Svaka im čast!
Logic i artfull pssss!!
Svaka im čast!
Logic i artfull pssss!!
Hahahahahahah
Ja i artfull smo vec obradili temu ;)
I jel ti to nama uvodis cenzuru?
Al nema veze psiho ce reci nesto ;)
Hahahhaha
Respect ;)
ka već njihove proizvode platiš tri puta više nego što vrijede,i trebaju imati takvu podršku
ništa u zhivotu ne platish nesto 3 puta skuplje ngo sta je, niti jeftinije..samo nekad to ljudi ne vide...
iPad ima problema s baterijom jeste culi za to
a čemu služi apple podrška, kaj nije "it just works"
šalu na stranu, do sad nisam kontaktiral podršku niti jednog prouzvođača (osim Barbaru i Vesnu(?) iz MS aktivacije) tako nemrem nikog posebno ocijenit
Ponekad je interesantno videti komentare ljudi koj nikada nisu radili na apple a ima onih koj su u poslednih godina sucajno ili namerno kupili Iphone pa donekle znaju sto i kako,mislim da konacno treba svatiti da nista nije slucajno na ovoj planeti kamoli uspeh koji postize apple u sve segmente prodazba ,marketing, sigurnos,podrska i da ne nabrajam vise.....nista nije slucajno.
Izgleda da mi stari u Australiji na povratku kupuje jedan MacBook Pro!
u Hrvatskoj apple podrska nije ni priblizna pagotovo nikakva kakva je vani u drugim krajevima svijeta........garancije je prekratka za lap s tolikom cijenom a telefonska podrska da i ne govorim....HP i windowsi imaju bolju podrsku u HR sto sluzbenu sta nesluzbenu )(citaj kod lokalnog majstora za komp)
@Oliver
E bogami nije ni zasluženo...
Nekažem da su proizvodi loši ili nešto slično, ali ni izdaleka ne zaslužuju te hvalospjeve, hype i fanatični kult korisnika koje imaju.
I prije nego mi kažeš da neznam o čemu pričam - svakodnevno radim na Macbooku Pro i OS X-u... i kao sve u industriji neke stvari su odlično napravili, neke totalno idiotski. Ali marketing - to je uvijek vrhunski! :)
...hmmmm..meni stivi đobs na onoj slici gdje drži pad,izgleda kao mojsije sa deset zapovjedi..poza ista,pogled isti...od mase se očekuje da prigle njegov dar...
Hahahahahahah
Hahahhaha
Respect ;)
Ne znam kakvo je ovo istrazivanje, tko ga je proveo i na kome ali znam jednu stvar.
Znam da su Apple korisnici vecinom zaljubljeni u svoje proizvode i da bez obzira kakva je tema, oni ce uvijek davat najvise moguce ocijene svojem proizvodu pritom ne obaziruci se na kvalitetu i funkcionalnost istog.
Evo, jel to bilo oke? 

Hahahahahahah
Hahahhaha
Respect ;)
Ne znam kakvo je ovo istrazivanje, tko ga je proveo i na kome ali znam jednu stvar.
Znam da su Apple korisnici vecinom zaljubljeni u svoje proizvode i da bez obzira kakva je tema, oni ce uvijek davat najvise moguce ocijene svojem proizvodu pritom ne obaziruci se na kvalitetu i funkcionalnost istog.
Evo, jel to bilo oke? 

Nisam nikad ni sumnjo u tebe kad j vec meni i artfullu zabranjeno da pricamo ;)
Dobro e da budes skroman ali ne stalno po mom mislenje nikada skromnost nie vrlina po meni?.......i sam kazes da proizvodi nisu losi ili nesto slicno? a ovo drugo pozdravljam da znas o cemu pricas ali ne razumem kako to da gazda za koga radis nije dobar i to kazes na sve strane a jos radis tamo znaci ako radis na macbook pro logicki i fakticki je najboli inace bi ga menjao za te pare bi kupio dva tako kazu oni koj rade na dell,hp, i dr sranj.....ovo definitivno ima samo na balkanu ????ja dilaje tvrdim i siguran sam da ovoj planeti nista nije slucajno a ni ovaj tekst.
Jel iko shvata sta je pissac htio da kaze il sam ja jedini?
Dobro e da budes skroman ali ne stalno po mom mislenje nikada skromnost nie vrlina po meni?.......i sam kazes da proizvodi nisu losi ili nesto slicno? a ovo drugo pozdravljam da znas o cemu pricas ali ne razumem kako to da gazda za koga radis nije dobar i to kazes na sve strane a jos radis tamo znaci ako radis na macbook pro logicki i fakticki je najboli inace bi ga menjao za te pare bi kupio dva tako kazu oni koj rade na dell,hp, i dr sranj.....ovo definitivno ima samo na balkanu ????ja dilaje tvrdim i siguran sam da ovoj planeti nista nije slucajno a ni ovaj tekst.
nisu slučajne niti tvoje nebuloze...a skromnost bi ti više koristila nego štetila kad gluposti provaljuješ...HP i DELL da su smeće..?? pa gdje ti živiš??..to što ejpl egzistira na poluzombijevskoj populaciji,nemam ništa protiv.. ali kad netko tvrdi za nejrenomiranije tvrtke u svijetu čiji su korisnici itekako probirljivi(da ti NASLIKAM...da razumiješ) US ARMY,NSA,NASA,USA GOVERNMENT,NORAD,FBI,DEA,MINISTRY OF DEFENCE...etc,etc...može se reći za tebe,jako,jako,jako blago da nemaš veze sa realnošću...to što ti misliš da si jako kuuuul što pljuckaš nešt o čemu ejpl ne može niti prići u sposobnostima,ideji a kamoli u realizaciji,govori da si otvoriš jednu pivu,kosicu zaneseš u stranu i onak,kao bajage frajerski povučeš dugi gutljaj...i zašutiš...
nisu ni hp ni dell smeche...ali pošto nude i jeftinije proizvode, laptope od par stotina dolara, koji su loše kvalitete...uz vrh tehnologije koji mozhe parirat applu.... "na glasu su" da se nekvalitetni...jer nemozhesh rech ako kupish dell ili hp da su uzeo kvalitetno nešto, dok kad uzmeš apple znaš da je kvalitetno jer ne proizvode u low segmentu i time štite ugled firme.....to su 2 različite filozofije firmi..
nisu slučajne niti tvoje nebuloze...a skromnost bi ti više koristila nego štetila kad gluposti provaljuješ...HP i DELL da su smeće..?? pa gdje ti živiš??..to što ejpl egzistira na poluzombijevskoj populaciji,nemam ništa protiv.. ali kad netko tvrdi za nejrenomiranije tvrtke u svijetu čiji su korisnici itekako probirljivi(da ti NASLIKAM...da razumiješ) US ARMY,NSA,NASA,USA GOVERNMENT,NORAD,FBI,DEA,MINISTRY OF DEFENCE...etc,etc...može se reći za tebe,jako,jako,jako blago da nemaš veze sa realnošću...to što ti misliš da si jako kuuuul što pljuckaš nešt o čemu ejpl ne može niti prići u sposobnostima,ideji a kamoli u realizaciji,govori da si otvoriš jednu pivu,kosicu zaneseš u stranu i onak,kao bajage frajerski povučeš dugi gutljaj...i zašutiš...
a i ti ga pričaš gluposti za pop ... lol
to su provjerene činjenice..jedino HP i DELL mogu logistikom i resursima odgovoriti na zahtijeve ovako masovne distribucije i održavanja...a ti artfool..jasno je rečeno i nickom..poklopi se jednim ejpl-padom...onda budeš sretan...
mislim da si se izgubio u svemiru ?Nemoj nikada da plujes po onome ko ti da kruha samo sam to napisao ...ili za da razumes bojle ako platis 2000eu za APPLE i na nega zaradjuje a sa duge strane kazes da nije bas pa onda ga prodaj i kupi neko drugo smece to sam malo gore napisao ...........znaci da onome ko sakog prvog ti da platu nemozes da pricas da nevalja a jos radi za njega ........ovakva ponasanja tvrdim da ima samo na balkanu u svaku normalnu drzavu ako pricas lose za onoga koga radis dobije otkaz.
to su provjerene činjenice..jedino HP i DELL mogu logistikom i resursima odgovoriti na zahtijeve ovako masovne distribucije i održavanja...a ti artfool..jasno je rečeno i nickom..poklopi se jednim ejpl-padom...onda budeš sretan...
stvarno si glup. dell i hp jedino mogu odgovoriti zahtjevima niske cijene, a o distribuciji i resursima ne trabunjaj jer nemaš pojima. Pojedini uredi i odjeli unutar FBIa, NASE, američke vojske i mornarice koriste apple tj OSX računala, valjda oduvijek. a zastupljenost platformi u tim institucijama je manje više ogledalo marketsharea u USA. Dapače, bilo je zahtjeva u zadnje vrijeme da se i više koriste u kritičnim operacijama jer jedino apple standardno dostavlja konfiguracije u kojima nema nikakvih nedokumentiranih promjena što je često kod della i hpa i slično ( izmjena nekog čipa ili komponente a što se prodaje pod "istom konfiguracijom" a može dovesti do problema kod izvršavanja kritičnih operacija.
Ako već navodiš ovakve podatke onda se pozovi na neki relevantni izvor, win i Pc imaju blizu 90% marketsharea u USA, otprilike toliko i u vojsci i institucijama. I zašto bi netko kupovao kvalitetnija i skuplja Mac računala kada se ovdje u 90% slučajeva ionako radi o glupim terminalima. A tamo gdje se traže serveri, ili radne stanice, ovisno o softwareu i potrebama kupuje se ono što je najbolje ili od najboljeg ponuđača. To nema nikakve veze sa zahtijevima distribucije, održavanja i slično firme o kojima pričamo su više nego dorasle tim zahtjevima.
http://www.securitysystemsnews.com/?p=article&id=ss200910a0EEOE
http://developer.apple.com/business/macmarket/riacsnasa.html
btw, dell i hp bi dali guzice da imaju appleovu sposobnost, ideje i realizaciju.
nisu ni hp ni dell smeche...ali pošto nude i jeftinije proizvode, laptope od par stotina dolara, koji su loše kvalitete...uz vrh tehnologije koji mozhe parirat applu.... "na glasu su" da se nekvalitetni...jer nemozhesh rech ako kupish dell ili hp da su uzeo kvalitetno nešto, dok kad uzmeš apple znaš da je kvalitetno jer ne proizvode u low segmentu i time štite ugled firme.....to su 2 različite filozofije firmi..
da da ,sigurno zato je internet pun tipova koji žale i kukaju jer su im se njihovi apple vrhunski strojevi pokvarili,kako neki imac ili mac book pro može biti kvalitetniji od nekog pc koji proizvodi hp ili dell,kad su im unutra ugrađeni isti dijelovi,da potpuno isti djelovi,jedino je kod imaca i ostalog iz njihove ponude razlika u os, i kućištu,a unutara su isti djelovi kao što su u 3 puta jeftinijem hp,ili del i kako sad imac može biti kvalitetniji od pc-a,ili ti možda misliš da se u appler proizvode ugrađuju neki specijalni procesori,ram moduli,grafičke kartice,hard diskovi,i ostalo,još jednom apple samo proizvodo OS i ništa više
da da ,sigurno zato je internet pun tipova koji žale i kukaju jer su im se njihovi apple vrhunski strojevi pokvarili,kako neki imac ili mac book pro može biti kvalitetniji od nekog pc koji proizvodi hp ili dell,kad su im unutra ugrađeni isti dijelovi,da potpuno isti djelovi,jedino je kod imaca i ostalog iz njihove ponude razlika u os, i kućištu,a unutara su isti djelovi kao što su u 3 puta jeftinijem hp,ili del i kako sad imac može biti kvalitetniji od pc-a,ili ti možda misliš da se u appler proizvode ugrađuju neki specijalni procesori,ram moduli,grafičke kartice,hard diskovi,i ostalo,još jednom apple samo proizvodo OS i ništa više
Apple je i hardware i software kompanija.
Ovoisno o ponudi i potražnji na tržištu ili vremenu o kojem pričamo proizvodili su ili dizajnirali za proizvodnju praktički sve komponente i hardwarea i softwarea.
I danas dizajniraju i proizvode ( za njih se proizvode po njihovim specifikacijama i dizajnu ) matične ploče, procesore ( zadnji primjerak je A4 procesor u iPadu koji je po svemu sudeći appleov dizajn na ARM platformi ), kučišta, hladnjake, periferije, monitore etc etc, a ostale komponente ( optika, diskovi, memorija i slično ) brandira se za njih od odabranih proizvođača i po odbranim specifikacijama.
Ni Bmw ne proizvodi gume za svoje automobile, niti sjedala, niti kočnice, niti ABS sustave etc etc ali je automobil BMW i razlikuje se od Mercedesa iako mogu imati iste proizvođače kočnica, elektronskih sustava, stakla, disk pločica, pa čak i djelova motora i ovjesa.
Ni AMD danas, ni ARM nemaju vlastitite tvornice procesora, postoji masa "fabless" proizvođača silicija za razne primjene.
Apple je i hardware i software kompanija.
Ovoisno o ponudi i potražnji na tržištu ili vremenu o kojem pričamo proizvodili su ili dizajnirali za proizvodnju praktički sve komponente i hardwarea i softwarea.
I danas dizajniraju i proizvode ( za njih se proizvode po njihovim specifikacijama i dizajnu ) matične ploče, procesore ( zadnji primjerak je A4 procesor u iPadu koji je po svemu sudeći appleov dizajn na ARM platformi ), kučišta, hladnjake, periferije, monitore etc etc, a ostale komponente ( optika, diskovi, memorija i slično ) brandira se za njih od odabranih proizvođača i po odbranim specifikacijama.
Ni Bmw ne proizvodi gume za svoje automobile, niti sjedala, niti kočnice, niti ABS sustave etc etc ali je automobil BMW i razlikuje se od Mercedesa iako mogu imati iste proizvođače kočnica, elektronskih sustava, stakla, disk pločica, pa čak i djelova motora i ovjesa.
Ni AMD danas, ni ARM nemaju vlastitite tvornice procesora, postoji masa "fabless" proizvođača silicija za razne primjene.
procesor je procesor,ram je ram,ati grafika,je ista bila u jeftinom hp,ili dell ili u skupom apple,ako ti misliš drukčije to je tvoj problem,imac je običan pc sa apple os unutra i između della, hp i apple nema nikakve razlike u kvaliteti ,jedino što apple proizvod platiš puno skuplje,a sigurno će intel hp,ili dellu prodavati lošije procesore nego što će appleu tako i ati i nvidia
Ti ocigledno nisi radio na kvalitetnom HP-u. Dodji do mene pa da vidis kako radi lap star tri godine i pazi sad ima s-ips ekran koji je "izmislio" ipad. Htio si reci ne mozes reci ako si uzo HP iz donjeg segmenta da si uzeo kvalitetno ali HP proizovdi i vrhunske prizvode. Nije hp samo hp od 3000 kn. Ima njih i od 12 i vise hiljada. Za dell vjerujem da je isto tako. A apple ima par modela u prodaji a hp par stotina modela. Toliko o velicini.
mislim da si se izgubio u svemiru ?Nemoj nikada da plujes po onome ko ti da kruha samo sam to napisao ...ili za da razumes bojle ako platis 2000eu za APPLE i na nega zaradjuje a sa duge strane kazes da nije bas pa onda ga prodaj i kupi neko drugo smece to sam malo gore napisao ...........znaci da onome ko sakog prvog ti da platu nemozes da pricas da nevalja a jos radi za njega ........ovakva ponasanja tvrdim da ima samo na balkanu u svaku normalnu drzavu ako pricas lose za onoga koga radis dobije otkaz.
Jebote jel iko razumije ovog tipa il sam ja nepismen.
@blackalbum ... to što su određene komponente zajedničke ili bazirane na istim / sličnim specifikacijama ne mora značiti puno za kvalitetu određenog proizvoda. Ne ulazeći u to da Apple prodaje sistem, dakle hardware i software koji je optimiziran za taj hardware pretpostavljam da si svjestan koliko loš dizajn hlađenja ili slab hladnjak, nedovoljno stabilno napajanje i slične "trivijalne" stvari mogu utjecati na kvalitetu proizvoda ili percepciju kvalitete. ( Loše obrađeno kučište, zvrndav i bučan stroj, klimav monitor, nedovoljno jak grafički podsustav za efekte u OSu i slično. Htio sam ti dočarati sa auto industrijom gdje razni brandovi koriste iste platforme da bi dobili drugačiji proizvod.
Uostalom kontrola kvalitete ne mora biti ista na kraju balade.