Pa nije li ova vijest uz identične fotografije (2) bila pred koji dan?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel' ono Oleg ima Sony DSLR?
Da li je moguće da je gospodin Oleg Maštruko (koji je nedavno opravdano komentirao novinarsku nekompetentnost) u ovom tekstu 8 puta nepismeno napisao "Sonyeve", umjesto pravilog "Sonyjeve"?
Da li je moguće da je gospodin Oleg Maštruko (koji je nedavno opravdano komentirao novinarsku nekompetentnost) u ovom tekstu 8 puta nepismeno napisao "Sonyeve", umjesto pravilog "Sonyjeve"?
Gramatika ti nije bas jaca strana?
Oleg uči, ali još nije sve naučio.
Već postoje ILC (zašto EVIL kada većina niti nema viewfinder?) aparati s APS-C senzorima, pa Sony nikako ne može tu biti prvi.
I ne radi se ni o kakvoj filozofiji, pogotovo ne Sonyjevoj, nego o tržišnom trendu koji se najavljivao godinama, a zaživio prije nekih godinu dana.
Sony, kao firma-nevježa u foto biznisu, tek sada shvaća o čemu se tu radi, pa uskače na tržišni val s debelim zakašnjenjem.
A Oleg, kao čovjek-nevježa u foto biznisu, puši svaki koji mu podvale.
Oleg uči, ali još nije sve naučio.
Već postoje ILC (zašto EVIL kada većina niti nema viewfinder?) aparati s APS-C senzorima, pa Sony nikako ne može tu biti prvi.
I ne radi se ni o kakvoj filozofiji, pogotovo ne Sonyjevoj, nego o tržišnom trendu koji se najavljivao godinama, a zaživio prije nekih godinu dana.
Sony, kao firma-nevježa u foto biznisu, tek sada shvaća o čemu se tu radi, pa uskače na tržišni val s debelim zakašnjenjem.
A Oleg, kao čovjek-nevježa u foto biznisu, puši svaki koji mu podvale.
A ti kao komentator nevježa moraš doći ovdje i trošiti nam vrijeme da odgovaramo na tvoje gluposti?
Navedi neki EVIL model s APS-C senzorom koji već postoji? Dopuštam da mi je neki opskurniji model promakao, zbog toga, a i zbog činjenice da su Sonyevi modeli daleko od finalizacije, je u tekstu mala ograda: "Sonyevi najavljeni EVIL aparati mogli bi biti prvi EVIL-i sa senzorom formata APS-C". Dakle, MOGLI BI BITI, ne kaže se da jesu, uz ostalo i zbog jasne činjenice da uopće nisu dostupni!
EVIL kao tržišni trend? Pa pisao sam o tome u Bugu pred više od godinu dana, koliko znam prvi u HR, da bi mi ti sada došao soliti pamet kad je koji trend nastao? Tko uopće igdje kaže da je Sony u ovome prvi? Pa jasno se navodi da Oly i Pana već imaju EVIL modele, samo s drugom veličinom senzora.
Nigdje nema posebnog divljenja Sonyevoj filozofiji, štoviše, tekst ima niz opaski kako su u pitanju tek MAKETE, dakle komadi plastike čak i bez najosnovnijih specifikacija. I sam termin "filozofija" je donekle posprdan, jer objava maketa ukazuje samo na filozofsko promišljanje, a modeli su daleko od konkretizacije.
Unatoč tome, i sama najava tako šarolikih modela od Sonya po meni je dosta uzbudljiva i bitna foto vijest.
Koliki je Sony nevježa u foto biznisu, dalo bi se raspravljati, ali ne da mi se gubiti vrijeme s nekim tko nastupa na tvoj način. Sony je kupio Minoltu, firmu s ogromnom foto tradicijom, kupili su sve njihove pogone, inženjere, konstruktore... i samo nakeljili logo Sonya na to. I nakon toga, udio Sony/Minolte na tržištu bilježi rast ili barem stabilizaciju. Mislim da brojke pobijaju tvoje teoreme o Sonyu kao nevježi. Uz to u HR imaju daleko najbolju mrežu distributera i prihvatljivije cijene od konkurencije, pa bih rekao da su nama lokalno u HR čak i relativno bitniji nego su to u svijetu.
Sve to piše u ovom kratkom osvrtiću, pa ne znam zbog čega trošiš svoje i moje vrijeme da te učim čitanju?
Peri se, peri, ali nema bijega.
Sam si sve napisao: nema tu ništa nova, filozofija je tu više posprdno, ali:
"Unatoč tome, i sama najava tako šarolikih modela od Sonya po meni je dosta uzbudljiva i bitna foto vijest."
To se zove skakanje samome sebi u usta.
Iako već postoji Samsung NX10, komprakt s APS-C senzorom, Sonyjevi bi puleni po tebi i dalje mogli biti prvi.
Zašto: pa, spašava te kondicional:
"Dakle, MOGLI BI BITI, ne kaže se da jesu, uz ostalo i zbog jasne činjenice da uopće nisu dostupni!"
U kondicionalu znači nema neistine?
Mogli bi to onda možda biti i prvi kompaktni fotoaparati uopće, pazi MOGLI BI BITI, ne kažem da jesu.
Ali prat ćeš se ti i dalje...
U kondicionalu znači nema neistine?
Mogli bi to onda možda biti i prvi kompaktni fotoaparati uopće, pazi MOGLI BI BITI, ne kažem da jesu.
Nikako ne bi mogli biti prvi kompaktni aparati uopće, ergo pričaš gluposti.
OK za Samsunga, neka mu je nazdravlje.
Ostalo su tvoja lupetanja i iščitavanja onog što sam želiš naći.
Želiš reći: ".. ergo, ne razumijem ni ironiju."
Lupetalo si ovdje samo ti - od 4/3 sonyja do zadnjeg posta.