Nikon s Androidom?

poruka: 14
|
čitano: 994
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nikon s Androidom?".
4 godine
Nikon s Androidom?

Sad ćemo moći i sa fotoaparatom telefonirati {#}

4 godine
Re: Nikon s Androidom?
dejo6 kaže...

Sad ćemo moći i sa fotoaparatom telefonirati {#}

Pa to već odavno radimo  {#} 

Inace cudilo me vec duze vrijeme kaj nitko to nije vec izbacio na trziste.

2 godine
mogu se kladit da nece bit bolji od 808
ako bude ovo solidan fotic, bit ce i skup. a telad koja gledaju samo jezgre i ekran na mobu ce pljuvat.
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
5 godina
Nikon s Androidom?

Mene zapravo čudi zašto proizvođači fotoaparata nisu jače zagrizli u taj segment višefunkcijskih uređaja. Npr. kao što imamo smartphone, zašto ne bi imali i smartcam?

Proizvođači mobitela su toliko daleko otišli sa njihovim tehnološkim nabrijavanjem da su mobiteli dobrano zagrizli u segment ultrakompaktnih fotoaparata. Bilo bi zanimljivo da proizvođači fotoaparata naprave jedan njihov segment sa kojim bi gricnuli tržište smartphonea! :)

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
18 mjeseci
Nikon s Androidom?
sve što ima ekran može imati android
9 mjeseci
Meni je to jednostavno glupo. Po mome mišljenju, fotoaparat bi trebali unaprijeđivati u smislu nadogradnji boljim lećama ili nečim vezano uz fotografiranje općenito, ni sam ne znam što bi to moglo biti, no valjda shvaćate što hoću reći. Fotoaparat ima svoju namjenu, kao što smartphone ima svoju. Meni je normalno da je smartphone višefunkcionalni uređaj, jer je tako definiran od početka, od izlaska prvih modela, dok je namjena fotoaparata jedna i jedina - fotografiranje. Ako već žele fotoaparat s mogučnošću dijeljenja fotografija preko mreže, neka naprave svoj firmware sposoban uploadati fotografije na Flickr, Twitter, Facebook... Neće valjda netko instalirati igre preko Google Play Storea i igrati ih na fotoaparatu, ili recimo aplikacije tipa Instagrama?! Ne vidim potrebu za tim.
4 godine

A zašto bi radili svoj firmware i stvarali si troškove kad imaju gotov i besplatan os sa svim potrebnim aplikacijama kojeg mogu koristiti

5 godina
Ja cekam da izade mikrovalna sa androidom...
It s me against the world
9 mjeseci
Zašto ne (pod uvjetom da se ne odrazi na krajnju cijenu)? Android nije tako bajna platforma za smartphoneove (fragmentiranost), a kamoli za fotoaparate. Po meni je prezastupljen bez razloga. Drugi operativni sustavi nemaju šanse ni u startu (npr. MeeGoo) pored Androida kojeg dobro da nisu počeli stavljati na veš-mašinu i iOS-a. Što misliš, da mogu samo tako postaviti Android na fotoaparat? I što će onda, samo napraviti aplikaciju za fotografiranje sa samo malo više opcija od smartphonea? K tomu još ni trajanje baterije vjerovatno neće biti bajno uz Android (10MP+ fotografije, HD video + WLAN + ostale aplikacije)... gubi se smisao fotoaparata. Neka naprave nešto svoje više (općenito, sve kompanije) i prestanu stavljati Android na sve živo.
5 godina
Pupi kaže...

Mene zapravo čudi zašto proizvođači fotoaparata nisu jače zagrizli u taj segment višefunkcijskih uređaja. Npr. kao što imamo smartphone, zašto ne bi imali i smartcam?

Dosad je problem bio cijena. Prilican broj telefona koji kostaju po 2k-3k i vise kuna se kupuje uz pretplatu, pa ti iznos ne djeluje puno... Fotic na kojem bi mogao igrati igrice na androidu mora imati barem quadcore cpu na 1.5GHz, i 2GB RAMa ({#}) sto osjetno poskupljuje uredjaj. A ako vec das 3k kuna, onda ces radije kupit dSLR a ne smece od kompakta...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
5 godina
SupremeCommander kaže...
A ako vec das 3k kuna, onda ces radije kupit dSLR a ne smece od kompakta...

Znači, ti bi prije dao 3k kuna za smartphone + 3k za dSLR, nego 6k kuna za uređaj koji bi u jednom kućištu imao mogućnosti smartphonea i dSLR-a?

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
3 godine
pupakjunior kaže...
Zašto ne (pod uvjetom da se ne odrazi na krajnju cijenu)? Android nije tako bajna platforma za smartphoneove (fragmentiranost), a kamoli za fotoaparate. Po meni je prezastupljen bez razloga. Drugi operativni sustavi nemaju šanse ni u startu (npr. MeeGoo) pored Androida kojeg dobro da nisu počeli stavljati na veš-mašinu i iOS-a. Što misliš, da mogu samo tako postaviti Android na fotoaparat? I što će onda, samo napraviti aplikaciju za fotografiranje sa samo malo više opcija od smartphonea? K tomu još ni trajanje baterije vjerovatno neće biti bajno uz Android (10MP+ fotografije, HD video + WLAN + ostale aplikacije)... gubi se smisao fotoaparata. Neka naprave nešto svoje više (općenito, sve kompanije) i prestanu stavljati Android na sve živo.

Šta neki uvijek spominju "fragmentiranost" i kao to je mana androida... čini se da ljudi kao kad netko vikne "vlada, kompanije, lopovi i banda" pa drugi viknu "tako je", tako i ovdje netko vikne fragmentiranost a drugi onda ponavljaju tu riječ bez da imaju pojma o tome i bez razmišljanja... jeli možeš na svakoj (pogotovo 2.2 i naviše) verziji igrati iste igrice i koristiti aplikacije? Možeš 99%, prastari 1.5 i 1.6 koji skupa zauzimaju 0.7% nemogu sve (ajd neke zahtjevaju baš 2.2 kao minimum) ali to developer tako odluči, imao ti 2.3 ili 4.x šta te tu smeta nekakva fragmentiranost, koristiš iste aplikacije a jedini problem je možda ljubomora jer tvoj mobitel nema najnoviju verziju. Kod iphonea je tako da moraš jailbreakati za neke vrlo jednostavne mogućnosti koje imaš na androidu po defaultu, a nije ni android kompliciran kako neki misle, šta je problem otići u settings i mijenjaj šta te zanima (svaka stavka ima objašnjenje ispod), ako te ne zanima opet ok, radi i po defaultu sve u redu. Dakle posve opravdana zastupljenost kada uzmeš u obzir mogućnosti koje ti pruža, pogotovo još ako želiš nešto naprednije.

Ja u ovoj kombinaciji fotoaparata sa androidom ne vidim nešto posebno, eventualno povezivanje sa facebookom i drugim društvenim mrežama, učitavanje google mapsa za prikaz lokacije gdje je šta snimano ili čak prikaz puta do neke znamenitosti... ima prostora za ideje ali igranje igrica nije baš logično na fotoaparatu, možda neke druge aplikacije koje dobro dođu ali vidit ćemo, ovisi o mašti proizvođača kako će to sve smisliti.

Btw. dosta je i proc ispod 1Ghz (jednojezgreni) i 512 MB RAM-a (pa i manje) za fotografiranje i tu i tamo neku aplikaciju, nećeš igrati na malom displeju od fotića high-end 3d igre.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 20:50 (njonji).
5 godina
Pupi kaže...
Znači, ti bi prije dao 3k kuna za smartphone + 3k za dSLR, nego 6k kuna za uređaj koji bi u jednom kućištu imao mogućnosti smartphonea i dSLR-a?

Bas bi bilo fora izvadit ovo iz dzepa, stavit na uho i telefonirat... {#}

telefon telefon
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
5 godina
SupremeCommander kaže...
Pupi kaže...

Bas bi bilo fora izvadit ovo iz dzepa, stavit na uho i telefonirat... {#}

Mrcina sa slike košta daleko više od 3k kuna. :P

Ali imati ovakvo nešto kombinirano sa svim funkcijama današnjih smartphonea, mislim da bi poželio svatko (tko iole drži do dobre snimke), pa i njegov brat!

a kada smo već kod telefoniranja na ciglu, podsjetimo se ovog:

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 21:27 (Pupi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice