Eto kako se gubi podrška za android uređaje. Umjesto da optimiziraju ICS, jednostavno ne pruže podršku.
Prespor my ass. Mislim da su jednostavno odlučili povući liniju i da smatraju da je prestar da bi ga više updateali. Ali bit će već nekih neslužbenih sendviča, takvi su ionako ukusniji. :)
A ne znam baš. Sjećam se da brat nije updateao svoj 3G na iOS 4 (ili koji je već dolazio sa četvorkom) jer je jednostavno preslab i prespor. O petici onda ne treba ni sanjati. A evo ti i primjer sa Sirijem koji neće biti podržan na običnoj četvorki. Sve je to marketing.
Bit ce ics na njeemu
Eto kako se gubi podrška za android uređaje. Umjesto da optimiziraju ICS, jednostavno ne pruže podršku.
Ne bih baš rekao dacse slažem s tobom, odnosno tvojim mišljenjem i razmišljanjem
!
Ja bih stvarno volio da moj laptop star 6 godina može gonit W7 i W8, ali ne može, i što sada, da njorgam što nisu optimizirani za "moj laptop"
!!??
Nexus One je jednostavno softwer-ski pase, i tko pokuša/va učiniti od karikirano od BMW-a 330d M3, stvarno je u zabludi po mojem, oli se ne slažešs mojim razmišljanjem
!!
Ionako će doći ROM-ovi sa ICS na XDA, tako da nema brige. Bio sam lud kad sam čekao da dobijem Gingerbread na svoj Desire. Zato sad vrtim MIUI i kao da imam novi telefon.
A mislim, ovo nije ništa neočekivano. Jednom moraju prestat s updateovima koliko god nama to grubo zvučalo. Pa Nexus One je dobio froyu i GB...
Ne bih baš rekao dacse slažem s tobom, odnosno tvojim mišljenjem i razmišljanjem
!
Ja bih stvarno volio da moj laptop star 6 godina može gonit W7 i W8, ali ne može, i što sada, da njorgam što nisu optimizirani za "moj laptop"
!!??
Nexus One je jednostavno softwer-ski pase, i tko pokuša/va učiniti od karikirano od BMW-a 330d M3, stvarno je u zabludi po mojem, oli se ne slažešs mojim razmišljanjem
!!
Iako se slažem s tobom, razlozi zašto to oni ne rade su druge prirode.
HW-ski je nexus one drugačiji od druga dva nexus-a (iako su ova dva HW -ski različiti) i time je potrebno raditi neki development da se prilagodi ICS jedinici.
Sad budući da svaki rad košta, a od jedince više nema prihoda, mislim da zato niti ne pokušavaju staviti ICS na jedinicu. Valjda se nadaju da će i community to napraviti, pa će vlasnici jedinice imati ICS svejedno.
EDIT : Nexus one je koliko ja znam Desire u drugom ruhu, pa ako će dobiti Desire na nekim neslužbenim kanalima, dobit će i jedinica
A kako onda objašnjavaš da update koji se napravi neslužbenim putem savršeno funckionira?
Dajte molim vas - 1 GHz proc prespor..ma koga oni lažu.
Nexus/Desire dijeli platformu s mojom SE x10.
x10 je krenuo s 1.6 Androidom.
Sada je na 2.3.
Izmedu su bili jos 2.1, 2.2 i 2.3 updateovi, sve koje je Nexus imao. (x10 je skocio s 2.1 na 2.3)
Mislim da je dobio dosta dobru podrsku i da je mobitel vrijeme pregazilo.
Nije tu nista cudno.
Kupis novi mobitel sutra, preksutra izade bolji.
A kako onda objašnjavaš da update koji se napravi neslužbenim putem savršeno funckionira?
Dajte molim vas - 1 GHz proc prespor..ma koga oni lažu.
Napaćeni narod? xD
Ma računica je jednostavna, ne stave ICS na Nexus One = više ljudi će kupiti novi(ji) Nexus.
A ne znam baš. Sjećam se da brat nije updateao svoj 3G na iOS 4 (ili koji je već dolazio sa četvorkom) jer je jednostavno preslab i prespor. O petici onda ne treba ni sanjati. A evo ti i primjer sa Sirijem koji neće biti podržan na običnoj četvorki. Sve je to marketing.
3G sa 4.2.1 radi sasvim dobro, no kada ga se jailbrakea i stave neke dodatne funkcije iOS 4 onda ga to znatno uspori.
!
!!??
!!
To svakako stoji, no ipak ovo je uređaj star godinu dana koji gubi podršku.
3G sa 4.2.1 radi sasvim dobro, no kada ga se jailbrakea i stave neke dodatne funkcije iOS 4 onda ga to znatno uspori.
!
!!??
!!
To svakako stoji, no ipak ovo je uređaj star godinu dana koji gubi podršku.
Malo više od godinu dana...
Announced 2010, January Status
Available. Released 2010, January
apple, google ... ista škola.
ipak, svaki model bi trebao biti aktualan bar dvije pune godine obzirom se većina ugovora sklapa na 24 mjeseca ... iOS 5 se vrti na 3Gs, a taj je 2po godine star model, doduše još ga prodaju ...
apple, google ... ista škola.
ipak, svaki model bi trebao biti aktualan bar dvije pune godine obzirom se većina ugovora sklapa na 24 mjeseca ... iOS 5 se vrti na 3Gs, a taj je 2po godine star model, doduše još ga prodaju ...
Potpuno se slažem. Proizvođači bi trebali potpisati neki sporazum da će u iduće 2 godine uređaju pružiti svu moguću podršku što se tiče updatea softvera.
Za 2 mjeseca, Nexus One će napuniti 2 godine, al svejedno bi trebao dobiti nadogradnju. Mislim da je hardware dovoljno jak da pogoni sve to. 1 GHz (istina Bog, stari Snapdragon) i 512 MB RAM-a da nisu dovoljni? Pa netko je win8 pokrenuo na 128 MB RAM-a (Ili čak 64 - neki rekord je bio)!
Ionako će doći ROM-ovi sa ICS na XDA, tako da nema brige. Bio sam lud kad sam čekao da dobijem Gingerbread na svoj Desire. Zato sad vrtim MIUI i kao da imam novi telefon.
MIUI je vrlo dobar, ne mogu reci i odlican...
nisam tudum, al se ponekad osjecam takav oko podrske, pratim XDA, sve sto me zanima jasno, al ovdije s tim MIUI updejtanjem nisam nikada bio nacisto, svako malo su mi aplikacije pokinezile :P pa sam to shvatio kako zaobic, al nebitno... :) na kraju sam se ipak odlucio vratiti na sense... tipkovnica, dialer(zamjenjiv) i app za poruke su mi na sensu najprihvatljiviji, MIUI ima previse prednosti, zato sam ga i koristio mjesec dana u komadu, ali tih par musica presudi... sta ja znam... svidja mi se, al malo mi je doradjeniji sense...
a kad za symbian obecaju podrsku 5 godina, to je mrtva platforma?
valjda je po nekoj matematici 2 vise od 5 
Prespor?! CPU: 1Ghz Snapdragon QSD 8250, GPU: Adreno 200, RAM: 512MB, Ekran: 480x800. Jedino mi se ROM: 512MB čini kao problem, ostalo ne, stoga prije je to guranje prodaje novih mobača, nego sporost. Politika.
Muljaju oni. Taj uređaj s 1Ghz trebao bi moci koristiti najnoviji Android. Ako 2 i pol godine star 3GS sa 600mhz može u potpunosti normalno koristit najnoviji iOS5, onda može i Nexus One ovo.
Nexus One je star nešto više od godine i pol. Znaci još je pod garancijom korisnicima, a neki još za njega otplacuju pretplatu.
I sad da nemogu dobiti update? To fakat nije ok.
Vjerojatno ce to bit rješeno zaobilaznim putem.
Tu je također zanimljiv osvrt na sve to skupa.
Ovaj graficki prikaz je posebno zanimljiv...
Popravio sam ti recenicu.
Na tvoju zalost, imao sam nezadovoljstvo koristiti iPhone 3G sa iOS4.
To istina radi ali jedva.
Na nivou prvih Nokia sa TSom, koje su za razliku od ovog mobitela, postale brze s vremenom, a ne sporije.
Muljaju oni. Taj uređaj s 1Ghz trebao bi moci koristiti najnoviji Android. Ako 2 i pol godine star 3GS sa 600mhz može u potpunosti normalno koristit najnoviji iOS5, onda može i Nexus One ovo.
Nexus One je star nešto više od godine i pol. Znaci još je pod garancijom korisnicima, a neki još za njega otplacuju pretplatu.
I sad da nemogu dobiti update? To fakat nije ok.
Vjerojatno ce to bit rješeno zaobilaznim putem.
Tu je također zanimljiv osvrt na sve to skupa.
Ovaj graficki prikaz je posebno zanimljiv...
Ad1; slažem se, muljau oni, alimuljaju i "naši", ovo naši, shvati kako ali baš svi proizvođači su ušli u kolo potrošačkog kozumerizma i toliko se je stvar zakotrljala, da prijeti jednog dana otrgnuti se iz ruku i prestići smisao, a onda, onda će vjerojatno umjetna inteligencija porobiti ljudsku rasu i razvaliti fotonskim bičem po grbači
!?
Ad2; ovo samopotvrđuje nbavedeno pod Ad1, jer, zašto se vode recimo ratovi uopće, pa ne zato jer netko nekog ugnjetava, sačuvaj me Bože, već zato jer nečija ekonomija stagnira, tvornice stvorile toomuch rezevi i prepunila se skladišta, sadatrebe to riještit, kako, stvori idealne uvjete i iskoristi priliku
!!
Ad3; opet se slažem, interesantan grafikon, to bi čak i BUG mogao u jednoj prilici obraditi, možda već u idućem broju
!!??
a hoce li doci na samsung galaxy s?
Zanimljiv grafikon moram primjetit. No rezultati nisu nimalo začuđujući. iOS se maksimalno morao prilagoditi na 2-3 uređaja istovremeno, od kojih su barem 2 hardverski iznimno slični. Tako i iOS5 sada. Pohvalno što su pustili update za 3Gs, po meni malo neočekivano, što je još jedan plus.
Sa druge strane, Android (Google) primjerice, pušta svoj kod za sve uređaje. Na proizvođačima mobitela je da ga prilagode. No nažalost, proizvođači prilagođavaju jedva 5-6 svojih najjačih aduta na zadnju verziju Androida, a u nekim slučajevima i rjeđe. Po meni je to dosta sramotno jer im je to zapravo posao kojeg mi kupci financiramo. Kada bi se neki od proizvođača već danas obvezao da će izdavati update softvera 2 godine za svaki uređaj, vjerojatno bi i ostali morali napraviti tako nešto.
S treće strane, Cyanogenmod ekipa za više od 50 Androida izdaje update na najnoviju verziju Androida. U roku par tjedana od puštanja koda u javnost.
Iako star gotovo 2 godine, očekujem da će Nexus One vrlo brzo dobiti update preko Cyanogenmoda.
Uopce nije problem sto jedan telefon gubi podrsku i mogucnost nadogradnje na novi OS. Problem je sto bi novi OS trebao biti hardwareski nezahtjevniji. Aplikacije imaju svoje zhtjeve i to raste iz dana u dan ali sam OS bi trebao biti optimiziraniji tj. nezahtjevniji (kako MS najavljuje za nove windowse 8). Nazalost google zaradjuje na prodaji telefona s androidom i ovakve stvari ce se uvijek desavati.
Iako star gotovo 2 godine, očekujem da će Nexus One vrlo brzo dobiti update preko Cyanogenmoda.
Vjerovatno hoce, ali problem je u tome sto ce google namjerno napravti da se ICS slabije vrti na odredjenom hardwareu. Dok ga developeri istweakaju da radi normalno proci ce dosta vremena i za to vrijem ce google izbaciti jos noviju verziju prisiljavajuci te tako da ako zelis najnoviji OS moras kupit novi mob.
a kad za symbian obecaju podrsku 5 godina, to je mrtva platforma?
valjda je po nekoj matematici 2 vise od 5 
Druga je stvar podrška za cijeli OS. Pa google i apple će podržavati svoj OS dokle god im bude pasalo. Ovdje se priča o podršci za pojedini model mobitela. Kao da sad Nokia izbacuje update za moju staru N95icu, nema smisla. A budućo da je symbian OS na zalasku, garantiraju da će još barem pet godina podržavati isti. Inače bi bilo bedasto kupovati symbiane.
Popravio sam ti recenicu.
Na tvoju zalost, imao sam nezadovoljstvo koristiti iPhone 3G sa iOS4.
To istina radi ali jedva.
Na nivou prvih Nokia sa TSom, koje su za razliku od ovog mobitela, postale brze s vremenom, a ne sporije.
Isprobao sam 3g na 4.2.1 i sasvim je ok ali nemožeš očekivat mt na mobu koji iam 128 mb rama i 400mhz,daj isprobaj neki android 2007/2008 brzo budeš ostal razožaran s 5 mpix i sa svim ostalim.