Kokice su pripremljene 
Najviše sigurnosnih propusta u Appleovom softveru
- poruka: 147
- |
- čitano: 5.533
- |
- moderatori:
F1-IVO
evo me stizem i ja sa pepsijem i grickalicama.
mmmm, klima, sokic, grickalice, horor topic mmmm
Casting za komediju je otvoren? ;)
Da se prijavim ;)
Neće nas valjda razočarat sad
prije nego krene svađa samo da upozorim (što bugovci nisu)da se radi o softwareu na windows platformi, a ne os-u. a svima je poznato da appleov software je užasan na win platformi jednako kao ms na osx platformi.
Ako se računaju aplikacije sa cydia-e onda da , ali preko AppStore-a mislim da je malo vjerojatno da će proć neka aplikacija sa sumnjivim ponašanjem.
Opet dokazano da je statistika točan skup netoćnih podataka.
Eto, to je taj njihov savršeni sigurni apple koji "nadmašuje" sve ostale koji nisu dostojni da budu dio apple svemira.
O kako će ovo pasti Appleovcima.
jooj ne opet haha!
O kako će ovo pasti Appleovcima.
Kako mislis kako? Pa da neki znanstvenici dodu do zkljucka da apple proizvodi uzrokuju rak prostate i snizavanje IQa mislis da bi to utjecalo na ista. Pa oni bilo sto negativno o svom obozavanom brendu jednostavno ignoriraju. Zato i jesu najjaci fanboysi na planetu i zasto apple moze plasirati reklame kao "omogucili smo videopozive" ili prodavati "revolucinarnu antenu" na mobitelu koja omogucava gubljenje signala ili prodavati uvecani iphone kao nesto revolucionarno itd. sl. bez da im se svi rugaju.
A čuj svaki pušač zna da pušenje ubija, pa ipak puši :)
Nego što se tiće tog radio-biološkog djela, pogledaj malo okolo pa češ vidjet koliko je Apple uložio u baš taj segment razvoja iPhone-a !
Appleov software pisan je za OSX i kao takav je stabilan, optimiziran i siguran. Uopce ne iznenadjuje cinjenica da su windows portovi puni sigurnosnih rupa jer aplikacije kad su izvorno pisane jednostavno nisu imale potrebu voditi racuna o sigurnosti. Postoji mogucnost i da su neki propusti namjerno napravljeni jer tako jos vise pridonose razlici u nivou sigurnosti operativnih sistema.
Treba jednsotavno napravit iq test i pozvat 100 Pc usera i 100 HC Mac usera.. i jos k tome otvoriti kladionicu!Mislim da bi sve pare kaj imam stavio na pc usere!!Zagarantirana pobjeda hahahaha!joj da bar bude tak nes to bi bilo predobro.Obogatili bi se sam tak na budalama hahahaha in your face suckers!
Treba jednsotavno napravit iq test i pozvat 100 Pc usera i 100 HC Mac usera.. i jos k tome otvoriti kladionicu!Mislim da bi sve pare kaj imam stavio na pc usere!!Zagarantirana pobjeda hahahaha!joj da bar bude tak nes to bi bilo predobro.Obogatili bi se sam tak na budalama hahahaha in your face suckers!
Ovo je zbilja konstruktivno, mada ne znam jel znaš da postoji razlićitih tipova inteligencije, ovo na što ti misliš je najprimitivniji naćin mjerenja IQ-a :)
Recimo opće je poznato da je najveća populacija Mac usera u dizajnerskom svijetu, super okarakterizirao si dizajnere kao ljude s manjim IQ-om, drugo velik broj Mac usera je iz populacije uredskog poslovanja ( tu ne mislim na računovodstvene aplikacije isl. ) znaći oni su isto zakinuti za IQ, velik broj Mac usera je iz branše glazbene produkcije, oni su isto zakinuti za IQ.
Govorim o HC userima koji misle da je mac bolji od pc-a znaci fanboyevima!Koji nerazumiju da nije bolji nego je jedostavno drugaciji!Na te ljude mislim!
svima je poznato da appleov software je užasan na win platformi jednako kao ms na osx platformi.
A kako onda da je Apple 2. i 9. na listi top10 najviše sigurnosnih propusta u programu a Microsoft nije nigdje za vidjeti na toj listi iako su po tebi "jednaki" ?
U industriji mac sve vise gubi tlo pod nogama kao standard kako u glazbenoj kako u grafici pa i u svim ostalima. Zato su se i poceli oslanjati sve vise na mainstream korisnike. Pa zar se nitko ne sijeca da su proglasili adobe neprijateljem sto im pirje 10 godina ni u snu nebi palo na pamet jer zahvaljujuci adobeu su postali standard za graficku obradu. Sad kada vide ta tu vise nisu konkurentni za adobe ih nije briga.
P.S. imam prijatelja graficara, koiristi core i7 win 7 i prijatelja koji ima audio studio a bavi se i obradom videa. Koristi core i5 win 7. Dakle oba su na PCu i ne pada im na pamet mac iako su ga oba u svojoj zasad kratkoj karijeri posjedovali.
U industriji mac sve vise gubi tlo pod nogama kao standard kako u glazbenoj kako u grafici pa i u svim ostalima. Zato su se i poceli oslanjati sve vise na mainstream korisnike. Pa zar se nitko ne sijeca da su proglasili adobe neprijateljem sto im pirje 10 godina ni u snu nebi palo na pamet jer zahvaljujuci adobeu su postali standard za graficku obradu. Sad kada vide ta tu vise nisu konkurentni za adobe ih nije briga.
P.S. imam prijatelja graficara, koiristi core i7 win 7 i prijatelja koji ima audio studio a bavi se i obradom videa. Koristi core i5 win 7. Dakle oba su na PCu i ne pada im na pamet mac iako su ga oba u svojoj zasad kratkoj karijeri posjedovali.
stvarno si konj :D
ne može biti dalje od istine ... događa se upravo obratno zadnjih 5-6 godina se na MAc vraćaju i oni koji su u neko doba prešli na PC u strahu da će apple i podrška njemu propasti. Tvoji prijatelji su izuzeci, a hrvatska generalno nije niti iole bitna za svjetske trendove niti je referentna.
ne može biti dalje od istine ... događa se upravo obratno zadnjih 5-6 godina se na MAc vraćaju i oni koji su u neko doba prešli na PC u strahu da će apple i podrška njemu propasti. Tvoji prijatelji su izuzeci, a hrvatska generalno nije niti iole bitna za svjetske trendove niti je referentna.
Mi smo u okviru statističke pogreške kada se uzimaju svjetski razmjeri, nije niti čudo da nas prosječni amer svrstava geografski negdje između Rusije i Transilvanije :)
Secunia-ina lista vurnelability po software-u (380 u prvih 6 mjeseci 2010, 480 je bilo u cijeloj 2009!):
1. Apple
2. Oracle
3. Microsoft
...
i začudo na tako niskom mjestu:
5. Adobe
S time da je jedan kinez otkrio više rupa u apple-ovom software-u nego cijeli appleov seurity tim zajedno.
Evo vam malo in depth info-a.
Secunia-ina lista vurnelability po software-u (380 u prvih 6 mjeseci 2010, 480 je bilo u cijeloj 2009!):
1. Apple
2. Oracle
3. Microsoft
...
i začudo na tako niskom mjestu:
5. Adobe
S time da je jedan kinez otkrio više rupa u apple-ovom software-u nego cijeli appleov seurity tim zajedno.
Evo vam malo in depth info-a.
Da i ja sam mislio da ce Adobe biti na visem mjestu...
svima je poznato da appleov software je užasan na win platformi jednako kao ms na osx platformi.
A kako onda da je Apple 2. i 9. na listi top10 najviše sigurnosnih propusta u programu a Microsoft nije nigdje za vidjeti na toj listi iako su po tebi "jednaki" ?
Kako misliš da je apple 2. i 9.???? apple je prvi a ms je 3. a poražavajuća je činjenica da je istraživanje samo na win platformi. znači ms je treći po sigurnosti softwarea za svoju platformu o kojoj bi trebali najviše znati.
Govorim o HC userima koji misle da je mac bolji od pc-a znaci fanboyevima!Koji nerazumiju da nije bolji nego je jedostavno drugaciji!Na te ljude mislim!
OSX je daleko bolji os od windowsa. tek s win7 se ms približio (ali samo približio) stabilnosti i iskoristivosti sustava koju osx ima već dulji niz godina.
a to što ti o tome ne znaš ništa, a glasan si u osudama govori najviše o tvojoj inteligencije.
Da nisu inteligentni ne bi radili posao koji rade s kojim zarađuju dovoljno love za macove.
Macu se vracaju samo prosjecni neupuceni useri nikako profesionalci, bar u prosjeku. To ti i sami brojevi prodaje govore. Zar mislis da netko uzima za profesionalan rad iMac ili macbook white ili slicno? To mogu za profesianalan rad uzeti samo amateri. Oh da Stevo dakako ne odustaje nego potpiseuje ugovore sa svim obrazovnim ustanovama da bi ih ikako udobrovoljio da struku treniraju na appleu. Svjestan je on da s pranjem mozga treba poceti rano. I dakako oni kojima je rad na kompu u startu problematican kako mislis da ce poslje nuciti raditi na bilo cemu drugom? Mislis da to onda pokazuje da vec rade na najboljem? Samo struka vezana uz hardwer/softwer direktno moze presuditi sto je bolje jer se zna da obican korisnik, a to su graficari i sl., nikada nije znao procijeniti koji je porizvod bolji. Oni samo uzimaju na cemu vec znaju raditi tj na sto su vec navikli. Ali ipak pomalo shvacaju i uce da im je mozda ipak bolji mis s vise od jedne tipke itd.. Apple se pokusava prilagoditi ali to ga cini sve slicnijim "obicnom" pcu a to mozda nije ni lose za korisnike ali za firmu jest.
Da nisu inteligentni ne bi radili posao koji rade s kojim zarađuju dovoljno love za macove.
Wow, ovo je najveca glupost koju sam cuo. (ok nije, al je dosta visoko)
Hoces da ti nabrojim par "rvackih" tajkuna?
Ovakvi postovi su zakon! Pa kerum je od tebe pametniji a i svih nas i nasih akademika barem stotinu puta jer ima i ferrarija i maybacha i ogromnu jahtu i novu zenu sponzorusu koja ima 23 godine itd..............
Po poznatoj apple fanboy logitici ova izjava je istina?
Ovo je još jedan dokaz da Apple nije savršen kako to tvrde njegovi korisnici, kojima je Steve isprao mozak.
Macu se vracaju samo prosjecni neupuceni useri nikako profesionalci, bar u prosjeku. To ti i sami brojevi prodaje govore. Zar mislis da netko uzima za profesionalan rad iMac ili macbook white ili slicno? To mogu za profesianalan rad uzeti samo amateri. Oh da Stevo dakako ne odustaje nego potpiseuje ugovore sa svim obrazovnim ustanovama da bi ih ikako udobrovoljio da struku treniraju na appleu. Svjestan je on da s pranjem mozga treba poceti rano. I dakako oni kojima je rad na kompu u startu problematican kako mislis da ce poslje nuciti raditi na bilo cemu drugom? Mislis da to onda pokazuje da vec rade na najboljem? Samo struka vezana uz hardwer/softwer direktno moze presuditi sto je bolje jer se zna da obican korisnik, a to su graficari i sl., nikada nije znao procijeniti koji je porizvod bolji. Oni samo uzimaju na cemu vec znaju raditi tj na sto su vec navikli. Ali ipak pomalo shvacaju i uce da im je mozda ipak bolji mis s vise od jedne tipke itd.. Apple se pokusava prilagoditi ali to ga cini sve slicnijim "obicnom" pcu a to mozda nije ni lose za korisnike ali za firmu jest.
Druze postoji i MacPro sto je ultimativna radna stanica. Ne trabunjaj bezveze.