Ja im ga onda sigurno nebum kupil!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo će biti dobro samoo ako i cijene originalnih baterija padnu..međutim ako lenovo odluči iskoristit priliku potpunog monopola i možda čak i podigne cijene....onda nek mu je na dušu ;)
Ipak ...original je original...vecina kopija mnoze samo nastetiti uredjaju....onda gubis jamstvo.....a mozda ti i uredjaj ode u vjecna lovista...bio to lap...printer...ili bilo sta drugo.. (ipak ne sumnjam da ce kinezi ubaciti kopiju cipa na zamjensku bateriju)
Pa ovo nije baš tako loše kako se možda čini iz članka. Bilo bi to puno blaže da su napomenuli da ionako velika većina zamjenskih baterija kod novijih laptopa ima problema sa Win7 i neće radit kako treba. Neki su čak fer pa to i pišu u svojim oglasima, dok drugi šute dok ih ne pitaš.
Ako su parametri kopije isti kao originala (napon, struja, ispravno postavljene zaštite od prekomjernog punjenja i pražnjenja u kontroleru unutar baterijskog sklopa), svejedno je. Naravno da kvaliteta ne može biti uvijek jednaka, kao vjerojatno ni kapacitet, ali uz ove prethodne pretpostavke, štete ne može biti.
Ovo je samo pokušaj vezanja korisnika samo na originale po visokim cijenama, slično kao i s punjačima.
Nek idu dođavola, malo im je love koju imaju pa hajde grabi još.
Svi mi znamo koje su prednosti originalnih baterija tj. koji su nedostaci zamjenskih. Ovo je samo ukidanje mogucnosti izbora a to nikad nije dobro. Dok je laptop nov, ako se nesto dogodi s baterijom velika vecina ce kupiti originalnu, ali kad laptop uhvati 3-4 godine i kad baterije najcesce izduse onda nikakvog smisla nema kupovati bateriju po vecoj cijeni nego sto je realna vrijednost laptopa u tom trenutku. Jos nek, ko "oni", stave da bateriju moras u servisu mijenjat pa cu ja promijeniti omiljenog proizvodjaca.
Razvoj softwarea ne prati razvoj hardwarea i ovo je odvratan nacin prisiljavanja na kupovinu novog laptopa.
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
i super nećemo kupovati lenovo..stvar rješena
Postoje zamjenske baterije koje su 4 i više puta bolje nego smeće koje prodaju uz laptope. Npr. Leyden Energy, dolaze sa 2 god garancije ali ima i boljih...
A ako lenovo to napravi niti ga ja kupujem niti ga više preporučujem klijentima.
Ma...ne mora biti da ce original baterije biti skupe.... u svakom slucaju..onaj tko lap drzi doma umjesto desktopa ionako vecinom drzi bateriju van uredjaja...ako ima imalo soli u glavi....mozda ce biti samo malo kraceg vijeka... skracenog ciklusa punjenja/praznjenja pa ce prije biti potrebnazamjena...ali ne vjerujem da ce biti skupa... mozda kod nas hoce..srecom...e-bay je u funkciji
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Ma...ne mora biti da ce original baterije biti skupe.... u svakom slucaju..onaj tko lap drzi doma umjesto desktopa ionako vecinom drzi bateriju van uredjaja...ako ima imalo soli u glavi....mozda ce biti samo malo kraceg vijeka... skracenog ciklusa punjenja/praznjenja pa ce prije biti potrebnazamjena...ali ne vjerujem da ce biti skupa... mozda kod nas hoce..srecom...e-bay je u funkciji
nemoj se zavaravati
baterija koja se ne koristi prije će krepati nego ona koja je 24 sata pod naponom struje....
Sve baterije su danas koma, a pogotovo zamjenske. Prednost zamjenske je sto su jeftinije, ali i dalje ostaje pitanje isplativosti. Dal se splati kupiti jednu original ili dvije zamjenske?
Nego, dal tko zna. Po EU zakonima garancija mora biti 2 god. Dal tako vrijedi i za akue?
Na svim mojim HP noteboocima originalni akui su krepavali nakon malo vise od godinu dana, a cijene su im bile >1000kn!
Ono sto me jako iznenadilo je aku u Philipsovom brijacem koji bez ikakva problema radi vec 4 godine! To jos nisam dozivio od nitijednoga.
sve je to lipo, al kao sta je netko rekao, nakone nekoliko godina se vise ne isplati uzet original bateriju... sta onda?
razocaran sam ovim potezom...
nemoj se zavaravati
baterija koja se ne koristi prije će krepati nego ona koja je 24 sata pod naponom struje....
Baterija koja stoji prazna će krepati brže od one koja je stalno na punjaču, međutim, baterija koja se dopunjava otprilike 4 do 12 puta godišnje (idealno bi bilo puniti je jednom mjesečno ne preko 75%, ali bez problema može jednom u 3 mjeseca do 100%) će trajati dulje i od one koja je stalno na punjaču i one koja se koristi u nekakvom prosječnom režimu rada.
Edit: a i nisu baš tako davno bila vremena kada su se čelije u baterijama mijenjale, a elektronika ostavljala od orginalne baterije.
Ja im ga onda sigurno nebum kupil!
Kaj njima? Ma nemoj ni sebi!