Nagrada za Jobsovu zamjenu

poruka: 66
|
čitano: 3.133
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nagrada za Jobsovu zamjenu".
3 godine

Lijepo...

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
2 godine

Jako, jako, jako lijepo Bogataš

3 godine
RE: Nagrada za Jobsovu zamjenu
i onda kazu ekonomska kriza....vraga kad se oni razbacaju parama....
K'eni pa te vat' ;)
3 godine
neaktivan

Pretpostavljam da je takva plaća standardna u najboljoj i najinovativnijoj IT firmi na svijetu

Vir prudens non contra ventum mingit...
2 godine
ko da je za sve to samo on zasluzan...
www.val.hr
3 godine

Koji pogled stev ima na drugoj sliciBelji se.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
3 godine

to je nagrada za jako dobro prodani ispodprosječan proizvod kojeg rade kinezi za plaću od par dolara...

I'm silicon-based life-form
2 godine

Svaka cast Cook-u. To je dokaz da se Apple moze snaci i bez Steve Jobsa, iako budimo realni kada on prestane voditi Apple nece bas ljudima biti svejedno posto nekima je on poput boga... No Apple se dobro snalazi, svaka cast jos jednom, tu svotu je zasluzio.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
3 godine
šta je pišljivih 20ak miljuna dolara ... 100 miljuna kuna za 6 mjeseci rada. Jobs toliko dobije od kamata za tjedan dana. :D
A.
3 godine
Independent kaže...

Svaka cast Cook-u. To je dokaz da se Apple moze snaci i bez Steve Jobsa

Ne budi tako siguran - on mu je bio zamjena na samo nekoliko mjeseci. Treba puno više proći vremena da se vidi da li je on dobra ili loša zamjena.

artfull kaže...
šta je pišljivih 20ak miljuna dolara ... 100 miljuna kuna za 6 mjeseci rada. Jobs toliko dobije od kamata za tjedan dana. :D

I to većina u dionicama pod uvjetom da ostane u Apple-u. Meni više ovo smrdi na osiguravanje vjernosti tvrtki na slijedećih par godina nego na nagradu za dobro vođenje .

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 22:12 (Paolo2612).
2 godine
BugSU kaže...
i onda kazu ekonomska kriza....vraga kad se oni razbacaju parama....

Pa u SAD-u su takvi bonusi normalni, pa vidili ste da se i američka vlada usprotivila jer su banke koje je ona spasila od propasti dijelila svojim direktorima milijunske bonuse. 

2 godine
Paolo2612 kaže...

I to većina u dionicama pod uvjetom da ostane u Apple-u. Meni više ovo smrdi na osiguravanje vjernosti tvrtki na slijedećih par godina nego na nagradu za dobro vođenje .

A čuj to je dijelom nagrada ali i naravno poticaj da tako nastavi i ostane vjeran kompaniji jer se onda i u budućnosti može nadati novom bonusu. To je tako u svakoj tvrtci, jer ti i onako nedijeliš takve bonuse radniku koji ti ništa neznači nego onom kojeg želiš zadržati

2 godine
Paolo2612 kaže...
Independent kaže...

Svaka cast Cook-u. To je dokaz da se Apple moze snaci i bez Steve Jobsa

Ne budi tako siguran - on mu je bio zamjena na samo nekoliko mjeseci. Treba puno više proći vremena da se vidi da li je on dobra ili loša zamjena.

Naravno da mora proci vise vremena da se vidi ako je on zamjena kak spada, ali cinjenica da dionice nisu drasticno pale za vrijeme Jobsovog odsustva vec nasuprot su porasle dokazuje da Appleu nebi trebalo ici tako lose nakon Jobsa. Uglavnom bumo vidili s vremenom sta ce biti nakon njega s Appleom.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
3 godine

Kako je Cook mogao podići vrijednost dionica?

3 godine

Nitko ne može zamijeniti Jobsa. Zapravo nije stvar u tome da Cook ili netko treći možda nije i razumiji ili jednako sposoban vođa, i vodile su se rasprave i o tome da malo applea bez Jobsovog utjecaja nad apsolutno svim i nebi bilo loše al ima tu par problema.

Jobsov utjecaj na ostale industrije, filmsku gdje je najveći pojedinačni Disneyev dioničar i gdje je na ti i buddy sa svim facama u filmskoj industriji. Karizma i veličina i iskustvo i način u ophođenju sa najvećim facama u filmskoj, muzičkoj it ili bilo kojoj drugoj industriji, jednostavno nije isto jel s druge strane stola čuveni Steve Jobs ili Tim Cook.

Apple je Jobsove dijete i koliko to može biti i loše Jobs je taj koji osobno shvaća baš svaki appleov proizvod. Budući je perfekcionist i osobno pregledava svaki uređaj, isto zahtijeva od svega što apple napravi. Zgodno je što apple zapravo i nema toliko puno proizvoda i što je tako nešto i moguće. Međutim sumnjam da Cook ili netko treći ima takav poriv tj da toliko osobno shvaća uspjeh ili neuspjeh svakog od proizvoda.

Nastranu Jobsovo instinktivno poznavanje mentaliteta tržišta i potrebe i talenta da ljudima proda ono što nisu ni mislili da im treba. Inače je uvijek tvrdio da ne treba slušati ljude što traže nego im dati ono što ni neznaju da im treba tj ono što je tvoja vizija ( jer će inače dok prvo napraviš tražiti već nešto drugo). Podrazumijeva se da gospodin smatra da bolje od medija i prosječnog Joea zna što je sljedeća velika stvar, a nije mu za zamjeriti budući je jedan od ljudi koji je stvorio IT industriju onakvom kakva je danas.

S druge strane svaki put se iznova postavlja pitanje nisu li potezi applea zapravo previše intimno povezani sa Jobsovim egom ili je to svejedno u interesu firme. Tužakanje sa HTCom ili googleom sad ( ima dobar članak u novom NY Timesu - http://www.nytimes.com/2010/03/14/technology/14brawl.html?pagewanted=all

Doduše i prije je bilo takvih poteza koji su se znali pokazati mudrim, mislim da nitko nema uvid u stanje stvari u industriji duboko kao Jobs a da istovremeno kuži što prosječan konzument tehnologije očekuje od uređaja ili servisa, aplikacija ... ili kako će veliki reagirati na neki njegov plan koji će im naravno pokazati u zadnji tren, jer sve što radi radi u tajnosti.

Što se osiguranja tiče ( dio dogodine i to pod uvjetom da ostane u appleu ) to je standardno i pametno poslovanje. Svejedno Cook se pokazao jako sposoban i rješio je jako dobro nekoliko osjetljivih stvari u Jobsovom odsustvu. Mislim da bi apple bez Jobsa neko vrijeme jako dobro napredovao al s vremenom bi počeo gubiti oštrinu i fokus, kao što se dogodilo i prvi put nakon Jobsovog odlaska. Koliko god da je uspio sad svoj način razmišljanja utisnuti u gene Applea.

Neznam koliko je ljudi pročitalo neku Jobsovu ili appleovu biografiju ali tip je jedan od najzanimljivijih biznismena iliti poduzetnika svih vremena. Toliko uspona i padova, toliko volje i vizije i tolika mogućnost da se nekog nagovori na nešto je nešto posebno. :D
A.
3 godine
Alex55 kaže...

Kako je Cook mogao podići vrijednost dionica?

Nije ih on podigao niti je to pisalo. Za vrijeme Jobsovog odsustva dionice su se digle za 75% . Trend je ionako u tom periodu bio pozitivan, al appleov rast je nastavio biti puno veći od prosjeka industrije.

Svejedno budući su neki tvrdili da bi dionice applea manje pale da ode svi iz applea i da se rasproda sav inventar a ostave S.Jobs i tajnica nego da ode sam Jobs, ispalo je odlično :D

A.
3 godine
artfull kaže...
Apple je Jobsove dijete i koliko to može biti i loše Jobs je taj koji osobno shvaća baš svaki appleov proizvod.

Kada Jobs ode - vraćamo Woza nazad!!! Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 22:51 (Paolo2612).
3 godine

za taj bonus, bi opra sve wc-u u apple-a i to dvaput...

tolike pare stvarno nije zasluzia, ljudi govorimo o 22mil$

svi se uduzuju i onda dat toliki bonus, pa ode drugi radnici

koji se ne vide ispadaju budale

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
2 godine

neki su na ovom forum stvarno infišani u apple,pa ljudi moji ima još kompanija osim apple,pa što je taj apple neki kult,takvu opsesiju još nisam vidio za nitijednu kompaniju,jednostavno nevjerojatno,možda je čovjek čak bolje vodio kompaniju od jobsa pa je dobio nagradu,ja imam masu hi-fi uređaja ali nisam opsjednut tim firmama i ne visim cijeli dan na internetu i ne čitam o njima,a pogotovo da znam tko im je šef firme,jednostavno nevjerojatno odakle takva zaluđanost

isti dan otkaz i žuti
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 23:07 (blackalbum).
3 godine
Pa Jobs je fascinantan lik. Inače ima puno ljudi čije biografije su jako zanimljive, umjetnika, istraživača, biznismena, znanstvenika, pirata ... Jobs je pomalo sve od toga :D

@paolo ... Woz se neki dan polomio na američkom plesu sa zvijezdama :D čovjek bas nema sreće sa ozljedama, al preživio je i pad aviona i toyotu prius ( za koju je prije nego su iz toyote odlučili da je kvar ipak u softwareu sam izjavio da kvar nije mehanički nego software, i onda par dana poslje čujem na radiju da ne i Toyota ustvrdila isto iako su prethodno tvrdili da je mehanicki) Ipak nije zardao, lool.
3 godine

To je normalna prakse u velikim korporacijama da se daju bonusi u dionicama, nemojte se previše uzbuđivati oko toga, ako želi novac lako ih može prodati i sl. Mislim da direktori u velikim korporacijama ionako ulažu višak love u dionice, u svakom slučaju je bolje nego držati keš je su kod njega veliki oportunitetni troškovi, bolje nego da ih drži u Ljubljanskoj banci i sl.

3 godine
artfull kaže...
Pa Jobs je fascinantan lik. Inače ima puno ljudi čije biografije su jako zanimljive, umjetnika, istraživača, biznismena, znanstvenika, pirata ... Jobs je pomalo sve od toga :D

@paolo ... Woz se neki dan polomio na američkom plesu sa zvijezdama :D čovjek bas nema sreće sa ozljedama, al preživio je i pad aviona i toyotu prius ( za koju je prije nego su iz toyote odlučili da je kvar ipak u softwareu sam izjavio da kvar nije mehanički nego software, i onda par dana poslje čujem na radiju da ne i Toyota ustvrdila isto iako su prethodno tvrdili da je mehanicki) Ipak nije zardao, lool.

Barem mu bolje ide nego Paul Allen-u (susnivač Microsofta) - ove godine mu je 2. puta dijagnosticiran rak

Gledao sam jednu epizodu kada je plesao (mislim da je to bio prva epizoda gdje je nastupao) - sudac mu je rekao da ima lepršavost nilskog konjaSmijeh

2 godine
artfull kaže...

dobro svatko ima nešto što voli i što ga veseli to je tvoje pravo,ali da mene pitaš tko je šef mordant shorta ili yamahe,denona rekao bih nemam pojma,ako tebe veselu apple uređaji tada uživaj u njima tko sam ja da tvrdim drukčije,da netko pljuje firme koje ja čije uređaje imam doma u posjedu bilo bi mi svejedno,još me ni jedna firma nije oduševila,a najviše me razočarao denon,pokvario mi se drugi dan nevjerovatno

isti dan otkaz i žuti
3 godine

!

3 godine
da, teško je objasniti zašto postoje emocije oko applea a ne oko hp-a recimo. Mislim da ima puno veze sa njihovom tradicijom buntovnika i onih koji idu protiv struje, to povlači ili simpatije ili antipatije. Prvo je neprijatelj bio IBM, pa Microsoft , a sad bi mogao postati Google. U svakom datom trenutku zanimljivo je da je enemy najjači igrač na drugoj strani (ne zaboravimo i Intel ). Svakako da je to dio motivacije zaposlenika i PRa i marketinga tj opet je vezano i za Jobsov Ego. Pa onda tajnovitost, rumors zajednica ...

S druge strane zaista su perfekcionisti i teško mi je pronaći sličnu firmu na toj skali. Ti si u hifiju i znaš da u toj industriji postoje praktički manufakture ili manje firme koje stvarno drže do dizajna i izrade, al ovdje pričamo o desecima Miljuna komada.

I stvaraju trendove, ne boje se novog, dapače rekao bi da uživaju u publicitetu i kritikama, da
li se radi o novom radikalnom dizajnu, konceptu, provokaciji ili usluzi nebitno.
A.
3 godine
Pa Woz je bio skroz nelos kao plesac :D

Jobs: "Woz was the only person I met that knew more than me about electronics"

Woz: "Jobs didnt know very much about electronics"

:D
A.
3 godine

Postoje i mnogo veće tvrtke od Apple-a koje imaju i više zaposlenika od Apple-a, pa mi nije jasno, kako njima prvima nikada ne padne na pamet napraviti nešto slično kao iPhone, kako ne vide u tom uređaju sposobnosti koje će im donjesti još više novaca na računu?

2 godine

dobra nagrada,nema sta :) Cool

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
2 godine
Alex55 kaže...

Postoje i mnogo veće tvrtke od Apple-a koje imaju i više zaposlenika od Apple-a, pa mi nije jasno, kako njima prvima nikada ne padne na pamet napraviti nešto slično kao iPhone, kako ne vide u tom uređaju sposobnosti koje će im donjesti još više novaca na računu?

neš mi uređaja najobičniji telefon koji je malo ušminkan,kao da je iphone neki revolucionarnu uređaj ,malo napredniji telefon i ništa više

isti dan otkaz i žuti
3 godine
neaktivan
MaterAos kaže...

Pretpostavljam da je takva plaća standardna u najboljoj i najinovativnijoj IT firmi na svijetu

Hehehehe

Ajd se pokusaj sjetiti zadnje inovativnosti kod njih a da nije marketing.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice