Nastavak Appleove dominacije tabletima

poruka: 39
|
čitano: 1.307
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nastavak Appleove dominacije tabletima".
3 godine
Normalno da dominira kad je konkurencija neupotrebljiva.
4 godine

Interesantno, cim sam procitao rijec "dominacija" sjetio sam se onog appleovog filimća u kojem zenska trci i baca čekić na ekran gdje se IBM predstavlja kao neki monopolista. Izgleda da je Apple sada preuzeo njihovo mijesto xD

{| qu!ck_s!1\/3r |}
2 godine
Re: Nastavak Appleove dominacije tabletima
Glupost, ja sam zagrizeni Androidas ali ipad1 gazi puno ostalih tableta i jedva cekam piknut novi ipad. Nije sminka, samo je najbolji, tj. za mene u specificnosti nabave (imam fin popust), no rado bih neki tablet da ima opak HW, barem full HD ekran i jos sitnicu dvije. Takoder mi super odgovaraju omjeri stranica dok mi je za mob najbolji 16:9, ipad ima 5:4 ili koliko vec.
3 godine
neaktivan
M_dipl. kaže...
Ezio kaže...

Dominira jer je Apple, a konkurencija nije uopće neupotrebljiva. Razlike nisu toliko velike uopće, ali šminka radi svoje, jbg.

ha tko brani drugim proizvođačima da naprave bombastičnu mega marketinšku kampanju kao Apple ? Iako neznam baš za razlike među tablet uređajima da su malene, prema onome što sam gledao na internetu čini se da je iPad barem za klasu bolji od konkurencije. A oni koji su mu blizu cijenom su čak i skuplji...

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
3 godine
neaktivan
BMK kaže...
Glupost, ja sam zagrizeni Androidas ali ipad1 gazi puno ostalih tableta i jedva cekam piknut novi ipad. Nije sminka, samo je najbolji, tj. za mene u specificnosti nabave (imam fin popust), no rado bih neki tablet da ima opak HW, barem full HD ekran i jos sitnicu dvije. Takoder mi super odgovaraju omjeri stranica dok mi je za mob najbolji 16:9, ipad ima 5:4 ili koliko vec.

ja imam ovaj novi ipad 3, kamera je super (iako to njie još u rangu kompaktnih fotića, ali ok), ekran je super, baterija traje jako puno (10 sati ako čitavih 10 sati nešto čačkaš s uključenim wifijem, ako ga povremeno koristiš tada može i 2 - 3 dana izdržati), igre još uvijek ne iskorištavaju moć novog hardvera tako da o tome se još ništa ne zna... genijalan gadget kojemu je jedina mana retardirani način prebacivanja podataka.

2 godine

a ja bas ocekivao da ce se stanje promijeniti

otkad je zadnja ovakva statistika bila na bug-u

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
3 godine

Možda se i Android tableti izdignu ukoliko Google uloži novce u ovo .. http://www.engadget.com/2012/05/18/insert-coin-chameleon-adaptive-home-screen/ .

Imo, vizualno fantastično rješenje za tablete. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
5 godina
LoL Apple izgubio dio tržišta radi Kindle Fire?
Nije Apple izgubil baš ništ nego su ljudi, extra ili oni kojima ne treba više kupili Kindle.
Nitko se nije odrekao ili prešao sa iPada na Kindle.
Jednostavno se prodalo nešto uređaja koji nisu iPad i prodalo bi ih se još par milijuna više da kreteni ponude uređaj u EU.
Mene najviše smeta kaj su svi proizvođaći do jednoga cigani i cijene uređaja su ogromne. Na jednom notebooku koji isto košta zarade 100 dolara a na tabletu 300.
18 mjeseci
zoran123456 kaže...
M_dipl. kaže...
Ezio kaže...

Dominira jer je Apple, a konkurencija nije uopće neupotrebljiva. Razlike nisu toliko velike uopće, ali šminka radi svoje, jbg.

ha tko brani drugim proizvođačima da naprave bombastičnu mega marketinšku kampanju kao Apple ? Iako neznam baš za razlike među tablet uređajima da su malene, prema onome što sam gledao na internetu čini se da je iPad barem za klasu bolji od konkurencije. A oni koji su mu blizu cijenom su čak i skuplji...

Nemogućnost u trošenju silnih novaca jer su im proizvodi jeftiniji?

3 godine
logik kaže...

Nemogućnost u trošenju silnih novaca jer su im proizvodi jeftiniji?

za ono što nude su i preskupi

5 godina
Nije normalno i ocekujem pad. Osobno iman 4S i iPad 2 i sranje su. Zasto? Zato sta su toliko ograniceni i neupotrbljivi. Zasto sam ih uzeo, snobovski efekt koji se sad topi (svi ih hebenon imaju) i nisu vise fora, plus cijena je astronomska za ono sta nude...
Prodaja: Lenovo T520 * iPhone 4 * Samsung Star 2 // Kupujem : Laptopi AMD x2 / Intel C2D
3 godine
neaktivan
Baja 001 kaže...
Nije normalno i ocekujem pad. Osobno iman 4S i iPad 2 i sranje su. Zasto? Zato sta su toliko ograniceni i neupotrbljivi. Zasto sam ih uzeo, snobovski efekt koji se sad topi (svi ih hebenon imaju) i nisu vise fora, plus cijena je astronomska za ono sta nude...

kad sam si uzimao iPad nisam niti imao na umu da ga koristim za bilo šta kompleksnije od čitanja maila, surfanja netom, čitanja knjiga i igranja glupavih igrica. Jbg, nije ti to laptop.

2 godine
Nekom za faks, mail, browsanje, malo igara i gluposti moze ciniti cuda, pogotovo prenosivost i baterija. Tocno to sto ti treba, ima ih za ne velike novce i super sluze. Za sto uopce ljudi koriste laptope i slicno? Naravno da tablet nije laptop, ali po cemu je lapac bolji? Bas toliko bolji?
3 godine
Baja 001 kaže...

Pored toliko aplikacija koje ti omogucuju da budes kreativan cini mi se da si ti sam ogranicen.
4 godine
BMK kaže...
Nekom za faks, mail, browsanje, malo igara i gluposti moze ciniti cuda, pogotovo prenosivost i baterija. Tocno to sto ti treba, ima ih za ne velike novce i super sluze. Za sto uopce ljudi koriste laptope i slicno? Naravno da tablet nije laptop, ali po cemu je lapac bolji? Bas toliko bolji?

Po tome sto na njima mozes obaviti konkretan posao (desktop/laptop). Dok na tabletima nemozes.

Primjer, prezentacije, audio/video editing, a i sumnjam da ces programirati na nekom tabletu {#}

Također mnogi programi koji ti trebaju (bilo da si na faksu) za vježbe zbog kojih je potrebno imati baš windowse... Tu znači iOS i Android otpadaju...pa nadalje...

{| qu!ck_s!1\/3r |}
5 godina
M_dipl. kaže...
Ezio kaže...

Nije neuporabljiva ali je daleko iza iPada. Nekidan mi je sef kupio nekakav android tablet za maloga... na prvi pogled se vidi da "to nije to".

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
3 godine
neaktivan
Clone kaže...
BMK kaže...

Po tome sto na njima mozes obaviti konkretan posao (desktop/laptop). Dok na tabletima nemozes.

Primjer, prezentacije, audio/video editing, a i sumnjam da ces programirati na nekom tabletu  {#}

Također mnogi programi koji ti trebaju (bilo da si na faksu) za vježbe zbog kojih je potrebno imati baš windowse... Tu znači iOS i Android otpadaju...pa nadalje...

pa neces kupiti tablet računalo zato da programiraš ili radiš u autocadu, ili pišeš SQL upite, dizajniraš web stranice ... kao da kupiš ručni sat i očekuješ da na njemu gledaš televiziju.

Tablet ima svoju namjenu i genijalan je.

2 godine
zoran123456 kaže...
Clone kaže...
BMK kaže...

Primjer, prezentacije, audio/video editing, a i sumnjam da ces programirati na nekom tabletu {#}

pa neces kupiti tablet računalo zato da programiraš ili radiš u autocadu, ili pišeš SQL upite, dizajniraš web stranice ... kao da kupiš ručni sat i očekuješ da na njemu gledaš televiziju.

Tablet ima svoju namjenu i genijalan je.

ima svoju namjenu slazem se

ali za kupiti tako nesto za toliku cijenu, moras bit malo poremecen

kad dodu win8 tableti, imat ces i ovce i novce

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 mjeseci
neaktivan
Kako? Ovi koji će koštati kao iPad biti će ograničeni kao i iPad, ako ne i ograničaniji zbog početnog malog broja aplikacija. Ovi drugi koji će imat intelove procesore neće baš biti ograničeni jer će imat desktop mod, ali će biti teži i imat manju autonomiju, a cijenu osjetno višu, sličnu ultrabookovima. Pa mi nije jasno odkud zaključak da bi imali i ovce i novce? U prvom slučaju ćeš imat novce, a u drugom ovce. Sve skupa malo teže.
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
23 mjeseca
Ezio kaže...
Baja 001 kaže...

Pored toliko aplikacija koje ti omogucuju da budes kreativan cini mi se da si ti sam ogranicen.

Mozes bit kreativan i sa praznom limenkom cole. sa plastelinom mozes biti jos kreativniji.

5 godina
apoteka kaže...

Istina, ali opet ima puno ekipe koji daju jos i vise novaca za mobitel, koji moze jos puno manje nego tablet. Moras biti stvarno bolestan da surfas, gledas filmove ili citas knjige na ekranu od 3.5"...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
23 mjeseca
BMK kaže...

pojednostavljeno, laptop moze sve sto i tablet a tablet ne moze sve sto laptop. od stvari koje mogu oba uredjaja neke su zgodnije na jednom neke na drugom. jos kad uzmes u obzir cijenu onda je sve jasno.

23 mjeseca
SupremeCommander kaže...
apoteka kaže...

Istina, ali opet ima puno ekipe koji daju jos i vise novaca za mobitel, koji moze jos puno manje nego tablet. Moras biti stvarno bolestan da surfas, gledas filmove ili citas knjige na ekranu od 3.5"...

a tek oni koji kupuju i jedno i drugo :)

16 mjeseci

Ne vidim prakticnu primjeru tableta, barem ne za sad. Odlicni za surfanje i citanje pdf-a, mozda i poneki video. Za nesto vise od toga meni iskreno nikad ne bi mogli posluziti.

No stvarno moras biti "specijalan slucaj" da ekipu koja kupuje tablete nazivas poremecenima. No ajde, neki ljudi jednostavno odbijaju odrasti valjda.

4 godine
Ezio kaže...

Ali ako nisi kretivan (bar kao ja koji osim masovne kozumacije sadržaja na računalu nisam pomislio stvoriti nešto novo) čak i super jaka multimedijalna radna stanica ti je višak...

Sve one video uratke veselih, mladih, cool, urbanih, ljudi koji rade vesele, cool, urbane stvar na tabletu, zbog kojih vjerojatno spominješ tu kreativnu opciju, ja gledam kao uratke već jako kreativnih i genijalnih ljudi koji su tablete vidjeli kao jedan zabavniji i jednostavniji, te prvenstveno noviji način izražavanja već ogromnog kreativnog potencijala.

Ako je nekoga ona Band camp (?) aplikacija ponukala da zasvira nešto, dajem plus za motivaciju, ali i dalje smatam da bi gitara i godina glazbene škole bila bolja i jeftinija investicija.

(Dobio sam violinu za 400kn, sumnjam da je ijedna glazbena škola skuplja od 3600kn razlike do 4000kn cijene boljeg tableta).

Ok, tijekom pisanja gornjeg pasusa, pomislio sam i na opciju da će netko možda motivaciju dobiti dok obavalja dnevne poslove/razonodu na tabletu, pa bih preformulirao svoju tvrdnju u to da je tablet postao vrhunski dodataka svemu, ali u ničemu nije prava stvar. Nadam se da me shvaćaš.

tnakir kaže...
M_dipl. kaže...
Ezio kaže...

Nije neuporabljiva ali je daleko iza iPada. Nekidan mi je sef kupio nekakav android tablet za maloga... na prvi pogled se vidi da "to nije to".

Da li se radi o cjenovno/harverskom pandanu iPadu ili se radi o 1200 i manje kuna vrijednom tabletu iz Mercatora i sl.?

Koliko god tvoja tvrdnja ima uporište jer znam da posjeduješ iPad, izraz nekakav u Android svijetu može značiti razliku između novih Galaxya na ICS-u s poprilično dobrim recenzijama i već navedenih supermarketaša pogodnih jedino za e-reading i slične jednostavne radnje. Što također samo po sebi nije loše, recimo za 800kn (frend pikira nekakav tablet iz Mercatora) da dobijem 9+ inčni tablet sa donekle solidnim ekranom i barem toliko snage da imam 2 otvorena taba u browseru i nekakav music player bilo bi mi dovoljno.

apoteka kaže...

kad dodu win8 tableti, imat ces i ovce i novce

Ne bih nazivao poremećenim nikoga, iako se možda i meni takav pridjev mota po glavi, kako zbog vlastite financijske situacije tako i zbog toga što mi je vrijeme provedeno za laptopom koji put bude svo slobodno vrijeme taj dan, pa mi je veoma teško zamisliti još jedan uređaj na kojem bi trošio dragocjeno slobodno vrijeme. Samokritično bih rekao da pretjerujem s browsing vremenom, a uređaj kojem je namjera gotovo isključivo prokrastriniranje ili zgubidanstvo bi bio poguban za moje granično normalno mentalno zdravlje.

U nekoj statistici u Americi je pisalo da većina tabletaša koristi tablet dok gleda TV da bi pročitala mail. Nemam TV, mailove ako i dobijem tih 2 bitna u tjedan dana pročitam na Smartphoneu.

S druge strane u nekoliko branši sam vidio velike beneficije korištenja tableta (kako ovih električnih tako i onih za smirenje), pa samo želim istaknuti kako meni kojem bi ga koristio isključivo za zabavu za sada nije potreban.

Tau kaže...
Kako? Ovi koji će koštati kao iPad biti će ograničeni kao i iPad, ako ne i ograničaniji zbog početnog malog broja aplikacija. Ovi drugi koji će imat intelove procesore neće baš biti ograničeni jer će imat desktop mod, ali će biti teži i imat manju autonomiju, a cijenu osjetno višu, sličnu ultrabookovima. Pa mi nije jasno odkud zaključak da bi imali i ovce i novce? U prvom slučaju ćeš imat novce, a u drugom ovce. Sve skupa malo teže.

Sjećate li se početaka popularizacije tableta - tamo godinu-dvije prije izlaska Viste?

Iako su i tada bili skupi, bilo je puno pobornika zbog njihove mobilnosti i sl. Naravno bilo je i kritičara.

Mislim da je situacija slična ovoj.

Danas dobiješ solidan laptop za manje od 3500kn. Dvojezgreni AMD ili čak i3, 4GB rama, bar 320GB diska te u nekim slučajevima čak i zasebnu grafiku - recimo u 12 mjesecu 2010, sestra je kupila Acerov laptop za gore navedeni iznos, godinu kasnije igrala ja Skyrim na njemu. Shvaćam da to iskustvo nije bilo veličanstveno ali probajte složiti desktop konfiguraciju sa monitorom za te novce.

1000kn je minimum za neki solidan monitor, 800kn minimum za grafičku koja će pogoniti rezoluciju takvog monitora. Što vam ostaje za ostatak?

Da se vratimo na tablete. Atomi, bi usprkos svojem ne tako dobrom glasu u laičkom krugu korisnika, mogli kroz vrijeme popularizacije Win 8 (još godinu do izlaska i bar godinu za uzimanje dijela tržišta - znači bar dvije generacije Atoma) postati energetski učinkoviti x86 procesori za tablet, koji bi ipak davali dovoljne performanse. Postoji vjerojatnost da se u te dvije godine složi i sasvim nova linija procesora.

Nakon toga biti će veoma lako developerima prilagoditi tabletima svoje već napisane aplikacije za desktop.

Smatram da gledate preblizu u budućnost ali to nije za zamjeriti uza sve ove napise o Appleovom osvajanju svog novca na svijetu.

Ali Microsoft ja kasnio na gotovo sva tržišta u povijesti.

• Win 95 je stigao 7 godina nakon Amige i Mac inačica.
  • XBox je kasnio skoro desetljeće za ostalim konzolama.
  • Zune pola desetljeća
  • Moderniji Smartphone OS - 3 godine.

Ako izuzmemo Zune kao hardverski promašaj (iako ima svoju softversku upotrebu u WP OS-u), te damo polovičan uspjeh WP OS-u, mislim da golemi uspjeh Win OS-a i Xboxa daju znatan kredibilitet Microsoftu.

Trendovi se danas možda brže mjenjaju negoli prije, ali ja nebih već sada bio hrabar davati crne prognoze.

Sjetimo se da je i Sony godinama vladao konzolaškim tržištem, sada je 3. po prodaji i u gubicima. Appleu je prednost što je stigao u vrijeme kada je tehnologija postala svakodnevica i na tome je čudovišno zaradio.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 11:13 (wyks).
5 godina

Wyks... uzeo je nekakav tablet od 1500 kn cini mi se sa androidom 4.0. Ni blizu fluidno ni ugodno kao moj iPad 1.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
4 godine
tnakir kaže...
M_dipl. kaže...
Ezio kaže...

Nekakav nije isto kao i odredjeni...Ne možeš porediti Asus Prime Transformer i neki genericko smece iz perifernih kompanija...Ono kolko para tolko muzike, s tim da je Apple previse para za malo muzike...

4 godine

Onda se vjerojatno radi o Kinatech verziji Cortexa A8, sa duplo manje rama nego što bi mu bilo dovoljno i Class 4 flash memorijom.

1240x600 bi bio overkill za tako nešto pa mislim da se tu vrti 800x480 rezolucija što i na mojemm 4'' SGSu izgleda lošije u usporedbi sa SGS2 ili ovim novim rezolucijarnim tabletima/phonovima.

Koliko gledam po šopovima na svima je Gingerbread 2.3. tako da usporedba s bilo kojim iPadom - osim zaključka da nisu fluidni - nikako ne stoji.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
3 godine
wyks kaže...
Ezio kaže...

Ali ako nisi kretivan (bar kao ja koji osim masovne kozumacije sadržaja na računalu nisam pomislio stvoriti nešto novo) čak i super jaka multimedijalna radna stanica ti je višak...

Sve one video uratke veselih, mladih, cool, urbanih, ljudi koji rade vesele, cool, urbane stvar na tabletu, zbog kojih vjerojatno spominješ tu kreativnu opciju, ja gledam kao uratke već jako kreativnih i genijalnih ljudi koji su tablete vidjeli kao jedan zabavniji i jednostavniji, te prvenstveno noviji način izražavanja već ogromnog kreativnog potencijala.

Ako je nekoga ona Band camp (?) aplikacija ponukala da zasvira nešto, dajem plus za motivaciju, ali i dalje smatam da bi gitara i godina glazbene škole bila bolja i jeftinija investicija.

(Dobio sam violinu za 400kn, sumnjam da je ijedna glazbena škola skuplja od 3600kn razlike do 4000kn cijene boljeg tableta).

Ok, tijekom pisanja gornjeg pasusa, pomislio sam i na opciju da će netko možda motivaciju dobiti dok obavalja dnevne poslove/razonodu na tabletu, pa bih preformulirao svoju tvrdnju u to da je tablet postao vrhunski dodataka svemu, ali u ničemu nije prava stvar. Nadam se da me shvaćaš.

Pa točno. Ako nisi kreativan ne pomaže ti ni računalo vrijedno 20000 kn, a ako jesi onda možeš napraviti nešto i iz komada lima. Zato sam mu i odgovorio da mu očito nedostaje kreativnosti ako ga ipad ograničava. Iako sam 99.9% siguran da ga ipad nikako ne ograničava jer ga nije ni probao koristiti nego samo ponavlja stvari izrečene od strane forumskih "eksperata".

Nisam mislio na "vesele, cool, urbane" stvari (premda i one naravno mogu biti kreativne) nego na to da postoje aplikacije kojima se može raditi zaista kvalitetno. Recimo photoshop touch. A ima ih još brdo takvih koje ti uz malo inspiracije i i znanja omogućuju da radiš čuda.

5 godina
malina22 kaže...

Nekakav nije isto kao i odredjeni...Ne možeš porediti Asus Prime Transformer i neki genericko smece iz perifernih kompanija...Ono kolko para tolko muzike, s tim da je Apple previse para za malo muzike...

Ja sam svoj iPad platio cca 1500 kn. Dakle, za (manje vise) isto para dobijem vise od Applea. Bez obzira sto sam vlasnik iPada, i dalje tvrdim da su tableti igracke i da su bacanje novaca.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice