uključili su osobe stare najmanje 30 godina koje su potpisale ugovor s mobilnim operaterima i usporedili učestalost tumora na mozgu s onima koji nisu imali ugovor s mobilnim operaterima između 1990. i 2007.
Ovo je samo meni smiješno? 
uključili su osobe stare najmanje 30 godina koje su potpisale ugovor s mobilnim operaterima i usporedili učestalost tumora na mozgu s onima koji nisu imali ugovor s mobilnim operaterima između 1990. i 2007.
Ovo je samo meni smiješno? 
Ovo moram roditeljima pokazati
.
Laž u interesu ekonomije. Jedna rupa u priči je da su uspoređivane grupe bez ugovora sa onima sa ugovorom, iako se i bez ugovora može koristiti mobitel. Žao mi je narode. Prislonite si mobitel na mozak i okinite.
Mobilni lobi je jaki...
Neznam kak nisu vidjei nikakve povezice, dokazali su da su valovi mikrovalne opasni, a ovi valovi koji su slični frekvencija ne, pogotovo kod uspostavljanja veze. Najvjerojatnije u manjem vremenu provedenom za mobitelom nije opasno, ali trebali su ispitati to ne ljudima koji praktički 24/7 koriste mobitele u poslovne svrhe
Ali sa druge strane, i da su dokazali da mobiteli izazivaju tumore, ja ga sigurno ne bih prestao koristiti. Tko još danas želi živjeti vječno...
Uspoređivali su ljude koji su potpisali ugovor i one koji su jednako koristili mobitel ali nisu potpisali ugovor???
U konačnici mobilni telefoni:
| 8 | Potpuno bezopasni |
|---|---|
| 25 | Umjereno opasni po zdravlje |
| 40 | Opasni po zdravlje i džep |
| 1 | Izazivaju i rak u sve probleme |
Studija na nivou osnovne školole po izjavama
... koje su potpisale ugovor s mobilnim operaterima i usporedili učestalost tumora na mozgu s onima koji nisu imali ugovor s mobilnim operaterima između 1990. i 2007.
Prvo, u studiji piše mobile phone subscribers, što bi se prevelo kao pretplatnici na uslugu mobilne telefonije ili korisnici mobilnog telefona.
Drugo, koristite li uslugu mobilne telefonije, uvijek sklapate ugovor(e) s mobilnim operaterom (prihvaćate uvjete korištenja različitih usluga) i postajete pretplatnik (subscriber) - bilo da se radi o prepaid ili postpaid načinu korištenja - bez akta kojim se uređuju prava i obaveze obje strane, tj. ugovora, ne možete koristiti uslugu.
Treće, dobivate SIM karticu (Subscriber Identity Module) koja sadrži IMSI ključ (International Mobile Subscriber Identity) koji jedinstveno identificira korisnika i sastoji se od koda zemlje (219 za Hrvatsku), koda operatera (01 za T-Mobile, 02 za Tele2 i 10 za Vip) i pretplatničkog broja korisnika. Osobama koje ne koriste mobilne telefone (i nisu sklopile ugovor s mobilnim operaterom) ne treba SIM kartica i oni nisu pretplatnici (subscribers).
Dakle, vršena je usporedba korisnika mobilnih telefona sa onima koji nisu koristili mobilne telefone.
To je teorija zavjere! Pa naravno da ne smiju priznati da mobiteli zrače i da su štetni, sve je to utrka za novcem!
nisu uredjaji bedara.
pristao bih zivjeti mjesec dana u satoru koji je postavljen ispod bazne stanice.
| 18 | da |
|---|---|
| 31 | ne |
(...)
pristao bih zivjeti mjesec dana u satoru koji je postavljen ispod bazne stanice.
Najmanja razina zračenja bazne stanice je upravo ispod antena - antene zrače uglavnom horizontalno. Najopasnije je biti ispred antene za mobilnu telefoniju, a ne ispod, ali to je već druga tema.
..načinu korištenja - bez akta kojim se uređuju prava i obaveze obje strane, tj. ugovora, ne možete koristiti uslugu.
..
- samo mali dodatak (jer ni to nije 100%..) - nema sklopljenog ugovora s korisnikom bona, tj može biti (kao npr bonus od 30kn i sl. koji se dobivao ako se ispuni formular s podatcima... kod kupnje prepaida).
- samo zbog preciznosti, prepaid nije ugovor, dakle nemožemo znati što je ta studija obuhvatila. - kao i svaka iz kategorije Colgate-Ariel. ... površna, i važnije, 99% naručena.
korisnici prepaida, su recimo za roaming, morali sklopiti ugovor (što pokazuje da ga prije nije bilo), EULA i sl. nije ugovor (mada softweraši to često žele tako prikazati).
-zakoni (i pravila o prepaidu) se mijenjaju, jedan od razloga je roaming i EU, drugi npr 'terorizam' ili 'pedofilija' (omiljeni navodi za opravdavanje kontrole korisnika). itd.. današnja regulativa nije identična stanju od prije 10-i-više godina..
-aljkava studija, cilj opravdava sredstvo, samo (gledajući neke zakone) ispod teksta bi moralo pisati p.p. ili sponzoriran sadržaj...
- malo smješniji pogled na stvar, spominje se tumor mozga, prejudicira se postojanje mozga, tj moždane (elektro) aktivnosti s kojom bi mikrovalovi mogli interaktivirati. ... recimo, iz testa su mogle biti isključene plavuše, bio bi jednako ''valjan''.
Neznam kak nisu vidjei nikakve povezice, dokazali su da su valovi mikrovalne opasni, a ovi valovi koji su slični frekvencija ne, pogotovo kod uspostavljanja veze.
Mobiteli rade na frekvencijama 0,9-1,9GHz (bez obzira uspostavlja li vezu ili ne), jedino je veća izzračena snaga prilikom uspostavljanja veze. Snage mobitela se reda nekoliko W(max), smanjuje se po potrebi.
Procesori u računalima rade na frekvencijama 2-3GHz, troše i do 100W, od čega se sigurno dio izzrači u prostor.
Mikrovalna proizvodi EM val od 2,5GHz koji se nastoji zadržati u Faradayevom kavezu i snaga je reda kW.
Bobina/platine/svječice u motorima s unutrašnjim izgaranjem proizvode EM val širokog frekvencijskog spektra.
Što je po ovom najopasnije? Kojim redoslijedom? Da prestanemo i koristiti računala - ja to koristim puno više od mob.
Mi bi trebali umirati ko kruške od pustog zračenja.
The best way to be boring is to leave nothing out.
(...)
Najmanja razina zračenja bazne stanice je upravo ispod antena - antene zrače uglavnom horizontalno. Najopasnije je biti ispred antene za mobilnu telefoniju, a ne ispod, ali to je već druga tema.
Sve je manje više štetno itekak, samo treba proč period vremena kad če počet curit neugodni razultati i onda bude pa nismo znali jel moš mislit.
Kolko ljudi živi ispred tih Antena trebalo bi tri, Kalkulatora za izmjerit to sigurno pogotovo u velikim gradovima po Svijetu to je koloplet Antena na sve strane kud se god okreneš ima ih više nego Muha.
Ak neko još nije pogledal ovaj dokumentarac, pod nazivom Full Signal svakako pogledat jer neče baš osvanut na našim televizijama zna se zakaj ne talasaj jer neda Crni gazda. Ima tamo svakakavih zanimljivih stvari, i suludih primjera u praksi ko lažni Dimnjaci ispod je antena pa Crkveni toranj natrpan Antenama da se ne vide normalno u Americi.

"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."
Samo se ovo može reči na cijelu tu stvar.
Upravo sam se registrirao na forum samo da podijelim sljedeći zaključak koji sam uhvatio na jednom od predavanja iz elektro-magnetizma.
Izmjenični mrežni napon frekvencije 50/60 Hz (+ harmonici) u upotrebi je od 1889. godine (SAD), a Europi nešto kasnije. Ono što je fascinantno jest da ne postoji jedinstvena studija utjecaja električne mreže na ljudsko zdravlje.
Nakon više od 100 godina mi ne znamo kako el. mreža utječe na naše zdravlje, a gotovo smo stalno u njenom "polju".
Ideja nije raspravljati o frekvencijama već općenito o načinu na koji smo izloženi zračenju u obliku EM valova. Bilo niskih ili ekstremno visokih frekvencija.
p.s.
Radiodifuzija također nije istraženi dio EM spektra s stajališta utjecaja na ljudsko zdravlje.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."
Samo se ovo može reči na cijelu tu stvar.
Možeš obrazložit?
... koje su potpisale ugovor s mobilnim operaterima i usporedili učestalost tumora na mozgu s onima koji nisu imali ugovor s mobilnim operaterima između 1990. i 2007.
Prvo, u studiji piše mobile phone subscribers, što bi se prevelo kao pretplatnici na uslugu mobilne telefonije ili korisnici mobilnog telefona.
Drugo, koristite li uslugu mobilne telefonije, uvijek sklapate ugovor(e) s mobilnim operaterom (prihvaćate uvjete korištenja različitih usluga) i postajete pretplatnik (subscriber) - bilo da se radi o prepaid ili postpaid načinu korištenja - bez akta kojim se uređuju prava i obaveze obje strane, tj. ugovora, ne možete koristiti uslugu.
Treće, dobivate SIM karticu (Subscriber Identity Module) koja sadrži IMSI ključ (International Mobile Subscriber Identity) koji jedinstveno identificira korisnika i sastoji se od koda zemlje (219 za Hrvatsku), koda operatera (01 za T-Mobile, 02 za Tele2 i 10 za Vip) i pretplatničkog broja korisnika. Osobama koje ne koriste mobilne telefone (i nisu sklopile ugovor s mobilnim operaterom) ne treba SIM kartica i oni nisu pretplatnici (subscribers).
Dakle, vršena je usporedba korisnika mobilnih telefona sa onima koji nisu koristili mobilne telefone.
Svejedno mislim da je uzorak loš. Samo stariji od 30 godina?
Što nije dječji mozak, onaj u razvoju, najosjetljiviji?
Danas ljudi svasta vole nazivati ugovorom, makar 90% toga uopce nema formu ugovora.
Nedavno mi je neka cura u City centu dala promotivne brojeve (SIM-kartice) da uzmem sebi i da podijelim prijateljima. Znaci ja sam taj tren potpisao 2-3 ugovora? Nisam!
Na poleđini omota SIM kartce mogu pisati eventualno uvjeti koristenja što nije isto što i potpisivanje ugovora.

Radman, Ivković i Jakovčić = eliksir mladosti. 
Tisuću znanstvenika, tisuću različitih odgovora.
Baš sam našao časopis Moby iz 2000. g. gdje su pisali o tom zračenju i istraživanju ("Tempirana bomba uz glavu"), pa evo sve do danas nisu uspjeli dokazati.
Izazivali tumor ili ne, štetni su za zdravlje.
Mobilni lobi je jaki...
Neznam kak nisu vidjei nikakve povezice, dokazali su da su valovi mikrovalne opasni, a ovi valovi koji su slični frekvencija ne, pogotovo kod uspostavljanja veze. Najvjerojatnije u manjem vremenu provedenom za mobitelom nije opasno, ali trebali su ispitati to ne ljudima koji praktički 24/7 koriste mobitele u poslovne svrhe
Ali sa druge strane, i da su dokazali da mobiteli izazivaju tumore, ja ga sigurno ne bih prestao koristiti. Tko još danas želi živjeti vječno...
Cek stani malo!
Frekvencija nije toliko ni bitna vec izracena snaga. Tvoja izjava " a ovi valovi koji su slični frekvencija ne, pogotovo kod uspostavljanja veze" je totalno glupa. Kod uspostave poziva frekvencija nema ama bas nikakve veze, tj ostaje "gotovo" ista. Jedina razlika je sto je snaga u samom pocetku puno veca nego kada se poziv uspostavi. Za one koji ne znaju, telefon i bazna stanica (BTS) "dogovaraju" snagu emisije kako bi telefon sto vise stedio struje. To "dogovaranje" je tokom cijelog razgovora. Slicno je kada i telefon zvoni.
Ne znam kak stoji stvar kod UMTSs, tj na 1800MHz ali mislim da je isto.
Sama studija je stvarno glupa. I to generalno! Jedino relevantno bilo bi da godinu dana max snagom (2W za 900MHz) "zrace" zamorca od covjeka i onda pogledaju dal ima posljedice. Po svojoj prilici ne bi se nista vidjelo, ali nakon 5 ili 10 godina sigurno bi nesto bilo. Sjetimo se samo ultrazvuka koji je nakon 10 godina uporabe postao stetan.
Medjutim, sto cemo sa data prometom? Tokom razgovora telefon gasi izlazni stupanj kada se ne govori i na taj nacin stedi struju, ali kod data prometa toga nema. Dapace, umjesto jednog kanala koristi se njih 100. Svako "israzivanje" lako se smulja, umota u celofan i ispadne kak se zeli.
Svi spominju mobitele. Sto je sa drugim stvarima kao sto su aerodromski radari ili TV/radio odasiljaci gdje su snage stotinu tisuca puta vece. Ne znam dal neko tko odrzava radar na Plesu prati ovaj forum ali nek se javi.
To je teorija zavjere! Pa naravno da ne smiju priznati da mobiteli zrače i da su štetni, sve je to utrka za novcem!
Nebih se složio i da kažu da šteti, opet će se koristiti. Pogledaj samo na pušače ili drogeraše, štetno je i opet se konzumira
Istraživanje ima solidnu metodologiju, ako baš želite raspravljati pročitajte čitav znanstveni članak http://www.bmj.com/content/343/bmj.d6387.full . U njemu su, između ostalog, navedeni potencijalni metodološki nedostaci i jače strane studije. Istraživanje je, prema autorima, otvoreno za javnu raspravu i svima dostupno, a novinski članak je tu da nas informira i usmjeri na cjelokupni rad u svrhu neke eventualno smislene rasprave, u suprotnom samo prdimo u vjetar.
A što je s onima koji mobitele nose na vezici ili tobolcu na prsima... jesu tu istraživali pojavnost na okolnim organima :-)))
ili recimo tko spava i drži mobitel na jajima??? Jel će mu se roditi više retardirane djece ili je on dosta...
Uglavnom ako zaključimo da i nije ili je sasvim malo štetno - mislim da se sa svime malo pretjeruje - još malo pa ću morati imat 4g, 5g, 10g - pa kaj budem na biciklu gledao HD?
Kak to da nisu već ukinuli kina?
Nebih se složio i da kažu da šteti, opet će se koristiti. Pogledaj samo na pušače ili drogeraše, štetno je i opet se konzumira
Da, ta usporedba ima smisla - not.
- samo mali dodatak (jer ni to nije 100%..) - nema sklopljenog ugovora s korisnikom bona, tj može biti (kao npr bonus od 30kn i sl. koji se dobivao ako se ispuni formular s podatcima... kod kupnje prepaida).
- samo zbog preciznosti, prepaid nije ugovor, dakle nemožemo znati što je ta studija obuhvatila. - kao i svaka iz kategorije Colgate-Ariel. ... površna, i važnije, 99% naručena.
korisnici prepaida, su recimo za roaming, morali sklopiti ugovor (što pokazuje da ga prije nije bilo), EULA i sl. nije ugovor (mada softweraši to često žele tako prikazati).
(...)Uobičajeno je da se aktiviranjem SIM kartice prihvaćaju uvjeti korištenja, tj. potpisuje pretplatnički ugovor. U nekim slučajevima (npr. Bonbon), otvaranjem paketa koji sadrži SIM karticu, korisnik prihvaća uvjete:
1. Otvaranjem bonbon paketa korisnik prihvaća ove Uvjete korištenja bonbon usluge (dalje u tekstu: Uvjeti) kojim su utvrđeni način i uvjeti pružanja bonbon usluge.
Prepaid nije ugovor - to je način naplate pruženih usluga. Osim toga, studija nigdje ne govori o ugovorima, nego o pretplatnicima, odnosno korisnicima usluge mobilne telefonije. Ugovori su se pojavili u (netočnom) prijevodu vijesti.
Jest osjetljiviji zbog tankih kostiju lubanje, ali uzmi u obzir da u trenutku početka studije (početak 90-tih) djeca nisu imala mobitele, nego ih koristili uglavnom poslovni ljudi. Mijenjanje protokola istraživanja usred njega, da se obuhvate i djeca bi obezvrijedilo dotad skupljene rezultate.
Danas ljudi svasta vole nazivati ugovorom, makar 90% toga uopce nema formu ugovora.
Nedavno mi je neka cura u City centu dala promotivne brojeve (SIM-kartice) da uzmem sebi i da podijelim prijateljima. Znaci ja sam taj tren potpisao 2-3 ugovora? Nisam!
Na poleđini omota SIM kartce mogu pisati eventualno uvjeti koristenja što nije isto što i potpisivanje ugovora.
Vidi gore - ako si otvorio pakete s karticama, moguće je da si sklopio par ugovora. Prihvaćanjem uvjeta korištenja (otvaranjem paketa ili aktivacijom SIM kartice), potpisuješ ugovor o korištenju usluga koje pruža operater.
Jest osjetljiviji zbog tankih kostiju lubanje, ali uzmi u obzir da u trenutku početka studije (početak 90-tih) djeca nisu imala mobitele, nego ih koristili uglavnom poslovni ljudi. Mijenjanje protokola istraživanja usred njega, da se obuhvate i djeca bi obezvrijedilo dotad skupljene rezultate.
Slažem se i shvaćam, ali baš zbog toga je i istraživanje daleko manje vrijedno. Treba sad kad djeca u prvom razredu osnovne hodaju s mobitelima započet novo istraživanje. 
Istraživanja o utjecaju zračenja mobilnih telefona na djecu se rade već cca 15 godina - zaključak gotovo svih je da se djeci mlađoj od 12 godina ne preporuča korištenje mobilnih telefona.