Mobilna FIFA 12 prvo na Xperia Play telefonima

poruka: 20
|
čitano: 1.082
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mobilna FIFA 12 prvo na Xperia Play telefonima".
9 mjeseci

i sad bi trebo odma ic kupit Xperiu Play ?

3 godine

Ne, ali barem oni koji su je kupili nisu bacili lovu samo na ime, SE se barem trudi da iza imena i stoji neka podrška, u vidu optimiziranih naslova koje će pokretati. Tako da ako ovako nastave i kasnije, oni koji se vole igrati će biti sigurni da će za mob igre vrtiti kako spada.

Stoja
2 godine
Re: Mobilna FIFA 12 prvo na Xperia Play telefonima
Istina ali me pomalo nervira taj Play...svaka usrana igra minimalno 2.3 i Xperia Play required...
3 godine
N3N0 kaže...
Istina ali me pomalo nervira taj Play...svaka usrana igra minimalno 2.3 i Xperia Play required...

A šta ćeš, hardvers se prebrzo razvija...HTC desire star godinu i par mjeseci i njegov procesor nije sposoban pola novijih 3D igrara da pokreće bez trzanja, a kamoli 60fps-a kako SE garantira za svoj xperia play model. A i Play ima samo jednu jezgru, a di je još ekipa sa dve jezgre...

Stoja
2 godine

Ovo je postalo ko na kompu...prije svake instalirane igre prvo moraš provjeriti minimum sistem request da vidiš dali imaš dovoljno jak procesor/grafičku na mobu...sam čekam kad češ moč počet riktat i rezu u igrama...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
3 godine
dec54 kaže...

Ovo je postalo ko na kompu...prije svake instalirane igre prvo moraš provjeriti minimum sistem request da vidiš dali imaš dovoljno jak procesor/grafičku na mobu...sam čekam kad češ moč počet riktat i rezu u igrama...

Pa i toga ti već ima...bio sam ja skinuo jednu igru za desire na kojoj si mogao namještati grafičke postavke, detalje, teksture i slično: low-medium-high. To uglavnom ovisi o enginu da li to se to može tako šaltati, i o developerima da to tako naprave jer im to stvara više posla/komplikacija...

Naravno na iOS-u takvih problema nema{#} 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 22:18 (Stoja).
3 godine

Smartphoni će postat hardverski sve jači,

igre sve zahtjevnije, grafički ljepše itd.

A to će žderat sve više baterije,

baš me zanima kako će situacija razvijat.

A Xperia Play i nije nešto hardverski moćna,

GPU u mom SGS-u je ako se ne varam jači od Adrena 205.

Naravno, sve je to već poprilično slabo u odnosu na dvojezgraše i njihove GPU-ove.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
2 godine
Pff moj SGS je jaci od tog fensi Pleya.
Meni je taj gamepad samo uzasno iskoristen prostor.
Neaktivan.
3 godine
8ax kaže...
Pff moj SGS je jaci od tog fensi Pleya.
Meni je taj gamepad samo uzasno iskoristen prostor.

Ali što ti vrijedi snaga ako ne izoptimiziraju igru dobro za tvoj procesor? Na kraju će možda na sgs-u vrtiti lošije ili u najboljem slučaju jednako kao i na playu, a ovaj ima slabiji hardver...

Stoja
4 godine

Problem kod Androida, bar sto se tice igara, je sto je koncepcijski slican PC-u. Jedan OS ali jako puno HW-a za pokriti. Tako da ce tesko igre iskoristavati 100% nekog HW-a. A i proizvodjaci mobitela su djelomicno krivi za to, jer zele svako 12 mjeseci izbaciti novi i bolji mob, pa onda lupaju po GHz i broju jezgri a developeri to ne stignu pratiti.

iOS ima dosta uzi kruh HW-a (i rezolucija) za pokriti, pa je lakse optimizirati igru.

3 godine

Previše posla za developere a premalo se vrati. Uzmi u obzir da market sa plaćenim appovima nije dostupan svugdje, pa još da se vrlo lako može piratizirati, a i istraživanja govore kako androidaši manje općenito davaju novce na aplikacije od korisnika iOS-a i eto ti nedostatak volje developera da ulože dodatan trud...

Stoja
3 godine
WTF ?
identična igra pesu 2011 a pes radi na svim telefonima sa 600+ mhz procesorima...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
4 godine

Ma ovo je postalo nevjerovatno. Ljudi uglavnom ignoriraju Xperiu Play zato što nema dvojezgreni procesor i neki nabrijani GPU, a to što će na tom mobu sve garantirano raditi bez najmanjeg trzaja apsolutno nikoga ne briga. Nije mi jasna ova današnja "bolest" za nabrijanim specifikacijama. Valjda posljedica raznih "sveznalica" koji šire svoje "znanje". Dovoljno je baciti pogled na komentare o ovom mobitelu po raznim stranim stranicama. Svi su uglavnom tipa "I'm not buying this single core shit. Dual core rulzz", a još žalosnije je da takvi postovi dobivaju po 20 TU-ova. Toliko o edukaciji. Naravno nikome ne pada na pamet da je Xperia Play na neki način zaslužna za optimiziranje performansi popularnijih igara za Adreno 205 GPU, koji danas koristi većina mobitela. Istina dosta igara bude eksluziva za Xperiu Play ali već za mjesec ili dva je dostupna i na ostalim modelima.

Koliko vas je ovdje uopće držalo ovaj mobitel u rukama? Osobno sam imao priliku igrati se cijeli jedan dan s njim i bio sam, u najmanju ruku, oduševljen. Nevjerovatna pažnja je posvećena kvaliteti, ergonomiji i izdržljivosti tipaka, i samim time opravdava cijenu. Savršeno leži u ruci i u potpunosti uspijeva prenijeti nekakav "opipljiv" osjećaj igranja. Mislim da uopće nije potrebno napominjati koliko je ZABAVNIJE ovako igrati nego nabadati po touchscreenu. Ajd sad mi recite kako ama baš nikada niste izgubili volju za nekom igrom baš radi touchscreen kontrola, ili da nikada niste poželjeli prave tipke na relativno tankom mobitelu? A tu su još i PS ONE igre koje su savršeno optimizirane i jednostavno lete. Nemogu vjerovati da se ljudi žale jer nema PSP igara. Pa ove PS One igre su sadržajnije i kvalitetnije nego bilo koja smartphone igra! Žao mi je Sony Ericssona jer ga, kako ih ja volim zvati, "dual-core trollovi" malo previše uzimaju na pik i neiskusnim korisnicima govore kako je to bezvezarija i kako bi im bilo bolje igrati se na nekom dual core modelu. I još da za kraj napomenem da Xperia Play kao mobitel (zvanje, smsovi, surfanje, aplikacije i sve smartphone stvari) funkcionira besprijekorno, kao svaki drugi smartphone. Čak i bolje nego većina modela koji se trenutno nalaze u prodaji. Jedina mana vrijedna isticanja su cijene PS ONE igara, koje su ipak malo preskupe. Da prepolove te cijene sve bi bilo savršeno. Ali čak i s tim, ova stvarčica je genijalna.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
4 godine

Svaka cast na postu!

Napokon neko normalan ko je actually nesto probao i govori sa razumom, a ne samo sa zeljom za prepucavanje. Svaka cast.

4 godine
To je sve lijepo,ali kaj će mi igranje na mobu?Za to imam komp s koliko puta boljim igrama i komfornosti.
3 godine
jpelko2 kaže...
To je sve lijepo,ali kaj će mi igranje na mobu?Za to imam komp s koliko puta boljim igrama i komfornosti.

Vožnja u autobusu, čekanje na železničkoj stanici, vožnja u vlaku, vožnja u autu (naravno ako ne voziš), vožnja u tramvaju, opušteno igranje na plaži ... Mogu nabrajati do jutra gdje sve ne možeš odnijeti svoju debelu kantu (tj. gdje je laptop preglomazan za nositi)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
2 godine
neaktivan
scorpion667 kaže...

Ma ovo je postalo nevjerovatno. Ljudi uglavnom ignoriraju Xperiu Play zato što nema dvojezgreni procesor i neki nabrijani GPU, a to što će na tom mobu sve garantirano raditi bez najmanjeg trzaja apsolutno nikoga ne briga. Nije mi jasna ova današnja "bolest" za nabrijanim specifikacijama.(...) Svi su uglavnom tipa "I'm not buying this single core shit. Dual core rulzz", a još žalosnije je da takvi postovi dobivaju po 20 TU-ova.(....)

nikada niste poželjeli prave tipke na relativno tankom mobitelu? A tu su još i PS ONE igre koje su savršeno optimizirane i jednostavno lete. (...) Jedina mana vrijedna isticanja su cijene PS ONE igara, koje su ipak malo preskupe. Da prepolove te cijene sve bi bilo savršeno. Ali čak i s tim, ova stvarčica je genijalna.

Nažalost ista stvar kriterija se primjenjuje za sve mobitele. Eto npr.iPhone 4. Nema 2 jezgre, ali bolje raegira i odradi vecinu igara i aplikacija

od nekog 2 jezgrenog Androida, ali što tu možeš - 2jezgre su 2 jezgre. Xperia Play je u tom dijelu kao iP.

Ima standardizirane komponente na osnovi kojih se rade odlicno izbrušene igrice. S time da još ima dodatnu prednost

u vidu fizickih kontrola i eskluzivnih PS naslova pa je potpuno podređena igranju.

Mislim da ce na kraju kad dodaju još koju jezgru X Play postici veci uspjeh nego PS Vita. Samo treba malo vremena.

Ali svakako greška SE je što u startu nije ugradio te 2 jezgre, jer nažalost Android mobiteli se ugl.prodaju

upravo po svojim specifikacijama. Ili to ili da su kako kažeš stavili nižu cijenu. Sigurno bi uspjeh bio veci .

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
3 godine
alen-c kaže...

Nažalost ista stvar kriterija se primjenjuje za sve mobitele. Eto npr.iPhone 4. Nema 2 jezgre, ali bolje raegira i odradi vecinu igara i aplikacija

od nekog 2 jezgrenog Androida, ali što tu možeš - 2jezgre su 2 jezgre. Xperia Play je u tom dijelu kao iP.

Ima standardizirane komponente na osnovi kojih se rade odlicno izbrušene igrice. S time da još ima dodatnu prednost

u vidu fizickih kontrola i eskluzivnih PS naslova pa je potpuno podređena igranju.

Mislim da ce na kraju kad dodaju još koju jezgru X Play postici veci uspjeh nego PS Vita. Samo treba malo vremena.

Ali svakako greška SE je što u startu nije ugradio te 2 jezgre, jer nažalost Android mobiteli se ugl.prodaju

upravo po svojim specifikacijama. Ili to ili da su kako kažeš stavili nižu cijenu. Sigurno bi uspjeh bio veci .

Problem (možda ne problem nego prednost, ali većina to vidi kao problem) jest što SE voli sve ispeglati do kraja i tek onda izdaju taj proizvod na tržište.

Zato smo svi mi korisnici X10 telefona čekali na update (na 2.1, pa na 2.3.3.) 6 mjeseci i više od drugih, ali kad su update-i konačno stigli bili su ispeglani, sve je na njima radilo glatko, bez greška ili sa malo njih.

Svi se uvijek bune na štucanje Android telefona, ali moj X10 (nakrcan sa svim i svaćim) rijetko kad zaštuca (dobro dok je bio 1.6 onda je znao češće), zadnjih 6 mjeseci (nakon zadnjih 2.1 update-a i sad 2.3.3) ne sjećam se kad sam ga zadnji put restartao.

Zato mislim da su oni počeli sa razvojem Play-a već ranije (dok još 2 jezgreni nisu bili u planu), dok su to sve ispeglali počeli su biti aktivni 2 jezgreni procesori, ali oni nisu kao drugi proizvođači brzo bolje ispod haube bacili 2x procesore na neoptimizirani software nego rade to sve polako i sigurno.Isto vrijedi i za Arc (koji je isto tako ima 1x procesor)

Iako to zna neke nas korisnike razljutiti (drugi furaju 2.3.3. mi smo bili još na 2.1), ali mislim da se čekanje nekad isplati.

Mislim da ako se SE play ne proda u dosta primjeraka da neće biti "nove" verzije.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
2 godine
neaktivan
dado2202 kaže...

Problem (možda ne problem nego prednost, ali većina to vidi kao problem) jest što SE voli sve ispeglati do kraja i tek onda izdaju taj proizvod na tržište. (...)

To i jest šteta za SE jer nažalost vecini je marketing o nadmocne 2 jezgre sve.

I inace, cini mi se da SE radi kao i HTC prilicno kvalitetne, originalne i ispeglane uređaje,

ali im bi trebali malo nekako ubrzati taj razvoj i pojacati marketing. Bilo bi šteta da nastave

tako gubiti udio. Inace igraci segment na mobitelima je jako zahtjevan.

Ni Nokia, u godinama kad je bila najjaca, nije ga uspjela osvojiti (n-Gage).

Ja bi npr.prije kupio Xperiu Play nego PS Vitu. Za usputno igranje u javnom prijevozu

ili nekoj cekaoni i sl. X Play je više no dovoljno, a doma ionako ljudi drže prave konzole..

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
3 godine
jpelko2 kaže...

lol rađe igram angry birds na mobu nego na kompu :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice