Koga je za ovo zapravo briga? Isto vrijedi i za sve ostale članke sa statistikama.
Koga je za ovo zapravo briga? Isto vrijedi i za sve ostale članke sa statistikama.
Statisticare zanima. A i ne mogu se voditi kvalitetne rasprave sa forumskim ekspertima ako se ne barata informacijama. Ovo pokazuje da su kupci ipada imucniji i stariji. Dakle vjerojatno bolje obrazovani, iskusniji i ozbiljniji od onih koju pljuju po njima. Znao sam to i prije na vlastitom primjeru ali je ponekad potreban statisticki dokazan protuargument kad ti neki ignorant sa foruma napise da si idiot ako imas ajfon/ajped i slicno.
Josip
Statisticare zanima. A i ne mogu se voditi kvalitetne rasprave sa forumskim ekspertima ako se ne barata informacijama. Ovo pokazuje da su kupci ipada imucniji i stariji. Dakle vjerojatno bolje obrazovani, iskusniji i ozbiljniji od onih koju pljuju po njima. Znao sam to i prije na vlastitom primjeru ali je ponekad potreban statisticki dokazan protuargument kad ti neki ignorant sa foruma napise da si idiot ako imas ajfon/ajped i slicno.
Postoje tri vrste laži: laž, besramna laž i statistika.
Statistika je na malom broju ljudi, i nerijetko nije istinit ishod. Pogledaj recimo statistike o Hrvatima ZA i PROTIV EU, a pogledaj rezultat.
sad i to znamo zahvaljujući bugu. kupci najskupljeg tableta na tržištu su u prosjeku imućniji ljudi.
Pa recimo (osim proizvođača samih tableta) developere aplikacija za tablete, da otprilike znaju tko kupuje tablete i tko su im ciljana skupina kojoj će prodati aplikacije.
Statistika samo potvrđuje od prije poznatu stvar, da se svijet dijeli na one koji konzumiraju jabuke i na one koji konzumiraju banane!
Pa nebi se bas slozio da ne pitamo za cijenu. Mi si ipak sami od svoje zarade kupimo igracku (nakon sto platimo rezije, kredite, hranu i sl...), a ne dobijemo je za Bozic pod bor...
Imam plaću oko 40 000 Kn. Sad razmišljam da li da si kupim tablet od 2000Kn ili od 10 000Kn. Pomozite mi.
Jedva cekam!!!!
A težina? Mene recimo zanima prosječna težina korisnika iPada u odnosu na korisnike tableta drugih proizvođača...
Znaci, ako si stariji i imućan onda si vjerovatno bolje obrazovan, iskusniji i ozbiljniji od onih koji misle da iPad i nije nesto narocito ?
Zanimljivo.
Vidis, i ja mislim da je ova statistika tocna. I ja mislim da su kupci iPada stariji i imucniji pojedinci. Ali moje objasnjenje te statistike bi bilo da velika vecina tih starijih i imucnijih koje kupe iPad u biti i nije toliko bistra i tehnoloski potkovana (odnosno bolje obrazovana).
Mislim da su dva glavna razloga tocnosti ove statistike:
1. Oni su u stvari popušili Appleove marketinske trikove (napr. od neke obicne stvari naprave toliki buzz da se korisnik zapita kako to dosad nije primjetio; ili za neku stvar koje je uobicajena ali njihov proizvod ju nema kazu da to korisniku u biti i ne treba, itd.).
2. Ti isti ljudi zele imati iPad ne zato sto im on (ili bilo koji drugi tablet) treba, nego zato sto se to jednostavno mora imati. Pri tom ne pitaju za cijenu nego jednostavno kupuju. I to obicno urade tako da kupe slobodni (nesubvencirani) uredjaj za tri puta vecu cijenu nego da su isli kupiti istog kod svog mobilnog providera.
Da se razumijemo, ne mislim da su iPad/iPhone useri idioti. Ali isto tako ne mislim da se općenito pametniji od mene.
Znaci, ako si stariji i imućan onda si vjerovatno bolje obrazovan, iskusniji i ozbiljniji od onih koji misle da iPad i nije nesto narocito ?
Zanimljivo.
Tako je. Ako je meni preko 30 godina, diplomirao sam odavno i radim vec godinama, a prosjecnom nadobudnom nabrijanom forumskom pljuvaču je cca 20, jos uvijek studira i zivi od djeparca onda je realno za pretpostaviti da sam bolje obrazovan, iskusniji,ozbiljniji i imucniji od njega. No sad vise nije potrebna pretpostavka kad imamo rezultate istrazivanja. Te tvoje tvrdnje da je stariji i imucniji mozebitno bedast i neinformiran pa kupuje ono oko cega se siri buzz odbacujem sa gnusanjem jer ako si ti recimo taj od cca 20 godina onda mozes jednostavnom matematikom izracunati da se jos ni rodio nisi kad je stariji i imucniji poceo upoznavati svijet informatike i vec dva desetljeca prati razvoj iste.
Za razliku od tebe koji na ovom forumu često ispadaš bedast i balav 
Mada se slažem sa gospodinom Matty-em
Tako je. Ako je meni preko 30 godina, diplomirao sam odavno i radim vec godinama, a prosjecnom nadobudnom nabrijanom forumskom pljuvaču je cca 20, jos uvijek studira i zivi od djeparca onda je realno za pretpostaviti da sam bolje obrazovan, iskusniji,ozbiljniji i imucniji od njega. No sad vise nije potrebna pretpostavka kad imamo rezultate istrazivanja. Te tvoje tvrdnje da je stariji i imucniji mozebitno bedast i neinformiran pa kupuje ono oko cega se siri buzz odbacujem sa gnusanjem jer ako si ti recimo taj od cca 20 godina onda mozes jednostavnom matematikom izracunati da se jos ni rodio nisi kad je stariji i imucniji poceo upoznavati svijet informatike i vec dva desetljeca prati razvoj iste.
Rofl koja hrpa virtualnog dreka.
Ova tema je direktno povezana s ovom: Tableti najviše zabavljaju djecu, jer stariji ljudi postaju senilni.
imas odličnu logiku, stariji korisnici koji su iskusniji kako si sam naveo su popusili appleov marketing a ti si pametan pa ces prije kupit joyplus, bravoo! ja sam isto onda popusio appleov marketing i ocito ga pusim vec 10 mj otkad koristim ipad 2, ali hvala ti, sad znam u cemu je fora zahvaljujuci tebi, idem taj prodat i kupit nesto jeftinije koje je daleko bolje! hvala
sto kaze statistika kakve statistike bug objavljuje najcesce?
dakle, mladi ljudi koji imaju manje para za trosit, dakle razumnije barataju svojom tesko stecenom lovom
i uglavnom se vise kuze u informatiku od starijih ljudi jer su odrasli s njom i lakse prihvacaju promjene
ne kupuju rado ipad? ili vise vole android?
zanimljivo, ali ima smisla
Meni je najzanimljivije da svaki dan osvane jedna ovakva "vijest". Ali obavezno o ipadu/appleu/iphoneu i to u pravilu vijest koja nije vijest nego baljezganje
što "prosječan kupac statistički gledano..." Zašto nema, kad ne postoje prave vijesti, vijesti koje su ipak zanimljivije iako isto nisu od praktičnog značenja:
npr.
Na appstoreu osvanula plagirana aplikacija koja uopće ne radi ali je zato prosječnih appzombija istu kupilo u nevjerojatnom broju pa je stigla u jednom trenutku do broja
2 top liste plaćenih aplikacija. Mentalni slijed kupca: Pokemon! Pikachu! Dollar? Buy.
ili ovo: u Kini Apple nema pravo koristiti ime ipad:
http://gizmodo.com/5885932/this-is-chinas-ipad-the-one-apple-is-getting-sued-over?tag=apple
jos ce bug i za gadget dana staviti usb kabel za iphone 
eh, da nije smijesno, bilo bi zalosno
Za neke bi korisna vijest bila da neki članovi prestanu trolati?
Inteligencija je urodjena stvar, a ne dobijena. Zavrsi ti 10 faxova, samo ces biti glupan sa 10 faxova. Imucnost covjeka i uspjeh nije dokaz pameti u ovom vremenu, nit je ikada bio. A stariji ljudi nemaju veze sa tehnologijom, osim ako su sami usko vezani za neku granu informatike a ne povrsno.
Jedno pitanje za Administratora foruma, zasto u emoticons ima prase, i lisica a nema ikone za ovcu?
Jedno pitanje za Administratora foruma, zasto u emoticons ima prase, i lisica a nema ikone za ovcu?
A ti ih sve lijepo zezni pa ju stavi za avatar.
Statistika kaže kako je preko 50% statistika potpuno nepotrebno ;)
Hmmm, a gle sad ovo:
Imam 40++ godina, 2 fakulteta + jednu mr. titulu, poduzetnik sam sa solidnim primanjima i nemam nijedan iToy ?!
Možda zato što sam informatičar po struci, zanimanju i hobbyu još iz doba ZX80, pa mi tablet (za sada) uz smartphone izgleda bespotrebno?
IMHO, tablet je idealan za ljude kao što su moji roditelji... pogledaju na FB slike unuka, tu i tamo odgovore na neki mail, Skypaju sa prijateljima preko bare i sl.
Hmm, a vidi sada ovo:
Imam 50++, 3 fakulteta + jednu dr. titulu, poduzetnik sam s odličnim primanjima i imam gotovo sve iToye ?!
Možda zato što sam informatički obrazovan i znam prepoznati kvalitetu i mogucnost istih uredjaja. Sve ostalo je za one koji ne namjeravaju koristiti svakodnevno (amaterski + profesionalno)! Lijep pozdrav!
Hmmm, a gle sad ovo:
Imam 40++ godina, 2 fakulteta + jednu mr. titulu, poduzetnik sam sa solidnim primanjima i nemam nijedan iToy ?!
Možda zato što sam informatičar po struci, zanimanju i hobbyu još iz doba ZX80, pa mi tablet (za sada) uz smartphone izgleda bespotrebno?
IMHO, tablet je idealan za ljude kao što su moji roditelji... pogledaju na FB slike unuka, tu i tamo odgovore na neki mail, Skypaju sa prijateljima preko bare i sl.
Sorry, definitivno u kontradikciji.
Zanimljivo.
Hvala ti sto si ovom svojom izjavom potvrdio moje gore napisano objasnjenje.