Mininova "legalizirana"!

poruka: 228
|
čitano: 26.502
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mininova "legalizirana"!".
3 godine
Mininova "legalizirana"!

Znaci ja kupim Windows 7 original i crkne mi hard.

Ja opet moram kupiti novi windows zbog CD-KEY-a?

born to be gamer
3 godine
Mininova "legalizirana"!

Svi ti proizvodjaci se zale radi piratstva,OK.

Da Bill Gates-a toliko ostecuju piratski proizvodi,

onda on ne bi bio naj bogatiji covjek na svjetu.

Nego to se zove pohlepa.

born to be gamer
3 godine
RE: Mininova "legalizirana"!
brhgzugfewu kaže...

Znaci ja kupim Windows 7 original i crkne mi hard.

Ja opet moram kupiti novi windows zbog CD-KEY-a?

Kakve ovo ima veze s ičim? Ako izgubiš i CD-KEY i cd i račun i sve, onda da, imaš problem :) (istina, ništa veći nego da ti se to dogodi s ičim drugim). A što se tiče ovog što si napisao, meni se to desilo sa Win XP. Long story short, nazvao MS Hrvatska, oni mi prvi put deaktivirali CD-KEY i rekli da ću za iduće deaktivacije prvo morati "registrirati" taj CD-KEY na sebe i nakon toga ću to moći ponavaljati u beskraj :)

3 godine
brhgzugfewu kaže...

Nego to se zove pohlepa.

Meksički kralj telekomunikacija je trenutno najbogatiji. Da li bi usluge koje njegove kompanije pružaju mogle biti jeftinije? Mogle bi, kad ne bi, onda ne bi imao sav taj profit. Da li to znači da je u redu npr. prikljičiti se nelegalno na vodove tih kompanija i "krasti" pristup internetu (kao što se krade struja)? Naravno da nije.

3 godine
neaktivan
Mininova "legalizirana"!

ja sam za da se plati onaj koji ima..... svaki dobro napravljeni proizvod mislim da je uredu platiti jer s time ce se valjda isti taj novac (ne sav) uloziti u daljnji razvoj.....eh sada ja imam u kuci primanja 1800 kn pa kak da si ja prijustim orginal windows.....a ovi koji imajupo 7k kuna to si svakako mogu prijustiti

EDIT ok kapitalizam nije takav da   onaj koji nema ne placa....al mislim ak dojde tak sta na sud mora se to uzeti u obzir

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 15:50 (ja00022).
4 godine
Dojo kaže...
brhgzugfewu kaže...

Nego to se zove pohlepa.

Meksički kralj telekomunikacija je trenutno najbogatiji. Da li bi usluge koje njegove kompanije pružaju mogle biti jeftinije? Mogle bi, kad ne bi, onda ne bi imao sav taj profit. Da li to znači da je u redu npr. prikljičiti se nelegalno na vodove tih kompanija i "krasti" pristup internetu (kao što se krade struja)? Naravno da nije.

Za mesičkog kralja telekomunikacija još uvijek nitko ne tvrdi da ga oštećuju ljudi koji pričaju toki-vokijem.

Gledam te!
3 godine
Mininova "legalizirana"!
brhgzugfewu kaže...

Nego to se zove pohlepa.

Tipicno klosarski replaj kakvih sam vec cuo stotine. Klosari misle da je tisucu kuna puno, pa kad netko ima vise od toga onda je to nepravedno i od te osobe se smije krasti.

Nije Bill Gates pohlepan, Bill Gates je produktivan. Bill Gates je donirao vise novaca nego si ti u zivotu zaradio.

Velim ja, sitne duse. Ovo piratske ide korak u korak sa ostalim vasim promisljanjima. Smatrate kako je pohlepno da je netko bogat. Ne, nije grijeh biti bogat. To je super. Grijeh je biti sitna dusa koja bogatim zamjera a zbog vlastite nesposobnosti. Ne krade Bill Gates od tebe, nego ti od njega. Razmisli.

ja00022 kaže...

ja sam za da se plati onaj koji ima..... svaki dobro napravljeni proizvod mislim da je uredu platiti jer s time ce se valjda isti taj novac (ne sav) uloziti u daljnji razvoj.....eh sada ja imam u kuci primanja 1800 kn pa kak da si ja prijustim orginal windows.....a ovi koji imajupo 7k kuna to si svakako mogu prijustiti

EDIT ok kapitalizam nije takav da   onaj koji nema ne placa....al mislim ak dojde tak sta na sud mora se to uzeti u obzir

Naravno da postoje 'olakotne okolnosti', ali budimo iskreni: ja jos nisam vidio punoljetnu osobu kojoj trebaju windowsi a da ih ne moze platiti. Nisam. Eto. Ali vidio sam one koji mjesecno trose masu para na bonove mobitela, na cigarete, birceve.. sve i svasta. Za sve to imaju novce ali Windowsi se kradu. Ha eto, to je stvari prioriteta. Netko bi radije bio pusac lopov nego nepusac postena osoba.

Evo recimo tvoj primjer: imas 1800 kuna primanja. OK, jasno da s time ne mozes puno napraviti. Ali, idemo sad malo pogledati situaciju. S 1800 kuna, pretpostavljam da ne radis? Ako studiras / strucno usavrsavas, to je prolazno. Ako si naprosto nezaposlen, sto te sprjecava da se naucis koristiti Linuxom? To je jedna opcija, a cujem da su neke distribucije dan danas cisto ok. A druga opcija, kompjuteri danas jako dugo traju, jer ako nemas potrebu za najnovijim igricama (a sa 1800 kuna mjesecno nemas po sili), onda ti kompjuter moze trajati 8-10 godina sigurno. Evo ja sam sada nakon nekih 9 godina kupio novi komp.  Sto to znaci? Znaci da mjesecno trebas izdvajati 8 kuna kroz te godine, da bi mogao koristiti Windowse. S tim da ti jos kazes "u kuci primanja", sto znaci da ne zivis sam u kuci? Sasvim je moguce da cijelo kucanstvo ne moze izdvojiti 8 kuna mjesecno, ali ja za takvo kucanstvo jos ne znam pa ne mogu apstraktno pricati.

Veliki Brat kaže...

Za mesičkog kralja telekomunikacija još uvijek nitko ne tvrdi da ga oštećuju ljudi koji pričaju toki-vokijem.

Je, to je zato jer oni koji kradu od meksickog kralja dobe metak u celo, pa ne cujes niti za kradju a niti za kradljivca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 19:52 (A_Stranger).
3 godine
Mininova "legalizirana"!

Da original Windows7 kosta 500 kuna vjerujem da bi ga kupio.

Ali posto su original Windowsi skupi (ne mislim samo na 7-icu),onda se

nikako to ne isplati prosjecnom covjeku sa placom od 3000 kn.Pa vi

mozete pisati sta hocete.Znaci ja kupim Windowse i instaliram

i sta ako mi crkne hard?Mogu se slikat ponovno moram kupit CD-KEY.

Opet trosi pare na njih.Jbg ovo je moje misljenje i uvjek ce biti takvo.

Samo da se spuste cijene tih windowsa mislim da bi se dosta problema

oko piratstva rijesilo ali dokle oni budu dizali cijene cisto sumnjam da ce

se ista rijesiti sto se tice Windowsa.

born to be gamer
3 godine
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Ako ti rikne HDD i dalje imas cd od windowsa i cd key koji je legalan...i sve to mozes ljepo i dokazati :)

3 godine
brhgzugfewu kaže...

Ne bi jer si lopov a lopov ostaje lopov neovisno o okolnostima.

brhgzugfewu kaže...

nikako to ne isplati prosjecnom covjeku sa placom od 3000 kn.

Ako su Windowsi čovjeku potrebni za rad onda se itekako isplate, ako mu nisu potrebni i računalo koristi samo za internet može preći na Linux, i ništa se ne mijenja. Ti si lopov koji piratizira Windowse iz čiste obijesti jer ti se igraju igrice, koje isto piratiziraš (na što nemaš pravo jer ti nisu neophodne u životu)i onda ideš moralizirati, sakrij se u rupu!

brhgzugfewu kaže...
Znaci ja kupim Windowse i instaliram

Ovo naprosto nije istina, imam istu Vistu već dvije godine i nekoliko sam je puta nanovo instaliravao (jer imam CD-KEY na kutiji) bez ikakvih problema, kao i svatko drugi. Melješ bez da imaš blage veze o čemu govoriš.

brhgzugfewu kaže...

Spuštanje cijena ne utječe toliko koliko ljudi misle, možda bi 10% ljudi koji sada kradu onda počelo kupovati software, ostalih bi 90% i dalje kralo, jer su takvi i rađe će "popit pivu" nego dat tih 15 kuna za Windowse, i to je činjenica!

Prestani srati!

...silence, exile, and cunning.
3 godine
brhgzugfewu kaže...

Da original Windows 7 košta 500 kn i vjerujem da sa svakim crkavanjem diska ili sl. moram kupiti nove Windowse samo bi ih piratizirao.

3 godine
neaktivan
A_Stranger kaže...
ja00022 kaže...

Naravno da postoje 'olakotne okolnosti', ali budimo iskreni: ja jos nisam vidio punoljetnu osobu kojoj trebaju windowsi a da ih ne moze platiti. Nisam. Eto. Ali vidio sam one koji mjesecno trose masu para na bonove mobitela, na cigarete, birceve.. sve i svasta. Za sve to imaju novce ali Windowsi se kradu. Ha eto, to je stvari prioriteta. Netko bi radije bio pusac lopov nego nepusac postena osoba.

Evo recimo tvoj primjer: imas 1800 kuna primanja. OK, jasno da s time ne mozes puno napraviti. Ali, idemo sad malo pogledati situaciju. S 1800 kuna, pretpostavljam da ne radis? Ako studiras / strucno usavrsavas, to je prolazno. Ako si naprosto nezaposlen, sto te sprjecava da se naucis koristiti Linuxom? To je jedna opcija, a cujem da su neke distribucije dan danas cisto ok. A druga opcija, kompjuteri danas jako dugo traju, jer ako nemas potrebu za najnovijim igricama (a sa 1800 kuna mjesecno nemas po sili), onda ti kompjuter moze trajati 8-10 godina sigurno. Evo ja sam sada nakon nekih 9 godina kupio novi komp.  Sto to znaci? Znaci da mjesecno trebas izdvajati 8 kuna kroz te godine, da bi mogao koristiti Windowse. S tim da ti jos kazes "u kuci primanja", sto znaci da ne zivis sam u kuci? Sasvim je moguce da cijelo kucanstvo ne moze izdvojiti 8 kuna mjesecno, ali ja za takvo kucanstvo jos ne znam pa ne mogu apstraktno pricati.

ti izgleda ne zivis u HRVATSKOJ....

hahahaha ja iskreno nezznam ovi kompovi novijeg datuma koji dugo izdrze ev svi moji susjedi koji su kupili komp prije god dana pa et do sada....svako malo moraju nove djelove kupovat jer et isli su kupiti neki po 6k kuna....haha brate moj di sam ja za 8-10 godina

sta se tice mog kompa o tome da dugo traju dalo bi se pricati jer evo zuji ko lud....cijeli sam komp ocistio od prasine (napajanje....hladnjak...maticnu.....podmazao ventilatore da bolje idu al et opet zuji (ventilator do kraja mozda otisao...sam doduse jos se vrti pa...)

sta se linuxa tice  najveci su problemi oko drivera.....ja sam vec 4 ili 5x pokusao preci na linux (mandriva, ubuntu, mint) sve bezuspjesno....zasto??? jednostavno youtube ne mogu gledati (tj nista sta je flash jer komp totalno blogira....a naravno sve one fensi efekte mogu zaboravitia i xp se brze vrtio nego linux

2 godine
neaktivan
Mininova "legalizirana"!

Najlakše je reći predjite na linux,a od osnovne škole te uče na windowse i ms office,pa nećeš onda klincu uskratit windowse,a komp si jedva na milion rata uzeo bez windowsa gore jer je jeftiniji,i sa hrvatskom plaćom koja je mizerna za srednju stručnu spremu(ovisi o struci) potrošiš 1000-2000 kuna za račune,a plaća ti je 3000-4000 kuna,i onda kupi windowse originalne,dobro je čovjek rekao da su 500 kn uzeo bi ih sigurno na rate pa podneseš nekako,ali ja bi trebao kupovat original pa nemat za jest i obući djeci nešto,gle nije stvar u tome da su zavidni na visokim plaćama,nego jednostavno nemaju takvu plaću i svjesni su da u ovoj državi nikada neće ni imati,a čisti patriotizam i korjeni ga drže ovdje pa će životariti i trpiti,recimo to je situacija mog rođaka,gle možda je linux za one koji nemaju para,ali reci to ministarstvu znanosti obrazovanja i športa,koje daje originale windowsa i officea svojim djelatnicima,a očekuje od svih da to imaju,samim time oni potiču piratizaciju kod roditelja...

2 godine

Vidim da je rasprava otisla u neke daleke pojmove, al' nesto cu tu navesti...

Kad budu igre kostale 50-70kn svaka, onda da i kad budu M$-ovi sustavi kostali po prosjeku 400-500kn max, onda ce se smanjiti piratstvo - ali nece nestati zbog closed-sourcea i zbog kompletnog sharewarea koji je izmislio M$. A i ustvari statistike govore, Linux platforma koja je open-source platforma je mnogo sigurnija nego Windows kao closed-source platforma koja broji preko 150 000 virusa, malwarea i ostalih sranj'ca, a preskupa je i neisplativa prakticno jer to mnogo kosta. I definitivno ne zanimaju me spike kako ta Win(NT) platforma omogucava dotok para u firme,  jer statistika jos jedna govori da 80% servera u svijetu je na Linux/Unix platformama, a ne na Win(NT) platformama.
Vezano za sigurnost i za placanje, zato sam presao na Linux koji je ohoho sigurniji OS i cijelokupna njegova softverska arhitektura spram WinNT arhitekture koja kosta debelo, a nesigurna je do bola. Toliko o nekoj statistici.

A sto se tice igara, opcenito mislim da je bacanje para na igre bas zbilja bacanje para - jer na igre se mora specijalno (sto se tice PC igara), ulagati u hardver svake godine, zato Intel/AMD npr ima enormne profite zbog onog "ekonomskog PC chaina tkz. ekonomskog PC lanca" samo zbog pritupih igraca koji ulazu u hardver 'ko ludi, a ne iskoristavaju takve prejake PC konfiguracije za nesto pametnije, nego samo na igrama. Ocito svijet pociva na budalama. A dok kod nas u drzavi u kojoj je 330 000+ ne zaposlenih, oko 1 mil. zaposlenih sa prosjecnom placom od 5000kn (dok neki i rade za 2000kn na mj i dobivaju takvu placu svaka 2-3 mj-a), itd - NEMA SANSE da se onda kod nas suzbije piratstvo kod nas. Ekonomija je kod nas blaga katastrofa, toliko imamo ekonomista da zaboli glava a gospodarstvo ne funkcionira, to je lice nase drzave.
Mislim - opcenito znam da su Bugovci kapitalisticko softverski orijentirani (zbog M$-a), al' moze se manipulirati odlicno podacima - al' stvari u praxi su kod nas sasvim neka druga prica. Pa nismo mi SAD ili Kanada, gdje se zivi bolje nego kod nas to je sigurno, gdje se 100$ potrosi na picu i na kupnji hardvera, softwarea, svaki dan tako, makar i je kod njih kriza takodjer. . .
Ja sam oduvijek govorio jednu stvar "sve dok postoji shareware - do tada ce postojati piratstvo" - jer mislim zaradjivati na softveru je opcenito jedna velika farsa. Kada bi jos poceo pricati kako je M$ poceo raditi softver na nekim "svojim" patentima, kako je nastao shareware, onda bi to bila jedna druga strana price. Ja sam uvijek bio za GPL i za open-source, jer to je jedini nacin kako razviti software na maximalne i sigurne razine, nego se osvrnuti na closed-source platformu koja je definitivno najnesigurnija spram open-source software platforme - sto mnogo vrijedi za serversku platformu, a polako se GPL/open-source uvlaci i na desktop racunala, sto mi je osobno drago.
Zato logicno, ima samo 3 rijesenja, spustiti cijene software-a na razinu razvijenosti zemlje, koristiti "ilegalne verzije Win sustava" ili prijeci kompletno na open-source platformu ili freeware, makar je freeware postao rijetka stvar na Win platformi u poslijednje vrijeme.

Pozdrav

There's no place like (127.0.0.1) home. . .
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 14:08 (g33k).
3 godine
g33k kaže...

gdje se 100$ potrosi na picu i na kupnji hardvera, softwarea, svaki dan tako, makar i je kod njih kriza takodjer. . .

Ma kako da ne.

Za tvoju nesrecu, preselio sam u Montreal pred jedno dva tjedna, i bas ga lupetas... :-D

Don't try to undertand if you weren't there... you felt different then - Marching off to War...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 0:08 (Deus ex machina).
2 godine
Mininova "legalizirana"!

Ja  mislim da će i Windows i Ubuntu u dogledno (doduše ne tako skoro) vrijeme postati skoro pa isti.

Windows će za kućnu upotrebu biti besplatan ili barem mnogo jeftiniji kako linuxu (poglavito ubuntu) bude rasla popularnost i učinkovitost.

Danas mnoge aplikacije imaju svoju free verziju za kućnu upotrebu ili pojednostavljenu od pro verzije koja se plaća.

Naplaćivat će se firmama eventualno - naprednije pro verzije, trening, obrazovanje, podrška općenito (slično kao danas ubuntu).

Zato i većina današnjih piratskih winsa radi bez ikakvih problema, a da hoće MS to bi vrlo brzo riješio, al bolje da je i piratski nego linux ( MS filozofija ).

Microsoft igra na dulje staze, a to je da se ljudi nečega na što su navikli teško odriču - pa bilo to i ilegalno, al  sutra na njih računa.

Linux se brzo i koliko sam bacio oko na njega i kvalitetno  razvija, a to zna i MS.

Ovo je samo moje razmišljanje!

edit: sad vidim da je tema mininova al čitajući vaše postove učinilo mi se kao da o windowsima pričamo - OT!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 3:24 (brixy).
2 godine
@ Deus Ex:

Ocito da dalje zivis u HR.
There's no place like (127.0.0.1) home. . .
21 mjesec
Mininova "legalizirana"!

mininova fališ mi :¨(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice