Mac OS sve popularniji na webu

poruka: 15
|
čitano: 1.471
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mac OS sve popularniji na webu".
4 godine

Ali čekaj...

Ovo je stara vijest!!! To su već objavili na BOL-u!!!

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
moderator
RE: Mac OS sve popularniji na webu

Nije. Ona prethodna odnosila se na prosinac, a ova na siječanj.

4 godine

Ahhh... Sve jedno...

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine

Jel postoje ovakve statistike za Bug.hr? Da vidimo kakvih nas sve ima :)

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
4 godine
moderator
niki kaže...

Prema Analyticsu nešto malo preko 1 posto je posjeta s Mac platforme na BOL-u. Mogli bi staviti anketu, pa vidjeti koliko se podudara s tom statistikom.
4 godine

Da, to je logicno. U SAD-u je Mac puno popularniji, posebno na koleđima.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
4 godine
neaktivan

nema bolje reklame za macos od iphonea. jos da su malcice jeftiniji strojceki.. uzeo bih si jednog, pa onda ruku pod ruku i u setnju po nsb-u.. mamit poglede malo.

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
4 godine
bubbach kaže...

nema bolje reklame za macos od iphonea. jos da su malcice jeftiniji strojceki.. uzeo bih si jednog, pa onda ruku pod ruku i u setnju po nsb-u.. mamit poglede malo.

WTF?! Kako to mislis, iPhonea?
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
4 godine

mislim da je i postotak Apple povezanih vijesti na BOLu dosegao sličan udio, tj 10%

bubbach priča o hallo efektu koji je kod kupaca stvorio iPod i iPhone koji imaju mnogo veći udio od Maca al su proširili Appleovu filozofiju jednostavnih i funkcionalnih uređaja koja je došla s Macintosh računala

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
4 godine

A jel se broje i OS X-i koji su instalirani na hackintoshima? :)

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
4 godine
neaktivan
Miro kaže...
niki kaže...

Prema Analyticsu nešto malo preko 1 posto je posjeta s Mac platforme na BOL-u. Mogli bi staviti anketu, pa vidjeti koliko se podudara s tom statistikom.
efo bash malo gledam i na ... jednom "konkurentskom" site-u kojeg ne bi bilo pristojno reklamirati, također se vidi razlika globalnog i domaćeg tržišta.

2009/01
windows 97.71%
linux 0.90%
mac 0.80%

2008/01
windows 98.40%
linux 0.96%
mac 0.41%

a recimo na jednom stranom projektu (nije nikakav portal ni e-zine, doduše):
2009/01
windows 91.70%
linux 1.77%
mac 5.94%

brijem da će ove godine masno porasti udio windowsa... sedmica zbilja izgleda dobro, a sad se pod windowsima vrte stvarno svi velki browseri, tako da bi i udi macova sasvim lako mogao pasti na pretprošlogodišnju razinu.
horza [ono ispred konpjuktora]
4 godine
neaktivan
dgigibao kaže...
bubbach priča o hallo efektu koji je kod kupaca stvorio iPod i iPhone koji imaju mnogo veći udio od Maca al su proširili Appleovu filozofiju jednostavnih i funkcionalnih uređaja koja je došla s Macintosh računala

Da, otprilike sam na to mislio.. na iphoneu se polako ali sigurno navuces na safari koji je stvarno odlican, a i generalno postavke su nekako.. je istina da nema tu puno za cackat ali milije ti je kad ono bitno nadjes odmah, a takk je i na macovima- dobijes gotov proizvod, s malo prostora za neko tweakanje (tim vise sta ti je sve strano pa se osjecas ko alien u new yorku), ali toliko zavolis jednostavnost onog ceg imas da ti ne fali ono sta nemas.
mislim da znam sta pricam jer evo brojim 4 mjeseca kako imam iphone. prvo dva mjeseca 2g sad vec toliko i 3g i mislim da nikad u zivotu necu kupit drugi mobitel osim iphonea, a sjecam se da me bolesno zivciralo u startu sto nije imao copy paste texta, forward sms-a i neke bitne stvari.
sve to ulijeva optimizam da ne samo da bi se jednako brzo navikao vec vjerojatnije i navukao na macOS.
A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
4 godine
neaktivan
bubbach kaže...
dgigibao kaže...

Da, otprilike sam na to mislio.. na iphoneu se polako ali sigurno navuces na safari koji je stvarno odlican, a i generalno postavke su nekako.. je istina da nema tu puno za cackat ali milije ti je kad ono bitno nadjes odmah, a takk je i na macovima- dobijes gotov proizvod, s malo prostora za neko tweakanje (tim vise sta ti je sve strano pa se osjecas ko alien u new yorku), ali toliko zavolis jednostavnost onog ceg imas da ti ne fali ono sta nemas.
mislim da znam sta pricam jer evo brojim 4 mjeseca kako imam iphone. prvo dva mjeseca 2g sad vec toliko i 3g i mislim da nikad u zivotu necu kupit drugi mobitel osim iphonea, a sjecam se da me bolesno zivciralo u startu sto nije imao copy paste texta, forward sms-a i neke bitne stvari.
sve to ulijeva optimizam da ne samo da bi se jednako brzo navikao vec vjerojatnije i navukao na macOS.
 ne znam bash... opera za mobilne uređaje mi je daaaaaaleko bolja po tom pitanju. onak... baš je napravljeno za korištenje na malim ekranima, pomoću stylusa, sa optimizacijama za bandwidth... prekul
tu safari, IE, a bome i onaj gecko-based (pre-alpha) novitet moraju još puno žganci pojesti.
horza [ono ispred konpjuktora]
4 godine
horza kaže...
bubbach kaže...
dgigibao kaže...

ne znam bash... opera za mobilne uređaje mi je daaaaaaleko bolja po tom pitanju. onak... baš je napravljeno za korištenje na malim ekranima, pomoću stylusa, sa optimizacijama za bandwidth... prekul
tu safari, IE, a bome i onaj gecko-based (pre-alpha) novitet moraju još puno žganci pojesti.
  Opera je konkurentna Safari-u na većim ekranima s malo većom rezolucijom (kao npr. na iPhone-u). Ali ako uzmemo u obzir da gotovo svaki top model od Nokie, SE, Samsunga itd. ima rezoluciju ekrana od 240x320 onda ih ni Opera nemože spasiti. Safari u kombinaciji s iPhone ekranom uistinu pruža odlično iskustvo i vjerujem da mu po tom pitanju nijedan mobitel nije ravan, barem ne dosad. Evo ja npr. imam Sony Ericsson P1i i nebih ga mijenjao za iPhone ni u ludilu. Koristim Operu Mobile i Operu Mini ali kada na sestrinom iPhone-u vidim kako se cijela stranica učita i kako su oštra i čitka slova (zahvaljujući uistinu vrhunskom zaslone na iPhone-u - to je nešto što ni najveći mrzitelji iPhonea nemogu osporiti).

A što se tiče MacOS nisam bio nešto pretjerano oduševljen. Dva moja prijatelja imaju MAC i zapravo me izgledom nekako dosta podsjeća na KDE. Lijepo izgledaju, al meni se ne kupuje računalo da gledam kako je lijepo. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
4 godine

Glupo je gledati statistike udjela Mac korisnika na siteu koji se bavi PC komponentama, zar ne?

Ne znam kako doći do takvih podataka al najkorisniji bi bili podaci za naše tržište s nekih općenitih portala tipa index.hr ili net.hr

Udio Macova teško da može pasti zbog sedmice koja tek dostiže Leopard po pitanju funkcionalosti, može doći do prestanka rasta udjela jer je Vista bila najbolja reklama za switch na Mac, jedino da u Appleu zaseru Snow Leopard koji mora izaći prije sedmice.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice