Korisnici najzadovoljniji Appleom

poruka: 55
|
čitano: 5.283
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Korisnici najzadovoljniji Appleom".
4 godine
neaktivan

A da nisu ovdje možda pomješane kruške i jabuke?

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
4 godine

Čudno je da su toliko zadovoljni Apple-om jer su njihove cijene svih proizvoda neizmjerno skupe, što se vidi u ovakvim kriznim vremenima. Nadalje, Apple je imao onu aferu sa lošim miniDVI konektorima na MacBook-u, propustima u QuickTime-u i glossy ekranima.

Isto tako mislim da se za novce plaćene na Apple brand, u PC industriji može dobiti bolje računalo (ili polovni auto, ako mislite kupiti dva Mac Pro-a) koje će raditi jednako dobro...

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
protjeran
RE: Korisnici najzadovoljniji Appleom
Podosta ocekivan rezultat, s obzirom na kolicinu obozavatelja iliti sljedbenika ovog branda. Moram priznat da je donekle i zasluzena titula al nije to proizvod za svakog!
Zlo i Naopako
4 godine
Alex55 kaže...

Čudno je da su toliko zadovoljni Apple-om jer su njihove cijene svih proizvoda neizmjerno skupe, što se vidi u ovakvim kriznim vremenima. Nadalje, Apple je imao onu aferu sa lošim miniDVI konektorima na MacBook-u, propustima u QuickTime-u i glossy ekranima.

Isto tako mislim da se za novce plaćene na Apple brand, u PC industriji može dobiti bolje računalo (ili polovni auto, ako mislite kupiti dva Mac Pro-a) koje će raditi jednako dobro...

Ooopa vidi, vidi najveci fan applea na forumu u ovoj temi pljuje po apple-u! :D

Sto, sada se po tebi ne isplati davati lovu za to? Prije si drukcije pucao, jel te kriza oplalila po dzepu ili si "odrastao"? :D
4 godine
Alex55 kaže...

glossy ekran afera?
4 godine
Luka kaže...
 Ooopa vidi, vidi najveci fan applea na forumu u ovoj temi pljuje po apple-u! :D

Sto, sada se po tebi ne isplati davati lovu za to? Prije si drukcije pucao, jel te kriza oplalila po dzepu ili si "odrastao"? :D
Vjerojatno se probudio trijezan nakon dugo vremena.

Inače, ova je anketa prilično nepouzdana jer se odnosi isključivo na brand name računala, a većina PC korisnika su custom-solution korisnici.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
4 godine

Postoji li neki kriterij po kojem se može ocjeniti zadovoljstvo?

Ako proizvod izdrži samo koji mjesec iznad garantnog roka, ispunjava sve tehničke zahtjeve, ali je cijenom previsok, bi li trebao biti zadovoljan? :P

Kad bi se radilo o omjeru uloženog i dobivenog, ne vjerujem da bi Apple imao toliko više cifre od drugih. Kad bi se radilo o kvaliteti svakog pojedinog proizvoda, onda se stvari kompliciraju. HP npr. ima s, b, p, w... serije laptopa. s (standard) je najjeftinija serija i ima najslabiju kvalitetu kućišta, itd... Logično je da se desi da kupac s serije ne bude zadovoljan kao što je i logično da kupac p serije bude zadovoljan. Apple nema ništa u "budget" ponudi, pa se time i samnjuje broj nezadovoljnih korisnika.

Ostajemo na tome da je statistika skup netočnih podataka.

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?
3 godine
archer02 kaže...

A da nisu ovdje možda pomješane kruške i jabuke?

Smijeh -doslovno jabuke i kruške... i ja bi rado imao MacProa(prošla serija), dobro kućište, procovi... idealan PC.
Anketa je 'tipical-american...' govore o proizvođaćima računala, zapravo nitko od njih nije napravio niti šaraf. Dijelovi su isti, jedino spomenutog kućišta nema u pordaji.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine

Istraživanje nije bilo ciljano na proizvođače PCa:

http://i.gizmodo.com/5217794/customer-satisfaction-survey-scores-apples-good-dells-bad-all-isps-are-abysmal

A vršeno je ovako:

Forrester asked nearly 4,600 consumers about their interactions with a variety of companies, gauging the usefulness, usability, and enjoyability of those experiences. Based on these consumer responses, we calculated the Customer Experience Index (CxPi) for 113 firms in 12 different industries. In this document, we examine the five large PC manufacturers in the CxPi: Apple, Compaq, Dell, Gateway, and Hewlett-Packard (HP). The summary: Apple leads and Dell lags.

A odgovor na sva vaša gunđanja i cvilenja je da Mac vridi svakog dolara a kune - upitno :)

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
3 godine
dgigibao kaže...

Istraživanje nije bilo ciljano na proizvođače PCa:

http://i.gizmodo.com/5217794/customer-satisfaction-survey-scores-apples-good-dells-bad-all-isps-are-abysmal

A vršeno je ovako:

Forrester asked nearly 4,600 consumers about their interactions with a variety of companies, gauging the usefulness, usability, and enjoyability of those experiences. Based on these consumer responses, we calculated the Customer Experience Index (CxPi) for 113 firms in 12 different industries. In this document, we examine the five large PC manufacturers in the CxPi: Apple, Compaq, Dell, Gateway, and Hewlett-Packard (HP). The summary: Apple leads and Dell lags.

A odgovor na sva vaša gunđanja i cvilenja je da Mac vridi svakog dolara a kune - upitno :)

Znači po tome sve one MAC vs PC reklame su "crap" jer je tu Apple = PC i konstantno gunđanje MAC-ovca po forumu da je MAC bolji od PC-a, kad je to ustvari PC....SmijehSmijeh. Hmmm. tko je sad u krivu (pravu)
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
4 godine
dgigibao kaže...
 Stvarno, kad sam procitao originalni tekst shvatio sam da je ovo sto je BUG prenio i kako je interpretirao rezultate apsolutno neozbiljno i iskrivljuje stanje stvari do besvijesti!

Slazem se, prva stvar u cijeloj prici jest to da istrazivanje uopce nije ciljalo na PC proizvodjace vec je bilo vrlo, vrlo poopceno.
No, postoji tu jos jedna "sitnica" - cak i da su ukljuceni samo PC proizvodjaci, istrazivanje je usmjereno ISKLJUCIVO na USA brandove. Ok, ignorirati cemo cinjenicu da se vise nista od spomenutih i ispitanih brandova uopce ne proizvodi u USA.

Gdje su u istrazivanju primjerice Acer, Asus, Lenovo, Toshiba....?

I onda BUGovci napisu ovakav tekst? Kratko receno - TIPICNO. Stvarno ponekad znate ispasti potpuni debili. Ili smatrate citatelje ogranicenima?
3 godine
Alex55 kaže...

Misliti je drek znati. Eto, 80% ljudi koji su kupili Apple brand, potvrđuje pravilo. ;)
4 godine
dado2202 kaže...

Znači po tome sve one MAC vs PC reklame su "crap" jer je tu Apple = PC i konstantno gunđanje MAC-ovca po forumu da je MAC bolji od PC-a, kad je to ustvari PC....SmijehSmijeh. Hmmm. tko je sad u krivu (pravu)
Netko je otkrija Ameriku. Jel ti uopće znaš šta znači PC? I Macintosh i Amiga i Atari su bili ili jesu brendovi osobnih računala (PCa) od Applea, Commodora i Atarija. IBM osobno računalo i kasnije IBM kompatilni PC su samo postali sinonimi za PC. 
4 godine

najmrže mi je kad se nadu pametnjakovici koji govore kako je apple skup i za iste pare možeš kupit miljun puta jaci PC, Aston Martina i osobni avion

ako ti je skupo, ok, je skupo, ali nemoj pametovat nego lipo sebi složi PC, instaliraj windowse, linuxe, FreeDOS, ili sta vec oces i uživaj

Za one koji se imalo razumiju znaju da Apple u svojim skupim računalima zapravo naplačuje svoj OS (Mac OS X), ali na svoj pokvaren način (cijenu OS-a snize tako da izgleda kao da je jeftinije od widnowsa, ali dignu cijenu računala). 

jest da je macbook od X novca slabiji od od nekog drugog laptopa za isti X novac, ali Mac OS X ce svejedno bolje raditi na macbook-u nego windowsi na laptopu (ovo je moje mišljenje, ne želim svađu na forumu). Uostalom kvaliteta izrade, masa i dizajn te trajanje baterije jos su neke od stvari s kojima se macbook-ovi mogu pohvaliti i izdignuti nad mnogim konkurentima.

Ja osobno da imam sad 15000 kn za novi laptop ili komp, bez imalo razmišljanja bi to bio mac, medutim kako situacija novcana nije bas tako bajna a i vrijeme je krize ne preostaje mi durgo nego složiti sebi sam PC (i na njega instalirati mac ;) )

4 godine

Da... Ja sam se probudio, ali i otrijeznio...

Da ja sada kažem nešto... PC-em se smatra svako računalo (definirajte!) koje se može slobodno slagati bez nadzora nekog vrhovnog proizvođača i na kojem nije označen nečiji logo, te dolazi sa jednim od ovih operativnih sustava: Microsoft Windows (XY), Linux (XY), DOS, BasicSun Microsistem (XY) ili bilo kojim drugim sustavom koji nije namjenjen za neko određeno računalo/la.

Mac-om se smatra računalo (ponovno: definirajte!) složenim od strane tvrtke Apple Computers Inc. koja na njemu instalirava svoji vlastiti softver.

Primjerice, ako bi Dell napravio svoje računalo i na njega stavio svoji vlastiti sustav, mogao bi ga nazvati nekim svojim imenom ili ga i dalje održati kao PC.

Smatram da se zadovoljstvo kupaca ne može ocjeniti, isto kao što se ne mogu ocjeniti niti bilo koji drugi osjećaji i mišljenja ljudi. Ljudi koji kupe bilo koji Mac ili bilo koji Apple-ov proizvod najčešće (kažem najčešće) su presretni jer su uspijeli kupiti taj famozni Mac koji toliko reklamiraju, koji toliko pametno ljudima urezuju u mozak kao najbolje računalo na svijetu. Ljudi su vjrovatno toliko sretni da ne uviđaju njegove mane (a svatko ima mane) i nedostatke. Naravno, postoje ljudi koji nemaju znanja o računalima i ti nedostatci na Mac-u im ne smetaju, jer im nisu potrebni, te ih samim time ne mogu uočiti sami. Ali, uvijek postoje oni koji znaju uočiti mane, te se njima Mac sviđa ili ne sviđa...

Nadam se da sam bio jasan, a ako nekoga još nešto zanima, neka samo kaže...

P.S.: Potpisujem ono što je netko rekao da je zadovoljiniji onaj tko ima jaču seriju nekog notebook-a od onoga tko ima slabiju...

4 godine
protjeran
Alex55 kaže...

Da... Ja sam se probudio, ali i otrijeznio...

Da ja sada kažem nešto... PC-em se smatra svako računalo (definirajte!) koje se može slobodno slagati bez nadzora nekog vrhovnog proizvođača i na kojem nije označen nečiji logo, te dolazi sa jednim od ovih operativnih sustava: Microsoft Windows (XY), Linux (XY), DOS, BasicSun Microsistem (XY) ili bilo kojim drugim sustavom koji nije namjenjen za neko određeno računalo/la.

Mac-om se smatra računalo (ponovno: definirajte!) složenim od strane tvrtke Apple Computers Inc. koja na njemu instalirava svoji vlastiti softver.

Primjerice, ako bi Dell napravio svoje računalo i na njega stavio svoji vlastiti sustav, mogao bi ga nazvati nekim svojim imenom ili ga i dalje održati kao PC.

Smatram da se zadovoljstvo kupaca ne može ocjeniti, isto kao što se ne mogu ocjeniti niti bilo koji drugi osjećaji i mišljenja ljudi. Ljudi koji kupe bilo koji Mac ili bilo koji Apple-ov proizvod najčešće (kažem najčešće) su presretni jer su uspijeli kupiti taj famozni Mac koji toliko reklamiraju, koji toliko pametno ljudima urezuju u mozak kao najbolje računalo na svijetu. Ljudi su vjrovatno toliko sretni da ne uviđaju njegove mane (a svatko ima mane) i nedostatke. Naravno, postoje ljudi koji nemaju znanja o računalima i ti nedostatci na Mac-u im ne smetaju, jer im nisu potrebni, te ih samim time ne mogu uočiti sami. Ali, uvijek postoje oni koji znaju uočiti mane, te se njima Mac sviđa ili ne sviđa...

Nadam se da sam bio jasan, a ako nekoga još nešto zanima, neka samo kaže...

P.S.: Potpisujem ono što je netko rekao da je zadovoljiniji onaj tko ima jaču seriju nekog notebook-a od onoga tko ima slabiju...

Brdo gluposti, ljudi kupuju Apple radi statusnog simbola, radi kvalitete racunala, radi njegovog dizajna (estetike), te radi toga sto mogu (citaj: Imaju Love), stvarno nerazumijem sto to jos uvijek nije jasno s Apple-om, to nema nikakve veze s performansama ili s komponentama.  Dobar uredaj, vjerovatno precjenjen al ga je uzitak imat te moram priznat i koristit. Pravo zadovoljstvo kupca je u vidu zahvale Appleu kada nades curu jer si imao Apple racunalo, jer nisi izgledao kao noob ili neki geek s naocalama od dna case i crnom kutijom i slinis po nekoj igri...(valjda se zenama upali upitnik u glavi - Muskarac ili Djete, sto je tko)
Zlo i Naopako
4 godine
 Brdo gluposti, ljudi kupuju Apple radi statusnog simbola, radi kvalitete racunala, radi njegovog dizajna (estetike), te radi toga sto mogu (citaj: Imaju Love), stvarno nerazumijem sto to jos uvijek nije jasno s Apple-om, to nema nikakve veze s performansama ili s komponentama.  Dobar uredaj, vjerovatno precjenjen al ga je uzitak imat te moram priznat i koristit. Pravo zadovoljstvo kupca je u vidu zahvale Appleu kada nades curu jer si imao Apple racunalo, jer nisi izgledao kao noob ili neki geek s naocalama od dna case i crnom kutijom i slinis po nekoj igri...(valjda se zenama upali upitnik u glavi - Muskarac ili Djete, sto je tko)
 WTF???
Konzolitis - destroying games since PS 2
4 godine

Koji dječji komentari. Apple samo ima u ponudi premium proizvode, to im je politika i time stvaraju imidž. Ostali proizvođachi ima drukchiju taktiku i nude low te mid class modele, a jedino šta ljudi zapravo prigovaraju apple je to što nema low end ponudu. Pa probajte usporediti dell od 7000 i od 13000kn, bit che vjerovatno istih performansi, ali bitno je ono šta se ne uochava na papiru, a to je ono što znaju ljudi koji trazhe takvu kvalitetu proizvoda, a ne prosjechni Mate koji trazhi novu pilu za igranje. 

3 godine
dgigibao kaže...
dado2202 kaže...

Netko je otkrija Ameriku. Jel ti uopće znaš šta znači PC? I Macintosh i Amiga i Atari su bili ili jesu brendovi osobnih računala (PCa) od Applea, Commodora i Atarija. IBM osobno računalo i kasnije IBM kompatilni PC su samo postali sinonimi za PC. 
Ja sam samo interpretirao tekst koji si nam ponudio. Ako Mac tvrdi da je bolji od PC-a (na tome se baziraju sve njihove reklame od 2000 na dalje, možda i prije, nisam siguran), onda on nije PC (iako jest po svakoj svojoj karakteristiki) i ne može se uspoređivati sa PC-ovima. Po meni je Mac više brand (cijela politika Apple-a), kutija, skup hardware-a i software-a, koji meni osobno ne treba. Istina da ga je lijepo gledati, jer je lijepo dizajniran, istina da radi nekad uglađenije, ali isto tako je lijepo gledati i voziti Ferrari-a, ali zašto bi kupio Ferrari, ako je meni i Mercedes isto tako dobar. Možda nema performanse kao Ferrari, ali za ono što mi treba je dobar. I ljudi ne uspoređuju Mercedes i Ferrari, jer su potpuno drugačije klase automobila i ciljaju na drugačije "klase" ljudi i drugačije upotrebe. Tako da mislim da su oni tu pomješali Jabuke i Kruške (kako je već netko to rekao)....

P.S. Nemam Mercedes, samo da se zna Smijeh
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
4 godine

Ja ću reći još samo dvije stvari...

Istina je da je sve od Apple-a lijepo i prekrasno dizajnirano, ali se nikako ne može reći da su PC ružni... Stolna računala se mogu sklapati i uglađivati u svakakve oblike (u oblik Batman-a!), a najpopularniji je način sa prozirnim maskama, hrpom veselih LED-ica i vodenim hlađenjem koje svijetli...

Prijenosnike baš ne možemo uređivati kako hoćemo, ali ponekad možemo birati njihovu boju, dezen i materijal. Recimo meni je lijepši Dell XPS od MacBook-a (novog)...

I još nešto... Apple kaže kako su sve njihove aplikacije iste... "Ako ste ikada koristili iTunes ili iPod, onda ćete znati i koristiti sve ostale iLife aplikacije." Ja imam iTunes za PC i užasno je spor, iritantan i glup (koliko aplikacija može biti glupa?)... Uglavnom, jako teško pomoću njega nešto pametno napravim (uređivanje glazbe). Ako su sve takve aplikacije u iLife-u spore (i svi ostali lijepi pridjevi koje sam pripisao iTunesu...), ja ne želim koristiti iLife, jer nikada neću biti zadovoljan, jer nikada neću napraviti ono što želim.

P.S.: Od kada to cure padaju na kompove?

4 godine

nemogu čitat postove s ovoliko debilno postavljenih boldova

4 godine

Apple je jedna poprilično "pokvarena tvrtka", koja ce znati zavarati kupca svojim reklamama i razlicitom trikovima. Tako su i prodavali iPhone u početku, plačali ljudima da stoje u redovima i prave gužve nebi li zainteresirali druge, i evo danas se prodaju poput vručih kolača iako je cijena paprena pogotovo u Hrvatskoj.

No činjnica je da iPhone vrhunski proizvod kojeg su mnogu pljuvali i pokušali zaustaviti rast prodaje, da bi danas svi proizvođači "đirali" upravo na njega i izdavali hrpu proizvoda "na istu shemu". No kao što ni iPhone gledajući hardwareske performasne i mogučnosti nije dovoljno jak s obzirom na paprenu cijenu, ista stvar je i s macovima. 

No stvar je u tome, i to ću opet ponoviti, apple za svoje macove i iPhonove NAPLAČUJE OPERATIVNI SUSTAV, jer se on može instalirati samo na njihovim proizvodima. Iako to oni opet čine na svoj pokvaren način pa tako cijenu OS-a stave da bude extra jeftina, a računala naplačuju extra skupo. 

Naravno da i Mac OS X nije savršen, ali radi se o operativnom sustavu tehnički daleko naprednijem u odnosu na windowse kojemu se jedinu pravu manu može pripisati zbog malog broja dostupnih video igara (hitova). Iako nema ni dosta programa koji se mogu nabaviti na widnowsima, alternative uvijek postoje, a i jedan mac korisnik ce reci kako ni na windowsima nema dosta bitnih macovih ekskluziva kao što je FINAL CUT STUDIO ili iLife.

4 godine

Neznam samo kakve veze ima ta tvoja demagogija sa zadovoljstvom kupaca Apple proizvoda?

Postoji samo priča o tome da je u Poljskoj jedna telekomunikacijsak tvrtka plaćala ljudim da stoje ispred nje pošto tamo nije bilo monopola na iPhone pa su tili skrenuti pažnju na sebe. Nema dokaza da je Apple to radio. A i zvuči debilno i kao torija urote da bi platili tisućama ljudi da to rade. Da znaš iša o Mac zajednici zna bi da se takve gužve i događaji rade prije svakog otvaranja novoh Apple storea samo šta su ove gužve bile popraćene od medija.

Pogledaj samo ovaj red

Jel i sve te Japance pokvareni Apple potplatija?

4 godine

sumnja se na apple, nije nikad nista dokazano ko stvarno stoji iza svega, no ja se nebi ničemu čudio

najdraže mi je kad pričate o toj nekoj mac zajednici, nisam ja član nikakve zajednice niti želim biti, nisam čovjek koji će reći apple je sve a microsoft je 0, niti da je ATI najbolji a nVidia saks

mene osobno ne briga apsolutno ništa nego proizvod te kupujem i koristim ono što smatram da je meni najbolje bez obzira o kojem proizvođaču je riječ

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 13:35 (ivoleko).
4 godine
neaktivan

Stalno taj Apple nekog vraga.

Te to je brand...te ako ga želiš moraš imati love... te to je ferrari među računalima... te ima jeftini os... my ass.

OS košta 999,00 kn u HR. Nešto jeftiniji od XP ili Viste (ovisno o verziji), ali vrijedi isto. Ne kupuješ ni jedan svaki mjesec.

Dizajn, hardware... big deal. Možeš sve smontirati i sakriti u pisaći stol i opet radi.

MB...Intel

CPU...Intel

VGA... nVidia, ATI

Kučište... Antec?

Moćni miš... Logitech

RAM... Crucial?

Što još...? Ali glavno da se sve zove nešto sa Apple ili počinje sa i (iNovine). Jer se dodatno i masno plača kako proizvođači ne bi stavljali svoj logo.

Imati puno love? Opet my ass.

Sve se danas kupuje na kredit pa tako može i Mac do 36 rata.

Za nekih ~270 kn mjesečno dobivaš funkcionalan  iMac 20"@2,66.

Za sve dodatno tu su opet još uvijek popularni torrenti.

I zašto se onda ne kupuje iMac nego PC za 10-12k?

A, mislim da je isto pitanje vremena kada će Apple zapeti za neku EU komisiju pa da vidimo veselja.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
4 godine
neaktivan

Apple je oduvijek u vrhu po zadovojstvu korisnika, po kvaliteti hardwarea ( najmanji broj kvarova ), i po korisničkoj podršci. Apple je među prvima ili prvi i po težini i prepoznatljivosti branda i po utjecaju. 

Apple kompjuteri i software koji trenutno čine 20% - 25% prometa firme ( ostalo ide na iPod, muziku, iPhone etc ) su higher end osobnih računala. Od koncepcije i ideje do izvedbe i marketinga. Od komponenti do materijala i završne obrade. Apple uistinu nema konkurenciju među proizvođačima PC-ja. Jednostavno ne postoji firma koja ima takvu viziju i egzekuciju u informatičkoj industriji. Neki među vama to prepoznaju i vide, neki ne ili im nije važno. Činjenica je da Apple ne slijedi trendove niti se bori na tržištima za mrvice. Stvaraju nova tržišta i diktiraju trendove. Zato je teško apple uspoređivati sa sonijem, dellom, HP om i ostalima. Apple nudi "dodanu vrijednost" svoj OS i paket upotrebljivog i unificiranog softwarea.

Kad god neki drugi proizvođač PC ja nudi "premium" proizvod, što Apple u stvari jest, cijenom je uvijek iznad ili isti kao Apple. Tako da priča o precijenjenom Appleu je smješna svakom tko ima imalo mozga ili prati što se prodaje za koje novce. U svakoj industriji se vrhunski materijali, komponente, koncept i diajn, te završna obrada plaćaju nešto više od robe za supermarkete.

I ne vidim po čemu je ovo istraživanje o kruškama i jabukama ... ista istraživanja o zadovoljstvu kupaca postoje i za autoindustriju pa su recimo, kupci najzadovoljniji sa hondom Jazz, prije neznam, nekog lexusa. Dakle zadovoljstvo nije nužno vezano za pozicioniranje proizvoda ili njegovu cijenu.

Istovremeno Honda Jazz je i auto koje se najmanje kvarilo u prosjeku, a i Lexusi su vrlo blizu, tako da se može govoriti da je to dvoje usko povezano, kao i u ovom istraživanju. etc etc

Ovo sa redovima ... to je napravila jedna ili par telekomunikacijskih firmi radi reklame ... Appleu takav publicitet nikada nije trebao ... ima i previše lojalnih, razmaženih, a neki bi rekli i fanatičnih korisnika, iako i to bi se netko trebao zapitati zašto jer je odgovor vrlo jednostavan...

Ja recimo kad uzmem u ruke macbook i neki dell ili hp vidim gdje ide ta razlika u cijeni ( ako je ima ) ... meni je to vrlo jasno ... isto kao kad sjedneš u golfa ili bmw pa nakon toga u hyundai ili kiju ... ne kažem da je kia ili hyundai loš ... ali vidi se di je razlika otišla.

A.

3 godine
artfull kaže...

Apple je...

...

Ja recimo kad uzmem u ruke macbook i neki dell ili hp vidim gdje ide ta razlika u cijeni ( ako je ima ) ... meni je to vrlo jasno ... isto kao kad sjedneš u golfa ili bmw pa nakon toga u hyundai ili kiju ... ne kažem da je kia ili hyundai loš ... ali vidi se di je razlika otišla.

A.

let me guess -apple/fan/man? Osmijeh

- naravno apple's PC je jako dobar, kvalitetan, simpatičan - čak može poslužiti za odbranu zemlje (zemljana/zemaljaca?) od svemiraca kao što je u ID4 detaljno objašnjeno (dovoljno je stisnuti ENTER, nema connecting, IP i ostalih spetljancija) - i to godinama prije M$ovog WGA!
- u nekim trenutcima kao da ga je napravio Ćuk Norris.
Malo stvarnosti: Mac  je kvalitetan PC. MBO, CPU, RAM, HDD, VGA.... -standardna PC oprema. +(plus) EFI.
-nešto od tog proizvodi Apple? Ili on samo predvodi trendove nazivima i-nešto. Mislim da je MekaJabuka odličan PC (za neke stvari).

Ako je jedina razlika OSX-WIn-Linux onda ne uspoređujemo PC nego OS(?)
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
artfull kaže...

Tako da priča o precijenjenom Appleu je smješna svakom tko ima imalo mozga ili prati što se prodaje za koje novce.

Ok. 

Onda mi molim te objasni zasto ove slušalice na slici koštaju 270kn?     (a imaju isti zvuk i trajnost kao i one od 70kn)

Jesu li možda od vrhunskog materijala? ...Očito nisu jer su mi se raspale nakon 2 mjeseca.
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 18:14 (Core2Duo2).
4 godine

Naravno da je apple dobio najbolji rezultat kad je apple korisnika manje i koliko koštaju nitko neće biti budala i onda pljusnuti tolike pare a da nezna kakav je proizvod

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
3 godine
Core2Duo2 kaže...
Onda mi molim te objasni zasto ove slušalice na slici koštaju 270kn?        (a imaju isti zvuk i trajnost kao i one od 70kn)

Jesu li možda od vrhunskog materijala? ...Očito nisu jer su mi se raspale nakon 2 mjeseca.
Ja, recimo, imam sasvim suprotno iskustvo od tvoga. Meni su se ove od 70 kn raspale nakon tjedan dana, a ove jabučarske su dan danas k'o nove.

O misterioznim puknućima žica na ovima od 70 kn, u blizini spojeva za slušalice i kod "banane" koja se "šteka" u MP3 player da i ne govorim (+10 za Apple i njegove posebne zaštitne gumene spojeve na tim problematičnim mjestima).

Hmda, i bijela boja ljepše paše uz iPod od domestica vulgaris - crnjak sluški, sa naranđastim spužvastim kapicama.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice