Magny-Cours u isporuci

poruka: 37
|
čitano: 2.917
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Magny-Cours u isporuci".
2 godine
protjeran
RE: Magny-Cours u isporuci

Odgovor je da i ne

imat ces napredak do odrejdjenog broja jezgri, dekompresiranje je relativno jednostavno izracunavanje koja se lako da do odrjedene mjere paralelizirat.

Recimo ako se da do 75% (u sto sumnjam) imat ces s dodavanjem jezgri postepeno ubrzanje sve do maximalno 128 jazgri a ubrzanje ce ti biti max 4 puta tj do 20s

Daljnjim povecanjem broja jezgri na istom taktu, istoj arhitekturi, istoj velicni tranzistora-nodu neces dobiti ama bas nista tj. u praksi ces imati jos usporavanja zbog povecane potrosnje/zagrijavanja, dijeljenja zajednickog cache...

Doduse dosta ovisi o programerskoj sposbnosti da aplikaciju prilagode paralelizacija sto je mucho mucho zaje**n posao.

Odlican primjer je firefox koji ni dan danas nije u stanju iskoristi drugu jezgru a kamoli sta vise

Ista stvar je s igrama, dual core je za engine(graficki) dosta. ono na sta se jos mogu jezgre utrosit i sta danas radi je fizikalni engine i umjetna inteligencija 

Crysis kao vrhunac tehnologije za sve one djindje koje ima koristi samo dvije jezgre a to dovoljno govori

Glavno pitanje je tko ce i kako programirat za octacore a o daljnjem nema smisla ni raspravljat

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 17:45 (dado8).
3 godine
Magny-Cours u isporuci

dobro prvo da ti samo ispravim da ti je 4 puta od 60 sec 15... :)

A ovo drugo nisam znao, za taj paralelizam iskoristivosti. Mislim reć,  na to da je to tako lose.

Znam da se visenitni software jako slabo razvija i vjerujem da je uzasno tesko programirat takvo što, ali šta je tu je, sve ide naprijed, pa morat će i software developeri počet da iskorištavaju svu tu snagu. Ako ne, stat će i potražnja hardwarea, a siguran sam da nikome nije do toga...

2 godine
protjeran

imas pravoŠutim

na faksu izracunam takve kobaje od kojih obicne ljudi boli glava pri samom pogledu na njih, dok redovito grijesim na takvim sranjiimaSmijeh

Sad vidis zasto je ps3 sa svojim cell-om na tako zlom glasu medju devloperimaSmijeh

Programiranje za takvo sto je gadan dug i nadasve skup sport kojeg svi u sirokom luku pokusavaju izbjegavat.

Vec dugo software kaska za hardware-om i ta razlika ce se samo povecavat dok je prije kod jednojezgrenih situacije bila totalno obrnuta

Sama x86 arhitektura je vec dugo zrela za otpad samo joj se iz mnogobrojnih sebicnih interesa zivotni vijek umjetno produzava, jos malo pa ce morat na aparate i tad ce svima bit jasno da joj nema spase i da ide tamo gdje joj je i mjesto - u povijest hehe

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 19:02 (dado8).
4 godine
ranko091 kaže...

može i duplo memorije, oko 24 gb memorije...

danas serveri sa 2 procesora idu do 192GB RAM-a, tako da je tvoja brojka od 24GB nije nista posebno

3 godine
sasa kaže...

danas serveri sa 2 procesora idu do 192GB RAM-a, tako da je tvoja brojka od 24GB nije nista posebno

očito nisi sve čitao... nisam mislio kupit (teoretski) server, nego kućno računalo, sa normalnom matičnom sa dva socketa. a pošto  trenutno na tržištu samo 4 x 3 ddr3 kit... onda sam mislio na taj sistem. a to što se za servere prodaju druge memorije, to znam. i to što njihove matične imaju 18 slotova, i što se na njih stavlja 8 gb moduli, sve to stoji, samo cijena nije nimalo normalna...

4 godine
Magny-Cours u isporuci

@ranko

zar postoje maticne za amd procesore sa dva socketa? nedavno je pokazana maticna za kucne korisnike sa dva socketa za intel cpu.

a maticne za server ti mozes imati i doma samo moras znati da su jako skupe...

3 godine
sasa kaže...

@ranko

zar postoje maticne za amd procesore sa dva socketa? nedavno je pokazana maticna za kucne korisnike sa dva socketa za intel cpu.

a maticne za server ti mozes imati i doma samo moras znati da su jako skupe...

Znam ja da su dijelovi za servere skupi, samim time što su puno kvalitetniji i što su teže nabavljivi.

evo nasao sam ovu dual socket...

http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=N82E16813131146

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 11:21 (ranko091).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice