Microsoft od srpnja „ugljično neutralan“

poruka: 26
|
čitano: 1.073
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft od srpnja „ugljično neutralan“".
5 godina

kako mi ovi iz grinpisa idu na neku stvar... oni zahtijevaju ovo, ono i sta sve ne... oni hoce spasiti planet. od cega ? kako ? kada ? i zasto planet uopce treba spasiti ? preseravaju se umjesto da idu raditi nesto korisno. i sto je najgore, onaj njihov brod ide na dizel... to je hrpa govana koja nema nista u zivotu pametno raditi pa onda idu i zajebaju sve oko sebe

4 godine

Ah, prokleti ukljikov dioksid! Treba i poljoprivrednicima sa staklenicima nabiti na nos da nije dobro to što CO2 koriste za pospješivanje rasta biljaka. Zamišljam svijet sa 0 ppm CO2 u zraku! Naravno, nas tad nema ali Majka Zemlja je sretna!

{#}

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
3 godine

I tak... {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
5 godina

Steta para, bolje da su ih sp1zdili u nesto sto stvarno koristi covjecanstvu.  :(

4 godine
Re: Microsoft od srpnja „ugljično neutralan“
Zoidberg kaže...

Steta para, bolje da su ih sp1zdili u nesto sto stvarno koristi covjecanstvu.  :(

Ma mogli su novac usmjeriti za gradnju nekih naselja u siromašnijim zemljama, neki potez za pokretanje ekonomije u manjem gradu ili tako nešto. Ovako se bore protiv imaginarnog neprijatelja umjesto da rade, kako si rekao - nešto stvarno korisno.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
19 mjeseci
vlad0 kaže...

I tak... {#}

lijepa je njegova spika,nekoliko sam ih saslusao,al moramo shvatit,on prica amerikancima,kojima i da sve das,on bi se osjecao siromasnim,da kolumbo sad moze vidjet sta je otkrio,i kome,ja garantujem da bi sam potopio svoj brod {#}

sto se tice tog "zelenisa" u americi,ako neumru od sunca,od aidsa ce sigurno {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 19:12 (agent47thehitman).
4 godine

Zašto uopće Microsoft boli ku**c što Greenpeace misli?

Only a dead noob is a good noob.
5 godina
Grinpis se bori protiv svih tih pi*darija kaj zagadjuju okolis, japanaca kaj kolju kitove, na nacin da unajme brod velicine trajekta i ganjaju ih kureci tisuce litara goriva.
Jednoga dana necemo ni prdit jer ce biti pinkpis koji ce nas harasat svaki put kad tihomir postane zvonimir.
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
15 mjeseci
agent47thehitman kaže...
...

lijepa je njegova spika,nekoliko sam ih saslusao,al moramo shvatit,on prica amerikancima,kojima i da sve das,on bi se osjecao siromasnim,da kolumbo sad moze vidjet sta je otkrio,i kome,ja garantujem da bi sam potopio svoj brod {#}

sto se tice tog "zelenisa" u americi,ako neumru od sunca,od aidsa ce sigurno {#}

Kolumbo je otkrio predivnu zemlju, nebi mogao riječima opisati koliko ima lijepih "krajolika",. Problem je u ljudima a ne u "novom" svijetu. Zato ovo boldano nije dobro, a podcratno je dobro, ima razlike. :)

Tom Hanks u slobodno vrijeme. Drago mi je!
3 godine
neaktivan
Random. kaže...

Ah, prokleti ukljikov dioksid! Treba i poljoprivrednicima sa staklenicima nabiti na nos da nije dobro to što CO2 koriste za pospješivanje rasta biljaka. Zamišljam svijet sa 0 ppm CO2 u zraku! Naravno, nas tad nema ali Majka Zemlja je sretna!

{#}

wattsupwiththat.com jednostavno nije site koji objavljuje relevantne podatke. Ono što se tamo piše je u najmanju ruku jednako teorijama zavjere.

Da, biljke koriste ugljični dioksid, ali nije to samo tako jednostavno... Emisije ugljičnog dioksida i njegove potrošnje su milijunima godina bile u vrlo balansiranom ciklusu. Samo povećanje emisija od 1900 godine se usedmerostručilo, a floru na Zemlji se konstantno uništava, i to ne samo šume nego i morsku floru koja je većinom odgovorna za apsorpciju CO2. I to se odnosi samo na CO2. Proizvodnja stakleničkih plinova je uveliko premašila mogućnost Zemljine kompenzacije, a tendencija ide prema gore.

C02 je važan ali takav sarkazam je isto kao reć: hej, pa nama treba kisik, zamišljam Zemlju sa 100% udjela kisika i mi ćemo biti sretni :S

Na kraju, svaka čast Microsoftu, nadam se da će se i druge kompanije povest za tim primjerom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 8:13 (Trickortreat).
4 godine
Trickortreat kaže...
Random. kaže...

{#}

wattsupwiththat.com jednostavno nije site koji objavljuje relevantne podatke. Ono što se tamo piše je u najmanju ruku jednako teorijama zavjere.

Da, biljke koriste ugljični dioksid, ali nije to samo tako jednostavno... Emisije ugljičnog dioksida i njegove potrošnje su milijunima godina bile u vrlo balansiranom ciklusu. Samo povećanje emisija od 1900 godine se usedmerostručilo, a floru na Zemlji se konstantno uništava, i to ne samo šume nego i morsku floru koja je većinom odgovorna za apsorpciju CO2. I to se odnosi samo na CO2. Proizvodnja stakleničkih plinova je uveliko premašila mogućnost Zemljine kompenzacije, a tendencija ide prema gore.

C02 je važan ali takav sarkazam je isto kao reć: hej, pa nama treba kisik, zamišljam Zemlju sa 100% udjela kisika i mi ćemo biti sretni :S

Na kraju, svaka čast Microsoftu, nadam se da će se i druge kompanije povest za tim primjerom.

WattsUpWithThat.com objavljuje relevantne podatke. Ne bavi se teorijama zavjera i svaka tvrdnja ili protuargument je potkrijepljen znanošću. Dnevno se objavi nekoliko članaka koji su vrlo često znanstvena disekcija trenutnih znanstvenih radova ili medijskih tvrdnji. Komentatori su bar tri puta više upućeni u stvar od nas na ovome forumu.

Linkaj mi na to što je na WUWT teorija zavjere. Debata se ne vodi na način da se kaže "Ovaj i onaj i svi ovi misle jednako kao ja - stoga ja sam u pravu." Ako imaš neki argument da su članci sa WUWT netočni - opovrgni te tvrdnje.

3 godine
neaktivan
Random. kaže...
Trickortreat kaže...
Random. kaže...

{#}

WattsUpWithThat.com objavljuje relevantne podatke. Ne bavi se teorijama zavjera i svaka tvrdnja ili protuargument je potkrijepljen znanošću. Dnevno se objavi nekoliko članaka koji su vrlo često znanstvena disekcija trenutnih znanstvenih radova ili medijskih tvrdnji. Komentatori su bar tri puta više upućeni u stvar od nas na ovome forumu.

Linkaj mi na to što je na WUWT teorija zavjere. Debata se ne vodi na način da se kaže "Ovaj i onaj i svi ovi misle jednako kao ja - stoga ja sam u pravu." Ako imaš neki argument da su članci sa WUWT netočni - opovrgni te tvrdnje.

Da, da, svatko može pomisliti moj omiljeni site ima točne podatke, ali na svijetu ima svakakvih znanstvenika, doktora znanosti, koji pišu kojekakve gluposti. Ali normalno da imam i izvore koji govore o netočnim navodima sa wattsupwiththat.com. Čovjeku sa zdravom logikom ne bi trebalo dugo da zaključi da ono što sam napisao drži vodu, ali ako ti baš treba izvora odi na stranice NASAe pa provjeri relevantne podatke, a što se tiče izvora koji oporgavaju kredibilitet tog bloga:

http://www.guardian.co.uk/environment/georgemonbiot/2009/may/15/climate-change-scepticism-arctic-ice

http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2010/feb/24/climate-change-debate

http://www.webcitation.org/mainframe.php

Neću reć da na whatsupwith that nema točnih podataka, ali neki su stvarno lupi glavom u zid glupi....

5 godina

Joj koju su (opet po ko zna koji put) muljažu amemri smislili sa tim

"carbon footprint" i odrješenjem grijeha kupovanjem "carbon credits".

Sve to skupa je nagruvano kroz lobije u globalne državne zakone

pa eto novih muljaža.

No evo zato smo mi lijepo 77. baš smo green nacija. Zeleniji od

Makedonije, ili skoro za duplo od bosne.

3 godine
neaktivan
overhaul kaže...

pa eto novih muljaža.

Lošiji od Kine?!?!? Razočaran -.-

4 godine
Trickortreat kaže...
Random. kaže...
Trickortreat kaže...
Random. kaže...

{#}

Da, da, svatko može pomisliti moj omiljeni site ima točne podatke, ali na svijetu ima svakakvih znanstvenika, doktora znanosti, koji pišu kojekakve gluposti. Ali normalno da imam i izvore koji govore o netočnim navodima sa  wattsupwiththat.com. Čovjeku sa zdravom logikom ne bi trebalo dugo da zaključi da ono što sam napisao drži vodu, ali ako ti baš treba izvora odi na stranice NASAe pa provjeri relevantne podatke, a što se tiče izvora koji oporgavaju kredibilitet tog bloga:

http://www.guardian.co.uk/environment/georgemonbiot/2009/may/15/climate-change-scepticism-arctic-ice

Neću reć da na whatsupwith that nema točnih podataka, ali neki su stvarno lupi glavom u zid glupi....

Please. Prvi i treći link nemaju veze s vezom, što ćeš vidjeti ako pročitaš  što si linkao. U drugom ne vidim grafove i kalkulacije već praznu priču.

I upravo to je karakteristično za te kolumniste koji se trude pobiti nešto - ne pada im na pamet pobijati tvrdnje znanošću. Sama prozivanja bez temelja. Ako pronađeš još nešto, a pronaći ćeš - odgovor potraži na WUWT-u jer je velika šansa da se Watts osvrnuo na kritiku. Nemoj mi lijepiti linkove na tuđa mišljenja o tuđem mišljenju. Provjeri neku tvrdnju sa WUWT-a, ako misliš da je netočna, zalijepi je ovdje da mogu odgovoriti.

5 godina
Trickortreat kaže...
overhaul kaže...

pa eto novih muljaža.

Hehe, naravno, kad (barem zasad) otpuštanje ugljičnog dioksida po jednom sirotom kinezu

nije veliko kad ih je milijarda i 400 milijuna. Slično je i sa USA. Evo ih, zelenih na 12. mjesu iza
zločestog zagađivača Luxemburga:)

3 godine
neaktivan
Random. kaže...
Trickortreat kaže...
Random. kaže...
Trickortreat kaže...
Random. kaže...

{#}

Da, da, svatko može pomisliti moj omiljeni site ima točne podatke, ali na svijetu ima svakakvih znanstvenika, doktora znanosti, koji pišu kojekakve gluposti. Ali normalno da imam i izvore koji govore o netočnim navodima sa wattsupwiththat.com. Čovjeku sa zdravom logikom ne bi trebalo dugo da zaključi da ono što sam napisao drži vodu, ali ako ti baš treba izvora odi na stranice NASAe pa provjeri relevantne podatke, a što se tiče izvora koji oporgavaju kredibilitet tog bloga:

Please. Prvi i treći link nemaju veze s vezom, što ćeš vidjeti ako pročitaš što si linkao. U drugom ne vidim grafove i kalkulacije već praznu priču.

I upravo to je karakteristično za te kolumniste koji se trude pobiti nešto - ne pada im na pamet pobijati tvrdnje znanošću. Sama prozivanja bez temelja. Ako pronađeš još nešto, a pronaći ćeš - odgovor potraži na WUWT-u jer je velika šansa da se Watts osvrnuo na kritiku. Nemoj mi lijepiti linkove na tuđa mišljenja o tuđem mišljenju. Provjeri neku tvrdnju sa WUWT-a, ako misliš da je netočna, zalijepi je ovdje da mogu odgovoriti.

Ma normalno, svatko vidi ono što hoće. Grafove sam pokušao izbjeć, ali ako voliš evo i nih malo

http://data.giss.nasa.gov/gistemp/

http://earthobservatory.nasa.gov/IOTD/view.php?id=42392

http://www.ipcc.ch/publications_and_data/ar4/syr/en/main.html

samo od nekih...

ali ajmo od početka, objasni malo ovo što sam boldao...

4 godine

Koja je svrha toga što si stavio te grafove? Čitaš li što ja pišem? Nisi našao neku Wattsovu tvrdnju (ili tvrdnju nekog od gostiju na blogu) koja ne drži vodu.

Pročitaj nekoliko postova na blogu, Watts dosta postova bazira na podacima iz NOAA-e ili GISS-a. Također - ne libi se objaviti nešto što naizgled zvuči kontradiktorno njegovom skeptičnom stavu ("Na Antarktiku bi se mogao odlomiti komad leda veličine New Jerseya").

Jednostavno - čitajući WUWT sam zaključio da je Watts čovjek koji voli znanost i "problem" rješava znanstvenim metodama a ne nagađanjima, plašenjem i šupljim pričama.

Što se tiče boldanog sa tvoje strane - to je sarkazam. Niti je moguće niti je korisno imati atmosferu sa 0 ppm CO2. OK?

3 godine
neaktivan

Što ima biti skeptičan oko globalnih klimatskih promjena, većina dokaza potkrjepljuje činjenice koje on izvrće na svoj način. Svatko neke dokaze može prikazati na neki svoj "znanstveni način"... Ljudi jednostavno vole kada je nešto drugačije, senzacionalizam, rekli bi. Te stranice treba uzeti s velikom dozom rezerve. Ima masu točnih podataka, ali je bitno i tko i kako ih interpretira....

Da i nekako mi nije do sarkazma kada je o okolišu i utjecaju industrializiranog svijeta na njega....

Willard Anthony Watts (Anthony Watts) is a blogger, weathercaster and non-scientist, paid AGW denier who runs the website wattsupwiththat.com. He does not have a university qualification and has no climate credentials other than being a radio weather announcer. His website is parodied and debunked at the website wottsupwiththat.com Watts is on the payroll of the Heartland Institute, which itself is funded by polluting industries.[1]

OK?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 23:28 (Trickortreat).
4 godine
Trickortreat kaže...

Willard Anthony Watts (Anthony Watts) is a blogger, weathercaster and non-scientist, paid AGW denier  who runs the website wattsupwiththat.com. He does not have a university qualification and has no climate credentials other than being a radio weather announcer. His website is parodied and debunked at the website  wottsupwiththat.com  Watts is on the payroll of the  Heartland Institute, which itself is funded by polluting industries.[1]

OK?

Strašno. Nisi mogao naći nekog većeg alarmista za citirati? Izvor se nije udostojio reći da je skeptik po nekim pitanjima vezanim uz klimatske promjene, već ga naziva denierom (što je uobičajeno za takvu fiju svitu koju citiraš). Jako bezobrazno je i izvrtanje činjenica u vezi kvalifikacija Wattsa. Na kraju, smijurija je i isprdak od websitea (wottsupwiththat).

"Aw OMG no!1 Shill deniers paid by Big Oil Gaia killers!1"

Je li OK?
Ne, nije OK.

3 godine
neaktivan
Random. kaže...

Strašno. Nisi mogao naći nekog većeg alarmista za citirati? Izvor se nije udostojio reći da je skeptik po nekim pitanjima vezanim uz klimatske promjene, već ga naziva denierom (što je uobičajeno za takvu fiju svitu koju citiraš). Jako bezobrazno je i izvrtanje činjenica u vezi kvalifikacija Wattsa. Na kraju, smijurija je i isprdak od websitea (wottsupwiththat).

"Aw OMG no!1 Shill deniers paid by Big Oil Gaia killers!1"

Je li OK?
Ne, nije OK.

Što nije točno u vezi kvalifikacija Wattsa to što se navodi na tim stranicama? Svatko s imalo mozga u glavi će vidjet da ono što Watts piše je za smijat se i rugat se. A ovaj site koji sam ja naveo je i tako i napravljen, radi sprdačinu od čovjeka koji širi dezinformacije i rulje koja mu vjeruje, što će drugo, upuštat se u konverzaciju s njime? Takve ljude i njihove websiteove i treba ismijavat, barem se nekolicina inteligentnih zabavi... :)

A i pogledaj sve ostale stranice što pišu o tom smijehu od čovjeka.

Nije mi jasno kako netko uopće može pasti pod njegovu propagandu. Pa piše takve gluposti da se dijete u osnovnoj školi može samo začudit.

Ti reagiraš na način da ako netko tebi (čije ti se riječi iz ko zna kojeg razloga sviđaju) kaže da je kocka kugla, ti ćeš tvrdit da je kugla :S

Watts je jadnik, dobiva lovu od onečišćivačkih korporacija i maže ljudima oči. Svaka čast što je i tebe uspio zavarat.

I da, normalno da nije OK. I ja sam se bio razočarao kada sam saznao da Djed Mraz ne postoji :)

p.s. evo ti još malo o njemu http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Anthony_Watts

i nešto o medijskoj kompaniji koja ga financijski velikodušno podupire i daje mu ta njegova "fantastična otkrića" http://en.wikipedia.org/wiki/The_Heartland_Institute

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 8:56 (Trickortreat).
3 godine
neaktivan
overhaul kaže...
Trickortreat kaže...
overhaul kaže...

pa eto novih muljaža.

Hehe, naravno, kad (barem zasad) otpuštanje ugljičnog dioksida po jednom sirotom kinezu

nije veliko kad ih je milijarda i 400 milijuna. Slično je  i sa USA. Evo ih, zelenih na 12. mjesu iza
zločestog zagađivača Luxemburga:)

Buuuu! Dolje Luxenburg!  {#}

4 godine

Ne, s tobom jednostavno nema razgovora. Vjeruj što hoćeš i ismijavaj što hoćeš. Ovdje ništa nisi osporio osim što dalje širiš gluposti.

3 godine
neaktivan
Random. kaže...

Ne, s tobom jednostavno nema razgovora. Vjeruj što hoćeš i ismijavaj što hoćeš. Ovdje ništa nisi osporio osim što dalje širiš gluposti.

Gluposti?!? Ono što ti širiš su gluposti. Ali nije ni čudno, individue kao ti, koje nemaju vlastitog razumnog razmišljanja najlakše padaju pod utjecaj jadne propagande... Svaki site koji sam ti naveo osporava svaku činjenicu što Watts navodi, ali tebi ni to nije dosta?

Ništa, sretno ti bilo, i jadan nam svijet ako će takvo razmišljanje imat nove generacije....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 20:58 (Trickortreat).
3 godine
neaktivan

U svakom slučaju vidim da ovdje imam posla s mentalitetom sektaša. Iako 99% izvora na internetu tvrdi da su Anthony Watts i njegov blog lažnjaci na koje samo obožavatelji teorija zavjera ili slični podržavaju, ti i dalje braniš svog "dragog vođu", takvima kao ti nema pomoći. Ali vidjet ćeš jednog dana će svoje sljedbenike pozvat na masovno samoubojstvo i šta ćeš onda? I dalje ga pratit. {#}

Daj malo zdrave logike u glavu i pusti što lažnjaci sa nikakvim znanjem, koji se predstavljaju kao nekakvi "stručnjaci" pišu po ko zna kakvim blogovima.

Ali sada ću stat, biti ću veća osoba, inteligentnom čovjeku bi ionako bilo dosta da shvati iz svega što sam naveo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 21:18 (Trickortreat).
4 godine

"Izvori" koje si dao su čisti ad hominem - nemaju veze sa znanošću a kamoli sa Wattsovim člancima. Možda Watts jede bebe za doručak i vara ženu sa njenom sestrom - mene to ne zanima. Ako je ono što napiše "sound science", a barem je sve izvore koje navede lako provjeriti - nemaš  što blatiti čovjeka - opovrgni tvrdnju.

"Svaki site koji sam ti naveo osporava svaku činjenicu što Watts navodi, ali tebi ni to nije dosta?" 

Čitaš ti što napišeš prije nego stisneš "Pošalji"? Znam malo više o Wattsu o tebe da bi pao na takve glupe trikove (plaća ga "zagađivačka industrija").

Ti si zakopan u alarmantnim stranicama finog layouta sa countdownovima na kojima se svaka negativna stvar na ovom svijetu pripisuje globalnom zatopljenju - naravno, bez ikakvih ili sa jako slabim argumentima. Ako želiš nešto naučiti - back to the basics.

Ne gubim više vrijeme na tebe pošto vidim da nemaš namjeru raspravljati o biti -  over & out,

Sektaš  {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice