Milijun dolara za Appleove mobilne oglase

poruka: 18
|
čitano: 1.338
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Milijun dolara za Appleove mobilne oglase".
4 godine
neaktivan

Ma tko bi rekao... vjerojatno ce Stevica lijepo staviti da ne mozes maknuti taj program i da ti svakih 15 minuta iskoci reklama... Ali... to znaci da ce morati uvesti multitasking :O :O :O

Ajme ajme...   I jos ce vuci internet prometa... :O :O :O i tko ce to platiti... end user korisnik normalno...

Ono... WTF???

In Control
4 godine
neaktivan
a tko te tjera da stisces bannere i reklame. Ista stvar kao i do sad, samo napokon mi neće iz aplikacije skakati u browser ako slučajno kliknem na buy ili na banner nego ljepo ugasim reklamu i idem dalje. win win.
A.
3 godine
neaktivan

Ja bi takav"mobitel" razbija od zid, iskreno.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
4 godine
neaktivan
a ja se kladim da vas dvoje veze nemate o čemu pricate niti u čemu je razlika
sa iAdom i bez njega.
2 godine
protjeran
RE: Milijun dolara za Appleove mobilne oglase
artfull kaže...
sa iAdom i bez njega.

Stevo bi bio ponosan na tebe, takvog mindless drona malo tko ima. Mislim da nikoga ne zanimaju tvoji stavovi s obzirom da su duboko upisani tvoj ROM, bez mogucnosti promjene. Ono sto je malo vaznije u ovoj stvari je da Apple dize cijenu oglasavanja, a kako ce to utjecati na krajnjeg korisnika treba vidjeti.

Slicno su ucinili sa ebooks, Amazon ih je nudio po duplo nizoj cijeni, a onda je Apple u dogovoru sa gramzivim publisherima digao cijenu.

4 godine
neaktivan
nasljednik kaže...
artfull kaže...
sa iAdom i bez njega.

Stevo bi bio ponosan na tebe, takvog mindless drona malo tko ima. Mislim da nikoga ne zanimaju tvoji stavovi s obzirom da su duboko upisani tvoj ROM, bez mogucnosti promjene. Ono sto je malo vaznije u ovoj stvari je da Apple dize cijenu oglasavanja, a kako ce to utjecati na krajnjeg korisnika treba vidjeti.

Slicno su ucinili sa ebooks, Amazon ih je nudio po duplo nizoj cijeni, a onda je Apple u dogovoru sa gramzivim publisherima digao cijenu.

Jel? a to se vidi iz komentara broj jedan i ovih dalje? Meni kao krajnjem korisniku iAd je daleko bolja opcija od dosadašnjeg sistema. A tvoja usporedba sa cijenama oglašavanja i cijenama knjiga ili muzike ( u kom slučaju je iTunes music store napravio super posao i godinama se bori sa izdavačima da se cijena drži na dolar po pjesmi, dakle jeftinije nego do sad etc ) nema ama baš nikakvog smisla. Kome je skupo neće se oglašavati, drugim riječima ako ne bude interesa cijene će pasti.

aplikacije po dolar ili free su isto loše jelda? cijene igara i aplikacija su drastično pale od kad je app storea, čitav sistem cijena nintenda i PSPja je u pitanju premda su im igre ( za sad, al to se poalko mijenja ) kompleksnije. 

Al kad netko bez iti malo dubljeg znanja o temi počme kenjkati jer je popularno kenjkati po appleu ovih dana onda je taj automatski oslobođenog uma i levitira za razliku od mindless jobsovih dronova kao što sam ja ... daj poštedi me svoje marksističke retorike.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 23:09 (artfull).
2 godine
protjeran

Ja ti govorim za ebooks konkretno, takodjer Amazon mp3 store je jeftiniji. Ja ne sporim da je Apple napravio revoluciju sto se tice online glazbe i iphone, te appstora. Kad su poceli sa online glazbom i moralo je biti jeftinije da privuce kupce tako da to nije nikakv altruizam u pitanju (kod svih je zarada bog anyway). Ali smjer u kojem se razvija kompanija je kontorola svakog dijela korisnickog iskustava u svrhu zarade, zarade i zarade. A da ne govorimo o upgradima iphone na kapaljku.

Apple ima dobre proizvode (precijenjene) ali uzasnu politiku. Kada sam isao dodati muziku na ipod classic morao sam instalirati itunes, registrirati se i ostaviti credit card podatke hello!!

Ali nejasno je kakav mindset moze cijeli dan braniti omiljenu kompaniju i koja je svrha, mislim nisu bezgresna djevica marija koja treba anjdela cuvara. Zanima me samo odgovor na zadnji dio.

4 godine
neaktivan
nasljednik kaže...

Ali nejasno je kakav mindset moze cijeli dan braniti omiljenu kompaniju i koja je svrha, mislim nisu bezgresna djevica marija koja treba anjdela cuvara. Zanima me samo odgovor na zadnji dio.

nemam ništa od toga i jedina motivacija mi je kad vidim da velika većina iz čistih predrasuda jednostavno nezna što napada, a napadaju najčešće sa žestokom mržnjom koju ja recimo uopće ne kužim ... tako da me takvi komentari ( kao ovi gore ) povuku. Isto bih reagirao da mi sad netko emotivno izkomentira kako su neznam filipinci rasisti jer je negdje čuo a ja sam živio na filipinima 5 godina i znam da je situacija drugačija. Apple je vjerojatno jedina kompanija koja budi takve emocije i negativne i pozitivne, i možda stvarno ne bi trebalo biti emocija oko tehnologije, al eto, ja samo pokušavam pojdincima koji su zabrijali u neku negativnu furku, a da najčešće pojima nemaju o čemu govore objasniti da to što je nešto "šminkersko" ne znači da to treba cipelariti ... budimo tolerantni, zagrebimo ispod površine bez predrasuda i ako već volimo raspravljati o tehnologiji radimo to smisleno ...

Inače nemam problema sa argumentiranim neslaganjem ... 

A.
2 godine
protjeran

Ok, ali o tome nije rijec sad. Proizvodi su ok, ali nacin na koji ogranicava korisnika bi lako mogao postati trend sto ce se negativno odraziti na krajnjeg korisnika. Npr. kad kupim iphone ja sam vlasnik tog uredjaja i ja zelim raditi s njime sto ja hocu a ne sto apple kaze da mogu. Npr. flash, multitasking, usb drive mode, drag and drop funkcija, itd. Sve te funkcije su vise manje standrad u industriji tako da nije pitanje kompleksnosti implementacije, vec ti moras instalirati itunes i usput ces vidjeti gomilu stvari koje mozes kupiti od nas. Zbog toga dosta ljudi ne voli Apple, a oni koji seru bezveze ionako ce srati po svemu...

4 godine
neaktivan

je, appleova politika je da te uvuče u svoj sistem. Kad se navikneš koristiti i ako ti se svidi si lock in ... Međutim mislim da je to svjestan odabir. Da mi se ne sviđa nema tog sistema koji bi me tu zadržao. Sve se da zaobići, a ja stalno gledam što ima drugo, a posao je takav pa stalno kupujemo nešto drogo i za ove koji su na drugim platformama ... al zasad sam sretan u ovom lock in-u. ;)

A.
4 godine
nasljednik kaže...

Ok, ali o tome nije rijec sad. Proizvodi su ok, ali nacin na koji ogranicava korisnika bi lako mogao postati trend sto ce se negativno odraziti na krajnjeg korisnika. Npr. kad kupim iphone ja sam vlasnik tog uredjaja i ja zelim raditi s njime sto ja hocu a ne sto apple kaze da mogu. Npr. flash, multitasking, usb drive mode, drag and drop funkcija, itd. Sve te funkcije su vise manje standrad u industriji tako da nije pitanje kompleksnosti implementacije, vec ti moras instalirati itunes i usput ces vidjeti gomilu stvari koje mozes kupiti od nas. Zbog toga dosta ljudi ne voli Apple, a oni koji seru bezveze ionako ce srati po svemu...

Da li ćeš napisati mail mercedesu ili bmw-u kad kupiš njihovu pilu jer su  ti ograničili brzinu na 250!? Mislim, ipak si ti platio taj auto, sram ih bilo, ne dozvoljavaju ti da se voziš 300.. ;)

A za par početnih postova, ljudi, pogledajte na youtube iAd predstavljanje ( primjer Nike i neki crtić.. )  i vidjet ćete da je stvar vrlo zanimljiva, nešto sasvim novo, kako u mobilnom marketingu, tako i u marketingu općenito..  Mislim da će zbog ovakve implementacije oglašavanja ljudi početi klikati po reklamama zbog same interaktivnosti i dodatnih sadržaja upakiranih u reklamu..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
4 godine
neaktivan

Čak mi nije bitno oće li reklame biti bolje kvalitete tj pametnije ( možda i hoće jer će ih na početku raditi apple :D ) al sam sistem je isti kuac kao i do sad, dakle samo na free aplikacijama i samo ako sam stisneš na banner koji ti se nudi negdje ... al pozitivno je da iAd neće napuštati samu aplikaciju da bi otvorio browser i tamo otišao na stranicu gdej se to reklamira nego će se samo u layeru preko otvoriti ta reklama unutar aplikacije i možeš je zatvoriti kad hožeš klikom na x i nastaviti sa svojim poslom bez da te nasilno odvede na web bez pitanja.

A.
2 godine
protjeran
ferovca1 kaže...
nasljednik kaže...

Da li ćeš napisati mail mercedesu ili bmw-u kad kupiš njihovu pilu jer su  ti ograničili brzinu na 250!? Mislim, ipak si ti platio taj auto, sram ih bilo, ne dozvoljavaju ti da se voziš 300.. ;)

A za par početnih postova, ljudi, pogledajte na youtube iAd predstavljanje ( primjer Nike i neki crtić.. )  i vidjet ćete da je stvar vrlo zanimljiva, nešto sasvim novo, kako u mobilnom marketingu, tako i u marketingu općenito..  Mislim da će zbog ovakve implementacije oglašavanja ljudi početi klikati po reklamama zbog same interaktivnosti i dodatnih sadržaja upakiranih u reklamu..

Da ne smijem sam promjeniti ulje vec samo u ovlastenom servisu onda bi ih defintvno slao mail ili sto vec. A sama analogija sa brzinom i nije bas najbolja, jer ne radi se o jednom brandu svi ogranicavaju brzinu i s dobrim razlogom.

Bolja usporedba bio bi toster. Evo recimo kupis toster i ima mogucnosti da pece dva tosta odjednom, da sam izbaci tost nakon odredjenog vremena i da reguliras jacinu grijanja. I sad dodje apple i kaze moze da peces samo jedan tost a ako oces dva moras kupit dodatnu aplikaciju. Takodjer samo jedan tost moze da sa sam izbaci dok dva odjednom ne moze. To ce biti dostupno u novoj verziji tostera.

4 godine
neaktivan
nasljednik kaže...
a bi ih defintvno slao mail ili sto vec. A sama analogija sa brzinom i nije bas najbolja, jer ne radi se o jednom brandu svi ogranicavaju brzinu i s dobrim razlogom.

Bolja usporedba bio bi toster. Evo recimo kupis toster i ima mogucnosti da pece dva tosta odjednom, da sam izbaci tost nakon odredjenog vremena i da reguliras jacinu grijanja. I sad dodje apple i kaze moze da peces samo jedan tost a ako oces dva moras kupit dodatnu aplikaciju. Takodjer samo jedan tost moze da sa sam izbaci dok dva odjednom ne moze. To ce biti dostupno u novoj verziji tostera.

Al ako taj toaster radi najbolji toast, spreman sam pričekati ili nadoplatiti za verziju koja radi dva najbolja toasta istovremeno. Naravno ukoliko mi je toast jako bitna stvar u životu. ;)

A.
2 godine

ovaj apple se sve manje bavi računalima,a sve više prodajima svega i svačega,mobiteli,pjesme,reklame,aplikacije,još samo fali da kao amazone idu sve prodavati,baš se po tome vidi koliko je jobs PROKLET za parama,njemu nikad dosta,normalno da mu dobro ide kad jabučara ima niti 8 % posto a glasni su kao da ih ima 92 %,i još kada se uračuna koliko su ti ljudi odani tom brandu,uspjeh je zajamčen svemu što izađe iz njegove kuhinje,go steve prodaj im sve što možeš ,jet ti to ide jako dobro

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
4 godine
nasljednik kaže...

Da ne smijem sam promjeniti ulje vec samo u ovlastenom servisu onda bi ih defintvno slao mail ili sto vec. A sama analogija sa brzinom i nije bas najbolja, jer ne radi se o jednom brandu svi ogranicavaju brzinu i s dobrim razlogom.

Ulje smiješ mijenjati sam, van garancije.. A limitiranje brzine kod Mercedesa ti je isto kao nemogućnost instaliranja neslužbenih aplikacija na iPhoneu kod Apple-a..  Limit možeš skinuti, iPhone možeš jailbreak-at.. a oba "limita" u svrhu sigurnosti kod Mećke, tj. user experienca kod Apple.. ;)

Što se tiče analogije sa tosterom, nisi u pravu.. imam iPhone 1g i svakim izlaskom nove verzije OS-a dobio je neku novu funkcionalnost.. a vidi vraga, potpuno besplatno..  u pravu si u jednom, ne peče tost.. :(

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
2 godine
protjeran

Da ali recimo za ipod touch moras platiti upgrade. Ali sigurno ces pronaci nesto da opravdas kako je to ok. I za kraj jebo vas Apple i mobiteli.

4 godine
neaktivan
blackalbum kaže...

ovaj apple se sve manje bavi računalima,a sve više prodajima svega i svačega,mobiteli,pjesme,reklame,aplikacije,još samo fali da kao amazone idu sve prodavati,baš se po tome vidi koliko je jobs PROKLET za parama,njemu nikad dosta,normalno da mu dobro ide kad jabučara ima niti 8 % posto a glasni su kao da ih ima 92 %,i još kada se uračuna koliko su ti ljudi odani tom brandu,uspjeh je zajamčen svemu što izađe iz njegove kuhinje,go steve prodaj im sve što možeš ,jet ti to ide jako dobro

http://gizmodo.com/5455267/empire-building-visualizing-google-microsoft-apple-and-yahoo

a drugi se ne bave ... :)

A.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice