Najviše sigurnosnih propusta u Appleovom softveru

poruka: 147
|
čitano: 6.062
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Najviše sigurnosnih propusta u Appleovom softveru".
3 godine
RE: Najviše sigurnosnih propusta u Appleovom softv
RaNzO kaže...

? hoćeš reći da je ovaj xeon puno moćniji od i7?

Xeon jest i7, dijele potpuno istu arhitekturu i imaju potpuno iste mogučnosti. Jedina razlika je što je Xeon posebno probran čip sa wafera koji se manje grije,manje troši,traži manje napone i dizajniran je da 24/7 radi pod 100% opterečenjem što je bitno za radne stanice i servere.

I'll be back
4 godine
neaktivan
poanta je da je skuplji i da radi u viseproc konf a onda je i ploča skuplja etc. al ni to nije bitno,'brand name se ne usporeduje cijenovno sa sklepanim konfama. postao sam link gdje je hp isto kao i Mac i skuplje ... totalno je besciljno o tome raspravljati.
A.
22 mjeseca
artfull kaže...
poanta je da je skuplji i da radi u viseproc konf a onda je i ploča skuplja etc. al ni to nije bitno,'brand name se ne usporeduje cijenovno sa sklepanim konfama. postao sam link gdje je hp isto kao i Mac i skuplje ... totalno je besciljno o tome raspravljati.

a ja sam postao gdje je HP jeftiniji :) a moćniji i to cijene s hrvatskog tržišta...

nikako mi nije jasno ovo inzistiranje na "brand name PC" određenih komponenti, bla bla...reci mi jel ono što sam ja sastavio moćnije od mac pro računala, ili nije? ja ti garantiram da će 100% glatko, tiho i stabilno raditi...

glupi (neću reći neutemeljeni, ili pretjerani, već glupi) su mi ovi argumenti "sklopljena kanta neće biti stabilna", halo ljudi, u kojem vi svemiru živite? pa u hrv je za kućnu upotrebu skoro 100% sklopljenih kanti, pa rade normalno. ako je meni 2,4GHz northwood celeron na šroteks matičnoj s 512 DDR PC3200 i no name napajanjem imao up time bez ijednog rušenja (win xp, ne znam koji sp) 3-4 mjeseca, onda mogu i ove high end komponente izdržati neko rendanje, ili koji već posao par dana...

4 godine
artfull kaže...

Da... xeon ima jedino smisla kod viseprocesorskih sustava. Inace bas i ne. Kod radnih stanica. 

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan
RaNzO kaže...
artfull kaže...

a ja sam postao gdje je HP jeftiniji :) a moćniji i to cijene s hrvatskog tržišta...

nikako mi nije jasno ovo inzistiranje na "brand name PC" određenih komponenti, bla bla...reci mi jel ono što sam ja sastavio moćnije od mac pro računala, ili nije? ja ti garantiram da će 100% glatko, tiho i stabilno raditi...

glupi (neću reći neutemeljeni, ili pretjerani, već glupi) su mi ovi argumenti "sklopljena kanta neće biti stabilna", halo ljudi, u kojem vi svemiru živite? pa u hrv je za kućnu upotrebu skoro 100% sklopljenih kanti, pa rade normalno. ako je meni 2,4GHz northwood celeron na šroteks matičnoj s 512 DDR PC3200 i no name napajanjem imao up time bez ijednog rušenja (win xp, ne znam koji sp) 3-4 mjeseca, onda mogu i ove high end komponente izdržati neko rendanje, ili koji već posao par dana...

Hoće li raditi kako treba ili neće ovisi o vremenu potrošenom i znanju onog koji sklapa. Svejedno, čak i ako sve radi bez greške, ne zagrijava se i ne buči ne vidim u čemu je poanta tvog posta? Svi brandovi imaju radne stanice u servere u klasi MacProa, lošije ili bolje, skuplje ili tu negdje po cijeni. Ovisno o namjeni i ciljanim kupcima te su cijene najčešće sasvim opravdane. MacPro ili HP radnu stanicu od 5000 dolara će kupiti netko tko će tu investiciju otplatiti sa jednim ili dva posla, ne želi se zezati sa sklapanjem svoje konfiguracije ( ako je moja satnica 300 ili 500 kn, nemam nikakve logike sam sklapati komp ), traženjem problema u slučaju da se pojavi ( što je jako često ) nego će stroj poslati nazad i dobiti novi. Ukoliko radi u FC pro i sličnim programima MacPro mu može biti i jedino rješenje, obzirom da se isti ne vrti na windowsima etc. Dakle nije stvar u logotipu i specifična za apple nego je ista stvar sa svakom brandiranom i testiranom kantom.

Sklapanje svojih "radnih stanica" je posao za amatere, firme sa par djelatnika koje si mogu dozvoliti luksuz da se zezaju sa komponentama, uštimavanjem. Većina zaposlenih ljudi jednostavno nema niti vremena niti volje tim se baviti. 

Naravno da je jeftinije sam složiti konfiguraciju nego kupiti gotovu, to nitko nikada nije niti sporio. ( Osim u kratkim periodima tek po izdavanju novih tehnologija kad veliki OEM dobiju neke nove komponente ( procesore ) prije nego su na tržištu ili po povoljnijoj cijeni.

S druge strane i da hoćeš nemožeš sam složiti onako fino, tiho i uredno računalo kao što je MacPro. I da možeš, teško da bi se isplatilo gubiti vrijeme.

A.
4 godine
artfull kaže...
RaNzO kaže...
artfull kaže...

1. Hoće li raditi kako treba ili neće ovisi o vremenu potrošenom i znanju onog koji sklapa. Svejedno, čak i ako sve radi bez greške, ne zagrijava se i ne buči ne vidim u čemu je poanta tvog posta? Svi brandovi imaju radne stanice u servere u klasi MacProa, lošije ili bolje, skuplje ili tu negdje po cijeni. Ovisno o namjeni i ciljanim kupcima te su cijene najčešće sasvim opravdane. MacPro ili HP radnu stanicu od 5000 dolara će kupiti netko tko će tu investiciju otplatiti sa jednim ili dva posla, ne želi se zezati sa sklapanjem svoje konfiguracije ( ako je moja satnica 300 ili 500 kn, nemam nikakve logike sam sklapati komp ), traženjem problema u slučaju da se pojavi ( što je jako često ) nego će stroj poslati nazad i dobiti novi. Ukoliko radi u FC pro i sličnim programima MacPro mu može biti i jedino rješenje, obzirom da se isti ne vrti na windowsima etc. Dakle nije stvar u logotipu i specifična za apple nego je ista stvar sa svakom brandiranom i testiranom kantom.

Sklapanje svojih "radnih stanica" je posao za amatere, firme sa par djelatnika koje si mogu dozvoliti luksuz da se zezaju sa komponentama, uštimavanjem. Većina zaposlenih ljudi jednostavno nema niti vremena niti volje tim se baviti. 

Naravno da je jeftinije sam složiti konfiguraciju nego kupiti gotovu, to nitko nikada nije niti sporio. ( Osim u kratkim periodima tek po izdavanju novih tehnologija kad veliki OEM dobiju neke nove komponente ( procesore ) prije nego su na tržištu ili po povoljnijoj cijeni.

2. S druge strane i da hoćeš nemožeš sam složiti onako fino, tiho i uredno računalo kao što je MacPro. I da možeš, teško da bi se isplatilo gubiti vrijeme.

1. Kakve veze ima tko sklapa? Komponenta je komponenta. Nemogu ja upiknut procesor u maticnu drugacije nego ti?

2. Mozes :) Koliko je to izgubljenog vremena, dva, tri sata?

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

Poznati su razni konflikti sa određenim komponentama. Isto tako dok ne vidiš i ne sklopiš sve komponente neznaš kako će što izgledati ( nama su diskovi bili preblizu jedan drugog i nisu se dobro hladili koje god ventilatore bi stavio, dakle trebalo je mijenjati kučište na kraju iako smo prije toga probali sa raznim hladnjacima - gubitak vremena ). Prije toga dvije matične na kojima nije radila kontrola temperature a što je trebalo utvrditi i slati samo matičnu u servis, a koje nije bilo na lageru jer je neka posebna serverska etc ... prevedeno brdo izgubljenog vremena i živaca radi par iljada kuna. S tim da sa strojem koji je bučan nikad nismo bili zadovoljni. Eto samo jedan primjer. Na kraju se svelo na desetke sati izgubljenog vremena i dva mjeseca čekanja da stroj proradi kako treba.

Naravno, bilo je i ok sklopljenih konfiguracija koje su sasvim solidno radile svoj posao. Opet po mom iskustvu gotove konfiguracije ( macovi ) su se daleko manje kvarili, imali manje problema sa održavanjem i na kraju najčešće bili pametniji izbor.

Netko drugi može imati drugačija iskustva , naravno. 

A.
4 godine
artfull kaže...

Poznati su razni konflikti sa određenim komponentama. Isto tako dok ne vidiš i ne sklopiš sve komponente neznaš kako će što izgledati ( nama su diskovi bili preblizu jedan drugog i nisu se dobro hladili koje god ventilatore bi stavio, dakle trebalo je mijenjati kučište na kraju iako smo prije toga probali sa raznim hladnjacima - gubitak vremena ). Prije toga dvije matične na kojima nije radila kontrola temperature a što je trebalo utvrditi i slati samo matičnu u servis, a koje nije bilo na lageru jer je neka posebna serverska etc ... prevedeno brdo izgubljenog vremena i živaca radi par iljada kuna. S tim da sa strojem koji je bučan nikad nismo bili zadovoljni. Eto samo jedan primjer. Na kraju se svelo na desetke sati izgubljenog vremena i dva mjeseca čekanja da stroj proradi kako treba.

Naravno, bilo je i ok sklopljenih konfiguracija koje su sasvim solidno radile svoj posao. Opet po mom iskustvu gotove konfiguracije ( macovi ) su se daleko manje kvarili, imali manje problema sa održavanjem i na kraju najčešće bili pametniji izbor.

Za takve je onda bolje AIO kompjuter. Vidim da bas nemate iskustva sa kacavidama :) 

Bolje uzmite mac-a

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...

Za takve je onda bolje AIO kompjuter. Vidim da bas nemate iskustva sa kacavidama :) 

Bolje uzmite mac-a

hehe ... nije stvar u kacavidama, iako iskreno uopće mi se ne zaebava s tim ima desetak i kusur godina. Sklopio sam ja preko nekoliko kanti, nedavno sam htio sklopiti mali komp pc ala mini, al na kraju kad sam pobrojao troškove i vidio kako će to izgledati sam odustao. nije vrijedno truda.

A.
4 godine
artfull kaže...
tnakir kaže...

Bolje uzmite mac-a

hehe ... nije stvar u kacavidama, iako iskreno uopće mi se ne zaebava s tim ima desetak i kusur godina. Sklopio sam ja preko nekoliko kanti, nedavno sam htio sklopiti mali komp pc ala mini, al na kraju kad sam pobrojao troškove i vidio kako će to izgledati sam odustao. nije vrijedno truda.

Pa zapravo i nema zajebancije. Ja svoj komp diram jedino kad ugradim novu komponentu. Eto nedavno sam ugradio SSD i novu graficku, sutra mi dolazi novo kuciste i to je to. Nakon sto to montiram, zavidam vide i ne diram do iduceg upgradea.

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan
tnakir kaže...

Pa zapravo i nema zajebancije. Ja svoj komp diram jedino kad ugradim novu komponentu. Eto nedavno sam ugradio SSD i novu graficku, sutra mi dolazi novo kuciste i to je to. Nakon sto to montiram, zavidam vide i ne diram do iduceg upgradea.

jbg, ja prodam starog maca i kupim novog. ;) nemam potrebe niti želje sklapati PC ili hackintosh. Da mi treba ili da mi ima logike zašto ne.

A.
4 godine
artfull kaže...
tnakir kaže...

jbg, ja prodam starog maca i kupim novog. ;) nemam potrebe niti želje sklapati PC ili hackintosh. Da mi treba ili da mi ima logike zašto ne.

Da ali mi draze svakih toliko popiknut novu komponentu nego mijenjati cijeli komp. Bar je ugodnije za novcanik :)

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

Ajd da se ja malo upletem ;)

Ova vasa prica ce prerasti u ljubav ;)

Zna li neko od vas dvojice neku dobru stranicu gdje je objasnjeno kako se instalira osx na pc. Da probam i to cudo.

:)
2 godine
logic kaže...

Zna li neko od vas dvojice neku dobru stranicu gdje je objasnjeno kako se instalira osx na pc. Da probam i to cudo.

ja sam dizo gotov imiđ sa vmware-om al se to full tegli 

kod mene normalno radi.....
4 godine
logic kaže...

Skines neku od distra (iAtkos, iDeneb), preporuceno ti je imat Intel-a. Ja imam Q6600 i P35 chipset na maticnoj koji je odlicno podrzan. Metnes dvd, instaliras i to je to. Ja sam samo ima problema sa driverom od graficke, ali i to sam rijesija nekako. Ugl nista komplicirano.

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

dual core t7400, ati mobility 1600, intelov chipset

lap je u pitanju

Pravi li odmah dualboot?

4 godine
logic kaže...

dual core t7400, ati mobility 1600, intelov chipset

lap je u pitanju

Pravi li odmah dualboot?

Nisan siguran moze li dualboot. Ja sam instalirao iAtkos na friski disk.

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

vidim da ova ideneb 1.6 radi u wmvare pa cu je tamo puknuti cisto da isprobam.

4 godine

Radije skini virtualbox... VMWare je spor.

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

Svjedno. Ionako nemam niti jedan instaliran )

U stvari imam xpmode ;)

Al i ne sjecam se kad sam ga pokrenuo zadnji put. Kad sam na 5800 mijenjao product code.

2 godine

moja najtoplija preporuka je da batališ te iNešto distribucije i upotrijebiš original snow leopard disk (tj skinrš isti s neta :))

http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

trebalo bi ti funkcionirati na tvom stroju, a dobra stvar je i što možeš raditi update više-manje bezbolno

ili skineš hazardov snowleopard server (ne instaliraš server nego obično sl)

http://leohazard.com/

jedno i drugo je vrlo jednostavno za instalirati, a uglavnom komp pripremiš samo malim namještanjima u biosu

4 godine
neaktivan
Nisam još pokušavao staviti OSX na pc pa iz prve ruke nažalost nemam ništa pametno za reci.

nego, btw, Apple store je Down. možda ipak dolaze novi MacPro etc danas :)
A.
2 godine
artfull kaže...
nego, btw, Apple store je Down. možda ipak dolaze novi MacPro etc danas :)

a možda je regular maintenance :)

kod mene normalno radi.....
4 godine

A mozda im je nestalo signala :)

I'm going woo woo
4 godine
neaktivan

http://www.apple.com/displays/ pojačan iMac, http://www.apple.com/imac/ magic trackpad ... macpro za koji dan ... Apple Mac Pro line overhauled with 12-core processors, arriving in August for $4,999 navodno ... http://www.apple.com/macpro/ http://www.apple.com/macpro/specs.html#overlay-compare ( opcije procesora ... )

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 15:19 (artfull).
4 godine

.

teško vrijeme za matore
2 godine
artfull kaže...

http://www.apple.com/displays/ pojačan iMac, http://www.apple.com/imac/ magic trackpad ... macpro za koji dan ... Apple Mac Pro line overhauled with 12-core processors, arriving in August for $4,999 navodno ... http://www.apple.com/macpro/ http://www.apple.com/macpro/specs.html#overlay-compare ( opcije procesora ... )

Haha jedva cekam da im vidim cijenu tu u hrvatskoj!Mislim oni ce i dalje bit neisplativi kako god okrenes!i dalje budu nabijali ogromnu cijenu bezveze tak da jednostavno ovo nema smisla pogotovo ati 5870 grafička???mislim cemu kaj bum igrao gore??sigurno necu moc igrat bad company 2 ili tak neke novije igre na Macu!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice