Isto kao što ni računala ne trebaju više od 640k RAM-a.
Isto kao što ni računala ne trebaju više od 640k RAM-a.
neka oni tvrde što žele,ja sam sebi uzeo laptpoo sa ati radeon,od masu ljudi sam čuo da je intelova grafika jako loša,ali ako češ kompjutor upotrebljavati u uredu za neke tablice i slično i nije ti potrebno 3d
Covjek ima potpuno pravo.
Vecina racunala u svijetu sluzi za uredske poslove i reproduciranje multimedije a ne za igranje 3D igara.
Vecini dakle ne treba ogromna graficka snaga.
To treba nama koji imamo racunalo za igranje ili nama koji trebamo racunalo za neki ozbiljniji rad na racunalu, renderiranje, simulacije, kalkulacije itd.
Ipak je bolje imat neku ATI-jevu ili nVidijnu (pa makar i najslabije primjerke) integriranu grafiku nego Intelovu koja je šrot nad šrotovima.
ma dajte momci to su samo grafe moje mišljenje da je nepotribno kupovat grafe priko 2000kn jer ona za 800 kn več more igrat sve
Gts 250,4870,4850,gtx260 danas dovoljne za sve igre na high uz rezu 1680x1050.
Gts 250,4870,4850,gtx260 danas dovoljne za sve igre na high uz rezu 1680x1050.
pa i ne baš
ne bi reka da može crysis warhead na entuziast, aax16q
nekima triba i za to
Ma nema tu neke razlike entuziast ili high,ko je cjepidlaka nek baca lovu.Kad se zaigraš ne primjećuju se sitnice.
to je jedna žalosna činjenica (što 90% laptopa suxa po pitanju grafike), ali gejmeri ionako masovno kupuju stolna računala...
meni je bilo žao rastanak od moje 4870 1G
ali je cijena opala za 50 i više % i to nakon 11 mjes? štoviše ne bi ni onda nego nadolazeće DX11 igre, a ja igram aktivno sve nove igre sad još, a kupio sam high-end konfiguraciju da mi traje malo duže pa sam onda i uzeo si HD5850 poslje inače mi bila dost i GT8800 danas
Ipak je bolje imat neku ATI-jevu ili nVidijnu (pa makar i najslabije primjerke) integriranu grafiku nego Intelovu koja je šrot nad šrotovima.
Prevario bi se. Novi procesori s integriranom grafikom su brži i štedljivijih od AMD-ovih 7-ica pa i od nove 8-ice
ali je cijena opala za 50 i više % i to nakon 11 mjes? štoviše ne bi ni onda nego nadolazeće DX11 igre, a ja igram aktivno sve nove igre sad još, a kupio sam high-end konfiguraciju da mi traje malo duže pa sam onda i uzeo si HD5850 poslje inače mi bila dost i GT8800 danas
Prodao si grafičku karticu jer joj je pala cijena? Pa si kupio novu "da ti traje duže" iako i sam kažeš da bi ti bila dosta i 8800GT? Šta reći nego bravo!
A što se Intela tiče, očito su u pravu i računaju da im se ne isplati koncentrirati na "malo" tržište igraćih kartica gdje je već jaka konkurencija. Šteta.
šrot je ono što ti imaš u glavi...jel..takvi poput tebe i misle da su lapovi uglavnom za igre...ne igraju svi tešku 3d grafikui igre koje opterećuju poput Crysis-a...postoje još i rpg,strategije,avanture,bla-bla,bla-bla...nasvojem najstarijem pavilionu,koji ima integrirku 915 sam igrao primjer Freespace 2 modove..koji toliko opterećuju grafiku i proc,ali je igra glatko išla..da pojasnim...najnovije igre space combat nemaju grafiku tako prekrasnu kao Freespace 2 mod misije...ali traže opake strojeve...poanta je u kodu koji je razvučen...pa tako da se traži samo najjači hardware....ali tebi da se naklonimo...bitno da znaš da ati i nvidija proizvode akceleratore..ono:kuuul si jako...
Prodao si grafičku karticu jer joj je pala cijena? Pa si kupio novu "da ti traje duže" iako i sam kažeš da bi ti bila dosta i 8800GT? Šta reći nego bravo!
A što se Intela tiče, očito su u pravu i računaju da im se ne isplati koncentrirati na "malo" tržište igraćih kartica gdje je već jaka konkurencija. Šteta.
lol ma ne da mi grafa traje duže nego cijela konfa. Bilo mi žao i 4870 i 8800GT jer su mi dosta dobro služile! Šta ću sa robom da mi stoji u kutiji a koja je cijena pala sa 2100 na 1000 kuna u manje od god? Danas ih ni nemaš više za kupit jbg? 6 trgovina u našoj državi
"Ne trebate jake grafičke procesore" koji B.S.!
Intel se boji Nvidie i AMD-a kao vrag tamjana i to je jedini razlog ovakvog trabunjanja.
http://www.engadget.com/2010/03/09/jen-hsun-huang-is-looking-forward-to-court-date-with-intel-se/
šrot je ono što ti imaš u glavi...jel..takvi poput tebe i misle da su lapovi uglavnom za igre...ne igraju svi tešku 3d grafikui igre koje opterećuju poput Crysis-a...postoje još i rpg,strategije,avanture,bla-bla,bla-bla...nasvojem najstarijem pavilionu,koji ima integrirku 915 sam igrao primjer Freespace 2 modove..koji toliko opterećuju grafiku i proc,ali je igra glatko išla..da pojasnim...najnovije igre space combat nemaju grafiku tako prekrasnu kao Freespace 2 mod misije...ali traže opake strojeve...poanta je u kodu koji je razvučen...pa tako da se traži samo najjači hardware....ali tebi da se naklonimo...bitno da znaš da ati i nvidija proizvode akceleratore..ono:kuuul si jako...
Jel sam ja negdje spomenuo da bi koristio laptop za igre? Ne? Super! Zna se koji su laptopi za igre. Al kad kod većine ljudi koje poznajem a koji imaju laptope sa Intelovom grafičkom, HD video šteka, onda stvarno nemam riječi pohvale. Za sve ovo drugo šta si me izvrijeđo stvarno nemam riječi! Zvučiš ko´ da si na steroidima.
Ako se dobro sijećam, oko 70% računala ima integriranu grafiku koja sama po sebi nije jaka.
Što se tiče diskretne grafike, u trgovinama u kojima kupuje malo raznolikije društvo, a ne samo igrači, najviše se prodaju jeftinije grafičke kartice. Npr. u Linksu najprodavanije grafičke kartice su ATI 4670, 4650, 4350 i GeForce 9500 GT.
ma kaka multimedija ova današnja omladina ne zna ni tabele napraviti u excellu a kamoli nešto više.3D igre 3D igre i samo 3D igre !!!
Apsolutno je u pravu... To je vidjela i nVidia, pa mlati pare tamo gdje bi se najmanje ocekivalo.
Kao što ni pare ne trebaju nvidiji....No već vidim kako bi drukčiju pismu pivali da je Fermi ispunio očekivanja:'customers have the need for the best 3d graphic performance today,and new Nvidia 4xx series will deliver it to them!' :-D
Komentar na sam naslov članka:
Recite to tvorcima Crysis-a 

pa to stalno govorim. ima nas koji radimo ;)
"Ne trebate jake grafičke procesore" koji B.S.!
Intel se boji Nvidie i AMD-a kao vrag tamjana i to je jedini razlog ovakvog trabunjanja.
a sta bi radio na latopu osim CAD/CAM aplikacija d ati treba graficka (diskretna, ne integrirana)?
intelove integrirane su zakon za sve poslovne i vecine kucnih korisnika
a uz njih baterija sigurno dulje traje, laptop se sigurno manje zagrijava i trosi manje energije.
A stvarno u što se pretvori Bugov forum....
Hrpa djece koja igraju igrice i nesmiš ništa reć protiv gejmerskih grafika jer te odma popljuvaju.
Hrpa djece koja igraju igrice i nesmiš ništa reć protiv gejmerskih grafika jer te odma popljuvaju.
Ha gledaj,
ako već imam komp sa high end komponentama i entuzijast sam, kako onda da budem zadovoljan sa Intelovom integriranom grafikom u njemu? KAKO!?!
To bi bilo kao da imaš recimo neki opaki BMW/Mercedes sa svom dodatnom opremom a najosnovniji (najslabiji) model motora unutra - lol 
Ha gledaj,
ako već imam komp sa high end komponentama i entuzijast sam, kako onda da budem zadovoljan sa Intelovom integriranom grafikom u njemu? KAKO!?!
To bi bilo kao da imaš recimo neki opaki BMW/Mercedes sa svom dodatnom opremom a najosnovniji (najslabiji) model motora unutra - lol 
Nije rijec o tebi, nego o vecini. A kad vec prebacujes na aute, najbolji primjer je bas taj da vecina autiju visoke klase je pokretana upravo dizel motorima, pa se daje zakljuciti da je opet vecini potrebnija autonomija od performansi.
Ha gledaj,
Pa stavi npr. Nvidia karticu za CAD, quadro fx koju imaš možda u dva dućana u hrvatskoj za kupit i košta preko 3000 kuna, te drži cijenu.
Pa počni radit nešto korisno i neće ti bit kompjuter high end sa integriranom grafikom.
Btw. post nije bilo utom smislu, već u smislu da nesmiš ništa reć protiv gejmerske grafike, jer odmah popušiš minuse. Što se iz priloženog vidi...
Djeca igraju igrice ? :-P prosiječni gamer je u zrelim tridesetim.
Ja nebih uzeo intelovu integrirku ni za office, to je koma.
Šta fali recimo AMD athlon II x2 neki Energy edition koji troši 45W i neki low end 740G ili 760 čipset od amd-a sa HD3200 ili kada izađu sada novi low end čipseti kao 840/860/880 sa HD4200?
To rasturi intelova rješenja.