da 8, bar 35%
Milijuni neispravnih profila na Facebooku
- poruka: 53
- |
- čitano: 2.933
- |
- moderatori:
F1-IVO
Pa taj fejsbuk je spam sam po sebi. Kaj se onda čude ičemu?
Meni je Facebook sasvim ok.
Ako prilagodiš onako kako tebi odgovara onda nemaš nikakvih problema.
Sa "News feed" uklanjam osobe koje mi nisu zanimljive i sve 5.
Nije problem u samom servisu,već u mentalitetu većine korisnika koji su jednostavno preslobodni.
Kao što je forumaš iznad rekao,otiđite u News feed,i izbacite nepotrebne stvari.
Lako je kontrolirati profil,uz malo razmišljanja. To što dosta korisnika dodaje ljude iz cijelog svijeta za prijatelje,i što se natrpavaju raznim smećem,ponavljam,nije do Facebooka..
da nema pokera i ostalih igara sve bi bilo ok.
Jednostavno ignoriraj te igre.Onaj tko ih želi igrati,igrat će ih.
Sama kvaliteta servisa ne ovisi o takvim manje važnim stvarima.
ma da, koje price,e fejs mi se sve vise gadi zbog toga, a to sto nikako nemozes izbrisati svoj stari racun, nego samo "privremeno ugasiti" se nigdje ne spominje, pa se sad cude zasto ima toliko duplikata, a ako oni ne dozvoljavaju da se obrise stari profil, onda sami krse svoja pravila o tome a ne korisnici kojima je to onemoguceno, a prilog tome ide i izmjena e-mail adresa, koju su napravili upravo zbog toga, jer vam na adresu dolaze poruke iz starog "obrisanog" profila, pa da bi sad ispalo kao da je obrisan, te poruke se preusmjeravaju na taj e-mail koji su vam izmijenili samo da se sakrije podatak da vam je stari acc uvijek aktivan... gamad... 

upravo tako, imas gumb ignore i ignoriras sve gluposti koje te ne zanimaju pa tako i korisnike i facebook postane super.
Jednostavno ignoriraj te igre.Onaj tko ih želi igrati,igrat će ih.
Sama kvaliteta servisa ne ovisi o takvim manje važnim stvarima.
nije problem to sto mi stalno salju zahtjeve za farm ville i poker,nego opsjednuta djeca koja stancaju profile da bi napredovali u igri.
Možeš li malo pojasniti taj pojam "štancaju profile"?
Ne razumijem sta ti tu treba pojasnit?
zamisli ovako:
igras farm ville i dosao si recimo do 10lvl.i sad treba ti npr. stablo banane da bi presao na 11lvl.kako si pomoci,lako!Napraviti novi profil s kojega ces poslati prokleto stablo.Ili u pokeru.Imas 10 milijuna i u trenu padnes na nulu.Jaoo sto ces sad,pa nista.Otvorit novi mail i napraviti novi profil s kojeg ces poslat sve pare koje imas.To ja zovem stancanjem.
Hvala na objašnjenju.
No,ne misliš li da je tu,usprkos tim tehničkim nezgrapnostima,ponovno stvar korisnika?
Po toj logici,više bi te trebali ometati oni zahtjevi za igre,a i to možeš izgasiti.
Ako se tebi ne sviđa takav sustav,ne koristi tu igru,i gotovo.Sumnjam da te ta djeca ometaju.
ma da, koje price,e fejs mi se sve vise gadi zbog toga, a to sto nikako nemozes izbrisati svoj stari racun, nego samo "privremeno ugasiti" se nigdje ne spominje, pa se sad cude zasto ima toliko duplikata, a ako oni ne dozvoljavaju da se obrise stari profil, onda sami krse svoja pravila o tome a ne korisnici kojima je to onemoguceno, a prilog tome ide i izmjena e-mail adresa, koju su napravili upravo zbog toga, jer vam na adresu dolaze poruke iz starog "obrisanog" profila, pa da bi sad ispalo kao da je obrisan, te poruke se preusmjeravaju na taj e-mail koji su vam izmijenili samo da se sakrije podatak da vam je stari acc uvijek aktivan... gamad... 

profil se može izbrisati za tvoju informaciju,nakon što odabereš izbrisati nesmiješ se ulogirati 2 tjedna na njega i nakon toga bude obrisan
Hvala na objašnjenju.
ma nista,ionako sam ja kriv sto koristim neke cudne izraze.

profil se može izbrisati za tvoju informaciju,nakon što odabereš izbrisati nesmiješ se ulogirati 2 tjedna na njega i nakon toga bude obrisan
otkud ti ta glupost, ja sam svoj stari deaktiviro prije godinu dana i sad se sjetim da bi mogo ga upalit malo i eto radi.
sa googla i facebooka se nikad nista ne brise iako mozda tak izgleda
bez brige imaju oni sve svase podatke :) iako pise da ih nema hehe
otkud ti ta glupost, ja sam svoj stari deaktiviro prije godinu dana i sad se sjetim da bi mogo ga upalit malo i eto radi.
Visiš tu na forumu, čak i koristiš FB a ne znaš da možeš brisati account. Nema veze, zato sam tu ja koji FB nikada nisam koristio da ti objasnim da se to može:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
malo potraži po netu i vidit češ da nije glupost,account se može obrisati,a velika je razlika između obrisati i deaktivirati.Ja isto imam stari profil koji je deaktiviran nekih 2 godine i mogu ga uvijek aktivirati jer ga nisam obrisao,nego sam deaktivirao
pričate gluposti. naravno da se može obrisat account.
prije 3 godine sam uspješno obrisao svoj acc, i kasnije ga ponovno otvorio preko iste mail adrese i ništa od prije nije ostalo..
sa googla i facebooka se nikad nista ne brise iako mozda tak izgleda
bez brige imaju oni sve svase podatke :) iako pise da ih nema hehe
Upravo tako:
Facebook could face €100,000 fine for holding data that users have deleted
"I'm not saying there was anything criminal or forbidden there, but let's just say that, as someone wanting to work in law, there was stuff which could make it pretty impossible for me to get a job." By holding on to data its users assumed was deleted, Facebook was acting like "the KGB or the CIA", said Schrems.
A Google jos vase podatke backupira i na magnetske trake, onak nek se nadje az svaki slucaj...
Pa vi i dalje stavljajte svasta na net ili u mailove...
Man hacked 3,200 Gmail accounts, stole naked pictures, posted them on Facebook

Malo tko pravi račun zbog spama. Naravno ima i takvih što si prave za igre accove pa da si pripomognu. Ali neka je 1 od 5 osoba jednom zaboravila šifru, automatski pravi drugi acc. Ja sam tako prčkao i nisam se sutradan mogao sjetiti koja je nova. Mail sam napravio dosta prije i nikada ga nisam ni otvara. (onda još valjda nije trebala ni aktivacija na mailu)
Moj frend ima 5 profila :D samo jedan je pravi. Tj. 4 jer sam ja preuzeo taj čisto da ne pravim puno lažnih profila.
Broj "duplih" naloga je barem 3x veći nego što facebook priznaje! Naravno njima je u interesu da "zvanično" imaju što više korisnika, pa nikada neće priznati istinu. Ja lično ne koristim facebook ali i pored toga imam 2 naloga koje koristim da bih ponekad video nečiji profil (ukoliko je javan) i za promociju nekih proizvoda. Znam gomilu ljudi koji imaju duple naloge zbog raznih razloga! Ima i jako veliki broj korisnika kojima je neko napravio nalog (jer ne znaju sami), pa su brzo odustali od facebooka ali nalozi su i dalje "aktivni"! Sve u svemu broj AKTIVNIH korisnika je MNOGO MANJI od zvaničnog broja korisnika. Sada sigurno nije pravi trenutak da facebook prizna pravo stanje stvari , jer i ovako je vrednost njegovih akcija u vrtoglavom padu!
i ja sam isto za model "jedna osoba, jedan account", lakše je pratiti ljude na taj način i složit neki psiho profil u 3 sekunde
Ja imam jedan lažan za igre, ali i to nije bilo dovoljno pa sam si posudio jedno 9-10 lažnih profila od 2 frenda da bih brže napredovo u igri, sad više neigram ništ na facu
da nema pokera i ostalih igara sve bi bilo ok.
Zašto?
Zar nije bolje ulogirat se na Facebook i igraš koju god oćeš igru sa svojim prijateljima. Bolje nego...ulogiraj se na jednu stranicu za travian, na drugu miniclip, treću angry birds...Ovako je sve na jednom mjestu i lako dostupno.
Zašto?
Zar nije bolje ulogirat se na Facebook i igraš koju god oćeš igru sa svojim prijateljima. Bolje nego...ulogiraj se na jednu stranicu za travian, na drugu miniclip, treću angry birds...Ovako je sve na jednom mjestu i lako dostupno.
Nisi shvatio na što Square Enix misli. Da nema pokera i ostalih igara ljudi bi imali puno manju potrebu raditi fake accounte...
Zašto?
Nisi shvatio na što Square Enix misli. Da nema pokera i ostalih igara ljudi bi imali puno manju potrebu raditi fake accounte...
Moja greška.
Meni je Facebook sasvim ok.
Ako prilagodiš onako kako tebi odgovara onda nemaš nikakvih problema.
Sa "News feed" uklanjam osobe koje mi nisu zanimljive i sve 5.
a kako se to radi? facebook je sveprisutan,kako nekog motivirati da koristi taj medij,a recimo nemam nikakav materijalni interes,recimo da reklamiram firmu ili bilo kakav intelektualni ili opipljivi proizvod?
zašto otvoriti račun na facebooku,zato jer ga imaju manje više svi?
da li mi netko može suvislo objasniti?
btw na pada mi na pamet da me ljudi gnjave s glupostima,ili da dijelim tim putem nešto s nekim..
jedini razlog koji mogu zamisliti je pristup informacijama ili pitajboga čemu pomoću računa,ima li još koji?
nije direktno vezano uz konkretnu temu, ali opet i jest..