Kraj "samo Wi-Fi" koncepta?

poruka: 12
|
čitano: 1.318
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj "samo Wi-Fi" koncepta?".
5 godina

Troškovi su 30 dolara ali kad to dojde do dučana onda uređaj košta 100 eura više!

Ekipa iz AT&T proda jedan tablet na recimo 1000 smartphona pa malo pametuju u nadi da im prodaja poraste.

Kupovina tableta nikad ne bude dobro prolazila kod operatera jer svi imamo smartphone koji ima tethering i to na nekoj flat tarifi. Znaci uzimat ugovor na dodatnih 24 mjeseca po recimo 300 kn nema smisla ako vec jedan takav imamo.

Jedini koji to rade su poslovni korisnici ili oni koji seru novce.

11 0 hvala 0
5 godina

Sumnjam u ovih 30USD kada ja u ducanu platim HSDPA modul 80USD. Jedan Apple bu taj modul platio 10USD max.

Razlog je jednostavan, svo veca zarada. Prvo imate vecinu tableta sa WiFiom (obicno kombinacija WiFi/Bluetooth jer je isti chipset), pa nakon koju godinu izdaju sa HSDPA kako bi kupili novi tablet. Isto kao i sa telefonima.

5 godina

Pa Galaxy Tab se nudi odavno u "WiFi/3G" i "only WiFi" verziji...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
5 godina

"ukoliko proizvođači imaju samo jedan tip uređaja (Wi-Fi + 3G), time će smanjiti troškove razvoja, marketinga i zaliha, izračunali su u AT&T-ju."

Da naravno, a i meni ce kao korisniku sigurno biti jeftinije kad cu svaki mjesec jos davati 100kn za 3G pretplatu... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
2 godine

Ovo je cisti spin. 

Naime, recimo da imam smart phone, tablet i jos notebok i da sam na putu. 

Ako bih slusao ovog AT&T-jevca, onda bi svaki uredjaj trebao imati bar 3G adapter i znaci da bih trebao imati 3 kartice (sto skoro znaci 3x mjesecni troskovi). Ma nemoj. Kupci bi pogotovo profitirali. 

Zasto se smartphoneovi legalno ne mogu koristiti kao wi-fi access point za za tablet i notebookove? Zato sto operateri gube profit. A to oni ne zele, jel da?

Alternativa tome je da imam mali mobilni router (na baterije) u kojeg se upikne sim kartica i na kojeg mogu spojiti do 4 wi-fi uredjaja. 

Prednost:
1x kartica (jedna tarifa)

usteda od "30 dolara" po dodatnom uredjaju (notebook i tablet)

Nedostatak:
moramo nositi sa sobom dodatni uredjaj velicine smartphonea 

trosak od "dodatnih 30 dolara"

3 godine
neaktivan

ljudi su krave koji nisu dovoljno izmužene. Cjediti će nas koliko god budu mogli.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
3 godine

A tko bi drugi to izvalio nego neki od operatera. i to bas onaj koji zabranjuje tethering.

sva sreca da kod nas takvih zabrana nema (barem ne jos)

16 mjeseci

Upravo to sto je vecina navela. Koristio sam tethering kod desire mobitela, koristim isti trenutacno na iPhoneu koji dolazi sa njim po defaultu, dakle nije mi potrebna neka aplikacija.

Zasto da placam dodatno i nosim nekakav ruzni router sa sobom? Ne hvala :)

http://www.bug.hr/forum/topic/administriranje-it-sustava/administriranje-ms-2008r2--iis--mssql--pomoc/134484.aspx?page=0&jumpto=2839810&sort=asc&view=flat
18 mjeseci
Re: Kraj "samo Wi-Fi" koncepta?
MMX kaže...

Ovo je cisti spin. 

Ako bih slusao ovog AT&T-jevca, onda bi svaki uredjaj trebao imati bar 3G adapter i znaci da bih trebao imati 3 kartice (sto skoro znaci 3x mjesecni troskovi). Ma nemoj. Kupci bi pogotovo profitirali. 

Zasto se smartphoneovi legalno ne mogu koristiti kao wi-fi access point za za tablet i notebookove? Zato sto operateri gube profit. A to oni ne zele, jel da?

Alternativa tome je da imam mali mobilni router (na baterije) u kojeg se upikne sim kartica i na kojeg mogu spojiti do 4 wi-fi uredjaja. 

Prednost:

Nedostatak:

To već ima u VIP-u za uzeti, odavno. Plaćam oko 50 kuna mjesečno, uzeo preko brata koji je još u školi, dakle Carnet, ugovor 2 godine plus trajni nalog, s tim da se se nešto sje*** pa mi šalju uplatnice. Tarifa je 1GB + flat nakon toga, sa smanjenjem brzine. Sasvim dovoljno i više nego povoljno, s obzirom da sam uređaj dobio za 150kn a u slobodnoj prodaji je 999kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:34 (kristian_bm).
4 godine
MMX kaže...

Ovo je cisti spin.

Prednost:

Nedostatak:

Prava alternativa tome bi bila da imaš dodatnu data only karticu koja bi trošila promet iz tvoje tarife i za to plačaš neku ili jednokratnu naknadu (što sumnjam da bi se operaterima isplatilo) ili neku sitnu mjesečnu naknadu reda veličine 5 ili 10 kn. Jedna pretplata, a nema zezancije sa tetheringom (ili spajanje USB-a ili potrošnja baterije na oba uređaja + jače zračenje).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
4 godine

kakva ultimativna glupost, pa još od prvih Ic (infra red) bežićnih uređaja... postoji problem ubacivanja svega što treba i ne treba.

pa kad ubaciš' sve što uređaj mora podržavati sigurno se ne žališ' da ti je pre skupi trenutni main streem..

a wi-fi kad je većina na flat-u a kad tu vijest čujem od mobilnih operatera pa me ne čudi zašto ne ukinu i hard wire telefone i fax-eve pa da svi komuniciramo on Air ... da više nitko uopće ne koristi njima praktički zanemarivu eventualno možebitnu konkurenciju.

5 godina
MrBlc kaže...

Prava alternativa tome bi bila da imaš dodatnu data only karticu koja bi trošila promet iz tvoje tarife i za to plačaš neku ili jednokratnu naknadu (što sumnjam da bi se operaterima isplatilo) ili neku sitnu mjesečnu naknadu reda veličine 5 ili 10 kn. Jedna pretplata, a nema zezancije sa tetheringom (ili spajanje USB-a ili potrošnja baterije na oba uređaja + jače zračenje).

To inace ima u Austriji, ne znam kak je kod nas.

Možeš zatražit dodatnu data karticu koja se veže na tvoj ugovor i promet ostvaren se veže na postojeći broj. Znači peglaš na račun ugovora koji imaš od prije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice