Pa to mi uopće nije čudno, jer gledajući cijenu standardnog PC-a , i jednog Mac-a, ne treba se biti genijalac da bi se zaključilo da Mac pretežito kupuju ljudi dubljeg džepa, a samim time se i povećava vjerovatnost da će imati još neki gadget...
ova anketa je vjerovatno tocna, ali su je po meni pogresno objasnili,
trebali su napisat, da bogati ljudi imaju vise kompijutera, pa pokraj njih imaju i "koji" mac, te naravno hrpu gadgeta.
s tim da siromasnija "skvadra" nema "vremena" da probava svakakve OS-ove
U Americi su Mac-ovi jeftiniji i standard je veci tako da ovo "samo bogatasi imaju Mac" pada u vodu (bar sto se USA tice).
meni je ovo samo potvrdilo prijasnje misljenje a to je da je Mac bolji u nekim stvarima od PC-a, a PC je drugim stvarima bolji od Maca, nijedan nije superioriniji drugome
I samo potvrđuje da kad mac korisnici kritiziraju pc/win znaju o čemu govore jer koriste i jedno i drugo, a obratno je najčešće samo flejmanje. 
A.
Ili potvrđuje kako pored Maca moraš imati PC...
See what I did there?
Ma treba imati Mac i PC, i znati se sluziti jednim i drugim, samo jbg kad je v našoj deželi malo skuplje to
Jooj...prljavog li naci-kapitalizma...
Ajde sad američka dječurlijo navalite kupovati mac i ostale gadgete.
Pa nećete valjda da vas vide sa nekim pc notebookom sirotinjo... bljak
I samo potvrđuje da kad mac korisnici kritiziraju pc/win znaju o čemu govore jer koriste i jedno i drugo, a obratno je najčešće samo flejmanje. 
A.
A da? A kaj će im onda Win PC kraj superiornog Mac PC-a?! 
A.
u have a point there!!! :)
A.
daju ga materi ka i ja :)
ajme reterdirane ankete da je to nevjerojatno. ovo da imaju više gps i ostalih uređaja mi je najjače. koje gluposti brajo
to znace da imaju viska pare posto je logicnije koristit boot camp nego kupovat posebni pc,al eto..ili imaju clanova kucanstva koji nemogu bez bsoda :)
Superiorniji po cemu? Broju aplikacija? rasirenosti? arhitekturi (ista je dolaskom intela)? GEJMINGU (pogledajte samo koliko ljudi na ovom forumu se gejmeri)... Po cijeni jest (za tu jednu kantu od maca ja si slozim jos finiju kantu)! I dizajnu.... Po cemu drugom? Helou!
Superiorniji po cemu? Broju aplikacija? rasirenosti? arhitekturi (ista je dolaskom intela)? GEJMINGU (pogledajte samo koliko ljudi na ovom forumu se gejmeri)... Po cijeni jest (za tu jednu kantu od maca ja si slozim jos finiju kantu)! I dizajnu.... Po cemu drugom? Helou!
Pa u svakoj kategoriji u kojoj je Mac zastupljen, superioran je.
Ako gledamo kante nema bolje složene kante od MacProa koji iznutra izgleda kao apoteka. Ako gledamo all in one, iMac je tu standarad kojeg svi imitiraju. Treba ti HTPC? Iskreno Mini je tu nenadjebiv uz pomoć Plexa ili Boxeea. Apple TV van Amerike nema smisla. MacBookovi su još iz doba PowerBooka 100 iz 1991 model laptopa kojeg kasnije svi ostali PC proizvođači pokušavaju kopirati. Najnoviji je primjer hp Envy.
Treba ti jeftina kanta, e tu Mac nije ni zastupljen jer Apple zanima samo tržište +1000$ u kojem u Americi imaju 91% ukupne prodaje.
Ajd ohladi...
Iskreno, do prije koji tjedan sam zapravo smatrao da Apple ima jako kvalitetan hardware (pogotovo jer se moje Apple iskustvo temeljilo na iPodu, nešto sitno na iPhone 3G i MacBook, s time da naglašavam kako sam jedino vlasnik iPoda).
Kupovao sam komp i s obzirom koliko sam bio spreman dati za njega i što sam tražio (kvaliteta, da drži barem 4-5 godina, video obrada) u jednom trenutku sam se ozbiljno zagriao za Apple i to do te mjere da sam tako reći došao u dućan s mišljom u glavi kako izlazim van s jednim iMacom.
Je, da, šipak. Teški. Prodavanje magle da veće i teže ne može biti.
Što bih ja dobio za 9350 kuna...
Intel 2 Duo 2x2.66
2 GB DDR3 @ 1066
nVidija 9400 (256 MB djeljive memorije !!!!!!!!!)
20" 1680x1050
I što je najgore... To je ustvari redizajniran laptop -> nema OC, nema coolera, izuzetno limitirane nadogradnje.
A što sam dobio... Vidi Moj komp i to za 8700. Dobio sam komp za 8.7k koji, po karakteristikama, prije će konkurirati Mac Prou nego iMacu. Ne mogu tvrditi, ali vrlo vjerojatno da čak slabiju verziju Proa (koji košta btw 20 000 kuna) mogu sa ovom svojom bogohuljnom krntijom koja nije ni do noge Macu doslovno raz... stražnjiti.
E, da, što se tiče komentara tipa - Mac za dizajnere! Mac za video obradu!
Kako Core 2 Duo može raditi posao bolje od i5 / i7... Heck 2Quad konfe? U kojem svemiru?
Eh, da... Ako je Mac apoteka, onda je HAF 922 neurokirurška operacijska sala.
Živo me zanima kako bi se jedan iMac od preko 9300 kuna držao u 3DČmarkovima...
Takodjer bih napomenuo "superiornost" Applea u softwareu... Pod Windowsima ces 100% nac gotov proizvod SVEGA sto ti ikad bude palo na pamet i to u tisuce verzija. Igre da ne pricam (sad ce mi uletit da Mac nije za klince, vec za profije - mos mislit, najbolje si kupit auto koji moze vozit samo po tom i tom asfaltu).
Mac ni po cemu nije superioran PC-u.
Po dizajnu da... ali da se sloziti ljepi vrhunski hladjeni PC za tu lovu koju Apple trazi. Ispravite me ako se varam... I da, pogledajte Bukvin PC... Mac mu do jaja nije!
imac je savršenstvo.nadam se da će novi doći sa bluray pogonom i pržilicom.
ovo trollanje je stvarno na svakoj temi koja se dotakne maca
niko nikad nije tvrdio da je mac jeftiniji, i mislim da je sasvim bespredmetno raspravljat sta dobijes za kolko para posto postoje procesori za 7k kuna, i svako ima svoj izbor.
mozes za 9k kuna kupit pc i mozes za 9k kuna kupit mac i pc u jednom, a isto tako mozes slozit Hackint0sh masinu koja je u rangu najboljih macova.
moj sljedeci komp ce bit Hackint0sh iskljucivo zbog OS-a a ne zato da imam fancy jabuku na ekranu.
moj sljedeci komp ce bit Hackint0sh iskljucivo zbog OS-a a ne zato da imam fancy jabuku na ekranu.
Uostalom nije li od Maca ostalo samo to, operativni sistem?
Racunala su potpuno ista u hardverskom smislu
Negdje davno sam vidio nekakav link na kojem je netko usporedio OS-eve sa zrakoplovnim kompanijama koji je na saljivi nacin u potpunosti tocno opisao sve OS-eve.
Idem potraziti link
Meni se samo ne sviđa to što najjeftiniji MacBook košta koliko i iMac (otprilike)...
a narocito sto se tice macbookova njihova kvaliteta izrade je izuzetna, i trajanje baterije i preformanse.
svako ko je radio na njemu zna da vrijedi tih para.
Ja bi na ovu temu reko, pošto mi frend ima MacBook Pro od 15 000 kuna da je to jako jako bačen novac, iako sam ga odgovarao da to ne uzima da ima puno boljih i jačih laptopa od tih on je ipak kupio. Laptop je smeće. Samo ljudi koji nisu u informatičkoj branši si mogu takve stvari kupit jer nemaju pojma o ničemu a idu onom "ako neznaš šta je dobro, znaš šta je skupo" i tu Mac dolazi na svoje... ima svoj brend koji drži do kvalitete i dizajna i to stoji. Ali je precijenjen... barem u Hrvatskoj. Mac osim po dizajnu više nema ništa svoje od hardwarea kao šta je prije imao... sad trpaju sve unutra. (frendov macbookpro je bio već 5 puta na servisu)... I na kraju ispada da se od cijelog mac-a plaća samo dizajn, jer je sve ostalo isto kao i drugdje, ništa posebno... pa vi vidite.
daju ga materi ka i ja :)
Jer mami želiš pružiti u životu sve najbolje što postoji a ne nekompletne i ograničavajuće proizvode. Za svaku pohvalu
a narocito sto se tice macbookova njihova kvaliteta izrade je izuzetna, i trajanje baterije i preformanse.
svako ko je radio na njemu zna da vrijedi tih para.
Macbook je danas onaj bijeli Macbook, a ne unibody.
Kod Macbook Whitea je touchpad katastrofičan (za razliku od unibody Macbook Pro-a). Prst mi se uopće ne skliže... Pravo mučenje.
I da, malo je Mac precjenjen u HR...
MacOS superiorniji od cega? Debiana, Red Hata, Windows 7? Po cemu? I to sucelje? Meni osobno nije lijepo. Pohvalno je kako su rijesili instalaciju za razliku od windowsa (tipa linux repozitoriji)... Nema registry-a... Apple je imao mocne kompove za vrijeme G4 i G5 ako se ne varam kada su imali IBMove procesore... Tu u definitivno bili mocniji nego PC ali sada ne... S obzirom da sada koriste komponente koje se proizvode u velikim kolicinama (za raliku od prije kada su trebali IBMovi procesori, takodjer za to trebaju ploce itd itd...) ocekivao bi covjek da ce pojeftinit. Ali nisu. Inovativni u dizajnu jesu, svaka cast. Ali sto jos?
cujte junaci .. prvo racunalo sam kupio 1983 godine !!!! C64, pa Amiga pa PC na prosle godine iMac
s tolikim iskustvom malo mi je toga nejasno kod racunala ..
moj iMac je relativno zastario .. i sam sebe nagovaram na PC .. ali ne ide .. iako mogu kupiti neki nehalem conf na 200! jednostavno ne mogu se vratiti na PC
zasto ..
zato jer sam jucer radio clean install snow leoparda koji je bio gotov za 12 minuta .. ukljucujuci i user dialogs .. !!
zato sto kada na taj clean install instaliram app (dakle samo kopiram fajl na novi OS) koji sam koristio na novi OS sa backupa prebacim jednu prefs datoteku i taj app je podesen
sa svim kako je bilo .. svi chekboxovi i opcije sve je kao sto je bilo na starom OSu .. samo novoooo ..
ako zelim automatiku mogu ga pustiti da mi SVE ali SVE prebaci iz backupa i onda imam sve kako je bilo .. ali cemu onda clean install? ..
ako zahebem novi install, stari na vanjskom disku mi je bootabilan .. botam s njega kao da ga nikad nisam niti obrisao ..
preko mobilme, syncam iz clouda sveeee dock, system prefs, sveee kako je bilo ako hocu ..
i na kraju appovi koji trosim redom su mi bolji nego alternativa na windowsima ..
ja sam covjek ozenjen s dvoje djece .. i stoga nemam vremena .. (ili ipak imam raditi clean install :)) kupio bi sta god samo da mi radi ..
i nazalost Mac OS je najbolji .. zasto nazalost .. volio bih da je iMac hardwerski jaci .. sto nije .. za igre :)
uglavnom .. jednom kada probas taj Mac OS .. i apps koji su odlicni .. npr. iMovie, iPhoto, Numbers, Little Snapper, Cyberduck,
Tweetie, FCP, smcfancontrol, Safari, Apple Mail, MobileMe sync s telefonom (nemosh izgubiti contacte i da hoces). Adium, iTunes, Plex,
iStat pro, Discoapp, RipIT, SuperDuper, CandyBar, TimeMachine, Spaces, NetNewsWire, RemoteBuddy, su neki koje ja koristim ..
je sve to slicno kao na win platformi .. ali ipak nije ..
razlika nije neka sto se neda vidjeti sa slika i s web specifikacija ..
racunalo treba koristiti pa sam ocjeniti jel bolje ili ne ..
meni je bolje, ne zasto sto je apple, zasto sto je ovo ili ono, vec zato sto na njemu radim super stvari koje bi na PCu teze, gluplje ili nikako odradio ..
.ez.
Posteno...
pc je vise modni dodatak od maca, i pc useri vise briju na moding spike i ostali bul$it. i totalno ti je analogija promasena jel je mac alat koji skoro besprijekorno funkcionira....