kolko tek nitendo zarađuje na wii
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I kako se oni financiraju? Znam da imaju i druge proizvode, ali ipak...
Konzola nedonosi lovu, ali igrice da, a najviše se čeka novi GT pa da vidiš kako će porast prodaja PS3
točno tako.
Čije igrice? Pa Sony ih baš i ne proizvodi...
ali zato pobire lovu od njih
Aha... Cool! 
Sony je zapravo prije prodavao ps3 po cijeni manjoj od cijene proizvodnje, tako da im se zarada bazirala na prodaji SDK-a
Kod sonya gotovo sve najprodavanije igre su bile proizvedene od samog Sony-a tj. developera koji su njihova podružnica.
Ja mislim da kad sony ne bude vise gubio na konzolama da ce uskoro biti probijena i moci cemo igrat kopirane igre na njoj.
Prodaja je tako mala jer nema piratluka za tu konzolu, tužno ali istinito.
Neće se puno stvari promijeniti niti kada GT5 izađe konačno, ne znam kako vi ali ja ne znam baš puno ljudi koji bi kupili konzolu od 2000+kn samo da bi igrali jednu igru..
Još u doba recesije, izdvojit 500+kn za original igru nikako nije malo.
Sumnjam u te gubitke.
Logika naknadne zarade na igrama je tanka, u poslovnom smislu blesava.
Što uopće tu ima biti prejeftino ?
3 godine star procesor + 512 mb rama i 250 Gb disk se prodaje za oko 2500 kn.
Gdje je tu bagatela ?
A ta procijena troškova samo Soniju ide u korist.
Razlog više da kupiš relativno skupu konzolu.
Prodaja je tako mala jer nema piratluka za tu konzolu, tužno ali istinito.
Neće se puno stvari promijeniti niti kada GT5 izađe konačno, ne znam kako vi ali ja ne znam baš puno ljudi koji bi kupili konzolu od 2000+kn samo da bi igrali jednu igru..
Još u doba recesije, izdvojit 500+kn za original igru nikako nije malo.
Istina, ali pazi ovo: U većini igri npr. NFS i slično dobiješ 70 autiju i 20-tak staza. U GT5 dobiješ 1000 autiju i 70 staza. I to ne male varijacije nego: F1 formule, WRC, NASCAR, Super GT itd. Možda je 500 kn nekome skupo, ali definitivno ova igra nudi puno toga. Doslovno dobiješ nekoliko igri u njoj (gledajući da F1 je imao posebnu igru, WRC također itd.).
Ma to stoji, GT je jednostavno neusporediv sa bilo kojom takvom igrom po pitanju ponude..
Ali opet, moraš pljunut oko 2500kn + još barem 500kn za igru..
Prilično skupa zabava, ali tko voli.. Iste priče su bile i kad je izlazio MGS4 - "igra koja će prodati konzolu, najveća eksluziva etc etc." i na kraju je prodaja porasla tek nešto sitno.
Kažem, da sutra izbriju čip ili što već za piratske igre, prodaja konzole bi vjerojatno višestruko skočila.
Ne bi bila potrebna nikakva dodatna eksluziva, jer kvalitetnih igri već ima i više nego dovoljno.
Ma to stoji, GT je jednostavno neusporediv sa bilo kojom takvom igrom po pitanju ponude..
Prilično skupa zabava, ali tko voli.. Iste priče su bile i kad je izlazio MGS4 - "igra koja će prodati konzolu, najveća eksluziva etc etc." i na kraju je prodaja porasla tek nešto sitno.
Kažem, da sutra izbriju čip ili što već za piratske igre, prodaja konzole bi vjerojatno višestruko skočila.
Ne bi bila potrebna nikakva dodatna eksluziva, jer kvalitetnih igri već ima i više nego dovoljno.
ja sam kupio radi gt5 ps3 naravno igram i druge igre..i neznam nikog ko kupuje radi samo jedne igre i nijednu igru nece vise igrat na tom sistemu jer ak je kupio konzolu sigurno ce kupit bar jos par igri..tak sam ja kupio jos killzone 2,uncharted....
u tom je stvar jer cim vise konzola to ce se vise igara prodavat a to oni oce i zato sony ima toliko kvalitetnih igri
Igre im (svim konzolama) donose lovu na taj način da im izdavači plaćaju tzv 'licence fee'. Zato su i igre za konzole skuplje, jer toga na PC nema.
Tako da su Sony, MS i Nintendo u debelom plusu, budite uvjereni.
PS3 i igrice su skupe, ali se definitivno isplati. Još koje vrijeme i još će se više isplatiti. Možda je on za naše uvjete, došao nekoliko godina unaprijed, ali pomalo dolazi njegovo vrijeme....
Ja sam i dalje da budu samo originali na njemu, bez pirata... Zato što te to tjera da kupiš par kvalitetnih igrara , prema svom ukusu. Da dobro promisliš... Kupiš jednu pucačinu, jednu sportsku igru i GT obavezno... Uz to kupiš GTA4 ili nešto tako i to je to... Peglaš ga u društvu sa ekipicom na kvalitetnom ekranu i nema bolje zabave...
jbg. skupa zabava, ali po meni prvoklasna... to je druga stvar što se masu prozvanih gejmera trudu da odigraju milijun nastavaka, a pola od tih je smeće.... Za mene,a igram se još od doba DOS-a, PS i druge konzole su bile i ostale zabava za ekipicu. Igranje uz rame sa protivnikom i naslađivanje jedan drugome... PC za svo drugo igranje.... Multiplayere, singleplayere, razne questove i sve ostalo....
Kad se sjetim, prvi put sa 4 joystika... Nintedo 64 i Mario Cart i James Bond, Golden Eye, ketchup u očima.... A onda multitap i stvorena je legenda PES.......
ja ču pričekat još godinu dana pa ga kupujem :)
Ajde vise shvatite da igre za PS3 ne kostaju 500 kn.To sto lokalni distributer dere nema nikakve veze sa cijenom.Igre za PS3 najnovije kostaju 350 kn.Trk na http://www.sendit.com/home.dept i od tamo narucujte.