Novi Galaxy Tab s rezolucijom 2.560x1.600 piksela?

poruka: 121
|
čitano: 3.312
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Novi Galaxy Tab s rezolucijom 2.560x1.600 piksela?".
2 godine

Hebes ti i rezoluciju i procesore (duo,quadro) i graficke cipove i Ram i ostale pi*darije. Za danasnje uslove su tableti iPad,Galaxy tab...i mobovi iphone 4,galaxy s,desire... i vise nego dovoljni samo kaj ih hebe duljina trajanja baterije! Zakaj ne porade na tom segmentu?

Na svim danasnjim uredjajima imamo dovoljno kvalitetne ekrane,procesore koji ce izgurati sve ali ih sve kolektivno muci trajanje autonomije!

2 godine

@Visak O cem ti pricas?! Jesi li u potpunosti razumio moj zadnji post??Jer tvoj odgovor nema apsolutno nikakvog smisla.

3 godine
Re: Novi Galaxy Tab s rezolucijom 2.560x1.600 piks
Latz kaže...

Moram ići, pozdrav svima.

{#}

2 godine
kach kaže...

@Visak O cem ti pricas?! Jesi li u potpunosti razumio moj zadnji post??Jer tvoj odgovor nema apsolutno nikakvog smisla.

O čemu ti pričaš? 720p se stavlja na mobitele, a ti bi to na višestruko veće tablete ugurao.

Ljudi moji, previše vučete analogiju s televizorima. Zaboravite to! To nije isto.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
11 mjeseci
roseman kaže...

Trebali su staviti 1920*1080 i mirna bosna!

hahaa car! :D

Had a dream I was king, I woke up still king
4 godine
kach kaže...

Što tu nije jasno?

Broj piksela sam za sebe ništa ne znači dok ga ne stavimo u relaciju s dijagonalom i udaljenošću. Za udaljenost se kao standard uzima 30 cm, a optimalnom rezolucijom za nju se uzima 300dpi, a za tiskani tekst i znatno više, kad si zadnji put vidio nešto ispisano laserskim printerom na 300dpi?

Bilo bi zanimljivo da tiskaju jedan broj BUGa (ili bar jednu stranicu) u rezoluciji 150dpi (koju vi očito smatrate dovoljnom), pa da vidimo reakcije.

Nevezano uz ovo gore, zgodno je primjetiti da smanjivanjem piksela do točke kada postaje neprimjetan gubimo potrebu za antialiasingom, koji troši dosta resursa, pa u tom svjetlu ni procesorski zahtjevi neće rasti linearno.

18 mjeseci
Latz kaže...
A, ponavljam, mislim da dobit za browsanje i čitanje nije toliki s tom razlučivosti koliki je gubitak u slučaju 3D grafike. Zato sam i rekao da žrtvuje jednu stvar zbog druge, a mislim da ta ni ne dobiva ništa previše pa se to ne isplati.

Ja ću se samo osvrnuti na ovo. U 3D igrama scene su dinamične, pa se efektivna rezolucija koju ljudsko oko vidi bitno smanjuje. Kod čitanja teksta veća je rezolucija puno uočljivija, jer je tekst pri čitanju statičan. Dakle, duplo veći dpi se puno bolje uoči na gledanju teksta nego na igranju 3D igre ili gledanju filma.

16 mjeseci

Presmješni su mi neki:

Jedan procesor nije dovoljno!

Proizvođač: Evo vam 4

To je zaista previše. Pa nemamo PC-e.

Rezolucija je u banani

Proizvođač: evo vam 2560x1600

Vi niste normalni. To je previše.

Biti ili mniti svemiropolisno
2 godine
Visak kaže...

Jesi vidio koj pixel mozda na iphonu 4 ili ipadu 2?Bezveze sam uzeo apple kao primjer jer je svima najpoznaitiji.

Smatras da je slika prepixelasta na oba uredaja?Znas li kolko ipad 2 ima rezoulciju?

4 godine
Ne zanima me da li se vide pikseli, nego čitljivost teksta. ipad sam vidio i ima premalu rezoluciju. Imam Android tablet s većom rezolucijom od ipada i još uvijek mi je premala. Problem je što na manjim fontovima (kakvi se uglavnom koriste) zbog zaglađivanja velik broj piksela je polutonski, čak i na ravnim slovima poput "l", pa slova izgledaju mutno. Nudi se samo jedna veća i to prevelika veličina, s kojom nastaju drugi problemi, pa ni to ne pomaže.
Boljim odabirom i obradom fontova bi se to dalo poboljšati, ali na to nažalost ne mogu utjecati, pa mi ostaje povećanje rezolucije.
3 godine
Imam iPad1 (tipkam s njega). Pokraj mene je frend sa iPhone4. Kolko mu lijepse izgleda apsolutno sve, od teksta do home menu-a pa do igrice Cut the rope. Kada je izasao iPad2 pao mi je kamen sa srca nakon sto sam procitao da NEMA vecu rezoluciju. Svi koj tupite da je veca rezolucija nepotrebna ste manje pametni. Ne znam sto drugo da kazem. "3d engine nece pdrzavat tu rezoluciju" Pod broj 1. Ne mozete to sa sigurnoscu tvrditi dok niste isprobali / procitali sluzbene hardverske restrikcije Pod 2: even better Ja cu prvi napravit genericnu 3d igru koja bi radila na toj rezoluciji i zaradit cash.
3 godine

@kach

Ne možeš usporedjivat display iz iPhone4 i iPad-a (iPad1 i iPad2 imaju 1024x768). Dakle, uzimajući u obzir veličinu displaya, iPhone 4 ima do cca 4 puta gušći prikaz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 16:10 (Popa).
2 godine
Treba pustit da se ljudi veselu xD, nek nabijaju rezoluciju proc. snagu itd. S vremenom cr razviti tehnologiju i naci neki optimim izmedju svega toga. Nitko vas ne *tjera* da kupite uredaj kakav je sada izasao, ako vam se ne svidja pricekajte da proizvedu onakav kakav vas zanima - dokle god konzumerska tehnologija napreduje :). Neznam gdje bismo dosli da se opiremo povecabju GHz, MP itd. Istina da oni nisu sve ali ako se moze zasto ne?
2 godine
Popa kaže...

@kach

Ne možeš usporedjivat display iz iPhone4 i iPad-a (iPad1 i iPad2 imaju 1024x768). Dakle, uzimajući u obzir veličinu displaya, iPhone 4 ima do cca 4 puta gušći prikaz.

Pa slazem se da treba povect rezoluciju,ali ne sad ovak bolesno.1280*800 bi bila idealna rezolucija za 10"-11" .Vidlo bi se citat sve najnormalnije i slika bi bila jednako ostra ko na iphonu 4.

4 godine
kach kaže...

Nije mi jasno zasto pretjeruju sa tak visokim rezolucijama?!

Nekima nije bilo jasno prije nekoliko godina čemu računalu ugrađivati više od 256k memorije?

2 godine

Bit ce uspredni testovi ,tak da bute vidli onda da nebude bilo ljudskim okom vidljive razlike.

4 godine
kach kaže...
Popa kaže...

@kach

Pa slazem se da treba povect rezoluciju,ali ne sad ovak bolesno.1280*800 bi bila idealna rezolucija za 10"-11" .Vidlo bi se citat sve najnormalnije i slika bi bila jednako ostra ko na iphonu 4.

Sadašnji Galaxy Tab ima rezoluciju 1280*800, a ti predlažešpovećanje upravo na tu rezoluciju?!?

Koji dio rečenice iPhone 4 ima do cca 4 puta gušći prikaz nisi shvatio?  iPhone4 ima gušće piksele od tih 2.560x1.600 novog Galaxy Taba. Prestani se diviti samom broju piksela i promatraj ga kroz površinu na kojoj su raspoređeni.

2 godine
Visak kaže...

Sadašnji Galaxy Tab ima rezoluciju 1280*800, a ti predlažešpovećanje upravo na tu rezoluciju?!?

Koji dio rečenice iPhone 4 ima do cca 4 puta gušći prikaz nisi shvatio?  iPhone4 ima gušće piksele od tih 2.560x1.600 novog Galaxy Taba. Prestani se diviti samom broju piksela i promatraj ga kroz površinu na kojoj su raspoređeni.

NE!Daj citaj malo bolje razgovaramo o ipadu 2 i reko sam da se slazem da treba povecat njemu rezoluciju al ne vise od tih 1280*800.Jer smatram da ta rezolucija je vise nego dovoljna za 10-11".

2 godine
kach kaže...

.Jer smatram da ta rezolucija je vise nego dovoljna za 10-11".

Obrazloži. Ja smatram da ti nemaš pojma. Rekao si da će oštrina biti jednaka kao na iPhone-u 4, što jednostavno nije točno. Ta tvoja rezolucija na toj dijagonali čini strašno malu gustoću piksela od ~140 ppi. I onda ti kažeš da će to biti ista gustoća kao i iPhoneovskih 340 ppi. O čemu pričamo?

Zadivljen si velikim brojevima i povlačiš analogiju s televizorima.

2 godine

Zato kaj odvijam vjerovati da bu ljudsko oko moglo razlikovati tak visoku rezoluciju na tak malom ekranu.Znam kak izlgdeda visoka razelocija na monitorima i normalno je da se kuzi razlika izmedu full hd monitora.Ali kod tableta se to nebude kuzilo sigurno.Isto tak kak se ne kuzi kad na tabletu gledas neki 1080p film i 720p film,oboje izgledaju isto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:56 (kach).
2 godine

Ja odustajem. Po zadnji put - ne radi se o filmovima! Radi se o tekstu i sučelju!

Govoriš da se ne vidi razlika u oštrini između primjerice Wildfire-a prve generacije (kojem je to očigledna mana i ima gustoću piksela približno jednaku onoj tvojoj predloženoj) i iPhone-a 4...enough said.

4 godine
kach kaže...

Zato kaj odvijam vjerovati da bu ljudsko oko moglo razlikovati tak visoku rezoluciju na tak malom ekranu.Znam kak izlgdeda visoka razelocija na monitorima i normalno je da se kuzi razlika izmedu full hd monitora.Ali kod tableta se to nebude kuzilo sigurno.Isto tak kak se ne kuzi kad na tabletu gledas neki 1080p film i 720p film,oboje izgledaju isto.

OMG! Tableti imaju rezoluciju 720, pa se nikako ne može primjetiti razlika u odnosu na 1080, jer jednostavno nisu u stanju prikazati tu dodatnu informaciju.

Ovim biserom bih zaključio diskusiju.

3 godine
kach kaže...
Visak kaže...

NE!Daj citaj malo bolje razgovaramo o ipadu 2 i reko sam da se slazem da treba povecat njemu rezoluciju al ne vise od tih 1280*800.Jer smatram da ta rezolucija je vise nego dovoljna za 10-11".

Povećanje rezolucije 1024 x 768 na 1280 x 800 bi bilo minorno za oko, a katastrofa za skaliranje starih aplikacija (zbog različitog omjera horizontala-vertikala, i malog množitelja pa bi stari programi izgledali očajno).

Možda je rezolucija 2048 x 1536 i malkice prevelika što se tiče mogućnosti percepcija za oko, ali je tehnički izvediva bez problema (dovoljno jak GPU i ne pretjerano veća potrošnja struje), a elegantno se riješava i kompatibilnost sa starim programima (stara rezolucija puta dva).

2 godine
Visak kaže...

OMG! Tableti imaju rezoluciju 720, pa se nikako ne može primjetiti razlika u odnosu na 1080, jer jednostavno nisu u stanju prikazati tu dodatnu informaciju.

Ovim biserom bih zaključio diskusiju.

Bravo uspio si zakljuciti!

3 godine

Visak kaže...

Povećanje rezolucije 1024 x 768 na 1280 x 800 bi bilo minorno za oko, a katastrofa za skaliranje starih aplikacija (zbog različitog omjera horizontala-vertikala, i malog množitelja pa bi stari programi izgledali očajno).

Da omjer ostane isti, trebalo bi biti 1280x960. To bi ostao isti aspect ratio

18 mjeseci

nekima i dalje nije jasno da samsung i apple ( za sad jedini ) mijenjaju 1px sa 4px i ostavljaju isti omjer, dakle elementi sučelja će biti optimizirani i oštriji, tekst također i sve nove aplikacije koje se budu dale skalirati ili raditi za veću rezu, a ostale će izgledati više manje identično kao na starom ekranu jer će 4 pixela tvoriti 1 (2x2 grid ) u tom slučaju.

što veća gustoće to bolje ... iP4 zasad ima najoštriji prikaz teksta upravo zbog toga i to se itekako vidi.

3 godine
DamageHigh kaže...
kach kaže...

.Jer smatram da ta rezolucija je vise nego dovoljna za 10-11".

Obrazloži. Ja smatram da ti nemaš pojma. Rekao si da će oštrina biti jednaka kao na iPhone-u 4, što jednostavno nije točno. Ta tvoja rezolucija na toj dijagonali čini strašno malu gustoću piksela od ~140 ppi. I onda ti kažeš da će to biti ista gustoća kao i iPhoneovskih 340 ppi. O čemu pričamo?

Zadivljen si velikim brojevima i povlačiš analogiju s televizorima.

OMG šta ste opterećeni gustoćom piksela.

Gustoća piksela nema nikakve veze sa oštrinom.

Prije 5 godina imate Panasonicove televizore sa 1024x768 na 50" koji imaju oštriju sliku i kvalitetniju nego na 2560x1600 10".

Šta mislite zašto nisu stavili tu rezoluciju tek na 27+" monitorima? Zato što je na manjoj dijagonali potpuno nepotrebno.

Znaš, treba i GPU dovoljno jak bit da drži sučelje na 1600p.

Također, jasnija slova nećete vidjet barem na ovoj verziji Androida jer je maksimalna rezolucija grafičkih objekata QHDPI - 540/720p.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
3 godine

Bit ce prekrasno developat appove za to....

2 godine
Mitch kaže...
Prije 5 godina imate Panasonicove televizore sa 1024x768 na 50" koji imaju oštriju sliku i kvalitetniju nego na 2560x1600 10".

Aha..{#}

Mitch kaže...
Šta mislite zašto nisu stavili tu rezoluciju tek na 27+" monitorima? Zato što je na manjoj dijagonali potpuno nepotrebno.

Zbog limitiranosti desktop operativnih sustava.

Mitch kaže...
Znaš, treba i GPU dovoljno jak bit da drži sučelje na 1600p.

Ajde zovi brzo Samsung da im kažeš kako im GPU neće biti dovoljno jak za sučelje...LOL

4 godine

Čini mi se da ovi što zagovaraju nižu rezoluciju nisu imali prilike da se uživo poigraju sa iphone 4 i njegovim retina display-em. Da jesu ne bi ovakve izvale pisali po forumu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice