Nadam se da ce i cijene pasti. Svakako mi je iduca investicija jedan SSD... Najvjerovatnije intelov 80GB G2
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bih si isto ove godine volio 'ubost' jedan SSD od cca 60-80GB za sistemski disk.
Osim Windoza stavio bih gore Office i neke od programa koje najčešće koristim (ok možda i WoW
).
Trebalo bi biti osjetno povečanje brzine, pošto su klasični hardovi zaista 'uska grla' u trenutačnim konfiguracijama.
Ako imam SSD kao sistemski. I ako ostavim HDD kao storage, jel će mi on utjecat na performanse? Na njemu bi držao samo filmove i tak. Igre i programe bi ugurao na 128 GB SSD-a.
nemoze ti utjecat hdd na sistematski disk ako je on ssd,jedini moguci utjecaj je kad ides prebacivat fajlove sa ssda na hard (zbog toga jer hard sporije zapisuje podatke ) .
nemoze ti utjecat hdd na sistematski disk ako je on ssd,jedini moguci utjecaj je kad ides prebacivat fajlove sa ssda na hard (zbog toga jer hard sporije zapisuje podatke ) .
Da ,ali kada bi imao igre i winse na SSD-u to bi mu povećalo performanse/brzinu windowsa i igara, ali samo u slučaju da je neki bolji ssd.
Ovi jeftiniji SSD-ovi su čak i sporiji od mehaničkih, uvijek pogledajte review-ove.
Tako je... sistemski disk non stop nesto pise/cita... osjetio bi ogromno ubrzanje.
Sto se tice tih filmova na storage disku, oni ti ionako idu do 10MB/s prilikom prikazivanja a to disk bez problema proguta.
Kod jeftinijih diskova se koriste jeftini kontroleri, zbog toga perofrmanse u nekim slucajevima ne briljiraju.
Tako je... sistemski disk non stop nesto pise/cita... osjetio bi ogromno ubrzanje.
Sto se tice tih filmova na storage disku, oni ti ionako idu do 10MB/s prilikom prikazivanja a to disk bez problema proguta.
Kod jeftinijih diskova se koriste jeftini kontroleri, zbog toga perofrmanse u nekim slucajevima ne briljiraju.
ja imam kingston 64gb i sasvim je uredu ssd iako nema performanse preko 200mb/s