Magny-Cours u isporuci

poruka: 37
|
čitano: 2.921
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Magny-Cours u isporuci".
2 godine
Magny-Cours u isporuci

lijepo, lijepo sam je pitanje kolko će to koštat....

Dompa
2 godine
Magny-Cours u isporuci

uff prava stvar

ajmo svi na erep ;)
4 godine
RE: Magny-Cours u isporuci
Dompa kaže...

lijepo, lijepo sam je pitanje kolko će to koštat....

Za one kojima je to namijenjeo cijene im nece biti previse ogranicavajuci faktor

Every time two people have sex, an angel gets a boner
2 godine

i to što kažeš....

Dompa
3 godine
Magny-Cours u isporuci

Kome i za što treba 12 ili 16 jezgri, i koja je uopće cijena ovih čuda, i da zasto su taktovi tako niski?

4 godine
mind_challenge kaže...

Kome i za što treba 12 ili 16 jezgri, i koja je uopće cijena ovih čuda, i da zasto su taktovi tako niski?

Vjerovatno je to za servere kojima dobro dođe puno jezgri jer moraju više poslova obraditi istovremeno. Za taktove ne znam, i ja sam očekivao da će biti viši, barem do 2.5 GHz.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
2 godine
mind_challenge kaže...

pa taktovi su vjerovatno niski radi velike kolicine jezgri..vjerovatno i puno bolji pristup razvoju procesora u buducnosti je povecavanje broja jezgri, tako da takt i nije toliko bitan..naravno, za softver koji to zna koristiti..

12 jezgri, a da rade na 3Ghz, koliko bi bila onda potrosnja, temperatura..

a treba za servere..kome trebaju dva Xeon-a sa po 4 jezgre, pa se opet prodaju..

3 godine
neaktivan

Sve, ali bas sve, ti pise u samom clanku, samo treba procitati.

Procesori su namijenjeni uporabi u serverima, a taktovi su niski radi stabilnosti sustava.

4 godine
mind_challenge kaže...

Više GHz - veća potrošnja i zagrijavanje, a to nije zanemariva stvar kod servera.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
4 godine
mind_challenge kaže...

Off Topic... Da poznaješ funkcionalnost i namjenu servera vjerojatno ne bi postavljao tako banalna pitanja.

On Topic... Drago mi je da je napokon ova dugo očekivana arhitektura ugledala svjetlo dana. Isto tako vjerujem da će se uskoro predstaviti i "obične" inačice sličnih procesora predviđenih za neprofesionalnu upotrebu.

Ovom linijom proizvoda AMD bi mogao zauzeti stabilnije mjesto na tržištu serverskih procesora.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
2 godine
mind_challenge kaže...

3d work,montaza 3d frameova.Ja znam da sam jednom cekao cjelo popodne da mi se rendera frame od 20 sekundi u kojem mi se 3d text rotira skupa sa jednim 3d objektom.

www.gamevirt.co.cc Raj za gamere
4 godine
Magny-Cours u isporuci

brzina u GHz je nebitan faktor u serverskom okruženju.

puno je važnije koliko se griju, tj. koliki im je tdp.

ako s epstavlja pitanje malih taktova onda definitvno treba shvatiti da ti procesori nisu za igranje, sto je vjerojatno glavna preokupacija onih koji to pitaju.

takoder, kod ovakvih procesora vazna je i kolicina i grada cache memorije, tj. koliko razina cacha imaju i u kojim kolicinama.

i zadnji bitan faktor, koji je posljedica ovih ranijih je broj operacija koji je moguce odraditi i propusnost procesora (GB/s).

veliki brpoj jezgri pogoduje virtuallizacijji i cloud okruzenjima.

3 godine
Magny-Cours u isporuci

4 x 12 jegri :) Mogla bi se fina radna stanica složiti.

3 godine
Magny-Cours u isporuci

neka oni štancaju xy jezgrene procesore za servere... jer sve što ide na servere ide i na male kompjutere, s vremenom, ali stigne... :)

2 godine
Magny-Cours u isporuci

ono što me najviše veseli kod ove vijesti je da je amd napokon pretekao intel, barem što se tiče tog segmenta tržišta

do sada je intel bio nedodirljiv a ovim procesorom bi se trebale promjeniti stvari na tržištu

krajnji rezultat bi trebao biti više jezgri (6,8,12...) dostupne malim korisnicima po prihvatljivim cijenama

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
3 godine
mind_challenge kaže...

Uzmi to ovako traktor(serverski procesor) nije brz a poljoprivrebnici ga kupuju, a "obični" auti(kučni procesori) imaju svoje kupce.

Dali če poljoprivrednik iči orati sa golfom, ili češ ili po gradu sa john deeromNeodlučan.

Ovi procesori imaju svoju primjenu i tamo če raditi najbolje.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
2 godine
ivan262 kaže...
mind_challenge kaže...

Uzmi to ovako traktor(serverski procesor) nije brz a poljoprivrebnici ga kupuju, a "obični" auti(kučni procesori) imaju svoje kupce.

Dali če poljoprivrednik iči orati sa golfom, ili češ ili po gradu sa john deeromNeodlučan.

Ovi procesori imaju svoju primjenu i tamo če raditi najbolje.

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
4 godine
Geophysics kaže...

ono što me najviše veseli kod ove vijesti je da je amd napokon pretekao intel, barem što se tiče tog segmenta tržišta

do sada je intel bio nedodirljiv a ovim procesorom bi se trebale promjeniti stvari na tržištu

krajnji rezultat bi trebao biti više jezgri (6,8,12...) dostupne malim korisnicima po prihvatljivim cijenama

mislis da je pretekao intel?

ima i intel xeon sa 12 jezgri.... 6 fizičkih, 6 logičkih, turbo boost tehnologija za manju potrošnju struje,..

budmeo vidjeli testove..

3 godine
sasa kaže...

mislis da je pretekao intel?

ima i intel xeon sa 12 jezgri.... 6 fizičkih, 6 logičkih, turbo boost tehnologija za manju potrošnju struje,..

budmeo vidjeli testove..

Sirova snaga je sirova snaga, jer za onih 6 logičkih od intela se pišu posebni kodovi, a za 12 normalnih procesora to je nepotrebno i puno je jednostavnije.

2 godine
protjeran
Magny-Cours u isporuci

ne znam cemu se tako uzbuđujete?!?

kod paralelne obrade podataka - na serverima i super racunalima i kod profesionalaca zbog specijaliziranih aplikacija je**n proizvod dok za obicnog korisnika TOTALNO NEPOTREBNO

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 13:58 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...

ne znam cemu se tako uzbuđujete?!?

kod paralelne obrade podataka - na serverima i super racunalima i kod profesionalaca zbog specijaliziranih aplikacija je**n proizvod dok za obicnog korisnika TOTALNO NEPOTREBNO

ti meni hočeš reći da ja sad kupim, teoretski, matičnu koju daju sa 2 utora za proc i 2 komada od po 12 jezgri, sa recimo, pošto su 2 proca može i duplo memorije, oko 24 gb memorije... nekakav SLI koji bi se mijenjao kako tržište traži... !! I šta bi falilo takvom stroju kojeg nebih morao mjenjati narednih 10 godina! Kome bi to ikome od nas smetalo?! teoretski rečeno...

4 godine
ranko091 kaže...

ti meni hočeš reći da ja sad kupim, teoretski, matičnu koju daju sa 2 utora za proc i 2 komada od po 12 jezgri, sa recimo, pošto su 2 proca može i duplo memorije, oko 24 gb memorije... nekakav SLI koji bi se mijenjao kako tržište traži... !! I šta bi falilo takvom stroju kojeg nebih morao mjenjati narednih 10 godina! Kome bi to ikome od nas smetalo?! teoretski rečeno...

1. za obicne smrtnike ne postoje aplikacije koje iskoristavaju 24 jezgri!

2. arhitektura takvih procesora je dosta drugacija od komercijalnih na trzistu dostupnih procesora i ti kao obican kucni korisnik nebi imao nikakv porast na brzini! trgao bi te vjerovatno jedan i7

3. tesko da bi i imao takvo nesto da bi ti trajalo 10godina! sve zastarjeva i siguran sam da danas ne postoji 10 godina star serverski sustav jos u upotrebi (vjerovatno se isto mislilo da bi moglo trajati 10 godina...)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
2 godine
protjeran

da, cak i da teoretski nabavis takvu konfu ti od nje nebis u svakodnevnom radu i aplikacijama(tu prvenstveno mislim na igre i slicno a ne na profesionalni softver) imao nikakvu korist cak dapace zbog smanjenih taktova performanse bi ti bile i losije nego na sadasnjem quadu.

u buducnosti mozda jos octacore bude nesto iskoristiv sve daljnje povecanje jezgri na sadasnjoj arhitekturi nema smisla

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 14:50 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...

u buducnosti mozda jos octacore bude nesto iskoristiv sve daljnje povecanje jezgri na sadasnjoj arhitekturi nema smisla

Joj nemojte me da tražim one rečenice koje su ljudi govorili da nije moguće, pa se sve ostvarilo i prevazišlo sva moguća očekivanja...

2 godine

kako stvari idu ta bi konfiguracija bila pregažena za max 2 godine

2 godine
protjeran

znam i ja dobro za Bill Gatesovih "640 k ought to be enough for anyone" i slicne gluposti ali vjerujum mi da znam o cemu trenutacno govorim

ovdje nisam spominjeo sta je nemoguce naprotiv izgradnja takvih procesora umnozavanjem broja jezgri je za proizvodjace relativno lagana i vjerojatni put koji ce oni forsirat dokle god to budu mogli uvalit potrosacima - po meni na sadasnjoj arhitekturi OCTACORE je plafon

druga je stvar sto su takvi procesori totalno neiskoristivi za normalnu upotrebu i to je cinjenica svidjalo se nekom ili ne

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 15:14 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...

druga je stvar sto su takvi procesori totalno neiskoristivi za normalnu upotrebu i to je cinjenica svidjalo se nekom ili ne

ja kad sam uzeo dual core, u to vrijeme nije bilo igre koja će to iskoristit. morao sam skidat patcheve i fixeve da radi kako spada, a vidi sad. Dual core je povijest... muči se na svim novim igrama...

tako da danas možda nije iskoristivo ali u narednim godinama, kad se višenitni software rasprostrani, višak jezgri će biti samo plus.

2 godine
AA-d00d kaže...

sve zastarjeva i siguran sam da danas ne postoji 10 godina star serverski sustav jos u upotrebi (vjerovatno se isto mislilo da bi moglo trajati 10 godina...)

postoji ih jako puno, što na razini OS-a što na razini HW s time da tu ne pričam o risc i sličnim sustavima

kod mene normalno radi.....
2 godine
protjeran

imam osjecaj kao da se borim sa vjetrenjacamaOsmijeh

ima nesto u poluvodickoj industriji sto se zove Amdahlov zakon a sto se danas vec smatra postulatom tj necim sto ne treba dokazivat vec je samom sebi dokaz (a=b b=a)

Amdahlov kaze da je izvodjenje kod visejezgrenih/viseprocesorskih racunala ograniceno sekvencijalnim dijelovima programa/aplikacije to jest ako je pola programa sekvencijalano maximalno ubrzanje ce u teoriji iznositi maximalno dva, u praksi niti toliko

da ne kompliciram graf ce skuzit svaka budala

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 16:28 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...

imam osjecaj kao da se borim sa vjetrenjacamaOsmijeh

ima nesto u poluvodickoj industriji sto se zove Amdahlov zakon a sto se danas vec smatra postulatom tj necim sto ne treba dokazivat vec je samom sebi dokaz (a=b b=a)

Amdahlov kaze da je izvodjenje kod visejezgrenih/viseprocesorskih racunala ograniceno sekvencijalnim dijelovima programa/aplikacije to jest ako je pola programa sekvencijalano maximalno ubrzanje ce u teoriji iznositi maximalno dva, u praksi niti toliko

da ne kompliciram graf ce skuzit svaka budala

sad si me totalno zbunio... znači winrar će otpakirat sa jednom jezgrom neki paket za recimo 1 minutu, a sa 1024 jezgre ce to napravit za 30 sekundi ili nešto malo više od 30 sec...?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 16:37 (ranko091).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice