Dok se ovakvi sjete već jednom napraviti taj e-papir i da bude svugdje dostupan onda dođe iPad ili svi drugi tableti i onda vidim za 5-10 godina u nekom muzeju stoji e-papir kao propali izum/tehnologija...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za razliku od ipada i slicnih tableta e-papir je pogodan za citanje i ne boli glava od njega posto ne emitira svjetlo kao lcd ekran. Tako da to nije za usporedjivanje osnovnoskolac.
ovo što si napisao nema smisla. ne možeš usporedjivati savitljivi e-papir sa tabletom! 2 potpuno različite tehnologije. ja bi radije nosio e reader s wifi-om u cilindričnoj kutijici u džepu, nego kruti tablet u torbi.
Za razliku od ipada i slicnih tableta e-papir je pogodan za citanje i ne boli glava od njega posto ne emitira svjetlo kao lcd ekran. Tako da to nije za usporedjivanje osnovnoskolac.
Haha tablet nije pogodan za čitanje, hahah jesi se probudio i vidio da radiš na LCD monitoru ???
Pitaj programere koji "čitaju" kod svaki dan po 8-10 sati pa ih ne boli glava. Nemaš pojma o čemu pričaš. Tableti i slične izvedbe će postat pet puta popularniji nego ikoji e-papir. Kad si toliko pametan sigurno si već pročitao analize svjetskih analitačara koliko će se prodavati tableti a koliko e-papir.
stvarno nasmijavaš ljude da čitanje nije za LCD
kad ćeš imat 15 godina iskustva sa elektronikom, informatikom i tehnologijom uopće onda se javi sa pametnim odgovorima. Do onda još puno trebaš čitati forume sa svog LCD monitora !
@squax
nema veze što bi ti radije htio, koristit ćeš ono što će biti popularno i dostupno. Pogledaj si kroz povijest tehnologije koliko je raznih proizvoda propalo tj. nikad nije zaživjelo. Jer su ih progutale razne druge stvari.
Haha tablet nije pogodan za čitanje, hahah jesi se probudio i vidio da radiš na LCD monitoru ???
Pitaj programere koji "čitaju" kod svaki dan po 8-10 sati pa ih ne boli glava. Nemaš pojma o čemu pričaš. Tableti i slične izvedbe će postat pet puta popularniji nego ikoji e-papir. Kad si toliko pametan sigurno si već pročitao analize svjetskih analitačara koliko će se prodavati tableti a koliko e-papir.
stvarno nasmijavaš ljude da čitanje nije za LCD
kad ćeš imat 15 godina iskustva sa elektronikom, informatikom i tehnologijom uopće onda se javi sa pametnim odgovorima. Do onda još puno trebaš čitati forume sa svog LCD monitora !
@squax
nema veze što bi ti radije htio, koristit ćeš ono što će biti popularno i dostupno. Pogledaj si kroz povijest tehnologije koliko je raznih proizvoda propalo tj. nikad nije zaživjelo. Jer su ih progutale razne druge stvari.
e-papir je nesto na cemu se radi desetljecima, i definitivno je bolji za citanje i distribuciju knjiga od lcd-a, te nece izumrjeti, samo napredovati, a za razliku od njega, lcd ce biti zamjenjen oledom ili necim slicnim u doglednoj buducnosti.
Za razliku od nekih mene boli glava od ekrana kad čitam dugo sa ekrana tako da jedva čekam da cijene malo padnu jer mi je dosta printanja bilo kojeg duljeg članka.
Problem sa e-inkom je da se ne moze citat u mraku, a koliko sam vidio po internetu ni kontrast im nije bas najbolji, znaci crna nije crna nego siva. E-readeri su uglavnom popularni kod ljudi koji uopce nemaju racunao niti ga zele.
Meni je veci problem za citanje sa kompjutorskog ekrana sam polozaj tijela a ne pozadinsko osvjetljenje.
Problem sa e-inkom je da se ne moze citat u mraku, a koliko sam vidio po internetu ni kontrast im nije bas najbolji, znaci crna nije crna nego siva. E-readeri su uglavnom popularni kod ljudi koji uopce nemaju racunao niti ga zele.
Meni je veci problem za citanje sa kompjutorskog ekrana sam polozaj tijela a ne pozadinsko osvjetljenje.
Kao ni knjigu ne možeš čitati u mraku, u tome je poanta. Ali ako ti ne smeta pozadinsko osvjetljenje samo naprijed, ali nažalost meni smeta.
I koliko sam vidio i znam jedna od prednosti e-inka je veliki kontrast kao i na papiru.
Ne trkeljaj!
Malo bi uspoređivao sa knjigom, a malo sa računalom.
Kontrast je usporediv sa knjigama. Imao sam čitač i mogu reći da sam bio oduševljen njime. Na žalost, pukao mi je ekran.
Sasvim je ugodno čitanje, crna je sasvim dovoljno crna, a bijela je malko sivkasta, a to samo pomaže pri čitanju na suncu.
Ne trkeljaj!
Malo bi uspoređivao sa knjigom, a malo sa računalom.
Kontrast je usporediv sa knjigama. Imao sam čitač i mogu reći da sam bio oduševljen njime. Na žalost, pukao mi je ekran.
Sasvim je ugodno čitanje, crna je sasvim dovoljno crna, a bijela je malko sivkasta, a to samo pomaže pri čitanju na suncu.
Možeš li mi pobliže objasniti što to ja trkeljam?
Da se ne može čitat u mraku je činjenica, a ovo ostalo kao sto sam i napisao sam pokupio sa interneta ne iz osobnog iskustava:
Kindle - Contrast was bad, it complaints about the poor contrast of the screen and has been the inability to adjust the contrast. There are also complaints from its poor image display that is associated with low contrast.
SonyReader Touch Edition PRS-600-Glare-prone display with less contrast
http://manga.jadedragononline.com/?p=3595
a sto se usporedbe tice, nisam ga usporedjivao ni sa jednim ni sa drugim.
Imam Kindle 2 i kontrast je dobar stoga prestani trolat.
U pravu si, ispričavam se na trolanju.