LHC uskoro u pogonu

poruka: 108
|
čitano: 6.710
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "LHC uskoro u pogonu".
2 godine
LHC uskoro u pogonu

Meni je ovo ultra zanimljivo. Baš me zanima što će otkriti.

3 godine
RE: LHC uskoro u pogonu
Xanzzu kaže...

i meni je zanimljivo ali mene samo interesira ako se stvarno pocne zbivati nesto lose hoce li oni zaustaviti stroj ili recimo u najgorem slucaju ako se pocne stvarati crna rupa hoce li oni zaustaviti stroj ili ce ici do kraja da vide sto se moze s crnom rupom pa nas ona sve proguta.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
4 godine

Sigurno se neće stvoriti crna rupa i progutati sve, jel jednostavno količina energije potrebna za to je prevelika. Možda se stvore mikorskopske crne rupe koje će nestati za djelić sekunde.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
4 godine
LHC uskoro u pogonu

a mozda umjesto warp drivea ovo bude dovoljno za first contact ;)

4 godine
Matatata krele od zanata kaže...
Xanzzu kaže...

i meni je zanimljivo ali mene samo interesira ako se stvarno pocne zbivati nesto lose hoce li oni zaustaviti stroj ili recimo u najgorem slucaju ako se pocne stvarati crna rupa hoce li oni zaustaviti stroj ili ce ici do kraja da vide sto se moze s crnom rupom pa nas ona sve proguta.

Mala crna rupa će i brzo nestati, pa nema opasnosti za nas. To nije najgori slučaj - ustvari, uopće nije negativan slučaj.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
4 godine
LHC uskoro u pogonu

Znate li što će se desiti? NIŠTA! Taj je 'stroj' ma koliko god bilo novaca i znanja uloženo u njega, 'dinosaurs' od kojeg neće biti neke velike koristi. Najsmiješnije je to što kažu da ni oni sami ne znaju točno što će se dogoditi...

4 godine
Riker kaže...

Znate li što će se desiti? NIŠTA! Taj je 'stroj' ma koliko god bilo novaca i znanja uloženo u njega, 'dinosaurs' od kojeg neće biti neke velike koristi. Najsmiješnije je to što kažu da ni oni sami ne znaju točno što će se dogoditi...

Pa u tome je poanta... da znaju sto ce se dogoditi, ne bi ga trebali graditi.

3 godine
protjeran
LHC uskoro u pogonu

21.12. 2012. je svakog dana sve bliži... hehe

"Hedonism Is My LifeStyle"©
4 godine
LHC uskoro u pogonu

a ko je uopce doso na ideju da ce se i stvoriti crna rupa...

mozda nastane burek...da znaju kaj ce nastat, ne bi to trebali gradit...Viče

Psssssst Zecovi spavaju
3 godine

Više glupljih komentara nevezanih uz neku temu dugo nisam vidio...Ak nemate sta pametno rec, ili bar argumentirat vaše tvrdnje bolje nemojte ništa pisat. Neki ljudi kad vide atkivnu temu ocekuju nac unutra nesta pametno a ne hrpu idiotarija...

2 godine
mislav_01 kaže...

Više glupljih komentara nevezanih uz neku temu dugo nisam vidio...Ak nemate sta pametno rec, ili bar argumentirat vaše tvrdnje bolje nemojte ništa pisat. Neki ljudi kad vide atkivnu temu ocekuju nac unutra nesta pametno a ne hrpu idiotarija...

Pogledaj bilo koju temu koja ima Apple u sebi.

4 godine
neaktivan

Baš me zanima što će otkriti s tim uređajem, samo smatram da nije u redu igrati se sa sudbinom čovječanstva zbog jednog eksperimenta, pa čak niti ako otkriće može dovesti do poboljšanja kvalitete života ljudi, a pogotovo ne zbog nečega što treba poslužiti pojedincima da se obogate. Ukoliko postoji i najmanja sumnja da bi se iz tog eksperimenta moglo izroditi nešto što će naštetiti čovječanstvu taj eksperiment se nebi trebao izvoditi do kad se ne osiguraju takvi uvjeti kojima bi se izolirale sve negativne popratne pojave eksperimenta. Svi pričaju o crnim rupama koje će sve progutati kao nečemu najgoremu što se može dogoditi, dok ja smatram da je dovoljno da samo na trenutak naprave snažno gravitacijsko polje i kasnije se uruše, a da ipak time uzrokuju izbacivanje zemlje iz prirodne putanje, potrese, i druge negativne stvari. Koliko ove moje slutnje o mogućim negativnim posljedicama imaju veze sa stvarnim mogućim posljedicama neznam, ali smatram da bi se takvi eksperimenti trebali dislocirati u svemir gdje nikome nemogu naškoditi ili se uopće ne provoditi.

4 godine
LHC uskoro u pogonu

Koga zanima više o ovome mogu pogledati dokumentarac BBC-a:  The Big Bang Machine

Ima i na Youtubeu:

4 godine
LHC uskoro u pogonu

Mene LHC zanima samo zbog moguceg dokazivanja teoruije struna, ovo ostalo ne pratim bas puno.

Nothing is true, everything is permitted...
3 godine
LHC uskoro u pogonu

Zanima me na koliko FPSa taj stoj vrti Krizu

2 godine
mars2057 kaže...

Baš me zanima što će otkriti s tim uređajem, samo smatram da nije u redu igrati se sa sudbinom čovječanstva zbog jednog eksperimenta, pa čak niti ako otkriće može dovesti do poboljšanja kvalitete života ljudi, a pogotovo ne zbog nečega što treba poslužiti pojedincima da se obogate. Ukoliko postoji i najmanja sumnja da bi se iz tog eksperimenta moglo izroditi nešto što će naštetiti čovječanstvu taj eksperiment se nebi trebao izvoditi do kad se ne osiguraju takvi uvjeti kojima bi se izolirale sve negativne popratne pojave eksperimenta. Svi pričaju o crnim rupama koje će sve progutati kao nečemu najgoremu što se može dogoditi, dok ja smatram da je dovoljno da samo na trenutak naprave snažno gravitacijsko polje i kasnije se uruše, a da ipak time uzrokuju izbacivanje zemlje iz prirodne putanje, potrese, i druge negativne stvari. Koliko ove moje slutnje o mogućim negativnim posljedicama imaju veze sa stvarnim mogućim posljedicama neznam, ali smatram da bi se takvi eksperimenti trebali dislocirati u svemir gdje nikome nemogu naškoditi ili se uopće ne provoditi.

Kao prvo svaki eksperiment se može iskoristiti za dobro i za loše, tako da je to nemoguće izbjeći. Tako su se stvari koje su napravljene za dobrobit čovječanstva koristile i za najgore stvari (čitaj atomska energija). Hvala americi najviše.

Kao drugo energija je premala da izbaci zemlju iz putanje ili stvori dovoljno jaku veliku crnu rupu, ali uvijek postoji opasnost od manje ili veće katastrofe.

2 godine
protjeran
mars2057 kaže...

Ti decko nemas mozga, jer da imas ne bi pisao ovakve baljezgarije.

Ovaj projekt ne moze nastetiti nikome, na njemu rade tisuće znanstvenika, najpametniji ljudi na svijetu.

Umjesto da citas po raznim retardiranim portalima glupe zakljucke retardiranih novinara o nekakvim crnim rupama, bolje potrazi malo po netu relevantne stvari i izjave samih ljudi koji rade na tome projektu.

Ko god je poceo siriti te maloumne komentara o nekakvoj velikoj katastrofi koja se moze dogodititi treba ga streljat, a jos ste veci bolesnici vi koji pušite te stvari i dajte neke svoje srednjoškolske poglede na to, a zapravo nemate pojma ni sto taj cijeli projekt predstavlja ni koji mu cilj.

Odi tamo ucit matematiku, sutra ce te uciteljica pitat pa neces znat, a ove stvari ne komentiraj ni ti ni ostala balavurdija, to ostavite znanstvenicima.

4 godine
LHC uskoro u pogonu

Po mojem mišljenju, veća je mogućnost da je Elvis Presley  živ, nego što će nastati crna rupa.

3 godine
v3rbatim kaže...

Ti decko nemas mozga, jer da imas ne bi pisao ovakve baljezgarije.

Ovaj projekt ne moze nastetiti nikome, na njemu rade tisuće znanstvenika, najpametniji ljudi na svijetu.

Umjesto da citas po raznim retardiranim portalima glupe zakljucke retardiranih novinara o nekakvim crnim rupama, bolje potrazi malo po netu relevantne stvari i izjave samih ljudi koji rade na tome projektu.

Ko god je poceo siriti te maloumne komentara o nekakvoj velikoj katastrofi koja se moze dogodititi treba ga streljat, a jos ste veci bolesnici vi koji pušite te stvari i dajte neke svoje srednjoškolske poglede na to, a zapravo nemate pojma ni sto taj cijeli projekt predstavlja ni koji mu cilj.

Odi tamo ucit matematiku, sutra ce te uciteljica pitat pa neces znat, a ove stvari ne komentiraj ni ti ni ostala balavurdija, to ostavite znanstvenicima.

Mislim da nema potrebe za vrijeđanjem i nazivanja drugih maloumnim. Činjenica je da i sami znanstvenici koji rade na projektu potvrđuju da je ovo najveći eksperiment ikad pokrenut u povjesti čovječanstva. Onda je logično se zapitati može li to naštetiti. Preostaje nam samo informirati se tome što više i čekati da vidimo što će se desiti. Do tad, samo nagađanja...

4 godine
LHC uskoro u pogonu

Ukratko, dok preko milijardu ljudi gladuje, degutantno je uopće pomisliti na $ ulupane za LHC. Dok se civilizacija srozava sve više i više, epidemije neplodnosti po svijetu, sumnjive igre sa svinjskom gripom i cjepivima, jačanje policijskih država i aparata velikog brata; ide se u ovo.

Svaka čast, ali mislim da čovječanstvo ima druge prioritete. Tko zna kakvi su motivi za ovo. Nikad se u povijesti čovječanstva nije ulagalo iz čistog altruizma.

Pa neka netko demantira. Ili bolje ne.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Van+Raus
4 godine
Raus kaže...

Ukratko, dok preko milijardu ljudi gladuje, degutantno je uopće pomisliti na $ ulupane za LHC. Dok se civilizacija srozava sve više i više, epidemije neplodnosti po svijetu, sumnjive igre sa svinjskom gripom i cjepivima, jačanje policijskih država i aparata velikog brata; ide se u ovo.

Svaka čast, ali mislim da čovječanstvo ima druge prioritete. Tko zna kakvi su motivi za ovo. Nikad se u povijesti čovječanstva nije ulagalo iz čistog altruizma.

Ti novci koji su potroseni za LHC su jako mali naspram novaca koji se svakodnevno troce u ratu SAD vs. "ostatak svijeta", i novcu koji se dnevno okrece na nafti i slicnim stvarima.

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 15:48 (Assassin).
4 godine
Assassin kaže...
Raus kaže...

Ti novci koji su potroseni za LHC su jako mali naspram novaca koji se svakodnevno troce u ratu SAD vs. "ostatak svijeta", i novcu koji se dnevno okrece na nafti i slicnim stvarima.

Istina... Plus je financirano sa strane od 111 zemalja.

4 godine
LHC uskoro u pogonu

Sve mi se čini da će prije eksperimenta opet nešto krenuti po zlu pa će opet stroj morati grijati da poprave problem, pa ponovno hladiti i tako još godinu dana ništa od svega Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
4 godine
Raus kaže...

u svijetu odavno gladuje preko milijardu ljudi i odavno se milijarde i milijarde trose za vojsku i ratove, po meni se jos premalo i ulaze u znanost, covjek jednostavno mora biti kratkovidan ako mu je zao dati novac za znanost

4 godine
LHC uskoro u pogonu

LHC služi nećemu. Samo problem je što je to prva tehnologija za koju ljudi mogi samo predviđati što bi se moglo dogoditi, ali ne i sa 100% sigurnošću to potvrditi. E sada ako su najbolji fizičari u svjetu sigurni da iz ovog experimenta ne može izaći ništa loše onda ok, barem ako pođe nešto po zlu znamo da nije moglo bolje. SmijehSmijeh

Sometime the best defense is to attack!
4 godine
Assassin kaže...

Upravo tako. Cijena LHCa je zanemariva u usporedbi sa glupostima na koje se u današnjem svijetu troši novac. Pa je jednako glup i svaki komentar kojemu siromaštvo predstavlja razlog zašto se ne gradio/koristio LHC (pod pretpostavkom da taj argument ne navodi stvari na koje se troši više novaca - a kojih je neusporedivo više).

Također, LHC ne predstavlja nikakvu opasnost - dokaze za to potražite na bilo kakvom znanstvenom siteu. Apsolutno ništa ne može poći po zlu (barem ne zlu poput "crna rupa koja će nas progutati"), niti se znanstvenici igraju vašim sudbinama.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 17:03 (itf4n).
3 godine
PaleRider kaže...
Raus kaže...

...

u svijetu odavno gladuje preko milijardu ljudi i odavno se milijarde i milijarde trose za vojsku i ratove, po meni se jos premalo i ulaze u znanost, covjek jednostavno mora biti kratkovidan ako mu je zao dati novac za znanost

Krivo si shvatio, nitko ne poriče da postoji tisuću drugih stvari čije bi se financiranje prije trebalo zaustaviti nego financiranje nekog znanstvenog projekta, no i ovakvi su ogromni znanstveni projekti promašena investicija s obzirom da postoji još tisuću drugih stvari koje bi trebale imati prioritet.

Ma daj pogledaj ježa ponovno, pa 'ko ga ne bi htio..
2 godine
M_dipl. kaže...

Krivo si shvatio, nitko ne poriče da postoji tisuću drugih stvari čije bi se financiranje prije trebalo zaustaviti nego financiranje nekog znanstvenog projekta, no i ovakvi su ogromni znanstveni projekti promašena investicija s obzirom da postoji još tisuću drugih stvari koje bi trebale imati prioritet.

A ti imaš doktorat iz fizike pa možeš sa sigurnošću tvrditi da je to promašena investicija? Pretpostavljam da bi, kad bi imao priliku za to, rekao Tesli kad je postavio teoriju izmjenične struje da baca novce bezveze i da bi mu bilo bolje da to ode uplatiti nekoj humanitarnoj zakladi?

Dečko, ne komentiraj stvari o kojima nemaš pogleda na širu sliku. Možda nama običnim smrtnicima tih 10 milijardi predstavlja silne novce bačene u neki suludi eksperiment, ali garantiram ti da će se kroz nekoliko desetljeća taj novac višestruko isplatiti.

3 godine

Jeste li gledali star trek 2009 film, ono kada Nero stvori u sredistu planeta Vulkana singularnost (nesto poput crne rupe) i to proguta planet . Čak najmanja mislim da je dovolno da polako počne gutati zemlju. Koliko je to moguče, čak ni stručnjaci nisu sigurni, iz ovoga može biti dobro a i može biti loše. Oni to nemogu potvrditi. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
4 godine
LHC uskoro u pogonu

Ma... Znanost. Lijepo je znanost i znanstveni fundamentalizam uzrokovao degradaciju čovječanstva na cinične konzumente. U ovakvom poretku stvari, ništa dobrog se ne može otkriti. Oni koji su financirali profitirat će eventualnim otkrićem. Ostali ne.

Po meni mogu tamo gljive uzgajati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice