Nije ni SLR, ni kompaktan - on je PEN

poruka: 15
|
čitano: 1.689
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nije ni SLR, ni kompaktan - on je PEN".
4 godine

"napravljen je prema Micro Four Thirds standardu, zbog kojeg mu je moguće izmjenjivati objektive iako ne sadrži zrcalni mehanizam u tijelu."

Pa i moj vulgaris digitalac Sony DSC-S60 može mijenjati objektive iako ne sadrži zrcalni mehanizam. Štoviše, fotić spada u donji segment i prije 4 godine me je koštao 1200kn...

4 godine
RE: Nije ni SLR, ni kompaktan - on je PEN
Ges kaže...

"napravljen je prema Micro Four Thirds standardu, zbog kojeg mu je moguće izmjenjivati objektive iako ne sadrži zrcalni mehanizam u tijelu."

Pa i moj vulgaris digitalac Sony DSC-S60 može mijenjati objektive iako ne sadrži zrcalni mehanizam. Štoviše, fotić spada u donji segment i prije 4 godine me je koštao 1200kn...

Pretragom po internetu naišao sam na ovaj aparat i on ne može mijenjati objektive. Da ti nije objektiv otpao??

4 godine
moderator
Ges kaže...

Bojim se da si nešto krivo razumio, taj aparat nema mogućnost izmjene objektiva...

drpetric
3 godine
neaktivan
Ges kaže...

Ono sto ti mozes mjenjati na tom sonyu nemoze se nazvati oobjektiv vec nesto tipa leca, tu mogucnost ima i moj Sony H10, ne mjenjas objektiv, vec mu dodajes lece, u mom slucaj imam lece za snimanje na neposrednu blizinu do max 20cm...

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. WD640 7200 16MB
4 godine
neaktivan

taj kompaktni sony može samo prihvatiti predleće, ništa više. to definitivno nije mijenjanje objektiva.

ajde napokon da je olympus izašao sa smislenim micro-FourThirds fotićem, ona panasonicova imitacija SLRa (ima čak i lažnu "grbu" za prizmu! Smijeh) je grozno dizajnirana, i puno fizički je puno prevelik da bi stvarno opravdao nepostojanje mirror-boxa, ovaj E-P1 mi se čini kao odlična stvar - sa 17mm pancake objektivom taman za u džep, nešto što jedva da mogu postići analogni SLR fotići.

baš me zanima kakav će biti odgovor konkurencije...

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
4 godine
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=11038508
Conversion Lens Compatible

Conversion Lens Compatible with VAD-PEB adaptor, you can add tele- or wide- conversion lenses for greater magnification or wider field of view, as well as protective and special effect filters.

Hmmm, je, radi se o lećama... no izgledaju ko objektiv:

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-1&productId=11034334&categoryId=&SR=sony_search_seo&SQS=VAD-PEB

4 godine

"Nakon Panasononicovog modela G1, ovo je prvi takav..."

Nakon Panasonica može biti eventualno drugi, jer je kao što piše Panasonicov bio prvi. Ili nekome matematika nije baš jasna?

A nije ni drugi jer je Panasonic izdao već dva takva aparata.Namigiva

4 godine
i hate retro
4 godine
neaktivan
Visak kaže...

Nakon Panasonica može biti eventualno drugi, jer je kao što piše Panasonicov bio prvi. Ili nekome matematika nije baš jasna?

prvi Olympusov model. Namigiva

za razliku od panasonica koji izgleda da ni sam ne zna kaj bi s microFourThirds standardom (pa rade jadno dosadne kopije pravog SLR fotića), olympus ima i stila i povijesnu pozadinu za napraviti stvarno zanimljiv fotić.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
4 godine
elkarrde kaže...
Visak kaže...

prvi Olympusov model. Namigiva

za razliku od panasonica koji izgleda da ni sam ne zna kaj bi s microFourThirds standardom (pa rade jadno dosadne kopije pravog SLR fotića), olympus ima i stila i povijesnu pozadinu za napraviti stvarno zanimljiv fotić.

Nije pisalo prvi Olympusov, nego prvi takav fotoaparat.Belji se

Nažalost od pet slika sve su sprijeda, pa se ne vidi ono najzanimljivije - stražnja strana. Ima li to uopće EVF?

Meni je recimo retro totalno nezanimljiv kao npr. retro 'Buba' ili Fiat 500, na kojima me ne smeta toliko dizajn već to što su mali i strašno skupi. Ni ovaj se ne odmiče daleko od toga.

3 godine

Tek sada sam vidio da ovo ima True Pic V (5) procesor. Možda će se bolje nositi sa šumom. Meni je ovaj fotoaparat baš zanimljiv. Šteta što micro 4/3 nejde na običan 4/3 pa da onda ima još više mogućnosti tijela/ objektiva (recimo E-4XX bi mogao dobiti još kompaktnije objektive)

fotoforum.forumotion.net
3 godine

Evo link na dpreview preview

I evo par slikica

fotoforum.forumotion.net
4 godine
neaktivan
Visak kaže...

Nije pisalo prvi Olympusov, nego prvi takav fotoaparat.Belji se

Nažalost od pet slika sve su sprijeda, pa se ne vidi ono najzanimljivije - stražnja strana. Ima li to uopće EVF?

Meni je recimo retro totalno nezanimljiv kao npr. retro 'Buba' ili Fiat 500, na kojima me ne smeta toliko dizajn već to što su mali i strašno skupi. Ni ovaj se ne odmiče daleko od toga.

okej, onda su bugovci pogrešno napisali. niti prvi, niti zadnji put. :D

nema EVF, ima samo veliki LCD i uz 17mm pancake objektiv - dodatni optički VF koji se stavlja na hot-shoe.

ovo je high-end fotić, jači od svih troznamenkastih SLR olympusa, dakle u rangu s E-30, naivno je uopće i očekivati nisku cijenu. tak da - ne, apsolutno nisi u pravu. E-P1 je Prava Stvar(TM). ;)

Oly_E3 kaže...

Tek sada sam vidio da ovo ima True Pic V (5) procesor. Možda će se bolje nositi sa šumom. Meni je ovaj fotoaparat baš zanimljiv. Šteta što micro 4/3 nejde na običan 4/3 pa da onda ima još više mogućnosti tijela/ objektiva (recimo E-4XX bi mogao dobiti još kompaktnije objektive)

eh, da pašu obični FourThirds objektivi, nebi bio tolko sitan.

no, kupiš C-mount adapter, prišarafiš gore 10mm f/1.0 C-mount staklo, i uživaj. :)

3 godine

Pašu na njega obični 4/3 objektivi, ali na 4/3 SLR-e ne pašu m4/3 objektivi. Vidi samo kako mali PEN izgleda sa 50-200 objektivom, k'o top izgleda

fotoforum.forumotion.net
2 godine
neaktivan

Ovdje ima detaljni test...

http://www.usporedi.hr/testovi/pogled/3173/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice