skoro besplatna, a energija je ono sto nas najvise koci. Mi imamo znanja za presloziti atome na nacin koji zelimo (npr. od CO2 stvoriti kisik i dijamant), samo nam je energija za to preskupa da bi to radili na masovnoj razini.

Uf, nepopravljivi optimist? Malo RL-a, neće postati besplatno jer smisao današnjeg društva je zgrtanje novca, isključi taj element pa je to moguće, ali postaje i nemoguće jer nitko neće gurati razvoj bez interesa (zarade).

Srećom, još ovi u Cernu gađaju atome, kad malo bace pogled opet na fuziju, uz posljednje ''uspjehe'' možemo očekivati demonstraciju big-bang-a, samo ovaj put bi to mogao biti kraj, ne početak. Možda su nam ipak jedino rješenje 'pametni' roboti, no što onda s glupim ljudima?

3 godine
virtualAThome kaže...
Ja sam i rekao da vrlo vjerojatno postoje Bogovi (Bog?), ali da ih ne zanima sta radimo, a pogotovo ne slusaju nase molitve (mozda niti ne razumiju o cemu mi to pricamo). Zamisli da je netko posijao sjeme zivota ovdje prije 3 milijarde godina, a istovremeno je posijao i na milijardu drugih mjesta, mislis da bi ga zanimalo kaj se ovdje dogadja?

Onda nisi ateist nego agnostik..

@genie

Nema stvarno više smisla raspravljati o općepoznatim stvarima, činjenica je (a to je u znanstvenom svijetu općepoznato i prihvaćeno) da ne postoji niti jedan primjer prijelznih oblika, čak su neodarvinisti (koji su se dosta odmakli od originalnih Darwinovih stavova) da bi se branili od neolamarkizma odnedavno počeli razmatrati mogućnosti "skokovitih" promjena iz jednog oblika u drugi upravo zato što nisu uspjeli naći niti jedan prijelazni oblik. Ponavljam, nikakv mi to problem ne predstavlja, na pm mi pošalji svoju adresu, ja ću ti rado kopirati i poslati nekoliko knjiga vezanih uz ovu tematiku ako te zanima, nije grijeh ne znati, grijeh je ne željeti znati (a raspravljati). A što se tvog stava tiče, da ja nisam sudjelovao u raspravi, na takvo mišljenje imaš pravo iako ne znam koliko drži vodu.

3 godine
Koliko je brz mozak?

Samo da naprave umjetnu inteligenciju u obliku Bendera ili Zeke-a iz Alt+Ctrl+Del-a, nekako su mi privlačniji od terminatora...

A ako se netko ne slaže s menon - Bite my shiny metal ass!!! CoolCoolCool

4 godine
M_dipl. kaže...

@genie

Nema stvarno više smisla raspravljati o općepoznatim stvarima, činjenica je (a to je u znanstvenom svijetu općepoznato i prihvaćeno) da ne postoji niti jedan primjer prijelznih oblika, čak su neodarvinisti (koji su se dosta odmakli od originalnih Darwinovih stavova) da bi se branili od neolamarkizma odnedavno počeli razmatrati mogućnosti "skokovitih" promjena iz jednog oblika u drugi upravo zato što nisu uspjeli naći niti jedan prijelazni oblik. Ponavljam, nikakv mi to problem ne predstavlja, na pm mi pošalji svoju adresu, ja ću ti rado kopirati i poslati nekoliko knjiga vezanih uz ovu tematiku ako te zanima, nije grijeh ne znati, grijeh je ne željeti znati (a raspravljati). A što se tvog stava tiče, da ja nisam sudjelovao u raspravi, na takvo mišljenje imaš pravo iako ne znam koliko drži vodu.

@M_dipl

s tobom nema apsolutno nikakvog smisla raspravljati jer nedajes apsolutno nikakve relevantne cinjenice niti izjave. ne trebas mi nista slati na pm jer sve sto me zanima uz malo muke i troska od 3 minute nadjem i procitam.. (za razliku od tebe)

posto nije u redu davati linkove na druge forume evo kopi pejstacu sto je jedan rjecitiji gospodin njepo slozio jer meni se stvarno neda vise tebi objasnjavati materijal 3 razreda osnovne skole...

C/P sa foruma - gospodin Slartibartfast

Kazu ljudi da nema fosila:
http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/images/hominids2.jpg

Kazu ljudi kako je genetika problem evoluciji:

Molekularni dokazi su sasvim dovoljni da se uspostavi ispravnost teorije evolucije.

Ukoliko usporedimo nivo genetske slicnosti sa onom baziranom na fosilima, vidimo da je nivo podudaranja vise nego ocit. Svima nam je poznata genetska slicnost sa cimpanzama za koje se pretpostavlja nekih 98% slicnosti ukupnog genetskog materijala sa ljudima. Recimo lanac proteina od kojih se sastoji hemoglobin u cimpanzi i ljudi je identican. Isto vrijedi i za cytochrome c sekvencu koja je takodjer identicna.

a) Endogeni retrovirusi koje dijelimo sa nasim najblizim “rodjacima” cimpanzama.

Retrovirusi, poput HIV-a, funkcioniraju na taj nacin da uz pomoc enzima reverzna transkriptaza prepise svoju RNA u DNA stanice i u istu se nasumicno integrira (na taj nacin upravlja “proizvodnjom” svojih replika). Ukoliko se to dogodi u “germ-line” tkivu, takav DNA postaje nasljedan. Ono sto je ovdje iznimno zanimljivo je cinjenica da ljudi i cimpazne posjeduju iste retrovirusne “umetke” na istim locijima kromosoma. Iz ovoga sa namece zakljucak da je njihov zajednicki predak (i predak tog zajednickog pretka itd…) se borio protiv virusa koji su ostali nasljedni. Kada smo se mi i cimpazne odvojili od tog pretka, oboje smo nasljedili te umetke.

(http://www.pnas.org/cgi/content/full/96/18/10254)

Ono sto je izrazito zanimljivo je to da se ti retrovirusni umetci nalaze tocno tamo gdje filogenetsko drvo i pretpostavlja da bi se trebali nalaziti (to “drvo” je sacinjeno prije ovog otkrica).

b) Pseudogeni.

Pseudogeni predstavljaju gene koji su tijekom evolucije postali osteceni mutacijama a koje su im ili potpuno unistile ili smanjile ucinkovitost. U vecini slucajeva organizam nosi gene koji pravilno kodiraju proteine koje pseudogeni nisu u stanju kodirati. Nastajanje pseudogena je nasumicno (mutacije su nasumicne) i nasljedno. Dakle kada pronadjemo pseudogene na istim locijima (mjestima) kromosoma u razlicitim vrstama, to upucuje na zajednickog pretka. Pseudogeni su dosta podlozni mutacijama posto nema selektivnih pritiska za njihovo “istrebljenje” jer to nema ucinka na onoga koji posjeduje te gene. U cemu je ocituje vaznost pseudogena? U tome sto ih dijelimo sa cimpanzama sa cak istim mutiranim greskama na njima. Da tako nesto nastane slucajnoscu granici sa nemogucim. Nadalje, postoji velik broj razlicitih nacina na koji te greske mogu nastati ali one su iste u ljudi i cimpanzi. One nisu iste, sto i ne ocekujemo, u drugih organizama sa kojima smo imali zajednickog pretka puno prije cimpanzi. Trenutno poznajemo samo jedan mehanizam koji ovo omogucuje – nasljedjivanje.

c) Transpozoni.

Transpozoni su slicni virusima u smislu njihovog nasumicnog integriranja u genom. Razlika je u tome sto transpozoni ne mogu van iz stanice. Transpozoni se uglavnom ne mogu prenijeti na potomstvo osim nasljedjivanjem. Posto je priroda integriranja nasumicna, ukoliko bismo pronasli iste transpozone u razlicitm vrstama to bi bio snazan dokaz zajednickog pretka. Upravo to smo i pronasli.

d) Cytochrome c.

Cytochrome c sluzi u elektron transportu kod respiracije u svih zivih bica. Ukoliko usporedimo slijedove amino kiselina koji kodiraju za cytochrome c, njih 104, izmedju ljudi i cimpanzi, primjecujemo da ne postoji razlika cak niti u jednoj.

Cest prigovor genetskim slicnostima je taj da posto su cimpanze i ljudi anatomski dosta slicni, mozemo ocekivati da imaju i slicne proteine pa tako i veliku slicnost genoma. Problem je u tome sto kada usporedimo gene koje koriste svi zivi organizmi, kao sto smo to napravili sa cytochrome c, ne postoji nikakav razlog zasto bi te sekvence bile imalo slicne (a niti imaju veze sa anatomijom). No one jesu, i to su slicnije sto je jedna vrsta bliza drugoj na filogenetskom drvetu.

Iako je u prethodnom odlomku receno kako slicna anatomija znaci slicne proteine, tome i nije nuzno tako. Za kodiranje nekih amino kiselina postoji cak sest razlicitih kodona (DNA tripleta). Dakle postoji ogroman broj razlicitih kombinacija DNA nukleotida koji, u biti, kodiraju istu amino kiselinu. Kada znamo ovu cinjenicu, postaje nam jasno da je sekvenca cytochorma c mogla biti posve razlicita (glede nukleotida) a da je sekvenca amino kiselina identicna te i dalje funkcionalna. Ovo je u skladu sa teorijom evolucije jer je objasnjivo nasljedjem. Sto nam je nesto dalje po pitanju zajednickog pretka, to su ove razlike vece.

Stovise, samo nekih 30-ak aminokiselina je nuzno za normalno funkcioniranje cytochroma c. Takodjer postoje studije koje govore da je broj mogucih funkcionalnih sekvenci u bilijunima. Dakle ne postoji razlog zbog kojeg bi cimpanze imale identicnu sekvencu amino kiselina za cytochrome c. No mi predvidjamo da mora postojati velika slicnost i u ovoj molekuli zbog velike bliskosti sa cimpanzama u pogledu filogenetskog odnosa. Naravno, to i primjecujemo. Samo mehanizam nasljedjivanja moze objasniti zbog cega cimpanze i ljudi dijele identicne sekvence.

Slijedeci primjer mozda pomogne baciti dodatno svjetlo na gorespomenute dokaze. Postoji sudski slucaj glede prepisivanja odredjenih poglavlja izmedju dvaju udzbenika. Sama slicnost nije bila uzeta kao dovoljan razlog da bi se donijela presuda o plagijatu jer su obje knjige namijenjene za istu stvar, dakle istu funkciju. Ono sto je donijelo presudu u korist plagijata su bile istovjetne greske u udzbenicima. Sudu je bilo nezamislivo da su se cak i iste greske dogodile nezavisno u svim udzbenicima.

2. Fuzija drugog ljudskog kromosoma.

Cimpanze imaju gotovo identicne kromosome kao i ljudi. Problem: cimpanze imaju 48 kromosoma, ljudi 46.

http://www.gate.net/~rwms/hum_ape_chrom_2.gif

Hipoteza: ljudski kromosomi su se spojili i rezultirali brojem 46.

Test: ukoliko su se kromosomi zaista spojili, trebali bi smo naci tragove telomera u sredini kromosoma, (telomeri su uvijek na kraju kromosoma).

Rezultat: tocno to smo i pronasli, kromosom br. 2 (i ne samo telomere nego tragove centromera kojih kromosom ima jedan, ovaj kromosom ima dva, a centromere se nalaze u sredini kromosoma)

Zakljucak: kromosomi su se spojili.

Ovo je sasvim dovoljno.

I jos jedna sitnica. Prestanite ljudi napadat Darwina. Pa od njega je proslo preko 100 godina, sto vi mislite da je znanost dubila na glavi sve to vrijeme?

a ako ti je ovo pretesko stivo ima lakse sa puno ljepih slika

http://www.vet.bg.ac.yu/~biolog/2007-2008/ZOOLOGIJA-EVOLUCIJA-2.pdf

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 21:32 (Genie).
4 godine
neaktivan
Genie kaže...

C/P sa foruma - gospodin Slartibartfast...

Svaka mu cast. Ovo je bilo stvarno odlicno dokazano.

3 godine
Genie kaže...
@M_dipl
s tobom nema apsolutno nikakvog smisla raspravljati jer nedajes apsolutno nikakve relevantne cinjenice niti izjave. ne trebas mi nista slati na pm jer sve sto me zanima uz malo muke i troska od 3 minute nadjem i procitam.. (za razliku od tebe)
posto nije u redu davati linkove na druge forume evo kopi pejstacu sto je jedan rjecitiji gospodin njepo slozio jer meni se stvarno neda vise tebi objasnjavati materijal 3 razreda osnovne skole..
C/P sa foruma - gospodin Slartibartfast

Ajmo redom.

Ovo prije svega nema nikakve veze sa našim segmentom rasprave. Sve i da spomenuti Slartibartfast je znanstvenik spomenutog područja (što iz njegovog rada nije očigledno), ono što on dokazuje, ako uopće dokazuje, jer postoji nekoliko različitih teorija evolucije i u mnogočemu se razlikuju (a nijedna nije bez problema), jest to da je evolucija (kao takva) znanstvena činjenica - što ja ni u kojem slučaju ne sporim!

Ono što definitivno tvrdim, a ovdje post spomenutog forumaša ničemu ne pridonosi, jest da ne postoje prijelazni oblici (i to je znanstvena činjenica) kao dokazi, a to da postoji brojni drugi dokazi, to nije sporno.

Inače, volio bih samo dodati nekoliko primjedbi. Prvo, smiješan mi je tvoj flejmerski stav, također mi je smiješno da ti ja nudim ZNANSTVENE RADOVE eminentnih stručnjaka iz područja biologije, filozofije biologije i filozofije znanosti kao potkrepu svojih tvrdnji (i spreman sam ti poslati spomenute knjige), a ti odgovaraš nečijim (elokventnim) postom s nekog foruma. Također ne razumijem nijednog od vas dvoje (ti i virtual) koji niste dovoljno koncentrirani (valjda) da vidite nešto što je iz aviona očigledno - da pitanje nije bilo o dokazivosti teorije evolucije (općenito) već o prijelaznim oblicima kao jednom (potencijalnom) dokazu u prilog iste teorije. Isto mi je tako smiješno što nijedno od vas dvoje nije našlo svrsishodno pronaći neku stručnu literaturu koja se konkretno bavi ovim problemima pa da otvoreno raspravljamo. Ti Genie kao da odbijaš dublje ući u problematiku (a voliš se svađati), a Virtual sebe smatra ateistom bez da zna što je ateizam, da se zadržim samo na jednom primjeru.

Svjestan sam da sam ponekad rigorozan u raspravi i da možda tražim previše od sugovornika, ali mislim da to ne bi trebalo biti teško ako nekoga tema zanima. Ja se ne razumijem u programiranje pa zato ni ne sudjelujem u raspravama o programskim jezicima - što smatram da je od mene pošteno - a kamoli da dođem na neku temu pa idem izmišljati toplu vodu da je C++ najbolji jezik (a ne znam je li to uopće jezik ili nije). Do daljnjeg neću aktivno sudjelovati u ovoj raspravi (jer ionako mislim da je gotova) jer stvarno nema više smisla. Postoje ljudi na forumu s kojima se nimalo ne slažem oko nekih stvari, ali za većinu sam tih ljudi svjestan da ih tema o kojoj raspravljaju zanima i da žele znati više (primjerice Solo, Kizo ili Naxeem), i zato ih cijenim i poštujem.

Ovdje sam doživio da ste krenuli sa unaprijed definiranim stavom, a bez neke prave argumentacije, ponavljam, da kojim slučajem nisam godinama aktivno iščitavao tekstove koji se upravo bave ovim i sličnim problemima ne bih ni riječi rekao, ovako sam samo frustriran. Frustriran jer imam dojam da se svađam (ne raspravljam) s ljudima koji ne samo da imaju a priori fiksiran stav, nego ni ne žele saznati više, a to mi je jednostavno previše za probaviti.

Eto, isprike svima, posebno Geniu i Virtualu ako ovaj post shvatite kao uvredu, nadam se da će mi se neki od vas javiti na pm sa željom da vam preporučim ili čak pošaljem nešto literature (ako vas zanima), a ako ne, žao mi je, ne mogu pomoći nekome tko ne želi pomoć.

Odgovoriti ću na svaki daljnji ozbiljni i kvalitetni post, a na ovakve više neću, jer nemam vremena za pi_darije.

Toliko od mene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 3:57 (M_dipl.).
4 godine
M_dipl. kaže...

<kat d bulsit>

Ovdje sam doživio da ste krenuli sa unaprijed definiranim stavom, a bez neke prave argumentacije, ponavljam, da kojim slučajem nisam godinama aktivno iščitavao tekstove koji se upravo bave ovim i sličnim problemima ne bih ni riječi rekao, ovako sam samo frustriran. Frustriran jer imam dojam da se svađam (ne raspravljam) s ljudima koji ne samo da imaju a priori fiksiran stav, nego ni ne žele saznati više, a to mi je jednostavno previše za probaviti.

gluposti. kao sto sam rekao - kredibilitet ti je na nuli. na sve tvoje izjave dao sam dokumentirane i argumentirane i referencirane odgovore, na koje si ti odgovorio sa svojim lamentiranjem i tvrdnjama da ono sto si ti rekao je opcepoznato/prihvaceno. apsolutno nedovoljno sa tvoje strane da bi te se shvatilo i polu ozbiljno.

Odgovoriti ću na svaki daljnji ozbiljni i kvalitetni post, a na ovakve više neću, jer nemam vremena za pi_darije.

Toliko od mene.

Konacno. Ionako nisi pridonio niti sa ijednom referentnom cinjenicom. Sa svojim zadnjim postom si jos jednom pokazao da se od tebe ne moze ocekivati argumentirana rasprava podkrijepljena sa kvalitetnim podacima i referencama. Samo tvoje lamentiranje ili ti strucno nazvano drob kenj forumarenje.

4 godine
neaktivan
Koliko je brz mozak?

Samo bih htio napomenuti da crkva podržava teoriju evolucije. Čak štoviše, začetnik teorije big banga Georges Lemaitre je bio crkven čovjek.

Čisto da nespominjete crkvu u nekom srednjovjekovnom smislu.

3 godine
majkell kaže...

Samo bih htio napomenuti da crkva podržava teoriju evolucije. Čak štoviše, začetnik teorije big banga Georges Lemaitre je bio crkven čovjek.

Čisto da nespominjete crkvu u nekom srednjovjekovnom smislu.

Koga briga za Crkvu? Ionako crkva nikad nije bila "udaljenija" od Boga. Crkva će ionako 'sutra' prihvatiti bilo što, samo da ostane 'u trendu'.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice