Cemu nokija i dalje fura taj symbian,kad tad moraju shvatit da je to nazalost propala platforma.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmmm ova Bella nije loša, samo treba vidjeti dali ce biti kurva ili svetica
Šteta što je Njoki trebalo tako dugo da dotjeraju Symbian, ali svejedno ovo mi moglo biti dobro pogotov kada se uzme da bi najjači model od ova tri predstavljena (701) trebao biti oko 3 soma kuna, znači na njuški i ispod 2.5 soma.... Nekako mi se čini da su možda malo prerano otpisali simbyan... Trebali bi ga "ostaviti" i poslije 2015 godine i stavljati ga u "jeftine" mobitele do 2,5 soma kuna poput ovih predstavljenih...
Al jos rade na simbianu? :D
Sta to ne ugase i ne posalju ljude na godisnji. Samo si trosak rade.
Volim symbian ali ako su i sami rekli da odustaju od njega onda zašto prave mobove s njim?
Ljudi ne žele kupovati mobitel s os-om kojem će uskoro otići podrška, a vjerojatno ni programeri ne žele praviti aplikacije za takav sustav.
Mislim da je nokia trebala ostaviti symbian ako ništa bar na mobovima ispod 1000 kuna...
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
i posto je free koriste ga u svojim jeftinijim mobitelima
inace jedino sto "nevalja" u simbianu je maska
tj gui ostalo je sve slicno ili bolje od konkurencije
Većini ljudi nije bitno da li postoji podrška za OS ili ne. Bitno im je da mogu telefonirat i slat poruke.
Koliko genijalno?!
Mobitel sa radio emiterom, pa u autu mogu emitovati svoju muziku dok ga auto radio hvata! Napokon.
Koliko genijalno?!
Mobitel sa radio emiterom, pa u autu mogu emitovati svoju muziku dok ga auto radio hvata! Napokon.
nista novo za nokiu...
Mnogi mobiteli su to do sad imali, među njima i LG Arena.
U svakom slucaju cool mobovi po ok cijeni (koja ce naravno kod nas biti ipak osjetno skuplja).
Za nezahtjevne dosta. Ionako ovi mobiteli ciljaju na segment mobitela i korisnike koji nisu zahtjevni po pitanju OS-a
(ne zanima ih buduca programska podrška niti znaju što je to), a važno im je da mob lijepo izgleda,
ima touchscreen i da nije preskup.
U svakom slucaju cool mobovi po ok cijeni (koja ce naravno kod nas biti ipak osjetno skuplja).
Za nezahtjevne dosta. Ionako ovi mobiteli ciljaju na segment mobitela i korisnike koji nisu zahtjevni po pitanju OS-a
(ne zanima ih buduca programska podrška niti znaju što je to), a važno im je da mob lijepo izgleda,
ima touchscreen i da nije preskup.
Da, naravno, ovi ce malo losije zvati i slati poruke zbog losijeg OS-a, ali naci ce publiku.
Čini mi se da nude više nego npr. Android modeli u istoj klasi, pogotovo ovaj najjeftiniji model, a pogotovo u podršci jer Nokia duže vrijeme izdaje updatove za mobitele dok neki Androidi u nižoj klasi ne dobiju skoro ništa.
I stvarno Belle odlično izgleda i radi, Nokia ga je mogla i ostaviti i dalje samo na niže buđetnim mobitelima ali opet podrška je i dalje do najmanje 2016. što i nije malo.
Insče stariji S^3 modeli dobivaju updateu četvrtom kvartalu 2011.
je su pametni ovi sto pricaju o ukidanju podrske
dok androidi i iphone imaju podrsku max 2 godine
tko god kupi neki jeftini android umjesto jednog od ovih je mazohist
Symbian FTW...kad se sijetim koliko su se proslavili sa njim(sybian s60v5)...isti os u jeftinom 5230 te u malo skupljim 5530, 5800, x6 koji su bili srednji segment i N97, N97mini koji je bio high segment, isti os na šest različitih mobitela, tako da je nokia taj s60v5 financiski prilagodila ljudima da ga baš svatko može imati, i mislim da treba cijeniti to što se nokia još uvijek trudi oko svojeg os-a za razliku od konkurencije (Samsung/Htc/Lg/Sony Ericsson) koji u svoje uređaje najjednostavnije puknu neki Android i to je to, oni su gotovi, bez imalo truda da razviju svoj vlastiti operativni sustav
...
Lijepo je Nokia ispolirala Symbian i ima dosta dobar hardver za tu cijenu. A podrsku bude imao jos do min 2015., kad bude malo ljudi imalo isti mob ko sad. Uz nedostatak aplikacija, nudi besplatnu navigaciju, NFC, dobar UI (napokon). Meni je jedini nedostatak kaj dosta slici na Android, cime sva smartphone UI postaju slicna... Al nije lose, bas me zanimaju cijene u RH... Belle sigurno lijepo izgleda na N8. ;)
Cemu nokija i dalje fura taj symbian,kad tad moraju shvatit da je to nazalost propala platforma.
Korisnik sam Symbiana i ne mogu mu nista prigovoriti.
btw za debile koji govore zasto bi ljudi kupovali mobitel kojemu se ukida podrska, vi majmuni kao mjenjate mob svakih 10 godina pa vam je 4-5 godine malo?
He, he, neki bogme mijenjaju mobitele _vrlo_ cesto. Ne, nisam od tih. Imam same stare krampove koji rade odlicno.
Koliko genijalno?!
nista novo za nokiu...
btw za debile koji govore zasto bi ljudi kupovali mobitel kojemu se ukida podrska, vi majmuni kao mjenjate mob svakih 10 godina pa vam je 4-5 godine malo?
Ajde unesi malo pristojnosti u svoje postove, idi tako pričaj sa svojom obitelji, liječi svoje komplekse negdje drugo.
Ako nekome ne treba najnoviji mobitel on je po tebi debil?
Kakvo razmišljanje...
Uf šta volim onak genijalne komentare...
Pa jos uvijek trebaju symbian za low i mid segment trzista! WP ce ga s vremenom zamijenit ali je on jos uvijek rezerviran samo za high-end.
I uopće nije propao. Ovi modeli su odlicni i za cijenu nude jako puno. U ovom cjenovnom rangu nebi mi ni palo napamet kupit android. Pa zaboga moja 5230 jos iz 2009 dobila je update sa anna browserom i novim ovi kartama! Uz nju paralelno imam C7. Ja sa symbianom koji je osuden da ode dobijem duzu podrsku nego neki sa androidom. A da ne spominjem da symbian podrska citiram traje minimalno so 2016. Posebno mi se sviđa 4 puta brzi gpu od symbian 3 modela i 1GHz cpu, ide glatko kao podmazano.
BTW ovaj nfc transfer je magican.
Koliko genijalno?!
nista novo za nokiu...
Ajde unesi malo pristojnosti u svoje postove, idi tako pričaj sa svojom obitelji, liječi svoje komplekse negdje drugo.
Ako nekome ne treba najnoviji mobitel on je po tebi debil?
Kakvo razmišljanje...
ajde mi nadi jos nekog proizvodaca mobitela koji daje podrsku 4-5 godina onda, kad su ostali bolji pa prigovarate nokiji za 5 GODINA PODRSKE
sta bi ja tu trebao nekog stediti dok melje gluposti? da nebi
ajde mi nadi jos nekog proizvodaca mobitela koji daje podrsku 4-5 godina onda, kad su ostali bolji pa prigovarate nokiji za 5 GODINA PODRSKE
sta bi ja tu trebao nekog stediti dok melje gluposti? da nebi
5 godina podrške nemora znaciti da ce ga razvijati. To može i znaciti da ce sve ostat kao i do sada.
Što se tice moje kritike na buducu podršku odnosi se na dio da su rekli da ce znaci te 2015-2016.
prestat s njime. Dakle tko lud ce razvijat aplikacije za platformu koja ima rok trajanja?
Evo da sad npr.odlucujem za koga cu razvijat, što bi me primamilo Symbianu?
To nešto malo korisnika koji ce kupovat i dalje Symbian jeftine mobove?
Ti korisnici ako nemaju za skuplji mob, nemaju ni za kupovati aplikacije uglavnom,
a samo tržište Symbiana samo pada.
U svakom slucaju dok ceš na drugim platformama stalno dobivati nove mogucnosti i aplikacije,
sa Symbianom ce to biti malo teže.
Jedino što ih izvlaci u cijeloj prici je što mobiteli za relativno male novce nude bolje karakterstike
od usporedivih jeftinih Android modela.
U svakom slucaju dok ceš na drugim platformama stalno dobivati nove mogucnosti i aplikacije,
sa Symbianom ce to biti malo teže.
hoces ako svake godine kupis novi mobitel
ako planiras imati isti mobitel 2-3 ili vise godina
symbian je jos uvijek dobar izbor
uostalom, ako ili kad ukinu podrsku
zasto ne bi developeri razvijali dalje aplikacije
pogotovo sto wp7 i symbian podrzavaju qt aplikacije (a mozda i android)
stoga nece bit tesko portat aplikacije
neznam za tebe, ali meni se cini da bi nesto kao qt
bilo odlicno rjesenje. kao sto je prije bila java
bez obzira koji mobitel koristio, mogao si vrtit javu
zamisli svijet gdje je svaka aplikacija dostupna na svakoj mobilnoj platformi
To bi bilo odlicno, ali poznavajuci kapitalizam i politiku dijela firmi to teško da ce ikada biti slucaj.
To bi bilo odlicno, ali poznavajuci kapitalizam i politiku dijela firmi to teško da ce ikada biti slucaj.
ako bi nokija uspjela to progurat, baren za wp7/symbian to bi vec bilo nesto
ili ce hakeri, kao sto su napravili alien dalvik za meego/meemo
Šta nisu bili objavili kako neće mješat Qt sa Windows Phoneom? Nešto u vezi da bi to uvelo razdor u taj novi "ekosystem".
Moja obiltelj i ja imamo tradiciju od 7 godina da se u obitelji koristi nokia. Majka je prekinula tu tradiciju tako što je kupila corby.
Sad čekam kad će ovi mobiteli doć kod nas,za oko mi je zapeo model 600
Nipošto ne mislim da je symbian ili nokia propal.Nokia je div koji spava i koji se sad budi
Ti korisnici ako nemaju za skuplji mob, nemaju ni za kupovati aplikacije uglavnom,
Tko to uopste kupuje aplikacije? Deset ljudi na svijetu.
Ne znam čemu bojazan da je podrška za Symbian samo do 2016. godine. Sada je 2011. i do tada ima 5 godina. U svijetu mobitela to je skoro vjecnost. Uzmite npr prije 5 godina tj 2006. nije bio niti iPhone (jedinica izašla 2007.) niti je bio bilo koji Android mobitel (T-mobile G1 izašao 2008. - podaci uzeti sa gsmarene.) Dakle do 2016. se može puno toga promijeniti.
Ontopic: Volim što izlaze novi Symbian mobiteli iako nisu savršeni (a koji mobitel jest?). Mislim da bi Nokia 701 bila u užem izboru za kupovinu iako je i 700 dosta dobar.
Ja pokušavam ignorirat hatere, jer ih ionako 99% nije isprobala Symbian^3/Annu, a pogotovo belle.
Meni bas ok izgleda, ako bude glatko radio biti ce super.Steta sto Nokia sa nepromisljenim izjavama potkopava Symbian.Moguce da je to naredba od MS-a ili nista od $.
Šta nisu bili objavili kako neće mješat Qt sa Windows Phoneom? Nešto u vezi da bi to uvelo razdor u taj novi "ekosystem".
Qt se koristi na Symbianu i Meegou. WP7 koristi Silverlight.
@apoteka
Alien Dalvik je komercijalni proizvod razvijen u tvrtki Myriad. Usput, razvili su i Dalvik Turbo - bržu verziju Dalvika za Android. Video Alien Dalvika i benchmarka Dalvik Turba.